"Песен за огън и лед" - 5

• 52 784
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Кралят, мъжа на Церсей. Най-добрият прител на Едард и любим на Лиана.

# 121
  • Русе
Той е Робърт. И не е любим на Лиана. Тя му е любима. Една от 100-те любими. И определено е може би единственият персонаж, за който е 100% ясно, че няма как да е баща на Джон. За сметка на това е баща на 20 други.

# 122
Той е Робърт. И не е любим на Лиана. Тя му е любима. Една от 100-те любими. И определено е може би единственият персонаж, за който е 100% ясно, че няма как да е баща на Джон. За сметка на това е баща на 20 други.
Ох, да бе, Робърт.  Crazy
Добре, съгласих се. Регар е  Mr. Green

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 09:24 от Норе

# 123
За мен лично това е пълна глупост Нед Старк да отглежда дете на Таргариен, при положение че е една от основните фигури помогнали за свалянето на Таргариените и качването на Робърт Баратеон на трона. Въобще не ми е ясно защо е невероятно Джон да е незаконен син на Старк Още повече че наследника на Регар е жив,както се оказва в Танца,изненадващата фигура е Варис,а не Сняг,около него за мен няма нищо мистериозно.

# 124
ми 'щото му е племеник ...

# 125
Нед няма проблем с всички Таргариени, братята Баратеон - Робърт, Станис и Ренли са братовчеди на Регар, баба им е Таргариен.
Проблемът на Нед е само с Лудия Ерис, който особено жестоко убива брат му и баща му.

# 126
Здравейте, от няколко години Ви чета с интерес, но тъй като все не ми се пише(пък още повече спори) не се регистрирах.
Реших да се регистрирам защото ми е интересно мнението Ви относно главите появили се в нета от 6 книга. И дали може да се намерят някъде освен преразказани.
Относно преразказаните глави ме вълнува втората на Тирион, че на различни места различна информация казват( все пак всеки човек различни детайли помни и съответно по различен начин преразказва картината която е запомнил) Simple Smile
Съответно ще съм благодарен да ме информирате като по нататък се коментират нещата, кога трябва да са скрити и кога не. защото от предишните две теми така и не ми се изясни.
Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 127
  • Русе
Здравей и добре дошъл. Общо взето и аз съм в същото положение като теб Wink

Относно главите - някои ги има, макар че последно гледах преди месеци. Имаше публикувани на дъщерята на Доран Мартел, на Теон и още някаква, забравих на кого. Преразказани имаше на Тирион няколко, на Баристан няколко, на Виктарион мисля... абе доста бяха. Сигурно първите 15% от книгата са покрити. Което не е толкова изненадващо предвид че тези глави са били предназначени да са към 5-та книга.

А за спойлерите - за първите 4 книги спокойно си пиши всичко директно. Това е тема за коментирането им, минали са сума ти години от издаването и като цяло следящите ги хора са ги прочели и няма как да спойлнеш нещо. Иначе все има някой, който е по-назад, но такива винаги ще има, дори и 20 години след завършването на поредицата. Те сами си преценяват и поемат риска от четене в тема за дискусии. Впрочем и за 5-та книга мисля вече си е напълно спокойно да пишеш директно - излезе преди повече от 2 години все пак. Но ако коментираш прочетеното от споменатите по-горе предстоящи глави, слагай го в таг за спойлери Simple Smile

# 128
  • София
Аз съм в пауза от книгите от месец-два, затова още си цикля на втората книга.Нямам нищо против спойлерите, аз ги обичам и ми държат интереса към книгата.
Не мисля, че Нед би имал проблем да отгледа дете на Таргариен, дори да не му е племенник.Мисля си даже, че беше малко студен за като към племенник.Но може да се е въздържал заради Кейтлин.
Той в крайна сметка е следвал Робърт, имал е някакви справедливи идеи.А и не беше особено доволен от някои действия,убийства-смяташе ги за неморални.

# 129
  • Варна
Аз съм в пауза от книгите от месец-два, затова още си цикля на втората книга.Нямам нищо против спойлерите, аз ги обичам и ми държат интереса към книгата.
Не мисля, че Нед би имал проблем да отгледа дете на Таргариен, дори да не му е племенник.Мисля си даже, че беше малко студен за като към племенник.Но може да се е въздържал заради Кейтлин.
Той в крайна сметка е следвал Робърт, имал е някакви справедливи идеи.А и не беше особено доволен от някои действия,убийства-смяташе ги за неморални.

Аз справедливи идеи в Бунта на Робърт не виждам, колкото и да се взирам. Всичко е  заради отмъщение.

# 130
  • София
Имам предвид, че Нед е имал някакви идеи за справедливост. За Робърт е ясно- отмъщение.

# 131
  • Варна
Имам предвид, че Нед е имал някакви идеи за справедливост. За Робърт е ясно- отмъщение.

Мотивите и на двамата са еднакви. В какво виждаш разликата?

# 132
  • Русе

Мотивите и на двамата са еднакви. В какво виждаш разликата?

Война за оцеляване? Бунтът де факто започва, когато Таргариените поискват от Арин да предаде Робърт и Едард за заколение - без никаква логика, без да са направили каквото и да било преди това. Тогава Джон Арин се вдига първи на бунт и повежда война с кралските лоялисти в долината, за да може да овладее пристанищата и да изпрати двамата в съответните им владения, та да призоват собствените си войски. Робърт водеше някакви епични войни с гларусите, Едард пък го изпратиха потайно с контрабандистите, доколкото помня. Същевременно Арин е този, който за да спаси живота на „момчетата си“ (бездетен човека), привлича и Тъли към каузата. Ако не беше тая простотия от краля, Робърт сигурно щеше да се вдигне сам за отмъщение и щеше да бъде смазан.

# 133
  • Варна
Ех, че хубаво си го формулирал Коронис. Благодаря. Laughing  bouquet

И не спирам да се питам, защо Регар не се намесва още в началото. Ако наистина е обичал Лияна, би ли стоял безучастно докато избиват семейството и. Не може да не е знаел какво се случва. Thinking

# 134
  • София
Между отмъщение и искане на справедливост виждам разликата. Отмъщението е по-първично, искаш да си излееш яда и "след това" не е важно.Ако все пак има значение-то целта е ти да победиш, да се "възкачиш" над враговете.При справедливостта вече се иска просто всеки да си получи заслуженото. Един живот да бъде отплатен, да ти върнат откраднатото и злодеят да бъде наказан според деянието си.Но като цяло целта е възвръщане на реда, спокойствието. 
Не просто да се ступате, да отмъстиш до двете коляно(и бъдещите наследници), накрая да подскячаш на гробовете им с възглас"Аз победих, аз победих" .А и в отмъщението често всякакви неморални постъпки се смятат за позволени.Докато при другия вариант имаш задръжки-не би постъпим престъпно и грозно, както "злодеят".

Общи условия

Активация на акаунт