"Песен за огън и лед" - 5

• 52 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Много благодаря,  Hug
Ще си я сваля веднага.
А мислех да започна Песента отначало.  :crazy.

# 91
  • Пазарджик/Лондон
Оооо, то аз си препрочетох първите три тома като излезе четвъртия, луда работа Crazy.

# 92
  • София
И аз се записвам за темичката, макар и малко късно.
Четенето върви бавничко при мен, още съм на втора книга  hahaha Тъкмо убиха Ренли. 
Но си ви чета и ми е интересно.Спойлерите поддържат интереса ми.Особено като кажете, че умира някой тъпанар  Laughing

# 93
Записвам се Simple Smile В момента "горя" към  края на втора книга и досега не се бях замисляла относно произхода на Тирион  Rolling Eyes

Любимият ми клип за цвят  Laughing http://www.youtube.com/watch?v=yvRoZaWDAVI

# 94
  • Русе
Прекалено сапунено ще стане Тирион да е Таргариен. Мартин няма да падне дотам.
А защо сам ще ни подвежда по този начин?
Дори главите от гледна точка на Джейми силно подсказват това. Джейми трябва да е наследника на Ланистър, но Ерис го прави един от Седемте, което вбесява Тайуин. Помните ли ги тези неща?
Ерис е искал Джоана, това е била обществена тайна, също както че е правел каквото си иска. Каква по-голяма подигравка от това, да направи незаконния си син законен наследник на Ланистър? Затова Тайуин реагира с такъв неистов бяс към Тирион когато той си потърси правата на наследник.
Тайуин винаги се е владеел добре, около Тирион винаги избухва, прекалено очеизвадно е.
Погледнете и началото на първа книга, разговорите между Джон и Тирион, появата на Мейстер Еймон.... Голямо безобразие ще е ако Мартин ни води за носа, а после си промени първоначалния замисъл.

Три отговора докато съм писала, много сте бързи.

В интерес на истината Церсей е тази, която урежда Джайм да бъде взет за бял рицар. Ерис просто е подведен да го направи, като унижението за Тивин е точно червейчето на кукичката, за да се движи по плана й. Кой знае с кого се е... още оттогава, за да го уреди. Идеята й е била двамата с Джайм да са заедно, понеже е била в двора с баща си, докато близнакът й явно у дома. Обичайно за Церсей обаче, хич не съобразява реакцията на баща си, който побеснява и си заминава вкъщи, като я подбира и нея. И просто си разменят местата - Джайм при краля, тя у дома.

Никой не може да накара насила даден рицар да се присъедини към гвардията. Джайм приема от една страна заради високото си самочувствие и честта, но най-вече, за да е със сестра си.

И не мисля, че на него свят има нещо, което би попречило на Тивин да убие Тирион, ако той наистина е бил на Ерис (или който и да е друг). Все пак говорим за Тивин...

# 95
И аз съм на мнение, че Тирион си е син на Тивин. Просто сме прекалено подозрителни, а и авторът цели да ни обърка умишлено. Точно за зла участ на Тивин, Тирион си е негов син и прилича много на него като характер. Ако Джайм и Церсей не бяха близнаци, щях да предположа, че Церсей е дъщеря на Ерис. Аз като най- голямо доказателство за произхода на Тирион приемам разговора м/у лелята и Джайм, когато тя казва, че Тирион е истинският син на Тивин- и според мен това се отнася както за наследството, така и за приликата м/у двамата.

# 96
Koronis,   202uu
Има резон в това което казваш.

# 97
# 98
Честито, а сега да си седне и да напише и шестата.

# 99
  • Русе
А ето и една доста добра новина:

Цитат
Мартин ни представя за първи път своя „странстващ рицар” без потекло сър Дънкан Високия и скуайъра му Ег в повестта „Странстващият рицар”, станала финалист за Световната награда за фентъзи. Двамата герои стават много популярни и се завръщат за нови приключения в „Заклетият меч”. В следващата изпълнена с живот и изключително занимателна повест „Тайнственият рицар” Мартин повежда Дънк и Ег към ново приключение, в което двамата участват в зловещ турнир, в който абсолютно нищо не е такова, каквото изглежда – включително и главните герои!

Излиза на 14-ти октомври, т.е. след десетина дни.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 17:28 от Koronis

# 100
Най-сетне! Браво!!!

# 101
Привет, мъж съм чета с интерес темите за Песен за огън и лед. Наистина много се изненадах от тази нова книга, която по хронология предхожда Песен за огън и лед със 100 години и действието се развива по време на Таргариените. Прочетох че няма да е само една книга, а ще има и още,много ми е чудно дали Песента или тази нова поредица ще има превес и в какъв ред ще излизат книгите, дали едната поредица ще се влияе от другата и т.н.....Но както и да е нямам търпение да си купя новата книга.

# 102
Излезли са 3 кратки повести от поредицата предхождаща Песента, миналата зима трябваше да излезе 4-та, но явно чичо е претоварен.
Съдържанието им е обсъждано по-рано в темите, но малко хора са ги чели, защото досега не бяха преведени на български.

# 103
  • Варна
Привет, мъж съм чета с интерес темите за Песен за огън и лед. Наистина много се изненадах от тази нова книга, която по хронология предхожда Песен за огън и лед със 100 години и действието се развива по време на Таргариените. Прочетох че няма да е само една книга, а ще има и още,много ми е чудно дали Песента или тази нова поредица ще има превес и в какъв ред ще излизат книгите, дали едната поредица ще се влияе от другата и т.н.....Но както и да е нямам търпение да си купя новата книга.

Да, всъщност новата книга е излязла отдавна в другите страни и донякъде тя е причина за забавянето на "Песента".  Confused

# 104
Най - сетне ще излязат в България Heart Eyes От една страна ми харесва, че дават повече информация за събитията, които са довели до сегашните действия, но от друга натоварват допълнително дядо Мартин.

Общи условия

Активация на акаунт