Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 890
  • 715
  •   1
Отговори
# 375
  • В полите на Пирин планина
Може да се прави глос с къна, между същинските къносвания. В първия пост е описано как става.
Аз се връщам във вашия отбор. Поръчах си билки и къна от Хенафокс. Приключвам с блондинството - косата ми е буквално изгоряла при последното боядисване  Confused

# 376
Я, къде отишла темата - на трета страница в КМ Whistling

Днес си получих пратката от ХенаФокс и имам подарък - билкова смес за коса.
Утре ще ми е ден за мазане  Peace

# 377
  • The point of no return
Lady Brinne Добре дошла обратно в отбора  Grinning

И аз тези дни трябва да са мацам, че този път се улях, корените ми вече белеят, а все не ми остава време  ooooh!

# 378
Lady Brinne Добре дошла обратно в отбора  Grinning

И аз тези дни трябва да са мацам, че този път се улях, корените ми вече белеят, а все не ми остава време  ooooh!

Благодаря  Grinning

Вчера се намазах предпазливо със смес от касия и светлокестенявата билкова боя на ХенаФокс. Сега съм медна блондинка.  Flutter Обаче ще се постарая да наслоя цвят по дължините с по-чести апликации и ще добавя повечко амла, че не искам да стана морковено червена  Crossing Arms

# 379
  • The point of no return
Весели Празници, момичета!

Здраве, щастие, късмет и много любов през Новата Година  Peace

# 380
Здравейте,
след 6 месечно боядисване с безамонячни бои и ужасен косопад, реших да се присъединя към вас.
Изчетох първите две теми, но искам да си поръчам вече от hennafox а още ми е трудно да се ориентирам какви количества и кой точно вид от продуктите. До сега се боядисвах с тъмно кафяво, като косата ми е на 90% бяла, много изтощена, с хвърчащи краища, без обем и блясък. Целта ми е да постигна, ако е възможно кафяво с медени оттенъци, моля ви за съвет какво да поръчам и в какви пропорции да смесвам.
Благодаря Simple Smile

# 381
Здравейте,
след 6 месечно боядисване с безамонячни бои и ужасен косопад, реших да се присъединя към вас.
Изчетох първите две теми, но искам да си поръчам вече от hennafox а още ми е трудно да се ориентирам какви количества и кой точно вид от продуктите. До сега се боядисвах с тъмно кафяво, като косата ми е на 90% бяла, много изтощена, с хвърчащи краища, без обем и блясък. Целта ми е да постигна, ако е възможно кафяво с медени оттенъци, моля ви за съвет какво да поръчам и в какви пропорции да смесвам.
Благодаря Simple Smile

За да ти е най-лесно на първо време може да вземеш готовата билкова смес за боядисване - светло-кестенява или кестенява. Щом косата ти е изтощена може да добавиш масла или зехтин в сместа.
Друг вариант е къна + индиго. Оставяш къната да пусне цвят и непосредствено преди боядисване добавяш индигото в нея. Количеството зависи от дължината и гъстотата на косата. Моята е под раменете и ползвах около 50гр смес за боядисване+50 гр. касия+ 3 суп. лъжици амла+ 3 суп. лъжици масло от орехови ядки. Намазах се доста обилно, но достатъчно. Сместа трябва да е сравнително гъста / като кисело мляко /, за да не се разтича.

# 382
Гледам, че в Екомама има само от къната на Хенафокс, а тя не ми покрива белите коси.
Дайте идеи от къде мога да се снабдя с пакистанска или мароканска къна?

# 383
zigizagi, пакистанска Зарка от сокони поръчват момичетата. Мароканска съм поръчвала от този търговец http://www.ebay.co.uk/sch/Hair-Colourants-/31412/m.html?item=261 … lkandhoneypassion . Хваща много добре, бих казала че дори по-добре от Сахара, но е по-едра. Ако това не ти пречи, от към цвят е супер. Йеменска съм поръчвала от тук  http://shop.hennacat.com/ocart/index.php?route=product/category&path=59_69 - това е най-добрата къна, която съм ползвала. Скъпа е, но си заслужава - със 100 г се къносвам 3 пъти /основно в корените, и каквото остане мажа тук там и по дължината/. Пуска цвят за 2 часа, и става възможно най-наситения цвят на белите коси /тъмно кафяво-червено/ - нищо общо с морковеното от другите къни. Цветът освен това е по-траен, не избледнява на 2-то миене.

# 384
 reny,   bouquet  bouquet  bouquet

# 385
Lady Brinne благодаря Simple Smile

# 386
Рошл@, при толкова бели коси мисля, че е най добре първоначално да направиш дългата процедура от две стъпки, без да добавяш масла, за да си сигурна, че ще хване къната.
ето една много хубава статия от блога на хенафокс, в която са систематизирани много от нещата, които сме обсъждали тук:
http://www.hennafox.com/blog/2013/11/%D0%BE%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1 … 0%B8%D0%B3%D0%BE/

освен това, ако се къносваш в две стъпки, можеш да замразиш остатъка от къната, в случай че си забъркала повече, а така и ще си пресметнеш колко индиго ще ти е необходимо за втората стъпка.
ето и таблицата на цветовете, за да се ориентираш hennafox.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/d182d0b0d0b1d0bbd0b … d182d0b5-copy.pdf

Последна редакция: вт, 31 дек 2013, 10:18 от pergola

# 387
Nqkoi moje li  da mi  kaje ot opit dali  shte mi  hvane tamno  kafqva boq varhy  cherna kana (samo  vednaj  sam se boqdisvala s kanata i  predi  7 meseca no  ne mi  e izrasnala na cqla ) pls help

# 388
1. Моля те, пише на кирилица!
2. Какво разбираш под 'черна къна" - напиши състав на сместа, марка или фирма вносител?
3. След 7 месеца не виждам какъв е проблемът да се боядисаш, още повече, че преходът' черно-тъмно кафяво' не е драстичен.

# 389
 каната се казва Хербал Хена косата ми е израснала в корените но надоло е все още черна но се притеснявам че на боята която си купих пише да не се използва върху кана

Общи условия

Активация на акаунт