Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Потъмняват ли винаги ареолите на гърдите по време на бременност?
Кога е най-подходящият момент за извършване на тест за бременност?
Какви са симптомите на овулация?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Потъмняват ли винаги ареолите на гърдите по време на бременност?
-
Кога е най-подходящият момент за извършване на тест за бременност?
Тестовете за бременност се препоръчват да се правят 1 ден след закъснение на менструацията или 14 дни след овулацията. Най-подходящото време е сутрин с първата урина, а кръвните тестове могат да се направят след 10-ия ден от половия контакт. В случай на нервен цикъл, изчакайте до деня след най-дългия очакван ден на менструация или забавяне. Резултатите са по-надеждни след забавяне, тъй като нивата на хормона hCG са достатъчно високи за откриване.
-
Какви са симптомите на овулация?
-
Какво е овулационно кървене?
-
Какви са методите за откриване на овулацията?
Стана ми ясно вече
, въпреки че всички ми казват, че е почти невъзможно от първите опити да забременея...., ще споделя какво се случва.

Защото толкова много го искаме че...... Та тия дни получавам болки в областта на кръста и яйчниците. Аз работя на смени и като ставам сутрин рано докато си правя кафето ми се гадни... Това си го обяснявам примерно че не съм се наспала евентуално. До сега не съм закусвала от както се помня. Не ми се е яло въобще а сега ако не закуся и не знам... Постоянно ми се спи, отпаднало ми е и главата ме боли. Вчера рискувах да отида да си купя тест от аптеката но ме посъветваха да изчакам. И до идването на следващата М ми остават 7-8 дни. Кажете ми какво да направя да изчакам ли или да хуквам пак към аптеката