Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 836
  • 715
  •   1
Отговори
# 465
  • В полите на Пирин планина
Много благодаря и на двете ви,поръчах си къна и касия от Henna Fox,но ще изчакам няколко седмици да се отмие боята и след къносване ще споделя моя опит.Последен въпрос- кога слагам касията,заедно с къната ли престоява или непосредствено преди да намажа?

Аз ги забърквам заедно и ги оставям да пускат цвят на топло около 5-6 часа.

# 466
  bouquet  bouquet  bouquet Grinning Благодаря ви!

# 467
A колко трябва да изчакам от боядисването с боя за да се къносам?

# 468
  • Бургас
На мен много бързо ми падаше боята, а и лесно ми хваща косата.Аз изчаках около 2 седмици, но аз се боядисвах в горе-долу същата гама.

# 469
И аз мисля да изчакам около 2 седмици.Благодаря

# 470
здравейте никога не съм ползвала къна,но за да запазя косата си от вредните бои мисля вече да ползвам билките Simple Smile
интересувам се как мога да постигна този цвят с къна http://hennablogspot.com/common-mistakes-and-tips-henna-for-hair/comment-page-7/  медено оранжев цвят  ?

# 471
  • София
здравейте никога не съм ползвала къна,но за да запазя косата си от вредните бои мисля вече да ползвам билките Simple Smile
интересувам се как мога да постигна този цвят с къна http://hennablogspot.com/common-mistakes-and-tips-henna-for-hair/comment-page-7/  медено оранжев цвят  ?
Добре би било първо да споделиш какъв ти е цвета в момента, какъв е естествения цвят. Имаш ли бели коси, колко... Прегледай последните 2 страници, имаше питане за постигане на подобен цвят.

# 472
Мила,цвета е страхотен!В момента съм го постигнала с боя ,но стискам палци да успея и с къна.Ще пробвам 1:1 къна и касия ,като истинския цвят на косата ми е светло кестеняв ,без червени нюанси!Успех и хубав ден

# 473
От толкова ровене в нета разбрах че се смесва къна с лимон и пак се получава меден цвят,някой пробвал ли го е  newsm78 Thinking

# 474
И аз също разбрах за лимона,но мисля да сложа няколко капки,страх ме е ,че ако е много би могло да подразни скалпа

# 475
И аз също разбрах за лимона,но мисля да сложа няколко капки,страх ме е ,че ако е много би могло да подразни скалпа
Аз добавям лимонов сок в маски за коса, доста повече от няколко капки, не ми е дразнил скалпа, но пък не ми е чувствителен.

# 476
а естествена къна някой купувал ли е от обикновенните парфюмерии?
или само от интернет?

# 477
  • Бургас
От био магазини.Предполагам и от арабски/турски магазини стига да има такъв.На сайта на хенафокс пише в кои магазини може да се намери, но предимно по-големи градове са.

# 478
а естествена къна някой купувал ли е от обикновенните парфюмерии?
или само от интернет?

Аз досега не съм виждала естествена къна в парфюмерия............ Най-много в някое арабско или турско магазинче да има истинска къна Peace Това ,което продават в парфюмериите си е чиста химия  Peace  Hug

# 479
  • В полите на Пирин планина
Да напиша какво интересно установих - намазах се със смес от къна+касия+2 суп. лъжици от светлокестенявата смес на Хенафокс+амла. Цветът стана доста червеникав. Вчера обаче реших, че трябва да се погрижа за къдриците си и си направих маска от кокосово масло+амла+мед и червеното доста се ретушира към кестеняво. Много съм доволна, защото нямам нищо против червеникаво, но ярко червено не искам.

Общи условия

Активация на акаунт