Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 69 432
  • 715
  •   1
Отговори
# 255
reny, аз не съм сигурна. За пръв път си правя труда да наблюдавам къната след разбъркване. Наскоро разбрах за зеления оцветител, който е безвреден.
Аз се къносах с мароканската къна, домързя ме снощи да забърквам друга, много уморена бях.
В момента имам 4 вида къна -индийска на Хенафокс, пакистанска Зарка, мароканската Sahara Tazarine и индийска Ayuuri. Последната получих в деня, в който беше споменато тук, че е със зелен оцветител и не съм я отваряла досега. В сухо състояние най-зелена ми се вижда Сахарата.
Ако някой друг има налична Сахара, моля нека я разгледа след разтварянето й и да сподели.

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 09:56 от lu_lu

# 256
Аз имам налична Сахара, но се смятам да я отварям. Няма да посмея пак да сложа на главата си от нея, колкото и добре да хваща.
============================
Измих си вече къната http://www.ebay.co.uk/itm/310779137892?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649 и съм супер доволна! Корените ми са наситено оранжеви, както със Сахара, но без другите "екстри" за щастие. Къната е по-едра, и като й гледам цвета вероятно не е особено прясна или няма зелен оцветител  hahaha . По-трудно се отмива, не става без шампоан и балсам. И стоях само 3,5 часа. Въпреки това съм супер доволна от резултата, направо не очаквах. Мислех и индигото да пробвам, че и то е мароканско, но нямам нужда засега, спокойно мога и така да се гледам  Joy.

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 12:27 от reny

# 257
# 258
reny, много добре се е получило. Предвид хамелионския ефект на къната /който аз обожавам/, наистина може да пропуснеш индигото.
Колко ти излезе къната с доставката?

# 259
lu_lu, благодаря ти! Наистина може би само на силно слънце ще се открояват корените ми, на изкуствена светлина въобще не се забелязват. 29-30 лв ми излезе 200 г къна+200 г индиго, такава беше комбинацията. И 1,50лв платих в пощата. Този търговец има много разновидности и грамажи, но всичко май е едно и също. Преди малко го попитах за тази http://www.ebay.co.uk/itm/RARE-FRESH-ORGANIC-MOROCCAN-RED-HENNA- … sh=item4858d5abeb, дали е същата като тази която аз купих, понеже пише че е прясна, и за татуировки. Той ми отговори, че е същата. Цените му варират, ако решиш да поръчваш добре разгледай, понеже има едни и същи неща, но с различни заглавия, и цените им са различни.

# 260
 reny,благодаря, сигурно ще поръчам.
Аз се измих преди час, нищо ми няма на скалпа. Не ме сърби, но отмих с по-силен шампоан. Нали вече веднъж се опарих, та вече си знам урока.

# 261
Привет момичета, записвам се да ви следя:) Реших да заменя боята с къна и първипт път стана добре (къна + индиго henafox).

Разбирам обаче, че при всеки следващ път местата, на които къната се наслагва, ще стават по тъмни и по тъмни и така винаги ще има разлика между корени и останалата коса. Имате ли идея как да се избегне това?

# 262
Привет момичета, записвам се да ви следя:) Реших да заменя боята с къна и първипт път стана добре (къна + индиго henafox).

Разбирам обаче, че при всеки следващ път местата, на които къната се наслагва, ще стават по тъмни и по тъмни и така винаги ще има разлика между корени и останалата коса. Имате ли идея как да се избегне това?

Слагаш къна само в корените?  Wink

# 263
На мен не ми става по-тъмно ( но не слагам индиго). Махна се лисичия ефект от първия път. Бих приела и да е по-тъмно,като едновремешната къна Рубин .

# 264
Момичета аз пък да ви се оплача, толкова много искам да се къносвам, но след всяко къносване една седмица след това и корените ми лъсват. Да не говорим, че и не покриват хубаво. Незнам направо какво да правя. Сигурно в двете стъпки къна и след това индиго ще е по ефикасно, но хамалогията е прекалено голяма и не ми се занимава толкова.

# 265
Разбихте ми детските мечти с тази история с мароканската къна... Толкова доволна бях. Имам още едно пакетче.
Някой ще препоръча ли друга добре покривна за белите коси, която да може да се купи от Бг?

# 266
  • Бургас
man4e1981 и аз съм така.Гледам да устискам поне 2 седмици.И все пак по-добре така, отколкото боядисване на 10 дена, горене и пършива коса след 2 измивания.Напоследък нямам нужда от балсам, косата ми е чудесна, няма и помен от сухата, безцветна коса.Сега остава и шампоана да махна  hahaha

Като ми омръзне оранжевия цвят може и аз да пробвам тези две стъпки. Simple Smile

# 267
zigizagi, в българските сайтове горе-долу една и съща е къната - масово на Хенафокс. Зарка от Сокони все още не съм пробвала, не знам на белите коси как ще е. Мисля drogon8 и още някой бяха я ползвали.
Мароканската от ибея пак да кажа много добър и наситен цвят хвана на белите ми коси. Вчера си измих косата, не изсветля въобще. А със Сахара виждах разлика още на първото миене.

# 268
  • Бургас
Някой пробвал ли е египетската къна от екомама? Гледам, че индийската на Хенафокс е доста намалена.Дали ще е същата, която купуваме пакетирана?

# 269
За египетската къна  Валентина от екомама е писала тук , има и снимки http://blog.ekomama.net/2012/10/31/dnevnik-kosa/ . На Хенафокс индийската трябва да е същата. Доколкото разбрах Хенафокс ще внасят нова партида сертифицирани индийски билки  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152029948421810&se … ype=1&theater . Сигурно и такава къна ще внесат. Ако екомама са се презапасили със старата, предполагам затова намалят цените.

Общи условия

Активация на акаунт