Епилепсия - ТЕМА 18

• 72 712
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • София, Люлин-8
Аз днес приключих със изследванията.

КАТ е чист без морфологични изменения.
ПКК всички показатели са в норма.

И до тук с добрите новини  Sad
Още във вчерашното ЕЕГ съм имала изменения. Пръснати групи острие вълни и дифузни заострени тета вълни със тенденции към двустранна синхронизация при хипервентилация.
Днешното ЕЕГ след безсънната нощ е още по-лошо.
Освен това докато чаках да влезна за ЕЕГ направих пристъп, та невроложката на живо видя за какво става въпрос.

Диагноза: Комплексни парциални пристъпи.

От другата седмица отивам за кръв и започваме лечение  Sad

На 02.12 като влезем с малката ще пускат и някакви генетични изследвания.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 21:36 от romanol

# 376
Романол, съжелявам за лошата новина, но сега поне ще започнеш лечение. Искам да те питам как се чувсташ, какво изпитваш, зле ли ти е по време на пристъпите и извън тях, изморяваш ли се, чувстваш ли се отпаднала, или се чувстваш напълно здрав и работоспособен човек.

# 377
Romanol, много неприятна новина, но ще започнеш лечение. И за мен ще е полезно да разбера за пристъпите ти по-подробно, знаеш че аз имам едни притеснения. Иначе какво ти казаха, като цяло ще ги овладееят ли и колко време ще е лечението. Няма да униваш, вярвам че нещата при вас ще се наредят.

# 378
  • София, Люлин-8
Между пристъпите нищо ми няма, освен, ча като са по-честички повечко ме кара на сън.
Пристъпите при мен започват по следният начин, усещам напрежение в главата, което се разпространява в тангенциалва посока от предната част към тила, това започва преди пристъпа, нещо като аура, след което се втренчвам и вече не мога нито да помръдна нито да отговоря. Започвам да усещам слабост в крайниците и ако не съм седнала може да падна (но не е задължително) обикновенно доста бързо преминават около минута или минута и нещо и не съм падала до момента обикновенно излизам от пристъп преди това и се подпирам на нещо. Ако държа нещо в ръце някой път го изпускам, но отново не е винаги. По време на пристъпа съм в съзнание чувам че ме викат но не мога да реагирам. По време на самото втренчване първоначално получавам т.нар. периатално виждане (все едно гледам в тунел, отстрани ми се размазва)в последствие може и напълно да ми се размаже пред очите. Дишането ми става плитко и повърхностно. Пристъпите започват и отминават постепенно. Когато съм преуморена са доста по-начесто.

Бачках като луда допреди месец, но и доста нанагорно ми идваше, може би ако с лечението се спрът пристъпите ще е по-добре, но си работих без проблеми в общи линии, но наистина човек се уморява по-бързо особенно ако работи пред компютър.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 20:21 от romanol

# 379
  • София, Люлин-8
sveti8 От сега не могат да ми дадат никакви гаранции естествено за продължителността и ефекта от лечението, но прогнозите за сега са добри, ако до половин година овладеем пристъпите и после още  2 години лечение и живи здрави да ги спираме. Дано ме огрее да стане така, че иначе за второ детенце време няма да остане, а мислехме от догодина напролет да почнем да работим по въпроса, но нама да стане  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 20:19 от romanol

# 380
Романол, съжалявам много за лошите новини.  Sad Ще трябва да изчакате наистина за второ детенце, докато мине лечението и се изчисти организмът после. Моя приятелка има големи пристъпи вечер, спря лекарствата и изчисти 2 години организма от тях, защото иска бебче, но нейните са по-безопасни, защото се случват само, докато спи. Дано скоро да ги овладеете и бързо да премине всичко, така че скоро да се радвате на второ бебче.

# 381
romanol,и аз като другите мисля,че с лечението тези пристъпи ще изчезнат -важното е ,че  се знае диагнозата  и се вземат мерки ,а бебе Бог ще ви прати непременно!!! Hug Hug Hug

# 382
  • София, Люлин-8
Благодаря ви момичета  lovekiss

# 383
  • гр.Гоце Делчев
 romanol както ги описваш пристъпите много приличат на тези,които получава моята дъщеря,с тази разлика,че при нея се видоизмениха и сега вече затваря очи и през това време движи китката.При нас заболяването почна  в пуберитета,първоначално минаха 3 години без пристъпи и след това започнаха отново,а сега зачестиха и получава понякога особенно преди да и дойде цикъла са по 2-3 всеки ден.В такива моменти се чуствам много зле и предпочитам да не пиша,че направо ме е  #Cussing out.Явно не можем да намерим правилното лечение за нея и аз не знам.Ние сме на трилептал 600 и Вимпат,а може би причината е ,че не ги пие редовно,тъй като от тях и се доспива .Искренно се надявам при теб пристъпи да отминат.Имаш право на ТЕЛК и според мен е хубаво да се явиш.Емче,знам миличка ,но никоя от Вас пък не може да ми даде съвет или какво се случва с по-големите деца.Преди се включваше Писатева ако не се лъжа,но тя изчезна и много отдавна не се е включвала. Hug Hug Hug на всички борбени майчета от мен.

# 384
Момичета,да ви попитам нещо ако е удобно-малкият днес докато го хранех и той си играеше, погледна нагоре,зениците отидоха нагоре и премигна,така два пъти,право реших,че ми се е сторило,но след малко го направи пак и след малко пак,н премигна само веднъж. Според мен си беше адекватен,не беше се загледал или втренчил,даже първият път се усмихваше и аз реших,че си играе,но все пак да ви попитам това  обелване на очите без други признаци може ли да е гърч? Той е с астма и доста време вече сме на инхалации с вентолин а той влияе на сърцето и нервната система . Говорих с Попова,но тя ми каза,че заради вентолина сега не можем да направим ЕЕГ ,атойтрябва да минат поне 10 дни след като е оздравял , а до тогава ще побъркам и затова питам вас! Каза да го наблюдавам и ако зачести ще направим ЕЕГ,гледам го ама мога ли 24 часа да го гледам в очите?

# 385
Моята дъщеря от скоро прави така, адекватна е и понякога се смее, прави го за секунди. Аз си мисля, че при нас това са пристъпи, "компетентните" лекари в Бургас твърдят същото. Ще ни се наложи да ходим в София, защото тук последния път на Мони и слагаха шапката и електродите 10 минути, а ЕЕГ-то беше 4 минути, като през това време сестрата излиза и влиза в кабинета, тропаше, тракаше и Мони се разсейваше, смееше се, абе пародия  ooooh!. За капак доктора написа заключението на ръка и то беше 1:1 с това, което беше писал преди 3 години. Не отричам, че ЕЕГ-то може да е същото, но толкова дословно написано, все едно го е наизустил.А ако знаете в София как ми се смеят на ръчно написани епикризи и резултати от изследвания и ме питат в кой век живеем.

# 386
Gerche , благодаря ти за отговора! Не ме успокои,но все пак аз искам да знам истината! А само да те попитам,когато вдигне зениците нагоре задържа ли ги,защото моят погледна нагоре и премигна,това за секунда,но го направи няколко пъти и това ме притесни. А при вас колко чести са тези отклонявани на погледа. Аз не го забелязах повече да го прави,но все пак не съм го гледала непрекъснато в очите,а и той го прави за секунда ,така,че може и да съм го изпуснала

# 387
Д-р Попова ме попита по телефона дали в този момент е бил адекватен,аз й казах да. Каза ми ако пак го направи да му щракна с пръсти пред очите и да издам силен звук и да го наблюдавам дали в този момент ме гледа адекватно или изглежда все едно се връща от някъде. Така,че явно има значение дали са адекватни в този момент  Praynig

# 388
nadi79, задържа ги, все едно се е загледала в тавана. Како плясна, щракна с пръсти или просто и махна пред очите, веднага се коригира и е адекватна. Прави го отскоро, понякога по няколко пъти на ден, друг път с дни не го прави, но ние си имаме диагноза епи. Дано при вас това да не са пристъпи!

# 389
Дано, gerche, чул те Господ! Че само това ни остава,освен със силните лекарства за астмата да го тъпча и с лекарства за епи . Моят син не си задържа погледа нагоре,просто погледна нагоре,и премигна,но аз се притесних,защото зениците отидоха много нагоре. Моля се да го било нещо инцидентно!

Общи условия

Активация на акаунт