"Песен за огън и лед" - 5

• 52 230
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна

О абсолютно, всички Ланистъри под ножа, с това съм 100% съгласна,  Peace
но подозирам няма да стане точно така, нали изтече инфо, че
Скрит текст:
на Ариан, хич не и е допаднал Егон  Joy

Кога това е било пречка за брак? Laughing

# 586
Хаха ми Ариан не е Елия.  Twisted Evil
Все пак е наследницата, да се откаже от Дорн, за мъглявата перспектива да е нечия жена, било тя и кралица...
Тя не е и Марджи.  Wink

ДА видим и доказателствата все пак  Thinking

# 587
  • Варна
Най-вероятно доказателства няма. Освен някое родилно петно, да речем. Laughing

# 588
С формата на коронка.  Laughing

# 589
Или някакви кичури коса да се появят пак от никъде като това на Дяволчето.

Ариан не могат да я омъжат на сила. Тя е прекалено опърничава. Нали баща й е искал да я жени за някакъв дебел дядо и не му се е получило. Варис няма кой да го подкрепи за трона, но той може да си постави лице и да управлява чрез него. Това според мен се корени в плановете на Варис и Илирио на начало. 

Джайм не искам да го убиват. Развитието при него ми харесва. Появява се някаква човещинка, но все пак жестокостта не го е напуснала съвсем. Зависи накъде ще я насочи за в бъдеще.

Съживените от рицарите на Червения бог не ги приемам за много живи аз. И заради това ми се иска Джон да бъде изцерен от раните си, но не й да бъде връщан от ония свят от Мелисандра. Последната глава с него свърши като той изпадна в безсъзнание, не е категорично умрял, така че надежда има.

Лошото на Кутрето е, че плямпа. Разказа си всички планове на Санса, а тя лесно може да бъде манипулирана- все още. Докато Варис ги разказва, но след това убива слушателя си, за да му е по- кофти  Laughing, както направи с чичото на Церсей. А пък Илирио какво крои идея нямам, което го прави много по- опасен от Кутрето, който играе на дребно- чуди се за кой да омъжи Санса, за да управлява Севера и Долината чрез нея.

# 590
  • Варна

Ариан не могат да я омъжат на сила. Тя е прекалено опърничава. Нали баща й е искал да я жени за някакъв дебел дядо и не му се е получило. Варис няма кой да го подкрепи за трона, но той може да си постави лице и да управлява чрез него. Това според мен се корени в плановете на Варис и Илирио на начало.  

Не е искал баща и да я омъжва, но за пред хората и е предложил дядото ( за да не шушукат хората, че я пази за друг Laughing)  Ако е искал, е щял да го направи. Добре се справя с нея.

Джайм не искам да го убиват. Развитието при него ми харесва. Появява се някаква човещинка, но все пак жестокостта не го е напуснала съвсем. Зависи накъде ще я насочи за в бъдеще.

На едно интервю са питали Мартин, дали образът на Джайм се доближава до този на Сойер от Изгубени. Мартин е потвърдил.

Лошото на Кутрето е, че плямпа. Разказа си всички планове на Санса, а тя лесно може да бъде манипулирана- все още. Докато Варис ги разказва, но след това убива слушателя си, за да му е по- кофти  Laughing, както направи с чичото на Церсей. А пък Илирио какво крои идея нямам, което го прави много по- опасен от Кутрето, който играе на дребно- чуди се за кой да омъжи Санса, за да управлява Севера и Долината чрез нея.

Кутрето плямпа толкова , колкото иска да се знае. Ако не беше разказал на Санса изобщо нямаше да схванем замисъла. И не смятам че играе на дребно, той има пръст във всичко случило се в тази книга - като почнем от отравянето на Арин, та чак до сватбата на Рамзи. Илирио смятам че се движи от някакви подбуди различни от егоизма, при Кутрето не е така.

# 591
Кой е Сойер от Изгубени и каква е съдбата му?

Ами точно за момента стремежите на Кутрето са към Севера и Долината, но мисля, че дотук му се простират възможностите, освен ако няма скрити карти в ръкава, което не го изключвам. Докато плановете на Варис и Илирио са доста по- мащабни, съдейки по това, което знаем до момента.

# 592
  • Русе
Ариан изобщо не е опърничава - такива са братовчедките й, тя самата си призна, че е щяла да се омъжи без проблеми - ама не и точно за тоя тип предложени й „младоженци“, то и ти няма да приемеш някой с 50 години и 100 кила над теб Simple Smile

Не съм съгласен, че Кутрето играе на дребно. Той всъщност движи почти всичко - както каза Хексе, като се почне от смъртта на Арин, пристигането на Нед, свалянето на Нед, цялата война е негово дело, косвено смъртта на Робърт, само и единствено благодарение на него Станис изгуби от Ланистърите - защото не иска Станис да е крал, след това продължаваме с Джофри и т.н.

Той е играч в сянка, който прави първи постъпки да излезе на по-предна позиция. Споделя със Санса толкова, колкото му трябва, за да я манипулира лесно, като същевременно цели чрез нея най-сетне да придобие и това, което винаги му е липсвало - собствена тежест. Чрез Санса и гламавия й млад съпруг ще разполага с армиите на Арин и Старк зад себе си.

А Варис на трон е абсурдна идея - хем е мразен от простолюдието и презиран от благородниците, хем е от прост произход, хем е чужденец, че и евнух на всичкото отгоре. Но от него може да стане наистина великолепен съветник - според зависи какви са интересите му Simple Smile

# 593
  • Варна
Кой е Сойер от Изгубени и каква е съдбата му?

http://en.wikipedia.org/wiki/James_%22Sawyer%22_Ford

# 594
Докато Варис ги разказва, но след това убива слушателя си, за да му е по- кофти  Laughing, както направи с чичото на Церсей.
Хубаво ме подсетихте за това, да питам, абе ако Егон е фалшив, за какво му беше на Варис да заблуждава Кеван, така и така ще го убива? Това май е аргумент в полза на това, че си е истински, макар че, онова предсказание на Куайте за глумския дракон ми изглежда съвсем ясно.

И за мен Кутрето не отстъпва на Варис, даже напротив. Той въртеше всички схеми досега, подпали и подклажда целия конфликт, докато Варис само лавираше и чакаше да дойде моментът за Егон, който пък ми е много неубедителен. Да вземат да сватосат Санса за Егон и да се обединят конбинаторите. hahaha

# 595
Имаме много случаи от другите Кралства как млади момичета ги женят за дебели чичковци. Ариан е отказала на тази възможност, имаше любовник още преди да се е омъжвала, а знаем как се цени девствеността на девойките, отвлича Мирцела, опитва се да убеди баща си да предприема някакви действия с/у Ланистърите.... Че някои от братовчедките й са по- диви спор няма, но и Ариан си е достатъчно силна и упорита млада жена със собствено мнение и няма да се даде така лесно.

А какво значи този глумски дракон според думите на Куайте? Може да е визирала Черния дракон или Кръпчо ще сложи едни криле на гърба си и ще почне да подскача?

Ние съвсем не сме запознати в дълбочина с плановете на Варис и Илирио, но дотук става ясно, че имат някакви планове за останалите живи Таргериани. Ако те искам да сложат на трона Таргериан и го постигнат, то тогава плановете на Кутрето стават смешни. За това казвам, че Варис и Илирио действат много по- мащабно от Кутрето.

Хексе
Скрит текст:
погледнах отгоре отгоре за Сойер- наистина намирам прилика с Джайм. Та този Сойер умира или не накрая на сериала, че не разбрах?

# 596
Най-вероятно доказателства няма. Освен някое родилно петно, да речем. Laughing

Ами не точно,
но мисля, че ако има някой свидетел, на спасяването на детето,
някоя дойка, която е познавала Елия или нещо такова, може и да убедят Доран.

# 597
  • София/Горна Оряховица
Кутрето много точно сте го описали, задкулисно, ама винаги има и щипка от него  Peace . Затова ми е симпатичен - просто прави нужното, за да оцелее  Wink  .

P.S. gangnam style, защо ги пишеш Таргериани  Rolling Eyes ? Не се заяждам, просто питам  Laughing

# 598
И за мен Кутрето не отстъпва на Варис, даже напротив. Той въртеше всички схеми досега, подпали и подклажда целия конфликт
И за мен Кутрето е един от силните играчи. Интересното при него е, поне за мен, че е непредвидим. Всичките му машинации и схеми са насочени към неговото лично облагодетелстване. За разлика от Варис, който е решил да плете паяжини за един по-добър Вестерос и подчинява всичките си усилия на тази цел, Кутрето може днес да е с лъвовете, утре с драконите, вдруги ден с вълците.... Винаги готов да обърка плановете на останалите играчи и фенските теории.  Grinning

# 599
Кутрето много точно сте го описали, задкулисно, ама винаги има и щипка от него  Peace . Затова ми е симпатичен - просто прави нужното, за да оцелее  Wink  .

P.S. gangnam style, защо ги пишеш Таргериани  Rolling Eyes ? Не се заяждам, просто питам  Laughing

Защото така се произнася от английски. Пише се с "а", но се чете "е", въпреки, че при преводите го пишат с "а". Бумър ще каже как е правилно, тя е най- компетентна и най- вече тактична. А иначе някои други имена си ги нагласям явно както на мен ми звучат по- добре, но специално за Таргериан, правилното произношение е с "е". Не знам защо Оберин, съм си го кръстила Оберион и повече си ме кефи  Laughing. Поправяйте ме като греша, трудно ми е да помня имена.

Общи условия

Активация на акаунт