Кралски работи и клюки - 7

• 77 785
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Между гори и планини
Ето още малко от тайните на династия Уиндзор http://www.youtube.com/watch?v=fh7Nesw6r0I
Принц Джон, който е изтрит от родословното дърво, защото е бил болен от епилепсия и аутизъм. Починал в самота (отгледан от гувернантката си Лили Бел) на 12 годишна възраст.

Днес гледам само филми за британското кралско семейство. Не знаех, че преди Първата Световна Война са се наричали Хаксо Бурготи, но заради антинемските настроения в страната, министър предцедателя е предложил името Уиндзор, като замъка, символ на британската сила. Също така по време на войната, руския цар (братовчед на Крал Джордж V), e помолил за политическо убежище. Първоначално са ги приели, после са им отказали. В последствие руското кралско семейство е разтреляно по време на червената революция.
Джордж V контактувал с Кралица Мери, съпругата му, чрез писма в официална форма... и други подробности ...

# 91
  • Пловдив

И аз не го вярвам. Едно, че не вярвам, че Камила мисли и говори подобно нещо. И второ, че дори някой от кралското семейство има подобни съмнения не би ги споделил в никакъв случай публично.

# 92
  • София
Много интересен филм...сега поне е ясно какво е и има, ако не лечение поне терапия, а преди - мъка.

ПП Покрай снимките на Казираги се замислих, какво се случва, ако Албер няма наследник, законен?

Последна редакция: нд, 01 сеп 2013, 23:49 от Lana

# 93
...
Разтърсих се в Уикипедия за Рахим Ага Хан на кое е принц, но ми излезе, че баща му е имам на Nizari. Може ли някой да даде повече информация за тази титла? Как в край на сметка от имам ставаш принц?

Рахим Ага Хан е син на Карим Ал Хюсеини Ага Хан (или Кхан) духовен водач (имам) на исмаилите - мюсюлмани шиити.
Исмаилите са 15 млн , разпръснати в повече от 25 държави по света, предимно в Западна и Централна Азия, Африка и Близкия Изток, а така също в Северна Америка и Западна Европа. Историята на исмаилите е интересна, ако се интересуваш, може да потърсиш информация за тях. Любопитното в случая е, че Карим Ал Хюсеини Ага Хан е сред най-богатите монарси в света, с инвестиции в Африка и Азия. Обича расови коне и притежава 900. Има яхта , с която обича да пътува. През 1957г. титлата Негово Височество му е подарена от кралицата на Великобритания, а през 1959г. шахът на Иран му дарява титлата Негово Кралско Височество. Затова имама е принц.

# 94
  • На земята, която е всъщност звезда.

ПП Покрай снимките на Казираги се замислих, какво се случва, ако Албер няма наследник, законен?

Ще го наследи Андреа Казираги, а след това идва синът на Андреа и Татяна - Саша.

# 95
  • София

Ще го наследи Андреа Казираги, а след това идва синът на Андреа и Татяна - Саша.

Така си си помислих...мерси!

Карим Ага Хан съм го запомнила, че стои зад проекта за развитие на Коста Смералда в Сардиния започнал през 60 години. Значи всъщност е монарх, но само по име, нали така?

# 96
Малко скандалче с избраният от Уилям и Кейт за кръстник на малкия Джорджи
http://www.thedailybeast.com/articles/2013/09/02/prince-george-s … t-club-video.html

# 97
  • Русе/София
Пипа се сгодила http://www.blitz.bg/news/article/220186

# 98
Ха,честито да е! Hug

# 99
...
Разтърсих се в Уикипедия за Рахим Ага Хан на кое е принц, но ми излезе, че баща му е имам на Nizari. Може ли някой да даде повече информация за тази титла? Как в край на сметка от имам ставаш принц?

Рахим Ага Хан е син на Карим Ал Хюсеини Ага Хан (или Кхан) духовен водач (имам) на исмаилите - мюсюлмани шиити.
Исмаилите са 15 млн , разпръснати в повече от 25 държави по света, предимно в Западна и Централна Азия, Африка и Близкия Изток, а така също в Северна Америка и Западна Европа. Историята на исмаилите е интересна, ако се интересуваш, може да потърсиш информация за тях. Любопитното в случая е, че Карим Ал Хюсеини Ага Хан е сред най-богатите монарси в света, с инвестиции в Африка и Азия. Обича расови коне и притежава 900. Има яхта , с която обича да пътува. През 1957г. титлата Негово Височество му е подарена от кралицата на Великобритания, а през 1959г. шахът на Иран му дарява титлата Негово Кралско Височество. Затова имама е принц.

Едно ОГРОМНО благодаря  bouquet

И честито на Пипа.

# 100
Цитат
Не знаех, че преди Първата Световна Война са се наричали Хаксо Бурготи

Династията е Сакс-Кобург и Гота (Saxe-Coburg and Gotha).

# 101
  • София
Цитат

От тях е Симеон  Wink (нали не греша)

# 102
Цитат
От тях е Симеон  Wink (нали не греша)

Точно така.

Обикновено след като властва кралица,
нейният наследник вече приема фамилията и е от династията на бащата.

Кралица Виктория е от Хановерската династия, тя се омъжва да нейния първи братовчед, който племеник на майка и Албърт Сакс-Кобург-Гота и затова нейният наследник Едуард VІІ вече е от новата династия.

Заради Първата световна война британският клон на династията сменя името си на Уиндзор.

Не зная точно как ще процедират нататък, с евентуалният наследник на Елизабет,
бил той Чарлз или Уилям, защото принц Филип е Шлезвиг-Холщайн-... и още нещо си

# 103
Уиндзор-Маунтбатън-това е актуалната фамилия на наследниците на Лизи Laughing
След нея идва династията Маунбатън Peace

# 104
  • София
Маунтбатън-Уиндзор е, но Маунтбатън е името, което Филип е приел при натурализацията си. Не вярвам името на династията да се смени. По вероятно е да си остане Уиндзор, а М-У да си го ползват като фамилия, на който му трябва.

От официалния им сайт: Unless The Prince of Wales chooses to alter the present decisions when he becomes king, he will continue to be of the House of Windsor and his grandchildren will use the surname Mountbatten-Windsor.
Чарли ще реши Simple Smile...горкият, много неща ще му дойдат на главата.

На мен ми е интересно Чарли дали ще реши да бъде Чарлс III (на първия му отсичат главата, вторият не оставя нито един законен наследник, но затова пък безброй незаконни) или ще ползва някое друго име. Сега видях че и той има Джордж, значи малкият все пак на дядо е кръстен Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 15:12 от Lana

Общи условия

Активация на акаунт