Епилепсия - ТЕМА 18

• 72 697
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Холтер ЕЕГ би трябвало а е проследяване на ЕЕГ за някакъв период примерно 24 часа, не знаех че има такова

Исках да попитам, на някой чувал ли е за лекарството Сомазина? По принцип лекува неврологичен дефицит след прекаран инсулт, какъвто е нашия случай. Кой ли невролог може да има опит с него и дете?

# 331
  • София, Люлин-8
И аз мислех, че няма в България. Но по молба на една моя приятелка се разтърсих и това открих.

http://www.svnaum.com/bg/cenorazpis

Това е ценоразписът на МБАЛНП „Св. Наум”

Цитат
Неврофизиологични изследвания #    Име на услугата    Цена (лв.)
1.    ЕЕГ    40.00
2.    ЕЕГ с консултация и лечение    70.00
3.    ЕЕГ и мозъчна картография    60.00
4.    ЕЕГ видео 12 ч.    190.00
5.    ЕЕГ видео 4 ч.    110.00
6.    ЕЕГ видео 8 ч.    150.00
7.    ЕЕГ видео до 3 ч.    100.00 лв. + 10.00 лв. за всеки следващ час
8.    Полисомнография    300.00
9.    Холтер ЕЕГ 24 ч.    150.00

Като отида другата седмица до Св. Наум ще питам на място  Peace

# 332
Ха, Романол - златна си!  Hug Благодаря ти много за информацията!   bouquet Полисомнографията (ЕЕГ и ЕКГ за 24 часа), мисля че на нас ще ни свъри чудесна работа, само че е малко множко откъм средства... Нищо, ще събирам от рано за догодина Simple Smile Супер си!   bouquet Поради проблемите отново с бебо ни изписаха Конвулекс по схема, доплатихме, ама забравих колко беше, защото беше минимална сума... следващият месец ще гледам да запомня...

Гала, този медикамент - Сомазина - изглежда наистина обещаващо като за теб...  може би ще е добре да питаш лекуващия те лекар за него: http://www.medicine.bg/public/listovka/9149d.pdf

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 15:28 от rosefromstars

# 333
Аз малко объркано го написах. За сомазина се интересувам за малката, която е претърпяла кислороден глад /нещо като исхемичен инсулт/ и вследствие на това са й проблемите /неговорене и забяване в развититето/. Интересува ме невролог с опит с лекарството при деца, то при възрастни се изписва често.

# 334
Галя, относно кислородният глад, моята дъщеря се роди с няколко пъти усукана пъпна връв и от там са ни проблемите. При ЯМР изследването се показаха 3 трайни мозъчни увреждания от които по мнение на неврохирурга, тя не трябва да говори, да се движи и да е с големи пристъпи.
Но никой не може да каже, защо след 17тата си година дръпна напред и сега е почти нормален човек. Пиша почти, защото е по бавна в някой случаи, не винаги може да разбере, какво й се казва, но контакта й с многото хора я научи да се справя с тези ситуации.
До преди пет години, имахме от малките пристъпи и то рядко и от тогава не е забелязала. ЕЕГто не е перфектно, но тя се чувства добре.
При вас, какво беше заключението на ЯМР изследването!

# 335
Днес моето момче става на 17 години.Искам тук чрез този хубав форум да му пожелая най-вече здраве ,много щастие и много истински приятели.Честит рожден ден Дени. newsm59 newsm59  bigdance2  bigdance2
Много те обичаме.

# 336
  • София, Люлин-8
Честито не всички празнуващи  Hug

Днес и моята прекрасна госпожица има имен ден. Дано най- скоро всички проблеми да останат зад гърба ни и бъде най-щасливото и ЗДРАВО дете.

# 337
Здравейте момичета миналата седмица бяхме при една професорка в Турция.Казва се Çigdem özkara тя е детски невролог и ни прегледа документите всички,които имахме и ни препоръча да направим метаболитни и генетични праща ни при Димова да направим една консултация какво следва да направя:Димова има ли кабинет?Някой знае ли и телефона?Доволни сте достоверни ли са резултатите прави ли ги тия изследвания?Моля ви за по-подробна информация?Интересува ме вашето мнение особенно тези,които са били при нея и са правили тези изследвания метаболитни и генетични....!Мерси предварително! Heart Eyes

# 338
Метаболитен скрининг сме правили в Майчин дом, при проф.Кременски, на 14 етаж беше май, пак там се пускат и генетичните.Лекар пише направление за тези изследвания/просто описва състоянието на детето/Платихме си около 150лв за метаболитния скрининг, но беше отдавна.При всички положения се виж с лекар и  ще те изпратят, може и на друго място...Не помня за колко време излязоха резултатите.

# 339
  • София
да направя:Димова има ли кабинет?Някой знае ли и телефона?Доволни сте достоверни ли са резултатите прави ли ги тия изследвания?Моля ви за по-подробна информация?Интересува ме вашето мнение особенно тези,които са били при нея и са правили тези изследвания метаболитни и генетични....!Мерси предварително! Heart Eyes
Аз правих "наскоро" (разбирай тази година) метаболитни и генетични изследвания на Теа. Работи се по проект "Съвременни подходи за разкриване на генетичните основи на епилепсията" (преписах го от листа с резултатите). Изследването се прави в клиниката на проф. Кременски, както вече са ти казали. Сега чета , че кръвта е взета на 16.04, а резултатите са от 26.09. Говоря за генетичните, метаболитните дойдоха много по-рано.

Мисля, че са те насочили към доц. Димова, защото тя се занимава с този проект в "Св. Наум" и би могла да те пренасочи, т.е. да даде необходимите документи, за да не се плаща изследването, а да мине по проекта. Аз бях с препоръка от проф.Божинова и д-р Славкова, и първо на тях бяха казали резултатите.

В метаболитните изследвания не са открити изменения, следователно не е променяна терапията на Теа. Има установена генна мутация, която може да е вероятна причина за епилепсията, засега и това не води до някаква промяна. Препоръката е и останалите членове на рода да се изследват, така че това ни предстои.

Твоят пост донякъде ме успокои, че и в България има адекватно, съвременно отношение. Бях се замислила за чужбина, но явно и тук се прави всичко необходимо за детето ми, за съжаление на този етап резултата не е изцяло положителен.

# 340
Аз вече бях писала, че на нас ни взеха кръв в св.Наум за генетични изследвания преди година по проект, но точното му име не зная, знам че лабораторята, която се занимаваше с това се казва "Генетика", не знам дали е тази за която говорите. Т.к. никой не се свърза с мен за резултатите, преди месец им се обадих да питам, след което ми върнаха обаждането, че засега всичко е наред и че изследването продължава, като то се извършва извън страната и при проблем ще се свържат с мен, попитаха ме дали доц.Димова ни е взела кръвта, така че определено тя по-някакъв начин е свързана с проекта. Потърсете й телефона и й се обадете, за да се разберете как може да минете по проекта, защото доколкото знам хич не са евтини.
За метаболитните изследвания честно казано нищо не знам.

# 341
  • София
Здравейте, хвърлям по едно око на темичката ви, досега не съм писала, тъй като нямаме дете с проблема от заглавието. Но пък на ММ сестра му и още една близка го имат, а пък с ММ имаме проблем с неизяснен стерилитет. ММ се съмнява, че епилепсията по някакъв начин се предава от мъжете в рода им, а поразява жените. Като чета за програмата, за която пишете по-горе, ми се струва, че е добре и ние да се включим в нея. Бихте ли ми пратили на л.с. координатите на доц. Димова, за да се консултираме с нея?

# 342
Здравейте момичета. И да се запиша в темата.  Ние отскоро сме с тази неприятна диагноза. Сега ни предстои да правим ЯМР и искам да попитам дали се прави само платено или може по здравна каса, че на много места ми казват различни неща.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 13:05 от mariela**

# 343
Защо ще плащате, по здравна каса се прави, направление се взема от невролог.

# 344
Нашия невролог ни каза че само на частно може.А пък личната лекарка каза че да мине по здравна каса трябва да лежим в болница 3-4 дена и пак не било сигурно дали ще ни го направят. Ако може някоя от вас мили мами да ми кажа как да процедирам по нататак защото вече се виждам в чудо. И ако някой може да ми каже добър детски невролог в Пловдив / ако може да работи със ЗК за да може да ни изписва протоколи за лекарствата, но даже и да не работи не е голям проблем/, че този при който ходим в момента не ми вдъхва много доверие, забравя отлага и т.н., абе изобщо щяла одисея с него.Мерси предварително на всички отзовали се.

Общи условия

Активация на акаунт