"Песен за огън и лед" - 5

• 52 236
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Кръпчо=Егон (истинският)? На колко години е?

# 601
Кръпчо=Егон (истинският)? На колко години е?
Хм  Thinking

доп. Не трябва ли да е доста по-стар Кръпчо, бащата на Станис и Робърт го е намерил във Волантис, когато е бил на пътешествие да търси булка на Регар

Добре, че Денерис е валирийка от Вестерос, а не англичанка като Емилия  Joy Joy Joy

# 602
А какво значи този глумски дракон според думите на Куайте? Може да е визирала Черния дракон или Кръпчо ще сложи едни криле на гърба си и ще почне да подскача?
"Скоро иде бялата кобила, а след нея другите. Кракен и черен пламък, лъв и грифон, синът на слънцето и драконът на глумеца. Не вярвай на никого от тях."

Бялата кобила - болестта; кракенът - Виктарион; черният пламък - Мокоро; лъвът - Тирион, грифонът - Джон Конингтън; синът на слънцето - Куентин; драконът на глумеца - очевидно Егон. Визират се насочилите се към Денерис, Кръпчо няма нищо общо в схемата, той е далече. Драконът на глумеца аз го разбирам като фалшив.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 19:49 от vvv9

# 603
  • Варна
Имаме много случаи от другите Кралства как млади момичета ги женят за дебели чичковци. Ариан е отказала на тази възможност, имаше любовник още преди да се е омъжвала, а знаем как се цени девствеността на девойките, отвлича Мирцела, опитва се да убеди баща си да предприема някакви действия с/у Ланистърите.... Че някои от братовчедките й са по- диви спор няма, но и Ариан си е достатъчно силна и упорита млада жена със собствено мнение и няма да се даде така лесно.

Знам аз , че обичаш да спориш до последно и че няма да те убедя. Laughing
 Но баща й каза в прав текст, че е избирал такива годеници за да не се ожени тя за тях. Защото е била обещана на Визерис. Явно е нямал скрупули да ожени наследничката за бъдещ крал . Wink

# 604
  • Русе
Драконът на глумеца аз го разбирам като фалшив.

Напълно спокойно може и да не е. В оригинал е mummer's dragon, като шут е само едно от значенията й - аз лично го разбирам като актьор в представление. Егон е на Варис, а Варис е точно това - един актьор, умело въплъщаващ се в множество роли. Намирам някаква логика Егон да е истински, понеже той е основният план на Варис - Денерис е резервният (всъщност резервният на резервния, като сложим и Визерис в сметката), и не виждам защо би я изтикал назад за сметка на фалшив претендент, на когото да втълпява, че е истински - особено при положение че поне за нейната легитимност няма как да възникнат съмнения във Вестерос.

# 605
Иха за един ден 3 изписани  страници  с интересни неща, евала свалям шапка. Simple Smile
vvv9, аз дракона на глумеца до сега го разбирах буквално, демек , че дракона е на глумеца.
Демек един от двамата Варис или Иларио е глумеца, и от тдвамата Варис мисля че в миналото си (когато се запознават с Иларио на малдини) е бил глумец/цирков артист, а може и да греша де.След това по спомен( а го четох преди месец пак глават на Тирион с Иларио) се захващат с обири и Варис разбира, че тайните са по ценни от предметите.В последствие Лудия крал разбира за дарбите на Варис и така ... другото го знаем Simple Smile
Който си споня по добре да пише, иначе ще трябва да се ровя дали наистиан е така. Simple Smile

# 606
http://www.youtube.com/watch?v=lIXXmzrgD9c&list=PLCJlhh9vsz8 … zxwKHsuH-7-RnuDLT
В англ. език- съгласна+гласна+съгласна- "а" се чете като "е".

vvv9 Драконът на глумеца, аз го разбирам като Черния дракон, т.е. евентуално Егон. Ако Черният дракон е фалшив, защото е потомък на "изменници"- така да бъде. А това за Кръпчо беше шега Simple Smile.  

Хексе съгласна съм с теб за Доран и избора му на годеници за дъщеря му Grinning. Нека видим как ще се развие Ариан и пак ще говорим за това какъв характер притежава. А иначе и тя едва ли би имала скрупули да се омъжи за бъдещ крал Simple Smile.

Четейки теорията на Симо и Коронис те ми се струват на най- верен път по повод тълкуването на "дракона на глумеца".

# 607
  • Варна
Иха за един ден 3 изписани  страници  с интересни неща, евала свалям шапка. Simple Smile
vvv9, аз дракона на глумеца до сега го разбирах буквално, демек , че дракона е на глумеца.
Демек един от двамата Варис или Иларио е глумеца, и от тдвамата Варис мисля че в миналото си (когато се запознават с Иларио на малдини) е бил глумец/цирков артист, а може и да греша де.След това по спомен( а го четох преди месец пак глават на Тирион с Иларио) се захващат с обири и Варис разбира, че тайните са по ценни от предметите.В последствие Лудия крал разбира за дарбите на Варис и така ... другото го знаем Simple Smile
Който си споня по добре да пише, иначе ще трябва да се ровя дали наистиан е така. Simple Smile

Така е.
Защо обаче Варис отива в 7-те кралства ми е непонятно, засега. Можеше да стане дебел богаташ като Илирио, вместо да се занимава с дворцови интриги - има и друга игра там.  Thinking

# 608
  • София/Горна Оряховица
http://www.youtube.com/watch?v=lIXXmzrgD9c&list=PLCJlhh9vsz8 … zxwKHsuH-7-RnuDLT
В англ. език- съгласна+гласна+съгласна- "а" се чете като "е".

Прощавай, аз грешно съм болднала, за мен са Таргериен, с меко "р"  Laughing . В смисъл, друга гласна трябваше да болдна. Anyway, имам С1 по английски, не е нужно да ме поучаваш

Фалшивия дракон за мен ще изкочи от другаде, няма да е някой, който подозираме. И аз подозирах Егон, щото ... някакси от нищото изкочи Егон, поредния "възкръснал".
Но може и да е точно той, прави сте - преди Варис да стане евнух, е бил глумец в свободните градове.
А нямаше ли и някъде как Дани разказва на някой, че при глумските битки са слагали някакви знамена с дракони?  Rolling Eyes Или това май вече си го измислям  Laughing .
Но на Кръпчо още му чакам ролята, той е една не-гръмнала пушка  Rolling Eyes .

Да вземат да сватосат Санса за Егон и да се обединят конбинаторите. hahaha
Много сладко  hahaha .

Санса обаче предвиждам, че пак ще я прецакат някъде  ooooh! . И тя е като Аря - малката все си мислеше, че винаги на една крачка от спасението нещо се обърква в плана, и при Санса е така - винаги е една крачка по-назад от някакво "спасение".
Обаче ми е интересна линията Кутрето-Санса. Сякаш Петир си изживява любовта по незаменимата Кат със собствената ѝ дъщеря, от време на време ми изглежда почти извратено  Blush .

# 609
  • Русе
Така е.
Защо обаче Варис отива в 7-те кралства ми е непонятно, засега. Можеше да стане дебел богаташ като Илирио, вместо да се занимава с дворцови интриги - има и друга игра там.  Thinking

Както и показаната му до момента (поне привидно) лоялност към Таргариените (които малко или много са свързани с магията, която той така мрази.

Може би... е бил нещастно влюбен в крал Ерис и сега страда по несподелената си любов, грижейки се за неговите наследници roll:

Шегата настрана, прави впечатление, че никога не е имал нещо общо с жени, както и че нонстоп се пудри, парфюмира и т.н. Докато евнусите на Дани, макар и кастрирани от деца и обучавани супер строго за войници, веднага се възползваха от свободата си и плъпнаха по местните бардаци.

ПС: за Кръпчо четох една теория, че е всъщност един Ланистър, надявам се да не се окаже истина.

# 610
Може и да сте прави за смисъла на "дракона на глумеца" и все пак, не ми звучи сериозно определение за "възкръсналия" син на Регар, който е с по-предно право за трона от Денерис. Има нещо гнило при него и подозирам, че ще свърши зле. Така, както се е надъхал да води щурма срещу Бурен край, дали няма да си замине също толкова бързо, както и се появи. Grinning

# 611
  • София/Горна Оряховица
Да допълня за тази история с Дани - драконов глумец било знаме с дракон, с което глумците се биели. (по мои спомени, не намерих историята).

В този ред на мисли - драконовия глумец може и въобще да не е глумец, а просто да е враг, с който Дани да си губи времето в безсмислена глумска битка.

Edit: намерих как Дани го разказва на Джора:

"A mummer's dragon, you said. What is a mummer's dragon, pray?"

"A cloth dragon on poles," Dany explained. "Mummers use them in their follies, to give the heroes something to fight."

# 612
  • Русе
Боряна, аз това го разбирам по друг начин. Това не е знаме с дракон, а изкуствен дракон, което някой е закачил на прът и го размахва напред-назад - като онези китайските дракони. Те са и противникът на героя в представлението, което глумците представят - т.е. един вид актьорът подскача и се бие с меча с тоя „дракон“, който няколко човека носят с пръти отдолу.

Което не означава, че не може да си права, но не мисля, че е голяма вероятността Дани да се сбие с Егон и армията му. От една страна имат обща кауза с леки противоречия, които много лесно могат да се изгладят, от друга, че нито й е в характера, нито пък той би си поставил за цел да я предизвиква.

# 613
  • София/Горна Оряховица
Да, аз едва след като го намерих се сетих, че просто е изкуствен, като кукла. Преди това само имах спомен за някакъв разказ  Rolling Eyes .
Но аз имам предвид, че въобще няма да е "дракон" в смисъла, в който ние го разбираме, а ще бъде просто някой, с който ще е чиста загуба на време да се бият.

# 614
Обаче сега ми направи впечатление следното в цитата:"Скоро иде бялата кобила, а след нея другите. Кракен и черен пламък, лъв  и грифон, синът на слънцето и драконът на глумеца. Не вярвай на никого от тях." как са разделени, това дали сте го коментирали, в оригиналният текс на английски език дали пак така е разделено.
Първо да вметна, че освен куентин и тирион , другите не са се срещали с Дани (първия пряко , втория косвено от арената)

лъв и грифон - двама абсолютно противоположни личности и различнен начин на мислене(биха и дали различни съвети) и свързва ги само че и двата искат нещо от нея - и двамата да си върнат титлите и владенията/замъците.

синът на слънцето и драконът на глумеца - и двамата искат да се оженят за Денерис ( първия подоговор, втория за да се озакони напълно ), единия се пробва да стане ездач на дракона, другия още не( за сега  само мечтае да се докопа до дракон)

Кракен и черен пламък - е тук вече се затруднявам.Може би:
Различието им е че имат различни богове.
И двамата искат да стигнат до Дани, и двамата искат да се занимават с дракони (червения пламък не се казва пряко, но може да се мисли по този въпрос).
Първоначално си мислех, че е защото идват по двойки, ама последнте двама не влизат в тази графа.
Въобще самото групиране е много  интересно .
В цитата  някъде имаше и да не се доверява на  напафюмираният сенешал(преведено за Тирон като ръка на краля).
Лека вечер на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт