Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава VBAC?
Какви са ползите от VBAC?
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава VBAC?
-
Какви са ползите от VBAC?
-
Какви са рисковете и предизвикателствата при VBAC?
Рисковете и предизвикателствата, свързани с VBAC (вагинално раждане след цезарово сечение), включват възможността за руптура на белега от предишната кесарьонова процедура, което може да доведе до сериозни усложнения както за майката, така и за бебето. Освен това съществува риск от неуспешен опит за вагинално раждане, което може да изисква спешна операция по цезарско сечение. Други рискове включват разкъсване на матката, инфекции и други усложнения. Важно е да се консултирате с лекар, който може да оцени рисковете и да ви предостави необходимата подкрепа и информация.
-
Какви са препоръките за VBAC в болниците в Стара Загора?
-
Какви са препоръките за болница Надежда и д-р Цветков в София?
аз имам 1 секцио преди 1г и 8 м.Исках да се допитам до вас,колко ви е била разликата (за тези родили 2 път нормално) между ражданията?Ние правим опит за бебче,и ако сега се е получило,разликата ще е 2г и 6м.Незнам дали ще е добре с такава разлика да опитам нормално,а и най-сложното ще е да намеря АГ който да се съгласи.Те остави че тук в Монтана са некадърници,и ме е страх да не стане беля.Вие как мислите?Забравих да спомена че нямам медицински проблем за секциото,просто беше през ноща и на доктора не му се занимаваше с мен(искаше да си легне човека) и така започна да ми ги говори едни.....форцепси незнам си какво и аз от уплаха се съгласих
, след няколко месеца ще се включа в информация

. Аз си бях будна по време на секциото, усетих всичко и чух първия плач на детенце (само дето не ми я дадоха да си я гушна) И аз съм чувала, че при такъв разрез няма да се навият за ВБАК, но все пак стискам палци да имаш късмет, заслужава си.
Поздравления за решителността. Стискам палци да си намерите подкрепящ лекар, сигурно и момичетата от София ще те насочат. Много често се споменава д-р Киров от TK, на мен ми беше вариант ако във Варна не си намеря лекар.