"Песен за огън и лед" - 5

• 52 976
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
+1
Близнаците са си Ланистър отвсякъде.

Може да си я сложа като ринг тон.

Бях си сложила за рингтон "Дъждовете на Кастамир" - метълската версия. Събрах погледите на една родителска среща.  Laughing Embarassed Embarassed

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 21:59 от Хексе

# 376
+1 още веднъж
Абсолютно за близнаците

# 377
освен това Тивин нямаше да е толкова потресен от това, че Джайм е наметнал белия плащ
а мечовете, изковани от Лед помните ли? за Джофри и за Джайм, за истинския наследник на Скалата - няма   Mr. Green

пп кой сега е наследникът на Скалата? Лансел?  Thinking

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 10:20 от bubanka

# 378
  • София
И според мен са си негови  Rolling Eyes Всичко Ланистърско си имат, ако по някакви неведоми пътища се окаже, че не са, ще е много изсмукано и глупаво.

# 379
пп кой сега е наследникът на Скалата? Лансел?  Thinking

Мда би трябвало да е той.

пп След присъединяването си към Синовете на Воина, той се замонашава, значи се отказва от всички светски придобивки.
Действащ наследник трябва да е по-малкият му брат Мартин

Последна редакция: ср, 25 дек 2013, 12:15 от Бумър

# 380
Тирион по скоро е загубил правото на наследство покрай процеса ( и заклеймен от ръката на крал Томен), но в бъдеща смяна на човека на престола би могло да му го върне.
Да Ви питам някъде споменава ли се когато Сам като доброволно се заклева в нощна стража, дали  щита на дома му е поставен в залата на щитовете в Черен замък?
По спомен за първи път се появи в главата на Джон и крачещ ловец му беше герба на дома ( на  курката му беше зашит/извезана) ама не съм много сигурен ?
Интересно ми  след като  четох в края на 4 книга, че баща му е казал на всички че бил убит, а в нощна стража е прието когато някой лорд или рицар отиде да служи да се направи тази традиция и след като умре, да се свали яита му и да се погребе с него.
То тогава, когато е писал първа книга надали Мартин е предпоагал, че в 5 книга ще пише за тази зала и сигурно не  е споменато за това Simple Smile
Лека вечер и приятно изкарване на празниците Simple Smile

# 381
  • Варна
Вчера започнах поредицата отначало, след като прочетох всички глави на Санса.  Crazy Санса много го мисли този Сандор, дали Мартин ще ни поднесе някаква изненада там? Няма глава, в който тя да не си спомня за него и как я е целунал (а това въобще не се е случило) ДжРРМ твърди за себе си че е непоправим романтик, да видим какво ще стане. Символиката на наметалото е много силна за мен, кедровият сандък ми беше убягнал.

Една от любимите ми сюжетни линии.  Laughing
Хрътката ми е любимец от самото начало. Когато започна активно да се намесва в живота на Санса, стигнах до извода, че той се явява заместител на нейното вълчище
Скрит текст:
(Когато Нед уби вълчето й, Робърт каза нещо от сорта: Дайте й куче, с него ще е по щастлива.)
Закриляше я, съветваше я, даже намираше начини да надхитри Джофри, когато я тормозеше.
Романтика, честно казано не виждах, до битката при Черна вода, когато искаше да я вземе със себе си. След това забелязах някои нюанси, например как когато с Аря в хана избиха войниците на Планината, всъщност той се ядоса на това, че Санса се е омъжила за Тирион, а не от глупостите на войниците. ( Нали не си въобразявам? Laughing)
А изобщо не очаквах от Санса да поддаде по тази линия. Но запазването на кървавия му плащ и даже май се беше завила с него по едно време, ме накараха да размисля...
И имаше един сън, когато вече беше избягала с Петир:

Скрит текст:
"— Лорд Петир каза да ви пазя. — Санса позна гласа на Лотор Брун. „Не е Хрътката, не, как би могъл да е той? Разбира се, че е Лотор…“ Тази нощ почти не спа, а се мяташе и въртеше също като на борда на „Морския крал“. Отново сънуваше смъртта на Джофри, но докато той дереше гърлото си и кръвта се стичаше по пръстите му, тя с ужас разбра, че това е брат и Роб. И освен това сънува онази, другата венчавка, с очите на Тирион, които я поглъщаха, докато се събличаше. Само дето беше много по-голям, отколкото се полагаше за Тирион, и когато се качи в леглото, лицето му беше с белег само от едната страна. „Ще изтръгна песничка от тебе“ — изхриптя той, а Санса се събуди и видя до себе си старото сляпо куче."

А Мартин изобщо не съм забелязала да е романтик.  Crossing Arms

П.П.
Прочетох, "Рицарят" и започнах да препрочитам "Танца", не го бях чела втори път. Някои места, чак се чудя дали съм ги чела първия път.  Blush

# 382
Не мога да измисля с коя държава да свържа Волантис, но за мен още от първия път кокато четох поредицата, Карт беше Индия.

И според мен са си негови  Rolling Eyes Всичко Ланистърско си имат, ако по някакви неведоми пътища се окаже, че не са, ще е много изсмукано и глупаво.
Абсолютно съгласна съм с всяка една дума.

# 383

Вестерос са като една Британия с размера на Европа.

Аа, не така наедро. Laughing Дорн е Испания, Планински рай- Италия, Бурен край са Балканите, Арините са Австрия, Швейцария, Кралски чертог - Франция, Северняците са скандинавците. Laughing
Северняците не може да са скандинавци, защото земите им са част от Вестерос и се подчиняват от известно време на общия крал. И аз смятам, че са шотландци, прекалено много паралели има.
Лисенците, ако помня добре, са светлокоси и светлооки - те може да са скандинавци.
Фрей ми приличат на южноирландци.

# 384
  • Варна
Не мога да измисля с коя държава да свържа Волантис, но за мен още от първия път кокато четох поредицата, Карт беше Индия.

За мен Карт беше смес между древна Гърция и Иран.  Laughing

# 385
И за мен Карт е Древна Гърция, Волантис - по-скоро Рим, от времето на Републиката, Гиз - Картаген, доп. но пък скоро четох в една НП книжка много интересно сравнение, че в мизерните краища на Индия животът е 1:1 с този който е бил в Римската империя, така че и Индия е валидна

Браавос - Родос, Титанът на пристанището е явно копие на Колоса, но с каналите и банките, можем да добавим и Венеция (или дори Амстердам) в уравнението, безликите - асасините, тогава Мир - ще е Флоренция.

Ащрапор или Мирийн имаше пирамиди - ето Месопотамия и Египет.

Гледайки картата и описанията, бих била склонна да приема Норвос за някой от градовете-държави в Русия, Новгород примерно, и да отида още по-далеч като сравня Кохор с Велики Болгар, като съм почнала, тогава ще направя и сравнението за Вейес Дотрак с Фанагория Grinning

Остава чичо да си признае, че е харесал Волжка България от 13-ия воин  Laughing

пп Железните острови - Норвегия, Севера е и Шотландия, и Скандинавия, в ранното средновековие шведите са щъкали доста из крайбрежието на Британия.

Дорн - съгласна съм за Испания, но Испания тип Гранада с мавърски привкус (в архитектурата, много ми хареса Градината), в допълнение Навара е единствената държава в Средновековна Европа където жените са имали право да наследяват короната наравно с мъжете, а не след тях.

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 15:11 от Бумър

# 386
И аз приключих с Рицаря, остава да препрочета 5-та книга да видим тези Черни дракони от къде и как, че вече сериозно почвам да позабравям  Rolling Eyes
Подхванах темата за близнаците, защото смятам, че ако има дори малка вероятност Тирион да е от Ерис, то могат да се намерят хинтчета, от които да съдим, че близнаците са на Ерис. Лично аз подкрепям теорията, че всички са си Ланистър.
Препратката към 7-те и християнството я направих, защото ако Мартин следва хронологията на реалната история, то би следвало, че този който седне на Железния трон би трябвало да е поклонник на 7-те.

И Весела Коледа с малко закъснение  santa2

# 387
Чиито и да са близнаците, едва ли би имало значение за сюжетната линия. За Тирион е важно, за да разберем дали е потенциален ездач или не.
И все пак ако си представите, че Тирион е син на Ерис, а Джон на Регар, тогава диалозите между тях и Мейстер Емон придобиват много силен емоционален заряд.  Grinning

Какво си мислите ще се случи във Ветровете на Зимата? Кой ще умре, и от чия ръка? Кога ще падне Вала? Ще се появи ли нов дракон събуден от камък, истински, а не новоизлюпен? Кои герои ще се срещнат отново? Какво ви вълнува най-силно?
Според предсказанията на вещицата за Серсей, тя ще надживее децата си, а Томен и Мирсела са симпатични дечица, жалко за тях.
Чудя се дали фЕгон ще тръгне към Чертога, след като е превзел Бурен Край. Дали той ще седне на трона до края на книгата?

Тези от вас прочели и третата заст на Рицаря, има ли още за Bloodraven? Злощастно малко имаше за него във втората част, а това ме разочарова. Много ми е интересен (и зловещ).

# 388
Някой може ли да ми каже какъв е този "Рицар" и къде мога да го намеря? Ако е възможно - на български  Praynig

# 389
  • Варна

Какво си мислите ще се случи във Ветровете на Зимата? Кой ще умре, и от чия ръка? Кога ще падне Вала? Ще се появи ли нов дракон събуден от камък, истински, а не новоизлюпен? Кои герои ще се срещнат отново? Какво ви вълнува най-силно?

Аз лично очаквам да загине Ариан и  може би Станис (тогава вече ще стане интересно, тронът остава без претендент от рода Баратеон)
Ох, и моя любим Гриф е пътник.. Tired

Тези от вас прочели и третата заст на Рицаря, има ли още за Bloodraven? Злощастно малко имаше за него във втората част, а това ме разочарова. Много ми е интересен (и зловещ).

Има. Даже лична среща, но не е достатъчно да задоволи любопитството.

Общи условия

Активация на акаунт