"Песен за огън и лед" - 5

• 52 161
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Diavolo

Всъщност идеята за Мисандей не беше моя, а някой (извинявам се, че не помня кой точно  Embarassed ) от форума беше пуснал линк към друг форум, където го бяха дискутирали. Това беше в края на миналата тема, можеш да го погледнеш, ако ти е интересно  Wink

# 31
  • София
линк към линк към линк, става сложно като Мартин, хихи  Laughing
няма значение, аз го прочетох от теб и наистина има логика. Simple Smile Ами това му е хубавото на дискусиите, винаги научаваш нещо интересно.

А какво ще кажете за една интересна теорийка, не че е важна и кардинална за историята, но е любопитна.

Сирио Форел = Джакен Х'гхар  newsm78
Замислете се, има логика, защото кога Аря срещна Джакен за първи път? Ами вързан с още двама затворници когато с Йорен отиваха за Вала. А за последно Сирио се дуелираше с Мерин Трант ако не се лъжа, когато Аря избяга и тя през цялото време си мисли, че любимият и учител по фехтовка Сирио е убит, а той може да е бил ранен и пленен, а след това пратен за Вала. Има логика. Пък и когато при Мартин един герой не е убит недвусмислено, то той рано или късно се появява пак. Simple Smile

По тази логика си мисля, че и Баба Нан все още е жива и е пленничка на Болтън. Даже май беше споменато някъде си едно такова нещо ама не помня точно кога и къде. Simple Smile

# 32
  • Варна
Относно Сирио и аз съм се замисляла, но съм отхвърляла тази идея. Джакен е безлик, безликите сменят лицата и имената си според нуждата. Сирио е човек със слава, той е "първия меч в Браавос", работил години за техниката, славата и титлата си. Именно заради тази слава и особена техника е нает от Нед да обучава Аря. 
Освен това има твърде малко време от евентуалното затваряне на Сирио в тъмниците, превръщането му в Джакен и потеглянето към Вала. Очевидно Джакен е човек с тежка присъда, от когото дори изроди като Хапката се страхуват, това не би могло да стане за ден-два. Thinking

# 33
  • София
В тази връзка ми е интересен образа на "милия човек".Той знаеше и коя е Аря всъщност."Аря Старк от Зимен хребет".

# 34
  • София
поздравче с една толкова красива история, за която уви само се загатва...  Sad

http://www.youtube.com/watch?v=syAx4CCSiM4&feature=player_embedded

Simple Smile

# 35
Ами и аз съм се замисляла за Сирио, даже мислех, че е точно така, но след като прочетох написаното от Хексе вече си мисля, че е невъзможно да е.

# 36
Първите четири книги отново са достъпни в читанката (споменавам само).

# 37
Според мен Сирио въобще не е бил пленяван. Измъкнал се е и ще изкочи от някоя заешка дупка, за да се срещне с Аря. Баба Нан също не е пленена . Някак си не мога да си представя тази старица да бъде измъчвана в тъмниците на Болтънови при положение, че те едва ли са наясно колко много всъщност знае тя. Нямам представа къде е, но не е мъртва и не е пленена. Може да се появи при Бран в ония пещери. Може и тя да е зеленозряща  Rolling Eyes. Почвам да гадая вече  Laughing.
Diavolo защо Джон трябва да е копеле? Аз също подкрепям теорията, че е син на Лиана и на Регар, но не може ли преди това Регар да е взел Лиана за жена?!  Някои от предците му нямаше ли няколко жени? Тези дни пък четох теории, че Джон е син на Лиана и на Ерис. Ерис е отмъкнал Лиана (нали е бил побъркан), изнасилил я е и Регар я е спасил.
Но честно казано не ми се вярва. Според мен е било голяма любов от пръв поглед м/у Лиана и Регар и като си има предвид Регар като каква дълбока и чувствена душа го описват. Аз си го представям много принципен и миролюбив човек, с поетична душа и някак си не си го представям да обезчести жена с такова високо потекло. Лиана също много го е обичала и заради това Нед не предприема нищо с/у тази връзка и в името на тяхната любов  й обещава да се грижи за законния им син.
А пък Аря си я представям как се промъква в Кралски чертог или Драконов камък , хваща Церсей за врата и душейки я показва истинското си лице  Mr. Green. Все някой трябва да умре от молитвите й от нейните ръце Simple Smile.
И след като довърших и 5-тата книга не ми стана ясно защо смятате, че появилият се Егон не е истинския Егон и стигнах до извода, че Мартин няма как да приключи историята в още две книги. Толкова много сюжетни линии има да доразвие, че имайки предвид стила му, ще ги събере в още 3 томчета.

# 38
  • Варна
Броят на книгите не ме вълнува, само да ги пише по-бързо..  Crossing Arms

# 39
И след като довърших и 5-тата книга не ми стана ясно защо смятате, че появилият се Егон не е истинския Егон
Заради появата му ей така от нищото и заради Златната дружина, която се свързва с Блекфирите, оттам и теорията, че момчето ще се окаже Блекфир. Имаше и някакво предсказание за фалшив дракон, ако не се лъжа.

# 40
Но това, че е Блекфир, не означава че Конингтън или самият Егон го подозират.
Само Илирио и Варис знаят истината  Mr. Green

# 41
Нова тема, чудесно!
Диаволо, а по въпроса за произхода на Тирион какво мислиш?

# 42
  • Berlin
То толкова линии има, обаче едва ли всичко ще се изясни. Ако стане, супер естествено! Simple Smile
5тата книга миналата година ли излезе? Значи 6тата може би най-оптимистично догодина ... декември. Mr. Green Praynig

# 43
То толкова линии има, обаче едва ли всичко ще се изясни. Ако стане, супер естествено! Simple Smile
5тата книга миналата година ли излезе? Значи 6тата може би най-оптимистично догодина ... декември. Mr. Green Praynig
2011 май.

# 44
  • София
Тирион ми е любимец.

Общи условия

Активация на акаунт