Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 914
  • 715
  •   2
Отговори
# 360
  • Варна
Току-що разбърканата къна с вода или каквато и да е там течност също е зелена. Затова се оставя да престои , за да отдели цвят. Ще видиш, че оставена на топла за около 10-12 часа вече ще е кафява. Индигото вярно е зелено и то също трябва да се добави не повече от 10-15 мин. , след като се смеси с вода. Като престои повече направо си става синьо, а така смесено с къна дава кестеняв цвят.

# 361
Здравейте, любителки на къната и билките за коса  Hug
Аз съм Валентина от Екомама и влизам в темата, за да ви обясня за къната Sahara Tazarine, тоест мароканската къна екстра качество, която предлагаме.
Като лично използваща къната и като неин вносител искам да успокоя и уверя съмняващите се дами, че в нея няма нито зелен оцветител, нито добавка, която подсилва цвета (нарича се пикрамат по принцип и реагира неприятно с боядисани коси). Къната е една от най-фините и е подходяща и за боди арт. Това е най-добрата марка къна и за самите мароканки, казвам ви го след лични контакти и посещения по пазарите в Маракеш.
Съжалявам, че за момента не я предлагаме, но ще компенсираме през новата година.
Благодаря на всички, които се доверяват на Екомама и четат блога ми и ви пожелавам успешно разкрасяване с естествени продукти  Hug
Да уточня и за къната на Хенафокс, която ще намерите при нас и която в момента е намалена. Намалена е, не защото е стара, тя си е от същата нова партида, каквато продава самата Хенафокс, годна до 2015 година, просто до края на декември е на промоция -20% и зад това няма нищо освен шанса да си я закупите на по-изгодна цена през декември  Simple Smile
До скоро, ще влизам тайничко от време на време да поглеждам снимки на красиви, естествено боядисани коси   bouquet

# 362
  • София
здравейте,

Днес се къносах (къна+индиго в една стъпка). Стоях намазана около 4 часа и се получи много приятен тъмно кестеняв цвят. Забелязах, че много коса ми падна докато си миех косата от къната. Почти два пъти повече, отколкото като се къпя например. Нормално ли е да пада толкова коса?

# 363
  • Бургас
Здравей, Валентина Simple Smile

Аз искам да питам дали разпространявате мароканската къна по магазините.Не съм търсила специално, но там от където си я купувам има само на Хенафокс.

# 364
Забелязах, че много коса ми падна докато си миех косата от къната. Почти два пъти повече, отколкото като се къпя например. Нормално ли е да пада толкова коса?

да, но причината не е къната. Тези косми, които са паднали, са били вече 'пътници' Mr. Green
просто с по-енергичното масажиране на скалпа и разресване, са се отделили по-лесно. При мен имаше същия ефект миенето с билки в началото.
не го мисли - в дългосрочен план косата ще се сгъсти.

# 365
  • София
Мерси за отговора pergola  Hug

# 366
Здравей, Валентина Simple Smile

Аз искам да питам дали разпространявате мароканската къна по магазините.Не съм търсила специално, но там от където си я купувам има само на Хенафокс.

Здравей,
не, предлагаме я само онлайн и за момента само при нас. Уточнявам, че за момента я няма, ще направя всичко възможно да имаме нов внос през януари.

# 367
Привет Simple Smile
от скоро започнах да се къносвам и ми харесва резултата. Хем косата е по-хубава, хем стой по-естествено Simple Smile Аз използвам тази с индийката с точката, Хербал. Преди това си взех на Арома, но не ми хареса Simple Smile Радвам се, че я открих, 100 пъти по-добре е от боята.

Връщам се да прочета всичко.  bouquet

# 368
Това не е истинска къна. Вредата от "къната" с точката, Хербал е съпоставима с тази от боята...

# 369
Искам да ви покажа моите резултати веднага след нанасянето и няколко седмици по-късно.  Simple Smile
Харесва ми, защото първите 2-3 седмици се изненадвам, когато се погледна и се радвам колко е наситено и ярко, а следващите 3-4 изглеждам нормално, което ме устройва чудесно.  Simple Smile
Мажа се на всеки 6-7 седмици, защото естествената ми коса е светла и едва се забелязва докато не порасне със около сантиметър - сантиметър и половина.
Двете снимки са на еднаква светлина - вечер, на изкуствена. На дневна светлина съм направо айриш.  Simple Smile

А Sahara Tazarine е прекрасна, прекрасна къна!

# 370
  • в огледалото на живота
Искам да ви покажа моите резултати веднага след нанасянето и няколко седмици по-късно.  Simple Smile
Харесва ми, защото първите 2-3 седмици се изненадвам, когато се погледна и се радвам колко е наситено и ярко, а следващите 3-4 изглеждам нормално, което ме устройва чудесно.  Simple Smile
Мажа се на всеки 6-7 седмици, защото естествената ми коса е светла и едва се забелязва докато не порасне със около сантиметър - сантиметър и половина.
Двете снимки са на еднаква светлина - вечер, на изкуствена. На дневна светлина съм направо айриш.  Simple Smile

А Sahara Tazarine е прекрасна, прекрасна къна!
Разкош  Heart Eyes
Първия вариант по ми харесва.... Blush

# 371
Много благодаря, devi4ca!  Blush
Сигурно има много начини цвета да се запази по-дълго, обаче наистина не съм се захващала сериозно с това. Харесвам я и когато изсветлее. Пък и онзи път, който така обичам  Flutter, когато ме попитаха дали съм естествен редхед, беше именно, когато се беше поизмила. Хареса ми!  Grinning

И в тази връзка, ако и вие правите маски с хума, забелязали ли сте при вас цветът да се отмива много след това? Защото аз вече започнах направо да ги използвам преди новото нанасяне на къната, за да избегна натрупването на цвета и потъмняването.

# 372
  • гр.Видин
И в тази връзка, ако и вие правите маски с хума, забелязали ли сте при вас цветът да се отмива много след това? Защото аз вече започнах направо да ги използвам преди новото нанасяне на къната, за да избегна натрупването на цвета и потъмняването.
Да и аз така правя.

# 373
  • The point of no return
hedgehog, първата снимка е страхотна  Peace
Само на мен ли ми се вижда огромна разликата в цвета след няколко седмици  newsm78

Хума не ползвам повече - сваля ми къната.

# 374
Много благодаря.  Blush
Светлината е една и съща, но по принцип е възможно да е използвана различна настройка на фотоапарата при двете. И въпреки това не мисля, че това е изиграло голяма роля - наистина си изсветлява така.
Аз пак казвам, че ми харесва, може би на мъничките снимки не се забелязва, но когато изсветлее става много естествено и истинско.
Мога да направя експеримент и да започна да слагам нещо за запазване на цвета, защото настоящата ми серия не е такава. Би било интересно да видя дали това наистина има значение. Мога да си взема нещо без измиване, или ако има някакъв трик с растения и нещо домашно?  newsm78

Благодаря ви за вниманието.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт