Скандинавски филми, поредици, сериали - дайте шанс на грубо говорящите!

• 110 122
  • 739
  •   1
Отговори
# 210

Скрит текст:
Защото според момчето само в смъртта можем да сме заедно завинаги  Tired  ooooh!  Логично е  Crazy предвид, че Бог му се явява в образа на рижава котка и дядовата си къща счита за Рая  Crazy ... Бил е чувствително и чупливо по рождение дете, което твърде рязко са изтръгнали от уюта на дома - хайтавата му невротична майка го взе и раздели с дядо му, явно никога по-късно за него не е удрял 25-тият час - часът на Риса (или да си щастлив), тъй щото сам трябва да се опита да 'се върне в Рая' по-един логичен за него  Crazy и откачен за нас начин  Tired

Има логика, не се бях замисляла от тази гледна точка, мерси   bouquet
Скрит текст:
Разбрах, че се самоуби, за да се избави. Съвсем добре го разбирам в това отношение, но убийството в началото тогава така и не разбрах защо го извърши, а ето ти сега ме светна Simple Smile

# 211
Скрит текст:
От детайлите на убийството на възрастните хора така заключих  Peace Беше аранжирал жертвите прегърнати на пейчицата пред дома, а той хукна да се полива с нафта... , но кибритът 'засече'  Mr. Green

# 212

А тази информация от какво страда Сага, от къде изпадна? Помислих, че е нещо, споменато в сериала, но не откривам такова засега.

http://www.imdb.com/title/tt1733785/reviews?ref_=tt_urv

Скрит текст:
First of all. It's sad to say, but "Smockan" and "seattle_kid" seems to have COMPLETELY missed the fact that the female police-officer Saga Norén in the series, played by Swedish actress Sofia Helin, is a portrait of a person with Autistic spectrum of Asperger type. And they unfortunately confuse it with bad acting in their reviews. Well, well...

To me that mistake never became a problem. Then again, I am myself a person with a Autistic spectrum of High-functioning type (HFA). A "near cousin" to Asperger. And I was simply stunned. Sofia Helins interpretation of a police-officer with Autistic spectrum of Asperger type was just excellent. Maybe not perfect, but excellent. And it is without a doubt one of the best performances I've ever seen, made by an non-autistic actress/actor. (Watch out, Dustin Hoffman *wink*)

The chemistry between the actress/actor Sofia Helin and Kim Bodnia are excellent as well. I'm actually not going to say anything about the plot itself. It would be wasteful. Just be aware that the female police-officer in the series actually is a person with Autistic spectrum of Asperger type (for less confusion), see the show, and be amazed. I was.

Още като я видях на моста в първа серия ми стана ясно. Великолепно играе ролята си с Аспергер, любимка ми е, тандемът и химията между двамата е чудесен! Не знам как ще дочакам трети сезон  Sad Един от най-хубавите сериали, които съм гледала!

# 213
  • Бургас
Серийте на първи сезон на Мостът има ли откъде да ги сваля поотделно .....видях , че в Замунда са заедно , а нямам достатъчно място на диска ..... : Tired:

# 214
  • Berlin
То пак може отделно, файл по файл от торент клиента.

# 215
Серийте на първи сезон на Мостът има ли откъде да ги сваля поотделно .....видях , че в Замунда са заедно , а нямам достатъчно място на диска ..... : Tired:

Аз ги видях и отделно, но може и с отметките файл по файл.

# 216
  • Бургас
Благодаря за отговора , вече изгледах 1 серия в момента тегля 2 серия ....дано повече да ми хареса от предната.

# 217
  • Learn to fly. Fly away.
....
http://zelka.org/details.php?id=353890     Purge
Дълго ми е списъчето, но филмите са много добри и на тези, които решат да ги гледат - приятно гледане    bouquet

Благодаря за препоръката, филмът наистина е много силен   Hug

А мен "Мостът" не успя да ме "спечели" навремето.
Нямам навика да давам втори шанс, а гледам, че е харесван и коментиран...  Thinking

# 218
  • София

Цитат
Последното, което ме впечатли, е съвсем "прясно".Една продукция на Дания, Швеция, Германия.
"The Keeper of Lost Causes"("Kvinden i buret" (original title)много здрава кримка, обещаваща да се превърне в поредица!

Това е добро, макар и трудно гледаемо.

Защо да е трудно гледаемо  newsm78 На мен ми допадна и ще съм доволна, ако наистина се превърне в поредица  Peace

Горещо препоръчвам Кралски афери http://www.imdb.com/title/tt1276419/?ref_=nv_sr_1, беше препоръчван многократно назад в темата, много ми хареса. Гледах и този http://www.imdb.com/title/tt1895318/ не е лош, но мен лично първия филм ме впечатли повече.

# 219
  • Ямбол

Цитат
Последното, което ме впечатли, е съвсем "прясно".Една продукция на Дания, Швеция, Германия.
"The Keeper of Lost Causes"("Kvinden i buret" (original title)много здрава кримка, обещаваща да се превърне в поредица!

Това е добро, макар и трудно гледаемо.

Защо да е трудно гледаемо  newsm78 На мен ми допадна и ще съм доволна, ако наистина се превърне в поредица  Peace

Горещо препоръчвам Кралски афери http://www.imdb.com/title/tt1276419/?ref_=nv_sr_1, беше препоръчван многократно назад в темата, много ми хареса. Гледах и този http://www.imdb.com/title/tt1895318/ не е лош, но мен лично първия филм ме впечатли повече.

Лично мнение.  Peace Не ми допадна особено сюжета, гледах го на на два пъти.

Мен много ме впечатли първата част - The hidden child, докато втората ми дойде леко блудкава.  Rolling Eyes

Днес гледах Gaten Ragnarok - приключенски филм, хареса ми.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 03:15 от DimiLoca

# 220
  • София
Аха ясно, аз реших че нещо съм пропуснала  Peace

The hidden child ми е от любимите филми, чак се изненадах колко блудкава и повърхностна е втората част.

Gaten ragnerok от известно време го заобикалям, но може и да се пробвам да го гледам, въпреки че тематиката не ми е интересна.

Ох, с тези скандинавски филми съвсем се побърках вече, искам да живея в Швеция  Crazy

# 221
  • Berlin
Предвид изтрещелите им филми, не искам да живея там. Simple Smile

# 222
  • София
Минавам да кажа, че гледах Jag er Dina http://www.imdb.com/title/tt0281924/ не си спомням някой да го е споменавал по-напред. Хареса ми, добро филмче, въпреки че беше с английско аудио  Mr. Green

Чудя се какво да гледам  newsm78 май поизгледах доста от това, което може да се свали от замунда. Идеи!?  newsm78

# 223
  • Бургас
Аз почнах да гледам Мостът до 6 серия стигнах и взе да ми става интересно.....дано до края на сезона да ме държи в напрежение. Peace

# 224
  • София
Още като я видях на моста в първа серия ми стана ясно. Великолепно играе ролята си с Аспергер, любимка ми е, тандемът и химията между двамата е чудесен! Не знам как ще дочакам трети сезон  Sad Един от най-хубавите сериали, които съм гледала!

Сага ми напомня на Елизабет Саландер от Милениумите и играе по същия разкошен начин! След втория епизод ми е твърдо любимка!  Laughing
Има ли инфо за трети сезон? Някъде мярнах, че не били искали да снимат повече?  Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт