Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 840
  • 715
  •   1
Отговори
# 435
sejiks,  от къде поръча мароканска къна?

# 436
Запис, нали може?   bouquet

# 437
  • The point of no return
Здравейте момичета,
от скоро започнах да се къносвам.
След години на боядисване сега така съм се зарибила с къната,че за има няма 2 месеца се къносах 6-7 пъти Grinning.

Shocked Ти направо ме гръмна, не бях чувала някой да се е къносвал толкова пъти за такъв кратък период newsm78 Тези къни, които си изброила, май не са натурални, така че там не мога да коментирам защо не ти е хванало. Може би трябва да пробваш с къна на Хенафокс или друга натурална да видиш дали ще има по-добър резултат  Peace

# 438
Не съм в България и поръчвам от чужбинските сайтове.
Къната я поръчвам от уж един от най добрите сайтове.Казва се арома зоне.
Специално египетксата къна се води качество BAQ ( за боди арт).
Русата къна не е къна, а смес от билки.
Започнах първоначално да се къносвам с русо,защото ме беше страх от раз да се направя червена.
После продължих с чистна египеткса къна.
Както и да е,може къната да не е качествена,но ясно си личи,че хваща по дължина,но не и в корените.
Дори при русата къна положението е същото.
Сайта на хена фох го знам,но не съм поръчвала от там.

# 439

След години на боядисване сега така съм се зарибила с къната,че за има няма 2 месеца се къносах 6-7 пъти Grinning.
За момента използвах само египетска къна и руса къна (с и без добавки в рецептите).
какво пише на опаковката, че включват - 'русата'къна може би е касия с малко къна, 'египетската' - като произход ли ?
Обаче от известно време забелязвам,че корените,които са израстнали не се къносват.
Първоначално реших,че не съм се къносала добре и последваха бързо поне още 2 къносвания,но без ефект.
рискуваш да си пресушиш косата
Стои грозно. Все едно не съм се къносвала. Косата по дължина е с червеникав цвят, а корените естествени.
Имате ли някакви идеи защо така се получава. Явно,че боядисваната коса е хванала по добре,но корените нямат никакъв оттенък дори и малък т.е изобщо не ги хваща къната.
преди една две страници имаше подобно оплакване от съфорумка
В момента чакам поръчка на мароканска и индийска къна. Ще пробвам да сменя къната да видим дали ще има разлика.
Моля дайте съвет какво да направя при следващото къносване, за да хване и в корените.

дай информация какъв ти е естественият цвят, какъв боядисаният и какво би искала да получиш с къната

# 440
Така, ето какво пише за русата къна :
Съдържание: смес от цветчета на лайка,лист от розмарин,неутрална къна и корени от rhapontic.
(Dénomination INCI : matricaria recutita flower powder, rosmarinus officinalis leaf powder, cassia obovata leaf powder, rheum rhaponticum root powder)
Произход :Египет, Тунис, Индия и Китай

Египетска къна:
Ботаническо наименование:Lawsonia inermis
Произход: Египет

Естествената ми коса е кестенява,а преди да започна да се къносвам бях боядисана в тъмно кестеняво.
Вече се поспрях с честите къносвания. По скоро в началото ми беше интересно, а и опитите да къносам корените ме принудиха да направя няколко различни варианта на къносване (начин на нанасяне, а и различни рецепти пробвах).Иначе нямам конкретни желаня за цвят.Май по скоро очаквам и се надявам да си възстановя изтощената коса от боядисването.
Между другото имам снимки преди и след къносване,но пък не се вижда разликата в корените.

# 441
sejiks, малко лимонов сок или оцет слагаш ли при разтварянето на къната? Другото, което се сещам, е да използваш шампоан без силикон преди къносването. При мен, ако не спазя горните две неща, наситеността на цвета в корените е по-слаба.

# 442
  • В полите на Пирин планина
Да ви покажа моята коса сега:

Скрит текст:
[/spoiler]

# 443
толкова светло със светлокестенявата смес?

# 444
lu_lu, благодаря ти за съвета.
Пробвах да слагам лимон,но шампоан без силикон... дори не съм се замисляла за такъв.
Остава това да пробвам и дано да подейства  Sunglasses

# 445
толкова светло със светлокестенявата смес?

Не само. 1/3 от пакета светлокестенявата смес + касия+амла+къна / горе-долу около 120 гр. / стана сместта. Стоях 2 часа и след измиването, явно от индигото имах леееко зеленикав отенък, който отстраних с една маска с мед+кокосово масло+канела. И това е резултатът.
Първия път се правих само с къна, но станах направо рижава върху изсветлената с боя коса.

# 446
  • Бургас
Много интересно се е получило върху русото.На слънце как е?

# 447
Много интересно се е получило върху русото.На слънце как е?

По-светло и по-червеникаво.

# 448
  • Бургас
Представям си го като естественото рижо.Това ми е любим цвят, но никога не съм успявала да да се докарам между русо и рижо.Сигурно ако се изсветлявам и къносвам ще стане, ама нямам нерви, а и коса вече за такива експерименти.

# 449
Представям си го като естественото рижо.Това ми е любим цвят, но никога не съм успявала да да се докарам между русо и рижо.Сигурно ако се изсветлявам и къносвам ще стане, ама нямам нерви, а и коса вече за такива експерименти.

Не ти и трябва  Crossing Arms Аз се заричам повече да не хващам боя. Одеве си разглеждах стари снимки преди да започна да се боядисвам / с и без къна / и косата ми е в пъти по-хубава от сега. Чак ме е яд на мен самата за експериментите.

Общи условия

Активация на акаунт