Епилепсия - ТЕМА 18

• 71 617
  • 751
  •   2
Отговори
# 645
  • Варна/Белгия
Момичета мина,представила се е много добре в училище.Госпожата им много разбрана жена и е помагала за всичко и когато са излезли на двора била постоянно хваната ръка.

# 646
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета  Hug

Нашите резултати излязаха и сме отново на старта   Cry
По време на ЕЕГ-то направи едно такова втренчване даже го снимаха с камерата. И казаха че клиничната изява отговаря на абсанс, но няма промяна в ЕЕГ-то.
При въпроса ми защо след започване на Конвулекса тези епизоди се раредиха от 2-3 пъти дневно до 1 път седмично ми отговориха че е съвпадение.  #Crazy
Сега ни спират Конвулекса и март месец пак там за изследвания.  Rolling Eyes

Та въпроса ми е:

Възможно ли е ЕЕГ по време на пристъп да не отчете промени в ЕЕГ-то

# 647
  • София, Люлин-8
Много ми е притеснено от спирането на Конвулекса защото до сега доста й се разредиха тези състояния. А сега като го спреме незнам. Rolling Eyes

# 648
  • Варна/Белгия
 Praynig
Много ми е притеснено от спирането на Конвулекса защото до сега доста й се разредиха тези състояния. А сега като го спреме незнам. Rolling Eyes
Praynig

# 649
  • София
Как така съвпадение?
Много странно.
По въпроса, от всичко, което съм прочела, вероятно има случаи в които има пристъпи с нормално ЕЕГ.
Може би трябва да се консултирате и с друг лекар.
Не помня, при кого сте?

# 650
Здравейте момичета,
Извинявайте, че влитам така в темата, но ми трябва съвет, а не знам къде да го получа. Малкия преди година и половина направи фибрилен гърч или нещо такова... макар че и сега не съм сигурна че е такава т.к. Имаше температура 37,3 тогава посиня повърна стовари се на спалнята и застина, не е треперил но се втренчи някак без да ме вижда и чува... за кратко... Извикахме 112 и като дойде линейката всичко беше отминало. Взеха ни в болницата и стояхме 4 дни там. Температурата му се покачваше, но нямахме повече такива пристъпи. Правиха ни 2 пъти ЕЕГ , но резултата първия беше по лош, а на втория Литвиненко само се усмихна и нищо не каза. Нямаме изписани лекарства. От болницата ми предоставиха 1 ампула диазепам за всеки случай...но май вече и изтече срока на годност.
От няколко дни от детската градина ми искат да им предоставя нова доза за поставяне, но на нас от болницата не ни казаха да ходим профилактично и не знам как да постъпя.
Бихте ли ми дали съвет. Трябва ли непременно да го направим, за успокоение на невротичната медицинска сестра или да оставя нещата така. Бях при ДП-то, но тя каза че няма да му се случи повече никакви такива неща. Исках да ми подпише някакъв документ, но не пожела...
Това ме изнервя, защото от една страна детската градина всеки ден настояват, а от друга страна всички останали ми казват да не се притеснявам и да не им обръщам внимание.
Все пак това е в интерес на детето  newsm78 , но не съм сигурна за пътя, по който трябва да следвам.

# 651
Просто си вземи от някъде една ампула диазепам и я дай на сестрата, така и ти ще си по-спокойна. Мажеш да отидеш в отделението където сте лежали и да поискаш да ти изпишат 1 ампула.

# 652
тя има такава дадена и е с 300 зора преди година. Проблемът и е в каква да е евентуалната доза. А ако не е необходимо някой изрично да и нареди. А както казах никой не иска да го направи

# 653
  • София, Люлин-8
Луда Мара При д-р Стоянова сме в "Св.Наум"

# 654
Диазепама е на кг тегло, трябва задължителен консулт с невролог.

# 655
Диазепама е на кг тегло, трябва задължителен консулт с невролог.
благодаря май така ще направим. Чудя се да му запиша час при невролог ей така профилактично...  newsm78

# 656
Романол, ние спряхме конвулекса уж за доуточняване на диагнозата в София (както професорът каза само диазепам при гърча), но повече няма да направя повторно тази грешка. Ако някой изисква това от теб ти изисквай писмено становище от него за спирането му, защото ние само по устна уговорка го спряхме, а едва не се споминахме и сега пише в епикризата, че самоволно сме го спрели, което не е вярно! И ако се беше споминал просто не ми се мисли... Така че, изисквай писмено да ти назначат спиране на медикамента. Не стигнахме до София за уточняване на диагнозата, а направо го започнахме наново в болницата, защото след още един такъв пристъп като нашия, тежък с продължителност над 15 минути (еег-то лошо с пароксизмална активност и т.н., а с-е реативния протеин беше висок, което означаваше, че може да ни повтори скоро) с посиняване и т.н. просто може да се спомине (имало такива случаи ни каза доки) или да не стане повече човек от него (по думи на педиатрите). Дотук бях с експериментите - синът ми определено не е морско свинче и ако трябва 5 години ще го пием конвулекса, ако се налага, но определено повече няма да го спираме щом действа и ни прави пристъпите поне по-леки (а, каква е точната диагноза-все тая, щом като е опасно за момента да бъде уточнена, сега сме с 40.6 и това вече не ме притеснява, само да се оправяме-това ме интересува и да не се стига до подобни ужасяващи пристъпи повече). А, казват, че може и да ги израстем, дай Боже. Така, че внимавайте със спирането на медикаментите и това да става само с писмено становище от налагащия го!
Утре ще ходим на контролен преглед на сърчицето да видим как са се отразили пристъпите на сърчицето. Моля ви, помолете се утре за нас и дано поне със сърчицето да сме задоволително добре.  Praynig

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 10:43 от LifeIsBeautiful

# 657
  • София, Люлин-8
LifeIsBeautiful Ще го има описано в епикризата издадена от болницата, но нея ще я взема другата седмица.  Peace

Днес сутринта по малките часове отново се зарових в дебелите книги да видя дали няма да открия някъква информация по нашия въпрос.  Rolling Eyes
И отново ми се наби в очите един абзац от учебника на Алексиев "Клинична Електроенцефалография", това е цитат на текста:

"При болни с рядко срещащи се или отдалечени от записващите електроди разряди, могат да не бъдат доловени във времетраенето на технически изряден ЕЕГ запис и съвсем коректно ЕЕГ да бъде преценена като нормална. Увеличеният брой на записващите електроди и канали при съвременните електоенцефалографи, донякъде компенсират този недостатък, но възможността за пропусната регистрация на пароксизмален феномен в ЕЕГ винаги съществува.
Стойността на една нормална ЕЕГ находка винаги трябва да се преценява в контекста на предполагаемото или доказано заболяване или състояние и провежданото лечение!

Нормална ЕЕГ находка не е диагностичен критерии!"

В този ред на мисли смятам другия месец задължително да направя една консултация със доц.Алексиев със всичката ни налична документация, да видим какво ще каже за нашия случай. Peace

Но съдейки по клиничната изява на пристъпите и факта че на ЕЕГ нищо не се хваща на 90% залагам за темпорална епилепсия (с комплексни парциални пристъпи изразени като псевдоабсанси).

ПС: Аз съм точно с такива пристъпи.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 06:20 от romanol

# 658
  • София, Люлин-8
Взехме си ТЕЛК-овото решение:
60% без чужда помощ за срок от 1 година.

То хубаво ама ако може някой да ми обясни как може 2 годишно дете да се обслужва само, ми тя си е още с памперс  Rolling Eyes

# 659
Роси %, за ТЕЛКа, се дава за здравословното състояние на пациента в зависимост от тежестта на даденото заболяване. А чуждата помощ, се дава, когато % на ТЕЛКа е на 75%, ако не се лъжа или над 90%.

Общи условия

Активация на акаунт