Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 929
  • 715
  •   1
Отговори
# 345
Аз се къносвах преди 10 дена. Сега мога ли да направя само индиго с амла за 15 минути?

# 346
eldass, ако имаш бели коси и са израснали за 10 дни с 3-4 мм рискуваш белите коренчета да се оцветят  в зелено. Моята коса расте много бързо, а е цялата бяла, затова винаги индиго съм слагала в същия или на следващия ден след къносване. А и съм чувала, че индиго най-добре хваща на прясно къносана коса.

# 347
  • The point of no return
jazzzzy,  man4e1981 това не е нормално, след 2-3 измивания да пада къната  newsm78  Може би има друг проблем...

При мен също няма отмиване на къната, поне не след такъв кратък период. Сега в момента съм на около 2 и половина месеца грубо след къносване и вече си личи, че не е толкова силен цветът като цяло, но къносаните бели косъмчета са си червени, не забелязвам изсветляване, тъм където е хванала къната на бяло.

# 348
  • гр.Видин
jazzzzy,  man4e1981 това не е нормално, след 2-3 измивания да пада къната  newsm78  Може би има друг проблем...

При мен също няма отмиване на къната, поне не след такъв кратък период. Сега в момента съм на около 2 и половина месеца грубо след къносване и вече си личи, че не е толкова силен цветът като цяло, но къносаните бели косъмчета са си червени, не забелязвам изсветляване, там където е хванала къната на бяло.
И при мен е така. Даже е много трайна, аз всяка седмица си правя поне 3 пъти маслена маска /стоя по около 2 часа/ и не пада. Като се боядисвах  с боя падаше. Може би в метода ви е проблема или в косите по различен начин приемат къната. Аз в началото спях с къната, вярно че е неудобно... Даже това лято си направих няколко кални вани в Поморие и си мажех косата с кал, сестрата ми каза, много е силна калта сваля боята за най-много 3 дни, а аз и казвам това не е боя, а къна. И наистина нямах проблем, а ваните са всеки ден. Използвам боя от Турция /една позната ми я носи/, но съм ползвала и други от Хенафокс, Джамила и една мила съфорумка  от Пловдив ми взе от махалата /много беше хубава/ и резултата си е един и същ. Има разлика в начина на приготвяне /добре е да се експериментира /, според мен най силна като цвят и трайност е замразена, в стар железен съд. Това е моя опит, пише, че не трябва да се бърка с метална лъжица /или вилица/, но на доста места е дадено да е с метални и то точно железни. Аз се зачетох, кои са железни,оказа се, че поцинкованите съдове са такива, в смисъл без покритието. Намерих си една стара тенджера  с доста паднало покритие и там си я правя и резултата е доста добър. Просто споделям опит и вие трябва да опитвате различни начини и да намерите най-добрия за себе си.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 09:55 от R_penkova

# 349
не знам дали е уместно, но може ли някой да сподели за натурален шампоан без слс и подобни ..
..мислех си за сапунени ядки, дали може да се смеси с някакъв балсам за коса защото на пазара има по голям избор на балсами без парабени и сулфати?
благодаря

# 350
  • София
Здравейте момичета, извинявам се, че нахлувам така в темата но имам въпрос, някоя от вас да е ползвала тази къна http://www.bioslunceluna.com/shop/kozmetika/boia-za-kosa/kuna-na … ndian-bazaar.html, интересува ме дали все пак трябва да я оставя на топло няколко часа за да пусне цвят, много ще съм благодарна ако ми дадете съвет ...

# 351
geveze според мен каквато и да е къната задължително трябва да се остави на топло известно време, за да отдели цвят... но ми се струва малко скъпичко: Pазфасовка: 80г - 12,00 лв.  newsm78

и аз се разрових из био/органик къните и намерих това http://www.ecomarket.com/products/12060686/henna-powder-organic- … ith-free-disposa/ има и доставка до Бг, която е съвсем приемлива. 100% pure natural henna Certified organic by the Soil Association - звучи убедително  Wink
Някой пазарувал ли е от сайта?

Относно въпроса на paolinka - може да погледнеш ето тези сапуни-шампоани http://www.amazon.co.uk/s?ie=UTF8&field-keywords=Funky%20Soa … mp;search-type=ss , особено ме впечатлява Ayurvedic Herb Shampoo 100% Natural Handmade - With Ayurvedic Herbs (Soapnut, Amla, Methi, Shikakai) for healthier hair, SLS/SLES and Parben free! Аз от много време се каня да си поръчам... има много добри отзиви за тях!

# 352
paolinka,
разгледай сайта на зоя.бг. В DM също продават шампоани без SLS.
Eто и специална тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=712341.0

# 353
благодаря ви много !

# 354
Бихте ли ме насочили, каква къна да си поръчам и най-вече от къде  Rolling Eyes
Хенафокс отпада.....  Crossing Arms

# 355
Аз вчера се къносах в две стъпки, за постигане на черен цвят. Стана уникално хубаво и друг път съм се правила, но цял ден. Направо откачам с това стоене толкова време с чалма на главата. И сега ще видя колко време ще изкарам така, ще израстят корените или ще почне да пада и ще докладвам. Но ако трябва на всеки две седмици да го изтърпявам всичкото това, сигурно ще се откажа.

# 356
man4e1981,
аз за пръв път вчера се къносвах частично, само корените на предната и горната част на главата. Къносвам се на 3-4 седмици, но сега се наложи да прикрия няколко мм бели коси. Ами доста по-лесно е да се къносват само корени, дори увих само горната част на главата, надолу си ми стоеше пусната косата.
Не е необходимо всеки път да къносваш цялата дължина, напротив - излишно е.

# 357
Да то и аз имам намерение да къносвам само корени, но хамалогията пак ще е същата, самото стоене по толкова часове с къната и след това с индигото, но само така получавам пълно покритие на белите коси.

# 358
Аз исках да попитам ползващите индиго - индигото като се забърка с къна какъв цвят пуска newsm78
Минах покрай един арабски магазин (за шнолки, шалчета и подобни) и видях табелка, че продават къна и реших да питам каква е. Тя се оказа насипна, отвориха чувала пред мен, на цвят и мирис го докарваше на натурална къна и реших да си взема да пробвам. Обаче като я забърках стана наситено зелена, а друг път каквато и къна да съм ползвала сместа е ставала тъмно зелникаво-кафява. И сега се чудя дали са добавяли зелен оцветител в къната, за да изглежда по-свежа, както беше споменавала dragon или има и индиго в сместа. Уж пробвах на малко коса, събрана от гребена, за да видя какво ще стане, но не видях особена разлика с настоящия ми цвят Thinking Въпреки това, сместа засега си стои в камерата и не смея да се мажа с нея, за да не взема случайно да стана много тъмно кестенява или черна.

# 359
Индигото е с наситено зелен цвят след като го разбъркаш, сигурно в самата къна има някакъв оцветител.

Общи условия

Активация на акаунт