"Песен за огън и лед" - 5

• 52 995
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
А джуджето Тирион си мечтае за дракон. Еми точно на комплекс за малоценност ми се струват нещата Simple Smile.

Можеше да си мечтае и за лъв, нали? Laughing
Както и да е.  Peace
Не съм убедена в нито едно от двете, но някак повече ми пасва теорията с Таргариенския произход.

# 331
Леле, страхотни сте. Как задълбавате в текста и разнищвате. И собствени теории имате   bouquet. Аз уж чета внимателно, а сумати основни неща не са ми ясни. Може ли дами обясните как е започнала войната на Робърт. Аз бях останала с впечатлението, че Регар е похитил Лиана против волята й и Робърт и Нед са тръгнали да я спасяват,но от първите страници на темата нещо ме разколебаха. също на няколко места се среща Летен замък и как Регар стоял в руините и мислил за случилото се там? Знае ли се какво е станало?

# 332
Белор засега ми прави много добро впечатление, но не съм правила съпоставки с Нед. Съвсем в началото съм.

съпоставката е от типа "чест и справедливост"

не се сещам някой в положението на Тирион, който да е лишен от комплекс за малоценност  Laughing
по-скоро той съзнава този комплекс и го "принуждава" да работи в негова полза

# 333
Съмнението за произхода на Тирион не е само заради кичура. Ерис е искал Джоана, а както четем в главата на сър Баристан, Ерис си е позволил много на сватбата, след като е негодувал на всеослушание, че правото на първа брачна нощ е отменено. Всички знаят, че Ерис е правел каквото си иска.
Джена Ланистър е доста наясно, защото е била придворна дама и е запозната с всички клюки. Нищо чудно тя да се съмнява, че близнаците не са на Ерис.
Съмненията поддържат интереса. Накрая ще разберем от драконите кой е Тарг и кой не е.

Аз прочетох само първата част на Рицаря, сега си търся другата за приключенията в Дорн.
Дънк ми напомня за Бриен.

Регар не е похитил Лиана. Тя е избягала с него доброволно.

# 334

а на Робърт не му е било удобно да го приеме
признавам, че при първото прочитане на поредицата този факт не го бях разбрала правилно

приключенията в Дорн? това, което имам, е една книга с три разказа, в които Дорн се споменава мимоходом - още части ли има?

# 335
  • Варна
Леле, страхотни сте. Как задълбавате в текста и разнищвате. И собствени теории имате   bouquet. Аз уж чета внимателно, а сумати основни неща не са ми ясни. Може ли дами обясните как е започнала войната на Робърт. Аз бях останала с впечатлението, че Регар е похитил Лиана против волята й и Робърт и Нед са тръгнали да я спасяват,но от първите страници на темата нещо ме разколебаха. също на няколко места се среща Летен замък и как Регар стоял в руините и мислил за случилото се там? Знае ли се какво е станало?

Летен замък касае и събитията в "Рицаря", така че като я довърша може би повече неща ще ми станат ясни.

Доколкото ми е известно засега, там са загинали престолонаследниците по линията на Егон 5 (Ег), самия Егон, както и този който подозирам за баща на Илирио - Ерион.

# 336
Чак сега пиша защото форумът си е променил вида и днеска забелязах че има изписани няколко страници с интересни за ментеории Simple Smile
Ще постна нещо което прочетох:
"Очите й бавно се приспособиха. Отвътре храмът изглеждаше много по-голям, отколкото отвън. Септите на Вестерос бяха седемстенни, седем олтара за седемте богове, но тук боговете бяха повече от седем. Статуите им се издигаха покрай стените, масивни и застрашителни. Около нозете им примигваха червени свещи, смътни като далечни звезди. Най-близката статуя бе дванайсет стъпки висока жена от мрамор. От очите й се стичаха истински сълзи и пълнеха купата, която държеше в ръце. Зад нея имаше мъж с лъвска глава, седнал на изваян от абанос трон." цитатът е от 4 книга, момента в които Аря е влязла в Къщата на черно и бяло.
Не искам Мартин да обожествява Тирион, но от последното изречение в цитата и от това до къде е стигнал Тирион, би могло да се измисли нещо (Е ако ще се меси в  управлението на Мирийн, разбриа се Simple Smile ) Simple Smile
Ама пък кой ще му даде да седи на абаносовата пейка-трон на Дани е друг въпрос  Mr. Green
А с предишното си мненеи просто търсех къде е почнала манията на Мартин по дърветата ( защото все натъртва с определени две от тях , не че няма и други де ... ама абаноса и язовото дърво са  с класи пред другите видове дървета.)
Ковчежето което е от абанос в 5 книга (същото от трета книга )  е със специален "подарък"->  в трета книга тръгва за Дорн, а в пета книга е вече при принца на Дорн,за да му се любува Simple Smile
Лека вечер на всички Simple Smile
Ще гледам да пусна цитатите на Кръпчо от 5 книга , ама като ги прочетох ми изглеждат безсмислени - поне за мен де, нищо не ми дойде на ум от тях. Simple Smile

# 337
http://robotmutant.com/george-martin-wishes-red-christmas/

Friendly tip: George R. R. Martin is not Santa Claus, though I understand how you might see the resemblance. But trust me, you do not want him planning your family’s celebratory events. Merry Red Christmas!

Joy Joy Joy

# 338

а на Робърт не му е било удобно да го приеме
признавам, че при първото прочитане на поредицата този факт не го бях разбрала правилно

Е, за мен не е 100 процента сигурно, че така е станало. Разбира се, почти всички, включително и аз, са убедени в това, но никъде в книгата не се казва ясно, че Лиана е избягала доброволно. Дори това да е бил първоначалния замисъл на Мартин, все пак той лесно може да го промени.

Леле, страхотни сте. Как задълбавате в текста и разнищвате. И собствени теории имате   bouquet. Аз уж чета внимателно, а сумати основни неща не са ми ясни. Може ли дами обясните как е започнала войната на Робърт. Аз бях останала с впечатлението, че Регар е похитил Лиана против волята й и Робърт и Нед са тръгнали да я спасяват,но от първите страници на темата нещо ме разколебаха. също на няколко места се среща Летен замък и как Регар стоял в руините и мислил за случилото се там? Знае ли се какво е станало?

Летен замък касае и събитията в "Рицаря", така че като я довърша може би повече неща ще ми станат ясни.

Доколкото ми е известно засега, там са загинали престолонаследниците по линията на Егон 5 (Ег), самия Егон, както и този който подозирам за баща на Илирио - Ерион.

Аз прочетох "Рицарят" то не помня там да се споменаваше Летен замък. Но може и да съм забравила. Замъкът не беше ли изгорял при раждането на Регар? И по тази причина той се чувстваше свързан с него? Имам някакви такива спомени, трябва да го потърся.

По въпроса за Тирион - напълно подкрепям gangnam style и за мен Тирион си остава син на Тивин, без значение дали има черен кичур в косата си или не.

# 339
Somniator, разбира се, че може и да е така  Wink
според зависи кога и какво чета, често подкрепям някоя противположна теория на тази, която ми е харесвала преди месец примерно  Laughing
или пък след отвличането, е решила, че Регар й харесва и се е влюбила  Mr. Green

# 340
Somniator, разбира се, че може и да е така  Wink
според зависи кога и какво чета, често подкрепям някоя противположна теория на тази, която ми е харесвала преди месец примерно  Laughing
или пък след отвличането, е решила, че Регар й харесва и се е влюбила  Mr. Green

Е, аз подкрепям теорията за Регар и Лиана, просто казвах, че никъде в книгата не се казва, че със сигурност е така  Wink

# 341
съгласявам се   Grinning
просто повече ми изглежда като да е доброволно
от четенето на много дискусии и теории ми става каша в главата - забравям кое съм прочела реално, кое аз съм си /до/съчинила и кое съм си внушила заради прочетеното от други фенове

# 342
  • Варна
Somniator, разбира се, че може и да е така  Wink
според зависи кога и какво чета, често подкрепям някоя противположна теория на тази, която ми е харесвала преди месец примерно  Laughing
или пък след отвличането, е решила, че Регар й харесва и се е влюбила  Mr. Green

Е, аз подкрепям теорията за Регар и Лиана, просто казвах, че никъде в книгата не се казва, че със сигурност е така  Wink

Но се намеква, че са се харесвали. На турнира, когато той  е избрал нея за кралица на красотата, а тя е плакала на песните му. Освен това за мен най-голямото доказателство е , че винаги когато Нед мисли за Регар, никога не е с неприязън. Човек като него не би простил отвличане и изнасилване, дори ако в последствие са се появили нежнни чувства. Thinking

Аз прочетох "Рицарят" то не помня там да се споменаваше Летен замък. Но може и да съм забравила. Замъкът не беше ли изгорял при раждането на Регар? И по тази причина той се чувстваше свързан с него? Имам някакви такива спомени, трябва да го потърся.

Аз съм прочела само първите две части. предположих, че може да се говори за случилото се там, защото в събитията участват герои от Рицаря - Ег, Дънк, синът на Ег, Ерион и т.н.
 Коя точно от случките би могла да повлияе толкова на Регар, предстои да стане известно.
"Рицаря" определено дава по-пълен поглед върху нещата и начина на мислене на героите.

# 343

Аз съм прочела само първите две части. предположих, че може да се говори за случилото се там, защото в събитията участват герои от Рицаря - Ег, Дънк, синът на Ег, Ерион и т.н.
 Коя точно от случките би могла да повлияе толкова на Регар, предстои да стане известно.
"Рицаря" определено дава по-пълен поглед върху нещата и начина на мислене на героите.

Регар наистина се е родил същия ден, когато Летен замък е изгорял. Даже прочетох, че изгарянето на замъка е довел до неговото преждевременно раждане. Но никъде не мога да открия цитат от книгата, който да казва това. Всъщност, Ерион не е починал там. Там са загинали Ег, който вече е бил крал, най-големият му син, Дънкън, както и Дънк от "Рицарят". Ерион е изпил чаша с wildfire (не мога да се сетя как беше на български) и тогава е умрял.

# 344
  • Варна

Регар наистина се е родил същия ден, когато Летен замък е изгорял. Даже прочетох, че изгарянето на замъка е довел до неговото преждевременно раждане. Но никъде не мога да открия цитат от книгата, който да казва това. Всъщност, Ерион не е починал там. Там са загинали Ег, който вече е бил крал, най-големият му син, Дънкън, както и Дънк от "Рицарят". Ерион е изпил чаша с wildfire (не мога да се сетя как беше на български) и тогава е умрял.

Благодаря за уточнението. не знам защо съм останала с впечатление, че и Ерион е загинал там. Thinking
Може би защото пожарът е станал вероятно, когато са правили магии да събудят дракон.

В интерес на истината никъде не е писано изрично, че Регар е роден в Летен замък, макар времето на раждането му и пожарът съвпадат.

Общи условия

Активация на акаунт