Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 69 431
  • 715
  •   1
Отговори
# 330
за пръв път в темата някой пише за подобен начин на оцветяване.
това няма много общо с грижа за косата.
да разбирам ли , че косата ти е тъмна, а искаш нещо огнено червено и затова изсветляваш?
или е по-светла, но изобщо не задържа цвят?
аз никаква идея не мога да ти дам, а не се и сещам кой от пишещите тук има подобен опит на боядисване. може би dragon8 ще направи анализ на ситуацията Peace

# 331
Аз  пък да се оплача  Cry
Някъде сбърках и къносването ми е неуспешно. Забърках само къна с топла вода. След повече от 12 часа сложих индиго разтворено със студена вода. Къната НЕ беше отделила цвят. Добавих и малко амла. Стоях с къната над 3 часа. Като я отмивах си течеше зелена на цвят.
Сега косата ми е леко потъмняла, а бялата коса емнооооооого светло кестенява.
Много се чудя дали да не пробвам готовата смес за кестенява коса. След колко време може да опитам? Къната много ме разочарова  Crossing Arms

# 332
знам, че след 12ч къната намалява интензивността на боядисване, ама чак пък съвсем да няма цвят Thinking. каква ти беше къната
а иначе зеленото идва от индигото

отдавна не бях влизала в сайта на хенафокс, защото купувам нещата им от магазин, но преди седмица погледнах и попаднах на последната статия в блога, в която са систематизитани почти всички проблеми, които сме обсъждали тук, както и предложения за решаването им. линк няма да давам, защото системата го разпознава като рекламен спам, който иска да погледне...

# 333
pergola, много благодаря за вниманието.  Simple Smile
Когато измислих тази система, аз също не бях чувала за нищо такова. Едва след това реших да се образовам и открих момичета, които правят така във longhaircommunity-то.
Косата ми е светла. Толкова светла, че да се получи именно онова красиво медно, плътно червено, което се постига с къна. Но небоядисаната коса в корените просто не желае да се оцветява. Опитах няколко пъти - държах къната осем часа на главата си, бърках я със сок от лимон, без сок от лимон, оставях я да се оксидира покрита за 12 часа, на ниски градуси във фурната и т.н. По дължините цветът е разкошен каквото и да правя, а в корените никаква промяна.
Тогава реших, че след като няма да стане с добро, ще стане по моя начин.
Харесвам резултатите, които дава къната, защото по принцип съм с тънък косъм. Здрав, но много пръв и тънък. Освен, че наистина не съм виждала боя, която да постига този цвят, наистина ми се отразява много добре на плътността и обема. Пак подчертавам, просто природно тънка и права коса, не съсипана от третиране. Третирането го държи геройски, така че то не ме притеснява. Дали ще е със боя или с петминутно изсветляване и след това къна реално е все едно, но за мен е важно заради гореизброените предимства на къната.
Потърсих идеи, защото реално изсветляването не ми е нужно, косата ми е достатъчно светла. Просто трябва да третирам новоизрасналата коса с нещо, за да може да се оцвети след това.
Пак ти благодаря за вниманието.   bouquet

# 334
Къната ми е от Хенафокс. Ако има по-добра давайте линк да поръчвам, че и без това ми свърши.

# 335
Потърсих идеи, защото реално изсветляването не ми е нужно, косата ми е достатъчно светла. Просто трябва да третирам новоизрасналата коса с нещо, за да може да се оцвети след това.
а във форума на longhaircommunity попита ли?

правилно ли разбрах, че третираш само корените, т.е. всеки участък от 1.5-2см от косата ти само един път е бил изсветлен, а после няма проблеми с къносването като поизрасне?

# 336
 И на мен един път с къна на Хенафокс почти не отдели цвят и не бях доволна. Явно от партидата е било.
Сега ще пробвам с малко количество замразена къна и билкова смес,поне само корените. Ще сложа и ленено семе за обем на материала и ще споделя какво се е получило Simple Smile

# 337
а във форума на longhaircommunity попита ли?

правилно ли разбрах, че третираш само корените, т.е. всеки участък от 1.5-2см от косата ти само един път е бил изсветлен, а после няма проблеми с къносването като поизрасне?

Точно така. Правя го веднъж на 6 - 8 седмици, което са точно 1.5-2 сантиметра коса. Веднъж боядисани (някаква боя също върши работа, но с тях ми е по-неудобно и чакам по-дълго.) на следващото нанасяне къната се хваща идеално. Само новата, никога небоясидвана коса.
Не мога да попитам конкретно за моя случай в longhaircommunity-то, защото дълго регистрацията беше затворена. Сега успях да се регистрирам, но сега пък активацията на акаунтите не работи.  Grinning
Но единствено там, в целия интернет, открих няколко момичета, които правят така, защото косата им не задържа къната без тази подготовка. Те, обаче, наричат всяко изсветляване "bleach" и не мога да разбера какво точно правят и има ли по-лесен начин. От тях чух и за памучето с перхидрола, но честно казано не смея да го правя това. Ясно е, че тези в кутийките са същите, ама някак ми вдъхват повече доверие.  newsm78
Благодаря, че взе така присърце моята драма.  Grinning  bouquet

# 338
Второто ми къносване с кестенява боя на Хенафокс не беше толкова успешно като първото със светло кестенявата им. Определено има разлика в цвета към по-лошо, корените почти не се оцветиха, сега косата е доста по-червена, а пръстите ми като я пипнех първите дни - сини.... Mr. Green

# 339
От опита ми със замразена къна- в процеса на размразяване изглеждаше като пресечена,после се нормализира. Имах малко количество останала от хубава червена партида. Смесих с билки за коса. Престоях 3 часа. Сместа стигна за корените и малко за останалата част. ХУбав цвят,блясък. Доволна съм.

П.С. Ленено семе не сложих.

# 340
Момичета, на вас колко бързо ви се отмива къната... 2-3 пъти съм си мила косата от последното къносване и белите косми вече са лъснали - белички са си  Tired  използвам шампоани за боядисана коса, щадящи цвета уж...  Crossing Arms
Досега съм използвала къна на Хенафокс само, може ли да споделите има ли разлика в трайността на къните и ако да - коя ви се струва най-трайна? Благодаря ви предварително   bouquet

# 341
При мен най-добро покритие на белите коси има Мароканската къна от екомама. На предишните страници обаче момичетата израдиха съмнения, че в нея има добавени оцветители. Аз имам за още едно къносване от нея и направо се чудя какво да правя. Моите бели коси вече са доста и трудно се покриват.

# 342
Около месец е паднала повечето. Но все още си личи цвета, макар и по-слабо. Корените изначално си бяха по-светли, но не съм забелязала промяна в тях. По-скоро промяната е в останалата коса, че червеникавото вече не е толкова ясно, но на подходяща светлина се вижда.  Wink Използвам съвсем нормален неутрален шампоан, а се къносах с насипна турска къна.

# 343
И при мен е така, още на второто миене на косата и белите корени лъсват. Не знам поради каква причина обаче. Пада от тях къната или просто косата израства, но пък толкова бързо  Thinking малко ме съмнява.

# 344
Аз не забелязвам отмиване на къната при мен. При това всеки ден си мия косата. За индигото пък съвсем не забелязвам отмиване - 5 месеца вече не съм слагала индиго и е изсветляло едва с половин тон. Три вида къна ползвам: на Хенафокс, мароканската Сахара от екомама, и Зарка от Сокони.

Общи условия

Активация на акаунт