Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 729
  • 715
  •   1
Отговори
# 555
Мароканската къна е уникална, ползвала съм и индийската на хенафокс, но мароканската е в пъти по-добра.

# 556
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne,ще се покажеш,нали 4470

Ще се щтракна довечера след работа. Но на дневна светлина съм огнено червена, хем стоях само два часа и сложих амла. Мисля, че тази тоналност ми отива, защото съм с доста бяла кожа. Много лесно се нанася, някак гладко и наистина е много фина.
Къната от Хенафокс дава по-ръждив цвят, някак по-убит. Харесват ми и двете, зависи какво иска човек като резултат.

# 557
  • София
Според вас какъв цвят ще се получи от мароканската къна, сложена върху тъмно кестенява коса? Индийската на Хенафокс ми прави червеникави отблясъци предимно на слънце, но се запазва тъмно-кестенявия цвят.

# 558
Според вас какъв цвят ще се получи от мароканската къна, сложена върху тъмно кестенява коса? Индийската на Хенафокс ми прави червеникави отблясъци предимно на слънце, но се запазва тъмно-кестенявия цвят.

Може да добие цвят към рубинено, ако се гледа на стайна светлина и огнен отблясък на слънце. Но няма да изсветли косата, ако това имаш предвид. За да е възможно най-забележим ефекта, трябва да стоиш към 5 часа с нея, ако можеш и повече.

# 559
  • Варна
Lady Brinne  smile3509  Wink

# 560

Снимах се на обяд на светло, че снощи нищо не стана, а бях на родителска среща до късно.
Довечера ще кача снимки непременно.

# 561
  • Варна
Ок(извинявам се за любопитството Blush)

# 562
Ок(извинявам се за любопитството Blush)

Hug Няма защо.

# 563
  • София

Може да добие цвят към рубинено, ако се гледа на стайна светлина и огнен отблясък на слънце. Но няма да изсветли косата, ако това имаш предвид. За да е възможно най-забележим ефекта, трябва да стоиш към 5 часа с нея, ако можеш и повече.

Мерси, ще експериментирам значи. В крайна сметка ако не се харесам, ще направя глос с индиго. Simple Smile

# 564
Здравейте, момичета!

Седнах и за 4 дни изчетох всичките теми за боядисване на косата с билки.
Присъединявам се категорично към вас.
Досега съм боядисвала косата си с боя, но и аз съм на мнението, че идва момент, в който косата се съсипва.
Бях с коса до кръста, боядисана в черно години наред.
Изсветлих косата си с Витамин С, после с ремувъри и се наложи да я отрежа, защото черните краища са невъзможни за обработка.  Cry.
В момента, цветът ми е средно кестеняв- меден, а естествения е светло-кестенява. Косата ми няма никакъв блясък. Не е изгорена, но доста изтощена от боите, с които съм я мъчила доста време.  Embarassed

Днес си поръчах от Мароканската къна от Екомама и Амла от сайта на Хенафокс.
Искам да боядисам косата си в светло-червен цвят, към рижав.

Мислите ли, че само с къна мога да постигна цвета? Мога ли да добавя лимонен сок и червен пипер, за да постигна цвета на момичето с прекрасната коса, по-горе или това допълнително ще изсуши косата ми?

# 565

Днес си поръчах от Мароканската къна от Екомама и Амла от сайта на Хенафокс.
Искам да боядисам косата си в светло-червен цвят, към рижав.

Мислите ли, че само с къна мога да постигна цвета? Мога ли да добавя лимонен сок и червен пипер, за да постигна цвета на момичето с прекрасната коса, по-горе или това допълнително ще изсуши косата ми?

Лимонът допринася за по-ръждив оттенък, а ако използваш къната без лимон, ще е малко по-червеникава.
Щом имаш изтощена коса, след като си оставила къната да престои (за мароканската къна 12 часа на стайна температура или 2-3 часа на 40 градуса във фурната), непосредствено преди нанасяне добави и 2 лъжици зехтин, ще се отрази добре на косъма и няма да възпрепятства оцветяването. Стой поне 5 часа за "уау" ефект. Ако сложиш амла, ще неутрализираш червения оттенък, имай го предвид, в зависимост какво точно целиш.
Успех!   bouquet

# 566
Ето и обещаните от мен снимки на различни места у нас на естествена светлина:

Скрит текст:

Скрит текст:
[/spoiler]

# 567
Ехааа... Lady Brinne супер е!  Hug
Много приятни оттенъци!

# 568
  • Бургас
Разкошен цвят. Simple Smile

# 569
  • Варна
Lady Brinne супер се е получил цветът  Hands Thumbsup(гледам и ти си бая рошавичка Mr. Green..в добрия смисъл де).

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 20:11 от gali&presi

Общи условия

Активация на акаунт