Кралски работи и клюки - 7

• 77 778
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Много симпатични булки и младоженци. А Кейт е перфектна.

# 76
Чудесни сватби, чудесна Кейт Heart Eyes

Принцове '90~'95 набор има ли, че след тези сватби не остана за кой да мечтая? Mr. Green

# 77

Принцове '90~'95 набор има ли, че след тези сватби не остана за кой да мечтая? Mr. Green

Е, някой може да се разведе! После може да си Камила 2.  Wink

# 78
Като човек, на който Камила не му е особено симпатична не мисля, че това ме блазни Mr. Green

Открих снимки от сватбата в Монако, но са доста размазани и няма смисъл да ги пускам. По това, което видях от предишната страница е била една скромна и стилна сватба.

# 79
  • Между гори и планини
Аз днес изгледах един документален филм за генетичните болести в английското кралско семейство. Предавани от поколения, в желанието си да не смесват синята си кръв с простосмъртни... Сега разбирам, защо в последните години всички монархии в Европа си взимат чиста кръв (Катрин, Летисия, Принцесите на Дания... ). Просто от гена не може да се избяга и двете генетични болести които си предават дебнат в засада.

http://www.youtube.com/watch?v=bmQwMllhCUM на английски е, ако ви е интересно

# 80
Интересно ми е ,но не знам английски.Та кои са двете генетични болести,че ми е любопитно ?

# 81
Я дайте обобщено за болестите, защото пък аз нямам звук на работа, а вкъщи няма да имам време да гледам филма. Мерси! Simple Smile

# 82
  • Между гори и планини
Хемофилия е първата. Смята се, че Кралица Виктория е носила гена на болестта и тя плъзва из цяла Европа. Тъй като жените имат две хромозоми ХХ, дори и едната да е болна, втората компенсира. За това жените са само преносител. Проявява се при мъжете, защото те са с хромозоми ХY. Дълго очакваното момченца на кралицата е било болно и е едно от първите отбелязани в Европа.
Заболяването протича като рани които не зарастват, нови и нови. В началото са мислели, че детето се е удряло. Всъщност, кръвта не може лесно да се съсири, а кръвоносните съдове са много чупливи. Така болния умира от кръвозагуба. Не само при външни рани, а и при вътрешни кръвоизливи, мозъчни и др. Всъщност нейният син Принц Леопол е доживял да има 2 деца (умира преди да се роди второто), но е предал болестта на дъщеря си, която пък я предава на наследниците на династия Романови в Русия. Там последния Принц я има. Предват я и на испанското кралско семейство.

Втората е Порфирия. Смята се че е тръгнала от доста назад в миналото, раследвайки медицинските записки на кралските лекари. Първият крал който я е имал, са го смятали за луд. Всъщност той е изпитвал толкова силни болки, че на моменти не е бил на себе си. Болните имат чуствителна и тънка кожа, която от слънчева светлина може да има пришки, тъмночервена като вино урина и болки в цалото тяло.

И двете болести присъстват в гените на английското кралско семейство и може всеки момент да изкочат. Което за мен си е доста злокобно, дори и да е малка вероятността, пак я има.
Според мен това е една от причините да се решат на сватби с хора извън роднинския им кръг със "синя" кръв.

# 83
Звучи зловещо!

# 84
Мдааааа.....беше ми много интересно...Гледала съм го преди години този филм, за който Топъл дъжд пише...По някой от каналите - Дискавъри може би.....Не мога да се сетя дали бе на бълг. или с бълг. субтитри....Но е много, много интересен....

# 85
  • Между гори и планини
Аз малко отгоре - отгоре ви преразказах, да ме извините.

И да, и двете болести са си вид агония и бавна и мъчителна смърт. Май нямат лечение, а само времено облекчаване.

# 86

Дъщерята на Исабел Алиенде умира от тази болест на 28. Исабел има книга, посветена на дъщеря ѝ, много тежка, наистина ужасна болест.  Confused Дано не се появява в кралските семейства.

# 87
  • На земята, която е всъщност звезда.

Ето още снимки от сватбата на Казираги в Монте Карло. За съжаление, гостите не са обозначени, но на доста снимки се откроява братът на Андреа- Пиер. Едно такова високо, русо и красиво момче. Та той още е ергенче. Има приятелка, но то това пречка ли е в наши дни.  Simple Smile

http://www.zimbio.com/photos/Andrea+Casiraghi/Andrea+Casiraghi+s … nover/IMaax1t_YpO

# 88
  • Бургас
В Люксембург има бая принцове.

# 89
Пиер е прекалено купонджия за мен Mr. Green

Това за болестите е интересно и същевременно страшно.

Разтърсих се в Уикипедия за Рахим Ага Хан на кое е принц, но ми излезе, че баща му е имам на Nizari. Може ли някой да даде повече информация за тази титла? Как в край на сметка от имам ставаш принц?

Общи условия

Активация на акаунт