Къната, билките и всичко останало - Тема 6

• 67 779
  • 715
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета,

Моля за помощ:) Аз съм с пепеляво тъмно руса коса (май се води лешник) и преди да забременея се правех на руси кичури, но преди две години спрях. За съжаление вече имам доста бели коси и се замислям да започна да се боядисвам, но ми се иска да е с билкова боя или къна. Ефекта, който искам да избегна е меден/червен нюанс в косата. Бих искала да си запазя пепелявото или да постигна по-светло русо. Дали ще може да ми препоръчате къна/билка, която не дава червен отенък и е подходяща при кърмене?

Много благодаря предварително!

# 481
  • В полите на Пирин планина
Здравейте момичета,

Моля за помощ:) Аз съм с пепеляво тъмно руса коса (май се води лешник) и преди да забременея се правех на руси кичури, но преди две години спрях. За съжаление вече имам доста бели коси и се замислям да започна да се боядисвам, но ми се иска да е с билкова боя или къна. Ефекта, който искам да избегна е меден/червен нюанс в косата. Бих искала да си запазя пепелявото или да постигна по-светло русо. Дали ще може да ми препоръчате къна/билка, която не дава червен отенък и е подходяща при кърмене?

Много благодаря предварително!

За жалост това, което искаш няма как да стане. Билковите бои са на основата на къната и дават винаги червеникав отенък. Пепеливи, студени тонове е практически невъзможно да се постигнат / освен черно с индигото /, а за изсветляване и дума не може да става.

# 482
Да, ако всички са с къна ще стана рижа. Бях правила експеримент с къна, като тинейджър.

А дали някой е ползвал тъй наречените билкови бои? Например Natur Color. В състава й пише, че има: Обогатена с натурални екстракти/ естествена коприна, протеини и др./
Съдържа: пшеничен зародиш/хидролизан/; колаген/хидролизан/; антиоксидант/ вит.с; масло от кайсия; масло от карите/дърво на живота/; масло от моргина/предотвратява навлизане на токсини/; деликатно парфюмирана.
Или Bes HI-FI, която пише че е: Козметичен оцветител от растителни липозоми.
Комбинация от репей, ехинацея,жен шен, хиперикум, морски дъб,
липа, Д пантенол, Б5 и силиконови протеини.Съдържа: Toluene-2; 5-diamine sulfate; p-aminophenol; 4-chlororesorcinol; 2-methylresorcinol;4-animo; 2-hydroxytoluene.

В чуденка съм дали наистина са само на билкова основа или имат и химикали.
Благодаря!

# 483
И още един въпрос:) Попадна ми от блога на Hennafox Рецепти с Cassia Obovata, За златист цвят – естествени нюанси за руса или бяла коса. Дали има момичета, които са ползвали Касия (без къна) с руса коса и какъв е бил ефекта? Имаше ли почервеняване?
Благодаря!

# 484
dimacii, касията не оцветява в червено, а в леко златисто и то светли коси, но е почти незабележимо по мои наблюдения / лични /. Щом имаш бели коси може да пробваш готовите билкови смеси от сайта на Хенафокс, но да "разредиш" светлокестенявата смес с касия и амла. Амлата дава по-студени нюанси. Но не очаквай цветове като при боя - химическа. Според мен / а и имаше доста коментари от един потребител CI, че абсолютно натурална боя няма, защото трябва да има нещо химическо, което да отвори косъма / - тук изключвам билковите смеси, които са оцветяващо средство, но не са практически боя и обвиват косъма външно, но не проникват в него.
Няколко поста съм постнала моя снимка на косата ми, която е светлокестенява и пепелива, но я боядисвах руса повече от две години.

# 485
Позачетох за Касията и ще я пробвам за подхранване на косата. Ще кача снимки преди и след, за да може и други момичета да се ориентират. А след това ще пробвам и някоя от билковите смеси, за да махна белите коси.
Благодаря:)

# 486
Дали мога да използвам индиго като очна линия?

# 487
Аз също съм блонди и се боядисвам с химически бои, но си купих касия, амла и сапунени ядки, за да се мия с тях, като целта ми беше по плътен и здрав косъм, без оцветяване.  - Получава се, измива ме тая смес и не оцветява и косата ми става по твърда.
Искам да попитам може ли към тази смес за измиване да добавям малко хидратиращ шампоан, за да се балансира сухотата , ако ме разбирате. И дали няма да неутрализирам ползата от натуралните продукти, като им добавя хим. шампоан?............Мисля да пробвам все пак

# 488

Искам да попитам може ли към тази смес за измиване да добавям малко хидратиращ шампоан, за да се балансира сухотата , ако ме разбирате. И дали няма да неутрализирам ползата от натуралните продукти, като им добавя хим. шампоан?............Мисля да пробвам все пак

Добър вариант е към сместа да се добави балсам също с натурални съставки (най-добре от биомагазин- напр. от продуктите на Urtekram, Sante, Logona и под. )  Peace

# 489
Здравейте. Косата ми е много тънка и рядка, хубавото е, че е чуплива и бухнала. Дерматоложката ме посъветва вместо боя за коса да използвам безцветна къна, като написах в интернет излезнаха резултати за касията, и съм намислила сега уикенда да ида до един магазин, в който я има. Но може ли да ме посъветвате как точно да я разтворя с какво, да престои ли преди да си я намажа на косата и колко време да стоя с нея?

Четох в темите, но има много варианти и не ми стана много ясно. Значи моята коса е боядисвана отдавна, светло кестенява ми е като боята е изсветляла. Та мисълта ми е или да не си променям цвета или леко да се изсветли, но има мнения в нета, че на някои им е ставала оранжева от касията и ме е страх да не се оплескам и да стане гаф... Дайте ми съвет Simple Smile

# 490
Здравейте. Косата ми е много тънка и рядка, хубавото е, че е чуплива и бухнала. Дерматоложката ме посъветва вместо боя за коса да използвам безцветна къна, като написах в интернет излезнаха резултати за касията, и съм намислила сега уикенда да ида до един магазин, в който я има. Но може ли да ме посъветвате как точно да я разтворя с какво, да престои ли преди да си я намажа на косата и колко време да стоя с нея?

Четох в темите, но има много варианти и не ми стана много ясно. Значи моята коса е боядисвана отдавна, светло кестенява ми е като боята е изсветляла. Та мисълта ми е или да не си променям цвета или леко да се изсветли, но има мнения в нета, че на някои им е ставала оранжева от касията и ме е страх да не се оплескам и да стане гаф... Дайте ми съвет Simple Smile

Няколко поста по-горе съм отговорила, но пак  Mr. Green
Касията придава златисти отенъци на светла коса. Рижаво става от къна или смески къна+касия. Не може да изсветлява. За подхранване е добре, макар че аз предпочитам други билки за целта - най-вече амла, за хидратация и подчертаване на къдриците, а също нийм и брингараж. За тънка коса правят добър ефект на обем билките, защото правят косат по-твърда нямак.
Може да се разтвори само с топла вода и да престои половин-един час. Може и в силен чай от лайка. Аз съм добавяла и масла, за да не се пресуши косата.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 14:39 от Lady Brinne

# 491
Много благодаря за бързия отговор, мисля да си взема касия и амла, заради къдриците, а може и брингараж. Но цялата опаковка на касията ли трябва да използвам и колко време трябва да престои и после да стоя с нея?

# 492
Много благодаря за бързия отговор, мисля да си взема касия и амла, заради къдриците, а може и брингараж. Но цялата опаковка на касията ли трябва да използвам и колко време трябва да престои и после да стоя с нея?

О, зависи колко ти е дълга и гъста косата. Но цяло пакетче е много, освен, ако не е до кръста  Thinking Аз слагам около 1/3 от пакетче амла, добавям още 2-3 супени лъжици други билки и вода. След това зехтин или някакви масла на око, но около 2-3 супени лъжици. Може да сложиш и пчелен мед - той хидратира косата.

# 493
Дали мога да използвам индиго като очна линия?
Индигото дава тъмнокестеняв до черен цвят на къносана коса, но кожа оцветява нетрайно в синьо. Предполагам, че идеята е за черен цвят на очната линия, който няма да се получи с индиго. Наред с това нямам инфо да е безвредно за околоочната зона. Моят отговор е не.

# 494
dragon8 , благодаря за отговора!

Бихте ли дали идея за гримиране с къна или нещо др. безвредно?

Общи условия

Активация на акаунт