Епилепсия - ТЕМА 18

• 72 711
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Вижте какво намерих днес като се рових:
http://btvnews.bg/article/bulgaria/obshtestvo/balgariya-sas-svet … -meditsinata.html

# 211
  • София, Люлин-8
emа-диди Хъмммм интересно, а Търнев не беше ли епилептолог, доколкото си спомням Гергелчева се занимава с мускулните дистрофии там   newsm78

Днес сме на преглед стиснете по едни палци всичко да е ок  Praynig

# 212
emа-диди Хъмммм интересно, а Търнев не беше ли епилептолог, доколкото си спомням Гергелчева се занимава с мускулните дистрофии там   newsm78

Днес сме на преглед стиснете по едни палци всичко да е ок  Praynig
Дано всичко да е наред  Hug Hug Praynig Praynig

# 213
romanol стискаме палци всичко да е наред.Ами не го знам Търнев но като изгледах клипчето в статията и Литвиненко говореше а може да е от полза да се знае...  Hug

# 214
  • София, Люлин-8
Ние се прибрахме. Мерси за палчетата, ама аз си мислех че ще е преглед, а то само документите за диспансеризацията и за ТЕЛК оправяхме. Каза другия месец да не я водя а да отида сама за направленията за изследвания, да я заведа само ако е имала пристъпи. И това е за сега от нас.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 20:52 от romanol

# 215
Ха Добър ден и от мен Hug
Само в тази тема не бях писала,но ето че дойде и този момент.
Кажете ми сега,кое е по-добре Конвулекс или Депакин,като се има предвид ,че ако някой ден реша да е Депакин,то той ще е специално приготвен на капки,естествено от чужбина.Много моля за повечко мнения Praynig
Успех на всички ни Hug

# 216
  • Варна
Инче и двата сиропа са на абсолютно един и същ принцип! И двата са на валпроватова основа, но се различават по солите които съдържа Депакина! Страничните ефекти са едни и същи, действието също! На по големите деца мисля че изписват по често Депакин Хроно! Имам описано абсолютно всичко за валпровата ако искаш ще ти пусна в скайп всичко!  Hug

# 217
Сиянка,това го знам.Познаваш ме отдавна,знаеш че вече съм "изяла" всичко написано и ненаписано даже Mr. Green
Затова питам хората които ползват тези лекарства,а не се интересувам от статистика и описание на продуктите,въпроса е как реагират децата и ако споделят повече хора,аз сама за себе си ще си изградя статистика,която ще ми е от полза.Напоследък,заради опита си,предпочитам хората да ми кажат тяхното пряко впечатление и мнение,извлечено от техния опит Hug

п.п Вики е на таблетки Конвулекс 500

# 218
  • гр.Гоце Делчев
Инка здравей,моята дъщеря пиеше  Конвулекс и взе да и оредява косата и отслабваше,а като пиеше Депакин тези симптоми ги нямаше,но при всички тези лекарства действат различно.Някои деца ако си спомням правилно дори напълняват,а пък и Елена е голяма на 21,а тези хапчета ги пиеше преди 1 година. Hug Hug Hug

# 219
  • София, Люлин-8
Моята щерка също е на Конвулекс и при нас като при pepi1963 , косата й оредя и започна да отслабва. А от Депакина братовчед ми качи много килограми ама то май за всеки си е индивидуално  newsm78
Пък и дъщеря ми е на 2 години, а братовчед ми на 32 сигурно и това си оказва влиянието.

# 220
  • Варна
Ирена е на Конвулекс, косата й не е оредяла и не е отслабнала! Не намирам странични ефекти от Конвулекса. Пие го от 5 години и 4 месеца, но и дозите са малки! Депакин не е пила, нямам наблюдение от него! Simple Smile

П.П. Защо Вики е на Конвулекс?

# 221
Много ви благодаря , знам че сигурно сте писали тези неща 1000 пъти и оценявам това ,че го написахте отново заради мен Hug
Вики беше на лечение в Израел /сигурно повечето от вас знаят/ ,от което бях доволна и все още не мога да отрека ползите.На втората година от лечението с л-допа ,тя направи гърч. На мен толоква ми трябваше и приключих,защото ако за някой прохождането е на всяка цена,за мен не е така.Там невролога каза ,че е от предозиране на препарата,всъщност няма значение какво е било,защото аз вече бях взела решението си.Година и 2 месеца по-късно,вече без икакво лечение направи втори,абсолютно същия/по това време давах една добавка,която спрях на минутата след гърча/.Вече се забелязваха белезите на нахлуващия пубертет.Тази година лятото последва бурно развитие-гърди,окосмяване...такива неща и септември отново гърч,същия както преди но малко по-лек.Октомври обаче,отново гърч,отново по-лек от предходния,но вече тотален белег ,че нещо не е наред.Всички 4 гърча са еднотипни и 2 минутни/толкова ,че да нямам време да снимам/.Мога да опиша и тях,но ще стана нахална  Grinning
Направихме ЕЕГ при Христова-доволна съм.ЕЕГ е чисто,но има на едно мъничко място една вълна,която е леко нетипична,в смисъл,бърза-бавна-бавна,за което тя каза ,че е белег за огнище,или така нареченото естрогенно огнище,сиреч от пубертета. Другото е история ....
Конвулекс или Депакин -каквото си избера в супер минимална доза,така че да предотвратим евентуално разрастване на огнището/това естествено я стане ,я не/ ,докато отшуми бурния период на пубертета.
Знам страничните ефекти и винаги съм била против антиконвулсантите,но когато е нужно едва ли бих могла да понеса отговорността да не ги давам.Да мога да си поиграя с дозата,т.е. да давам нещо незначително,но........един куп НО имам в главата си.
Та затова ще се радвам да споделите мнения,ще ми помогнете изключително  Hug

# 222
Много ви благодаря , знам че сигурно сте писали тези неща 1000 пъти и оценявам това ,че го написахте отново заради мен Hug
Вики беше на лечение в Израел /сигурно повечето от вас знаят/ ,от което бях доволна и все още не мога да отрека ползите.На втората година от лечението с л-допа ,тя направи гърч. На мен толоква ми трябваше и приключих,защото ако за някой прохождането е на всяка цена,за мен не е така.Там невролога каза ,че е от предозиране на препарата,всъщност няма значение какво е било,защото аз вече бях взела решението си.Година и 2 месеца по-късно,вече без икакво лечение направи втори,абсолютно същия/по това време давах една добавка,която спрях на минутата след гърча/.Вече се забелязваха белезите на нахлуващия пубертет.Тази година лятото последва бурно развитие-гърди,окосмяване...такива неща и септември отново гърч,същия както преди но малко по-лек.Октомври обаче,отново гърч,отново по-лек от предходния,но вече тотален белег ,че нещо не е наред.Всички 4 гърча са еднотипни и 2 минутни/толкова ,че да нямам време да снимам/.Мога да опиша и тях,но ще стана нахална  Grinning
Направихме ЕЕГ при Христова-доволна съм.ЕЕГ е чисто,но има на едно мъничко място една вълна,която е леко нетипична,в смисъл,бърза-бавна-бавна,за което тя каза ,че е белег за огнище,или така нареченото естрогенно огнище,сиреч от пубертета. Другото е история ....
Конвулекс или Депакин -каквото си избера в супер минимална доза,така че да предотвратим евентуално разрастване на огнището/това естествено я стане ,я не/ ,докато отшуми бурния период на пубертета.
Знам страничните ефекти и винаги съм била против антиконвулсантите,но когато е нужно едва ли бих могла да понеса отговорността да не ги давам.Да мога да си поиграя с дозата,т.е. да давам нещо незначително,но........един куп НО имам в главата си.
Та затова ще се радвам да споделите мнения,ще ми помогнете изключително  Hug
ние сме на Депакин Хроно 300 от година и половина и не намирам никакви странични ефекти дъщеря ми е на 6 год. Храни се няма проблем с косата даже мога да каже че почна да расте повече ...При всеки различно..

# 223
Според мен, все пак лекар трябва да определи минималната доза за нея в случая. Ние днес се върнахме от преглед (по документи изброихме 6 пристъпа - бях забравила един - добре, че са документите и записките) и ни изписаха по схема Конвулекс сироп в доза за възрастта и килограмите му, който да започнем веднага, ако направи пак гърч (независимо какъв - температурен или без температура), по време на който да приложим свещичките диазепам ректално и така да го стопираме за да не си глътне пак езика или да направи усложнения и от сърцето. Вече, когато Комвулексът е в хладилника, а диазепамът е в близост, сме по-спокойни със съпругът ми, че при следващ гърч ще го стопираме навреме (няма да изтървем бебо) и ще приложим веднага лечение (а, не пак със седмици ходене по лекари). Дай Боже, да не ни се наложи. И при всички вас и дечицата ви да отшумят тези проблеми.  Hug
За "играта" с дозата - мога да кажа само, че това въобще не е игра, а е схема на прием по три пъти на ден до достигане на максимална доза - насищане в кръвта на медикамента -  правят се изследвания за което. Като се насити кръвта, тогава започва "обратно броене" като се стигне до минималната доза. През цялото време се правят изследвания за асат и алат, креатинин в урината и още нещо беше, но забравих какво... (доки каза, че давали направления за тези изследвания) Поне това запомних от казаното ни на нас... Ако, нещо бъркам, моля поправете ме  Confused

# 224
Петя беше на депакин хроно, почти 8 години.
С времето, качи на тегло, цикълът й дойде към 13г., но болезнен и след 15г, трябваше всяка година да посещаваме гинеколог, депакина при момичетата, допуска образуване на кисти по яйчниците, затова са нужни профилактични прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт