Декемврийче 3 годинки прави сред игри и сред забави! - 23

• 63 333
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Много хубава детска образователна програмка:

http://search.data.bg/ready/5311f97b602be31b4ddb4c8f032a159b/Comlogo-Toolkid.zip

# 91
  • София
dobra  това със заспиването ми е до болка познато, но по-скоро вече на обяд, през ден вече спи, за сметка на това пък вечерта в 8.30 мирясва. Първо до 2 не мога да го вкарам в леглото и после се почва едно въртене, преобръщане, прескачане. После се почва "Мамо, къде е еди коя си кола?- Не знам, спи някъде!-Чакай, аз знам сега ще я донеса!...." После се почва с въпросите какво прави тати, а Настя, а дядо, а съседите.....? Ако все още ми се е удало да го удържа в леглото тогава започва с тежката артилерия- "Искам да пия/пишкам/акам..." Ау, полудявам направо. Обикновено към 7-8 вечерта съм вече зверски изморена и много нервна вече с тия двама скокльовци, имам усещане, че са и двамата постоянно в движение, има само два начина да мирясат поне за малко- или детско или да им дам да измажат с пластилин или боички цялата кухненска маса Joy Ето защо чакам с нетърпение 16, че поне каката да тръгне на градина, че всеки от тях поотделно е просто ангел, а като са двамата направо ме подлудяват, само съм нащрек постоянно коя ли ще е следващата беля #Crazy
KalinaZ да ти кажа каката е на 5,5 и до сега аз я приспивам, обикновено лягам първо при Влади, той се унася за 10-на минути, а после се премествам при нея и си говорим първо 15-на минути, после я гушкам и галя по гръбчето и главата 10-на минути, че и всяка нощ се буди и иска да легна до нея да я гушкам. Май тия глезанки нямат оправия и въпреки че децата спят в отделна стая аз още не мога да си представя да кажа само "лека нощ".

# 92
Здравейте,

Филип тръгна на градина, но пак с рев. Цяла седмица реве, че не иска, но вечер казва, че било хубаво.  Днес го пратих с баща му, но пак е имало рев.  Tired

За спането, той не иска друг да го приспива ако аз съм там. То са ревове, блъскане тръшкане и така, спи при мен и цяла вечер като се пробуди ме търси. Направо не знам как ще го отделям да спи сам, че и в друга стая.  Понякога се буди да пие мляко от биберон  #Crazy Ако някой ми беше казал, че до 3 години ще пие мляко нямаше да повярвам, ама на  Wink
Скоро ще махаме и нощния памперс, понеже вече не се изпуска въпреки, че пие по една бутилка мляко преди заспиване.

Благодаря за отговорите за четката и пастата за зъби. И аз като Добра имам спомен как си мия зъбите в детската градина, че за това. Госпожите ни изглеждат много приятно, но до сега 3 приказки на кръст не мога да си кажа с тях, понеже са едни ревове и гледам да се изнеса по-бързо, че колкото повече седя по лошо става.

Лек и ползотворен ден Ви желая Wink

# 93
Здравейте момичета.
Ние също се приспиваме на обед на ръце.Обикновено вземаме някакъв предмет,гушваме възглавницата и се люшкаме.
Но вечер заспиването е много трудно,заспива след 12ч.То не са игри,то не е скачане,четем книги,пеем песни,разказвам измислени истории.

През нощта е с памперс,както и на следобедния сън.През деня е без памперс,но все още пишка навсякъде  из къщи,а аз вървя след него с парцала.Съвсем се отчаях с този памперс.Въобще не знам как ще го махнем.
В понеделник имаме родителска среща.При нас ще приемат децата на два пъти на 16.09 и на 1.10.Аз не знам като при нас положението с памперса е такова,а и приспиването,  как ще го пусна на ДГ.
Започвам работа след две седмици и не знам как ще се справяме.Та тези дни ходя и за малко на работа,че имам неща за подготвяне преди да се върна .Три години са си доста и в това време са назначили нови колеги,адаптацията е доста трудна.Голяма каша ми е в главата в момента.Тепърва сякаш започвам отначало.

# 94
Angya,моята Ралица пие кисело мляко с биберон,и на обед и за вечеря,то е като ритуал,без него не може,пробвах да спра да давам,обаче започва да плаче и нищо не е в състояние да я усмири.Обед и вечер е памперс,защото пие нощем и вода и мляко,като се разбуди почва да вика ''дай макооо'' и аз тичам за мляко.Но пък говоря постоянно ,че на детската няма мляко,нито биберон и знае,че там няма и не дават.
Kup 74, Рали се изпуска в гащичките,иначе знае кукуто,знае тоалетната,вика ме когато се усети,но когато ме извика и вече се е изпуснала.И се надявам в детската да ги пишкат или питат,и аз незнам как процедират,ще пращам и памперс за обедния сън,ако искат да го слагат.Надявам се всичко да тръгне на добре с градината,че каквато съм мекушава,ако ревне и се тръшка и ще си я прибера.

# 95
iliyanamos, твоя пост все едно аз съм го писала. на обяд е зора при нас, вечер ако е изморен по-лесно става. Малкия в 98%си иска мама, чак като заспи идва баща му и "застъпва нощна смяна с него". Писала съм и преди, че спането с него е много трудно, поне аз ставам при всяко помръдване. Каката и тя чака да я нагушкам в другата стая.  По отделно са ангелчета  Mr. Green заедно обръщат къщата и само треперя откъде ще се метнат или ударят.
Новите съседи като се нанесоха преди 2г бяха много ддружелюбни, сега след този ад на главите им едва ме поглеждат в асансьора. Но са много възпитани и казват "деца са".  Praynig
Гошко още пие вода и сок от шише с биберон. Може от сламка, но от чаша ..... доникъде сме. Ака в памперс, за пишкането при нужда стиска и чака тоалетната. Също го мисля за градината. Говорих с едната му учителка, че ще го пусна чак октомври. Много мила и интелигентна ми се стори...дано да е вярно. Не блестя особено с ранно познаване на хората и често съм грешала.
И пак да се оплача, дребния стана доста агресивен напоследък. Пролетта имаше такъв период, за 2 седмици отмина. Дано пак е за кратко. Вчера захапа едно момиченце! Извинявах се на таткото, на майката. Добре, че поне не стисна, повечко я олигави. Досега чак хапане на голо не е имало. Обикновено бута агресивно по гърдичките, за да мине. Ходи наперен като 100лв нацяло. Като го гледа човек каква стойка вади да му се чуди откъде такава увереност в тези размери. Стоя м/у него и децата, които усещам, че си е набелязал и пак успява да ме финтира, голяма гадина.
Последно, някой давал ли ТОНЗИЛОТРЕН в дълга серия? Моите имаха силно червени гърла преди 20 дена, оттогава не съм го спирала. Никакви други симптоми. Вчера видях гнойно петънце на малкия, 1 бройка, после само падна.  Правих си гърлен секрет, каквото си въртим е едно за всички. Чист като изворна вода  newsm78 Та четох, че тонзилотрена се дава 8 седмици, вижда ми се доста. Нашата педи е  в отпуск.

# 96
  • София
ANGYA Влади не е опитвал да пие от биберон, нали го кърмих допреди 3 месеца, но каката пиеше мляко до 3,2, и сутрин след сън и наобяд и вечерта, че и през ноща се събуждаше. Реших проблема отведнъж- като ходихме до Москва "забравих" шишетата и после ден-два ми се цупи, но бързо забрави.
dobra аз много се кефя че съседките отгоре и отдолу са 2 недочуващи бабички, че нормален човек не би го издържал това Joy

# 97
Илиянче,явно съм права,че поне до първи клас ще сме така:)Глезанки са си момиченцата:)Ама нормално.Нека се глезкат,здрави да са! HugТя поне си лежи и просто отваря,затваря очички...казвам й Затвори очички,спинкай,че пречиш на любимите (Любимите казва на няколко играчки дето е луда по тях,и спят в леглото с нас) Joyи като й кажа,че им пречи затваря очите:)Е за малко де ама се унася така,галя косичката,говоря тихо.Абе бебета са си още:)

Ангиа,аз съм искала мляко до училище:)По нощите се сещам и тичат да ми носят.Сега Ая отвикна от този навик много рано.След като стана на годинка и ми каза Неото,че вече не й е толкова нужно вечерното мляко,като си яде от кухнята,й го смених с чай.Според мен то им е по-скоро навика за сучене..дали ще е кърма,дали шише с нещо...И свикна с чай,после го разреждах..после вода.Сега иска малко вода...глътва,взимам я и почваме да се приспиваме.Дай му нещо друго да видиш дали ще се светне като е сънен.

Иначе Ая пие много добре от всякакви чаши,но чая си задължително го иска "с бибка"Simple SmileВодата на заспиване също.Понякога като е явно жадна пак си казва Вода с биби.Може би им е трудно още да си утолят жаждата с чаша ...все пак в по-трудно:)И със сламка може да пие ама хич не е фенка.Като й стискам сок,скоро не сме де,ама всеки път й давам сламка,тя не ще и си надига чашата.

Сега да ви кажа как Ая си представя детската градина:)Разказвам й,че след време ще ходи да си играе с деца там,както сега се събират тук с дечицата и си играйкат..А тя казва:Ая ходи гадина и играе с дечицата...мама пие кефе...и Ая прави Туту мама и цунка тая сладка мама...и после пак играе дечицата:)Един вид тя си играе,аз седя там и гледам,и като иска си се целуваме:)

Сега от есента като се приберем ще я водя в една "детска къща" й казвам че е.По няколко пъти в седмицата на разни занимания,музика,някакви занимавки ръчни,имат и английски з 2-4 г,ама не съм решила,а и нещо часовете не са й удобни,много до късно спи сега и не ми се иска да я будя специално за това.За да сме там в 5 следобед примерно,тя трябва да стане преди 4...а тя до 2.30 не мирва..не става.

Цвети,как сте?Как е Елица?Мъчат ли я вече колики..то тя на месец ще стане скоро?Свиквате ли с новата лудница?Simple Smile

Приятен ден на всички!

# 98
Здравейте момичета.Не съм се включвала скоро и не съм ви чела,надявам се,че сте изкарали страхотни почивки.
До сега бях с хипер неразположения съпътстващи бременността.Имаше периоди в които не задържах вода и храна,резулат -6,5кг.Станах прекалено слаба,дори и аз не се харесвам.От няколко дни обаче имам подобрение ,храня се по-малко ,дано да е все така.Все още нямам никакъв корем,и съм си с притесненията с какво се хранят тези деца.
Успех на всички ,на които им предстои градина.Ние се отказахме за тази година,прекалено малка ми се струва,на мама бебето е още. Simple Smile

# 99
Хей Мари,много се зарадвах,че пишеш Hug Heart EyesВидях ви снимки от морето,изглеждаш си супер на тях..и даже мислех,че вече нямаш никакви проблеми.Ама явно снимките лъжат...Дано наистина вече е отминало лошото и натам да си изкараш една хубава бременност! Hug

И аз така все й викам на мама бебето,а всички в нас подскачат вече..как била голяма:)Дядо ми все ми казваше да я пускам на градина от сега,била съвсем подготвена...даже нали си е малко по-височка,изглеждала на над 3...е да,ама на мен си ми е бебе още;)Затова и ще си ходя с нея на тези занимавки,ако ги хареса,те са си за деца с родителите.Ще походим там тая година,пък вече догодина ще му мислим.Тя има огромно желание да играе с дечица,мисля си,че като дойде времето,няма да има проблем...даже сигурно ще ми вика Айде мамо,тръгвай си:)Сега така ми казва Мамо,няма нужда идеш Ая,Ая може сама:)

# 100
Мари, дано скоро всички неразположенията отминат и се наслаждаваш на една спокойна бременност.  Hug

Я кажете някаква тактика за това миене на зъби - изобщо не ми дава, само иска да държи четката сам, ама не я движи между зъбките, ами само я дъвче и след 5-6 опита сме без четка. Колкото и да му показвам няма резултат и изглед да се научи. Обясненията при нас ги изключвам, не ги разбира.

На нас много ни помогна една серия от детското филмче "Маша и медведь". Казва се "Сладкая жизнь", в него Маша яде много близалки и не иска да си мие зъбите, но в един момент я заболява зъб. Мъчат се да го извадят и на края на серията Маша ближе близалки и упорито си мие зъбите. Търка яко с четката  Joy Аз го ползвам както за пример как се мият зъби, така и за да огранича сладкото. Когато иска да яде много шоколад или бонбони , й казвам, че ще я заболят зъбите, като Маша и тя се отказва  Rolling Eyes

Крусти и Малена все още има, но са по - малко. Като се появят, мажа с олио Бочко, преди баня и реша с гребен. Доста са намалели, но все още се появяват.

Спим си двете на спалнята и май скоро няма изгледи да спи отделно, но и аз не насилвам нещата. Така и на мен ми е по - лесно, защото тя много се върти и се отвива и ако е в кошарата постоянно ставам да я завивам.

Ние си направихме една екскурзия до селото на мъжа ми. Малена беше във възторг. Голям кеф да храни кокошките, да мачка котетата, вози се на каруца, видя на живо теленце, кози, прасе. Готова беше да си вземе едно яренце и да го гледаме на терасата  Joy Щяла да го разхожда, да го води да пасе тревичка.  hahaha

# 101
  • София
здравейте Simple Smile

Ние сме добре Simple Smile Малката я мъчат коликите, но по едно много неприятно време след 3:30 през нощта. Тогава съм абсолютно неадекватна, главата ми пулсира. Поне не е ревлива, а само сумти и изплаква от време на време. А това сумтене ме кара да подскачам всеки път и да я проверявам, защото се ужасявам да не е върнала и да се задави. И така до 6:00, когато се наяжда едно хубаво, пръцка и заспива доволно, а майка и ходи като ударен самолет, тъй като няма смисъл да ляга, защото пък Гоги се буди и си иска закуска и т.н.

В сряда заведох Гоги до детската градина и там беше впечатлен от игрушките в двоra. Но категорично ми заяви, че не иска да го оставям там.

Гого мляко не пие откакто го отбих, защото така и не пожела АМ. Просто заместихме млякото вечерта с каша лека нощ. В момента обаче продължава да не иска да яде и направо ме съсипва това неядене.

Мари, много се радвам, че писа Simple Smile Надявам се неразположенията да са отминали вече и да се насладиш на бременността.

# 102
Кали,Пламс,Цвети,благодаря ви. Hug
Кали,на морето бях със страхотно повръщане,едва се довличах до плажа и дремех там.Дано вече идва хубавата част. Hug
Цвети,не съм ти честитила принцесата!Да ви е жива и здрава.Радвам се ,че е кротичка,дано коликите преминат бързо. Hug
Зъбките сами си ги мият,хубаво еда  имаш кака от ,която да  копираш всичко Simple Smile,и хубаво и лошо.
Преспиваме се като бебета също,на гърдата,дърпа,дърпа и заспива,друг е въпроса ,че нищо не пуска.
 Цвети,за колики винаги съм давала Лефакс,поръчвах го от една немска онлайн аптека.Действаше магически.

# 103
mari:) , дано скоро преминат тези неразположения и да дойде хубавата част от бременността Wink  Hug Hug Hug Hug

tsvety_georgieva сигурно никак не е лесно с две малки деца  Hug предполагам, че щом Гоги тръгне на градина ще ти е малко по спокойно Wink

Момичета, мерси за отговорите за млякото  Hug Hug Hug Филип пие Фризо 3 и понякога прясно мляко, но кисело ката и не пожела. Аз проблем нямам с това, че пие мляко, но роднините на мъжа ми са много против от там и мъжа ми постоянно настоява да махна млякото. Определено Филип и без мляко може, но все пак не е нещо вредно.

Сега се да оплача, на 6ти оставих на свеки да гледа детето, понеже бях на работа. Сутринта оставам в нас прибрано, връщам се бомба паднала - нищо ново за мен. Пращам мъжа ми и детето навън, че да попребера малко и в този момент се звъни на вратата, отварям, свеки и лелята на мъжа ми. След което се започва едно мрънкане как било "бардак" в нас и затова нищо не можело да се намери ( докато бях във Варна са прибирали,  без някой да ги е молил и сега нищо не мога да намеря), и като съм си приберяла бардака щяло всичко да се намери. Еееее подлудях. По принцип им мълча, понеже не ми занимава ама този път просто прекалиха. почна се едно блъскане на шкафове, понеже не можем да намерим едни колани на мъжа ми, които те са прибрали и аз ги насметох да не ми говорят така, и че ако е да ровим из шкафове и аз мога и да не ми държат такъв тон и след малко се изнесоха двете кокошки, но естествено пред мъжа ми е казано, че съм ги изгонила и даже съм ги пратила на майната им  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Направо нямам думи какви интригантки са. Всички били работели, но не държали такъв бардак в тях. Само дето цял ден докато са го гледали не са мръднали една играчка и са оставили детето да рови къде ли не, но явно това е моя вина. Смятам тези две особи да  идват само на гости в близкото бъдеще, но да видим те са уникално нахални и не до там интелигентни и сигурно ще продължат да се натрапват.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 17:21 от ANGYA

# 104
Мари HugДа минава вече! Heart EyesГледам лентичката...май си влязла в 4-ти..би трябвало да отшуми! PraynigДобре че и близките са около теб,че с тези двете госпожици,в това състояние..направо не ми се помисля!

За този Лефакс..само него не давахме..щяхме да го поръчаме на едни приятели да го пратят..ама те взеха ,че минаха коликите...към 3-ия месец:)

Цвети,дано,дано ск останат само това тъпите колики,че като се сетя за рева след всяко ядене,целодневно ,и настръхвам...Спомних си..питах Неото ни тогава..Може ли пък по цял ден да има колики,нали са вечер?А тя казваше...има едно на десетина деца,с толкова тежки колики..жалко,че е вашето:)Сега ми е смешно,но нервите ми разби този период...

Ангиа,това със свекито звучи кофти..аз за какви неща се паля никакви..за това не знам...няма да ги пусна повече в нас.По принцип съм дипломат и гледам да няма конфронтация,но понякога ако избухна...лошо!То пък как може да има такива хора..Грам да не се усещат...

Тук започнаха дядо ми и половинката гроздобера:)Ходихме с Ая няколко пъти,но много за малко:)Тя вършее из редовете,ама нито ми дава да бера аз,нито иска да стои повече.Разходи се и айде да се връщаме в селото.А там горе е толкова приказно.Едно спокойствие,красота.Ама догодина:)

Общи условия

Активация на акаунт