Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 660
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте,
сигурно много е говорено по въпроса, ама не откривам, та да попитам:
дечицата, които са пили Конвулекс, имали ли са гадене и повръщане и колко е продължило?
Как се справяте с това?
Моят вчера повърна два пъти, и днес един. В петък стигнахме пълната доза на лекарството.
Често се оплаква от гадене.
Благодаря ви.

# 541
При нас около месец, месец и половина продължи. Имаше и гадене и повръщане по малко. След това се нормализира и нямаше проблеми.

# 542
Не, не съм имала такъв случай. Не е повръщал. При нас пък много увеличава апетита му и ако не внимавам какво и по  колко яде, със сигурност ще се разповръща от преяждане. Ако го оставя да яде наволя, няма да спре да яде.
А това преди не беше така

# 543
  • София, Люлин-8
Е писна ми вече. #Cussing out
Сега говорих с една приятелка дето са диспансеризирани при нашата и тя ме сюрпризира, че от миналата седмица била отпуска, а ние във вторник имаме час  #Crazy
Трябваше да оправяме документите за ТЕЛК и да ми пусне нов протокол.
Направо съм бясна, сега къде да търся детски невролог за една седмица за да ми напише становището.  smile3511
А на 6-ти януари сме на ТЕЛК и нямам никакво време.  newsm61
Тея от детско здраве ще ги вдигна във въздуха тоя път  #2gunfire

# 544
romanol , ти при коя си - че и ние имаме час за вторник при христова във детско здраве ако е тя да не се разкарваме напразно, че не сме от софия

# 545
  • София, Люлин-8
mariela**
При Калева сме.

# 546
И при нас няма нито повръщане нито гадене от конвулекса (пие го почти 4 месеца) но има голям апетит и си похапва доста добре и досега е качила 10 кг.

# 547
И при дъщеря ми имаше напълняване, но тя пиеше депакин хроно, все с една основна съставка: валпроат.

# 548
Мда, кофти е, но минава до към седмица... При нас проблемът с теглото постоянно се старая да го контролирам чрез редуциране или добавяне на калории, и така за сега успяваме да удържим ситуацията...
Романол, доколкото знам, протокол трябва да ти издаде този, при който сте диспансирани... не може ли да използаш копията от стария протокол, изследванията, медикаментозното лечение и педиатърката да напише становището за комисията?

# 549
  • Варна,морето,сините вълни...
Здравейте, ще отказвам час при Доц. Димова за 19.12.  Cry Ако някой има нужда и иска да отиде ,нека пише. За съжаление мъжът ми го задържат от работа и няма да можем да пътуваме #Cussing out

# 550
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета.

Да се похваля, че вчера свърших толко работа, дето друг път ми трябва 1 седмица.
Така сутринта ходих до Св.Наум и си взех лекарствата, ама за ксерокопията на ЕЕГ-тата на мене и на детето, трябваше едни заявления да пиша, че били на архив и утре ще си ги взема  ooooh!
Следобед ходих при Калева (все пак се оказа че не е в отпуска), но пък за сметка на това закъсня с половин час. Написа ми протокола, етапната епикриза и амбулаторния лист от консултацията за ТЕЛК-а дано да свършат работа и да не ме върнат  Rolling Eyes

Само ме притеснява това, че не уточни типа на пристъпите дали са парциални или генерализирани, а ги описа като клинична картина, което е двусмислено. Ама то и в самата епикриза от Свети Наум не е уточнено, тъй като са определили че са или абсанси (които са генерализирани) или темпорални псевдоабсанси (които са комплексни парциални) и все пак ме притеснява тия неграмотници от комисията да не се заядът за това, тъй като както съм чувала, че се чудят за какво да се хванат  Rolling Eyes

# 551
Браво, Романол, боецо наш! Супер си!  Hug

# 552
  • Варна/Белгия
Здравей те момичета,някои от вас знаят че ние заминах ме за Белгия да работим и лекува ме малката.Минахме вече няколко прегледа и не ми казаха нищо ново,което да не знам или Димова да не е казала.Пробвах ме и с Топамакс но стана още по зле и сега на 27.01 имаме час за започване на кетогенна диета.иначе тука ЕЕГ са с продължителност 8 мин,но имат специални стаи за 24 сово наблюдение на децата.

# 553
Много ще е интересно да ни държиш в течение с лечението ви в Белгия. На мен лекарите ми казаха, че кетогената диета действа при определен вид епилепсии-в следствие на метаболитна недостатъчност или мутация в Глут1 гена. При вас има ли точна диагноза в следствие на какво се дължи епилепсията?

# 554
  • Варна/Белгия
при нас генетичните изследвания излязоха отрицателни и нямаме причина за епилепсията,въпреки всичко лекарите тука искат да опитат с нея да видим как ще сме.

Общи условия

Активация на акаунт