Скандинавски филми, поредици, сериали - дайте шанс на грубо говорящите!

• 110 251
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • bad@ss
Онези линкове, които ти пуснах миналия път отваряш ли ги? В пирата и кикаса?

# 271
  • вятър в маслините, вятър над хребета
То аз ги отварям, ама ме е страх да тегля оттам, че тук тези тракери се следят. "След сватбата" ми го намериха в Замунда, а този с Костер-Валдау ми го теглят, но той пък е без сийд почти. Въобще- трудно Sad.

# 272
  • bad@ss
Разбирам, жалко  Confused
Иначе и двата, посочени в горния пост, горещо препоръчвам.
(В Замунда ги има).

# 273
О, щом ги има в Замунда, значи съм уредена Party. При нас тя не се отваря, но пък мога да се възползвам от магнетите.
Благодаря ти   bouquet

# 274
  • bad@ss
С голямо нетърпение очаквам това.
Леле, плеяда 57-фасетови актьори  Heart Eyes

# 275
  • bad@ss
Снощи гледах Mørke с любимия ми Николай Лие Каас. Засегната е темата за близките - самоубийци, за смъртта като тема табу. Неговите родители и двамата приключват земния си път, отнемайки сами живота си. Сигурно е била голям "експириънс" за него тази роля  Confused Справи се много убедително. Въпреки неприятното на моменти усещане за протяжност, почти всяка сцена завършва с неочакван обрат и не знаеш на кого да вярваш и доколко това е реалността. Нещо подобно, което съм гледала, е онзи ритник в корема Festen. Не съм сигурна дали Mørke ми хареса особено  Confused Но Каас беше поразителен  Heart Eyes

# 276
Наканих се и аз на After The Wedding. Хвана ме за гърлото и остави в мен горчивина.
За всеки случай скривам:

Скрит текст:
Йорген ми беше големият проблем на мен. Всички около него бяха пионки, които той нарежда в своя перфектен свят, за да бъдат щастливи. Не че не ги обичаше, обичаше ги от цялото си сърце и точно от обич направи всичко, но според мен не беше редно да ги поставя в такава ситуация. Не беше редно спрямо Якоб, когото "не са могли да намерят" преди 20 години, не беше редно спрямо Ана, която си имаше баща, не беше редно и спрямо Хелена. Все пак нещата се наредиха добре за всички, но най-ограбен за мен беше малкия Прамод, на когото бе отнето най-близкото нещо до баща, което е имал.
Да, Ана има право да знае кой е баща ѝ и това, че е жив. Да, Хелена е направила грешка, като не ѝ е казала за истинския ѝ баща. Но тези разкрития нямаше да се случат, ако не беше болестта на Йорген.
Краят изглеждаше щастлив за всички. Дали?

Звяр, и Festen ми виси в списъка за гледане отдавна. Колко точно силен ритник в корема е?

# 277
Не съм съгласна, Крис, за Прамод.
Скрит текст:
Все пак Якоб му даде шанс да избира и детето реши. То беше щастливо без него, беше го вече забравило. Признавам, че ми беше леко странен този момент, но пък може би наистина за децата е лесно да се пригодят както към живот с някой, така и към живот без него, и да се чувстват добре.

Изгледах Elsker dig for evigt, ама още не мога да реша как да го опиша Rolling Eyes. За срам, това ми беше първият Догма-филм, и признавам, че очаквах нещо по-нестандартно.

# 278
Не съм съгласна, Крис, за Прамод.
Скрит текст:
Все пак Якоб му даде шанс да избира и детето реши. То беше щастливо без него, беше го вече забравило. Признавам, че ми беше леко странен този момент, но пък може би наистина за децата е лесно да се пригодят както към живот с някой, така и към живот без него, и да се чувстват добре.

Скрит текст:
Нормално е детето да се уплаши и да реши да остане в познатата, сигурна за него среда. Но това не променя факта, че то няма да има баща до себе си.

# 279
Скрит текст:
За сметка на това Ана ще има. Всичко е много нееднозначно в този филм и подлежи на тълкуване. Явно мадам Биер не обича да предлага на зрителя готови решения, което много ми допада (същото беше и в Open Hearts, ако съдя по американския аналог, и в "Братя")

# 280
Ще взема да си припомня Brodre, че доста отдавна го гледах и съм го забравила.

# 281
  • bad@ss
Звяр, и Festen ми виси в списъка за гледане отдавна. Колко точно силен ритник в корема е?
Ммм, нокаут? Simple Smile
Гледай го!

# 282
Хайде да пренеса и тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772121.msg28141372#msg28141372
(тези дни само ходя като цветарка между темите Laughing)

Какво ще ми препоръчате още от Догма-движението като особено характерно? Моля, без Ларс, че ми е крайно анти- след "Нимфоманка" Mr. Green.

# 283
  • bad@ss
За Festen говорим, пък той в Догмата  Mr. Green Любимият ми от листа.

Е, как без таткото на Догма?! "Идиотите", разбира се  Heart Eyes

И аз не знам как се произнася името на Лие Каас, ама го обичам Simple Smile

# 284
А, не, точно за "Идиотите" съм чувала страхотни страхотии от приятел, чийто естетически усет много уважавам, и няма шанс да го гледам Laughing.
Festen ще пробвам обаче, стига да успея да го издиря.

И като пак подхванах Мадс тези дни, се присетих колко ме беше издразнил Prag. Още ми настръхват перушините само като се сетя . Малко му беше хейта, който му бях изляла в препоръките преди, сега като ми отлежа, мога да сипвам и още Mr. Green.

С голямо нетърпение очаквам това.
Леле, плеяда 57-фасетови актьори  Heart Eyes
И тук да се вметна, чакам го и аз с нетърпение, но чак ти като го спомена, видях надолу в каста Мария Боневи. Отсега си казвам- ако имат обща сцена с Николай, Джой не я търсете повече, ще се спомина от възхита smile3544 smile3544 smile3544

Общи условия

Активация на акаунт