Успешно "олежани" бебета - тема 11

• 24 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Честит рожден ден на хубавата Елена! Да расте здрава, весела и щастлива, покрай много приятелчета, мама и татко  bouquet Целувки, много прекрасни подаръци и най веселия празник днес  newsm59

# 256
Честит рожден ден на вече едногодишната Елена   bouquet Да е жива и здрава и все така мама и тати да се гордеят с нея!
Ая е прекрасна разкошотия, голяма сладуранка  Heart Eyes
Аз изчезвам за сега,ще поизлезем малко и трябва да се гоним сега из стаята да се обличаме

# 257
Честит рожден ден на Лени! Да расте хубавица, здравичка и засмяна и да е радост за тате и мама  Laughing

Дрънчо, ти първо избери раница, пък за сметката, ще ти я пратя тези дни. Имай предвид, че до 1 седмица трябва да решиш, че магазинът не ми е много близко, та да имам време да отида да пазаря. На път за работата ми е.

А за свекито - ами върти едни такива дребни интрижки /ама то тя е дребна душичка/, заради които 2-ри път се сдърпваме с нашия, та и обясних за 15 минути откъде изгрява слънцето и наказах мъжо в ъгъла  hahaha hahaha hahaha

Стеф, нашата заигравка с калинките тръгна от детската песничка "Две калинки". Мария като я чуе и трепери от радост, а от скоро и танцува много смешно  Joy Joy Joy

Лале, наистина фотосесия е жесток подарък.

Жени, Деска, Шарин  Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 10:00 от poppy-fairy

# 258
  • на земята
 newsm38 Честит Рожден Ден на ЕЛЕНА!Да е жива  здрава,много усмихната,щастлива и игрива! Дрън,мерси за идеята супер е  Hug Жени,дано при вас е хубаво времето днес,тук пече,но е студ ..))) Попи,снимай Мими с раничката..))) Отиваме на разходка и до мола да купим малко чорапогащи,че става студ сериозен  Peace

# 259
Честит рожден ден на хубавата Елена! Да е все така здрава, весела, засмяна и игрива!

Ширина, добре дошла при нас!  Hug Да ти е живо и здраво бебчето, много да ви радва!Как се казва малката буболечка?

# 260
  • велико търново
благодаря за инфото Wink мисля 4е това е бебешко акне,казаха ми да не мажа с нищо щяло да мине до 3-тия месец,но за всеки слу4ей ще звънна утре на педиатърката ако се наложи да я погледне,не я сърбят за сега но като я мажех с крема и тя се се бърши Grinning дано да не е нещо сериозно 4е още от болницата се изринахме по дупето 4е ни задърйаха с 4 дена пове4е така и не разбрах от урината или от памперсите е макар 4е сега сме с същите памперси Rolling Eyes

# 261
  • велико търново
белоснежка Simple Smile малката принцеса се казва Анабел с първата пуква на мъжа ми и на майка ми:)

# 262
Ехеее, я кажете рецептите за пити и обичаите за прощапулник, защото моето детенце най-накрая реши да проходи  newsm44 newsm44 newsm44
Тъкмо вчера в една тема писах, че скоро не я виждам да проходи, защото е голяма мързелана, но тя веднага е разбрала и реши да ме изненада. Днес се пусна от ръката ми и тръгна в парка.

# 263
Честити ходещи крачета на Мимето! Да крачи смело и да прави повече белиии  Crazy Joy
С обичаи не мога да се включа, но ще потърся една много подробно обяснена рецепта за пита.
Редактирам се: Намерих рецептата  Flutter Според авторката е много успешна и винаги се получавала въпреки това, че с месенето е на Вие. Текста в скобите е нейно допълнение
Скрит текст:
Модифицирана питка „Слънце”

Приготвяш си:
1 кг брашно (+ още около 200 гр. отделно)
1 кубче жива мая или 4 ч. л. суха мая
400 мл прясно мляко (или 200 мл вода + 200 мл прясно мляко)
4 яйца (единият жълтък се отделя)
1 с. л. сол
3 с. л. захар (+ още 1 с. л.)
¼ ч. л. сода, разбита в 2 с. л. кисело мляко
½ ч. ч. олио
100 гр. краве масло

В една купичка натрошаваш маята, добавяш 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно и 2-3 с. л. вода, разбъркваш и оставяш на топло, докато маята не се надигне и не се появят мехурчета /аз включвам котлона и оставям купичката до него/.

През това време пресяваш 1 кг. брашно, правиш кладенче в средата и слагаш всичко останало, освен 1 жълтък (той ще ти трябва после за намазване на питката) и кравето масло (то също ще ти трябва накрая). Изчакваш маята да шупне, слагаш я и нея и започваш да месиш, докато получиш меко тесто.
/Меко тесто е когато лепне за ръцете съвсеееем малко или не лепне изобщо, за да го докараш дотам, ще ти трябват тези допълнителни 200 грама брашно. Отначало само бъркаш с ръка, докато не започне да стяга, като стегне – правиш така: натискаш (с едната или двете ръце) три-четири пъти, след това взимаш тестото и го хвърляш от височината на гърдите върху масата/ тавичката/ плота. Пак натискаш с ръце три-четири пъти, пак хвърляш. Хвърлянията трябва да станат 50. Ако хвърлиш и лепне, на следващото вдигане слагаш отдолу малко брашно (от 200-те грама), а също така и върху ръцете. Ще се ориентираш, че е омесено, когато се появят едни мехурчета по него/.

Като престане да лепне много, на дъното на тавичката, в която месиш, слагаш от домакинската хартия за печене, намазваш я с малко олио, слагаш тестото и я пъхаш във фурната на 40 градуса за 20 минути.
/За да не ти превтаса, има трик: като сложиш тестото в тавичката, преди да го пъхнеш във фурната пробиваш тестото в средата  с пръст до дъното. От време на време поглеждаш докъде е стигнало, но щом тази дупка се затвори – готово е, дори да не са минали тези 20 минути, някой път му трябват и 25, зависи от фурната/.

Докато чакаш тестото да се надигне (обикновено става два пъти повече като обем), на котлона разтопяваш 100 гр. краве масло.

Вадиш тестото и го месиш пак 1-2 минути (тук може да го хвърлиш още 50 пъти, може и без тях, а можеш просто да го намачкаш с ръце във въздуха) и го разделяш на три или четири равни части. Взимаш едната част, месиш я 3-4 минути (ако още лепне – добавяш мъничко брашно), поръсваш повърхността с брашно и разточваш с точилката (да стане с дебелина около 2 см) /това означава четири-пет минавания с точилката в двете посоки/. Щедро намазваш с разтопеното масло /аз загребвам директно с ръка и мажа/, навиваш на руло и нарязваш на парченца.

В друга тавичка: намазваш дъното с олио, слагаш парче хартия за печене, намазваш с олио и редиш нарязаните парченца /ако трябва – леко ги сплескай надолу – основата да е по-широка от горния край/. Така правиш и с останалото тесто.
След това пъхаш това произведение във фурната за още 20 минути на 40 градуса. /Ще се ориентираш, че е готово, когато под горния слой на тестото се образуват нещо като големи мехури, няма с какво да ги сбъркаш/.

Вадиш и усилваш фурната до 220-250 градуса. Докато фурната загрява, взимаш отделения преди това жълтък, слагаш около 3 с. л. олио, разбъркваш и с ръка (или четка) щедро мажеш надигналата се питка отгоре (ако искаш – поръсваш със сусам). Слагаш я във фурната да се пече.
/ Ако фурната ти може да грее само отдолу, тогава я слагаш така за 15-тина минути, след което намаляваш градусите до 150 и печеш само отгоре – още около 20-25 минути/. За да провериш дали е готова, взимаш дървена клечка за шишчета, пробождаш, вадиш и ако няма тесто по нея – питката е готова.

Като прецениш, че е готова, изваждаш, напръскваш отгоре със студена вода, завиваш с памучна кърпа, отгоре – с хавлиена кърпа и чакаш да изстине  .

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 22:16 от stefi_sv

# 264
Честити ходещи крачета на Мимето! Да крачи смело и да прави повече белиии  Crazy Joy
С обичаи не мога да се включа, но ще потърся една много подробно обяснена рецепта за пита.
Редактирам се: Намерих рецептата  Flutter Според авторката е много успешна и винаги се получавала въпреки това, че с месенето е на Вие. Текста в скобите е нейно допълнение
Скрит текст:
Модифицирана питка „Слънце”

Приготвяш си:
1 кг брашно (+ още около 200 гр. отделно)
1 кубче жива мая или 4 ч. л. суха мая
400 мл прясно мляко (или 200 мл вода + 200 мл прясно мляко)
4 яйца (единият жълтък се отделя)
1 с. л. сол
3 с. л. захар (+ още 1 с. л.)
¼ ч. л. сода, разбита в 2 с. л. кисело мляко
½ ч. ч. олио
100 гр. краве масло

В една купичка натрошаваш маята, добавяш 1 с. л. захар и 1 с. л. брашно и 2-3 с. л. вода, разбъркваш и оставяш на топло, докато маята не се надигне и не се появят мехурчета /аз включвам котлона и оставям купичката до него/.

През това време пресяваш 1 кг. брашно, правиш кладенче в средата и слагаш всичко останало, освен 1 жълтък (той ще ти трябва после за намазване на питката) и кравето масло (то също ще ти трябва накрая). Изчакваш маята да шупне, слагаш я и нея и започваш да месиш, докато получиш меко тесто.
/Меко тесто е когато лепне за ръцете съвсеееем малко или не лепне изобщо, за да го докараш дотам, ще ти трябват тези допълнителни 200 грама брашно. Отначало само бъркаш с ръка, докато не започне да стяга, като стегне – правиш така: натискаш (с едната или двете ръце) три-четири пъти, след това взимаш тестото и го хвърляш от височината на гърдите върху масата/ тавичката/ плота. Пак натискаш с ръце три-четири пъти, пак хвърляш. Хвърлянията трябва да станат 50. Ако хвърлиш и лепне, на следващото вдигане слагаш отдолу малко брашно (от 200-те грама), а също така и върху ръцете. Ще се ориентираш, че е омесено, когато се появят едни мехурчета по него/.

Като престане да лепне много, на дъното на тавичката, в която месиш, слагаш от домакинската хартия за печене, намазваш я с малко олио, слагаш тестото и я пъхаш във фурната на 40 градуса за 20 минути.
/За да не ти превтаса, има трик: като сложиш тестото в тавичката, преди да го пъхнеш във фурната пробиваш тестото в средата  с пръст до дъното. От време на време поглеждаш докъде е стигнало, но щом тази дупка се затвори – готово е, дори да не са минали тези 20 минути, някой път му трябват и 25, зависи от фурната/.

Докато чакаш тестото да се надигне (обикновено става два пъти повече като обем), на котлона разтопяваш 100 гр. краве масло.

Вадиш тестото и го месиш пак 1-2 минути (тук може да го хвърлиш още 50 пъти, може и без тях, а можеш просто да го намачкаш с ръце във въздуха) и го разделяш на три или четири равни части. Взимаш едната част, месиш я 3-4 минути (ако още лепне – добавяш мъничко брашно), поръсваш повърхността с брашно и разточваш с точилката (да стане с дебелина около 2 см) /това означава четири-пет минавания с точилката в двете посоки/. Щедро намазваш с разтопеното масло /аз загребвам директно с ръка и мажа/, навиваш на руло и нарязваш на парченца.

В друга тавичка: намазваш дъното с олио, слагаш парче хартия за печене, намазваш с олио и редиш нарязаните парченца /ако трябва – леко ги сплескай надолу – основата да е по-широка от горния край/. Така правиш и с останалото тесто.
След това пъхаш това произведение във фурната за още 20 минути на 40 градуса. /Ще се ориентираш, че е готово, когато под горния слой на тестото се образуват нещо като големи мехури, няма с какво да ги сбъркаш/.

Вадиш и усилваш фурната до 220-250 градуса. Докато фурната загрява, взимаш отделения преди това жълтък, слагаш около 3 с. л. олио, разбъркваш и с ръка (или четка) щедро мажеш надигналата се питка отгоре (ако искаш – поръсваш със сусам). Слагаш я във фурната да се пече.
/ Ако фурната ти може да грее само отдолу, тогава я слагаш така за 15-тина минути, след което намаляваш градусите до 150 и печеш само отгоре – още около 20-25 минути/. За да провериш дали е готова, взимаш дървена клечка за шишчета, пробождаш, вадиш и ако няма тесто по нея – питката е готова.

Като прецениш, че е готова, изваждаш, напръскваш отгоре със студена вода, завиваш с памучна кърпа, отгоре – с хавлиена кърпа и чакаш да изстине  .

Тенкю Стеф   bouquet Аз също съм на "Вие" що се отнася до тестени изделия...

# 265
Ю ар уелкъм, Попс   Hug Аз също не мога да меся, само 2-3 пъти съм правила някакви подобия на пита, а останалите пъти пица  Joy ама там не се изискват чак кой знае какви неща

# 266

Юхууууу, браво на Мимето  Laughing

# 267
Хайдееее, чакаме по-големите бели на Мимка-Калинка  Hug
Попсън, не знам Дрън дали по моята рецепта прави нейната, но като чета Стефината /през 3 реда/, много дълго и сложно. Ако кажеш, ти я копвам от Фейса

Да ви се отчитам ли, че е моите отчети започват на опаквания да звучат  newsm78
Прибрахме се!!!! Тръгнахме в 13,30 и влязохме у нас в 21,30  ooooh!
Мързи ме да пиша, а и Сияна реве и спи. С две думи, преди Пловдив ни блокира двигателя. Прибраха ни някак, Димитър е нейде по пътищата, утре се надявам да го гушна.

# 268
Честит рожден ден на хубавата Елена! Да е здрава, лъчезарна, палава и щастлива! bdbaloni
Попи, честити ви самостоятелни крачки! Да стъпвате стабилно и да не жулите много коленцата!  love001 Много готина и сладурска раничка си изнамерила!  Peace И аз като теб казвам - скоро няма да прохожда Никол.  Wink
Дрън, съчувствам ти за пътуването със свеки. #Crazy Ако съм аз, едва ли ще я изтърпя. Моята майка все ми казва: "Не ги бива тези свекърви, а какви хубави мъже са ви родили." hahaha
Жени, то това вашето нещо средно между почивка и ангажимент, май? Thinking
Фусти, много плът в този аватар, душко. Ако не бях с лелка, щеше да ми се отрази доста стимулиращо на кексенето. Joy
Белоснежка, по-честичко се разписвай! Ти така или иначе намираш повече време от мен.  bouquet
Лаленце, едно таблетче може да купиш. Гледам, че има вече по стотина лева. Моята малката племенница /на 4,5 г./ да знаеш само, как го разцъква. Heart Eyes
Ширина, бебетата се чистят в първите дни след раждането. При нас продължи докъм третия месец. Просто трябва да мине време и няма много полза от мазане.  bouquet
Деси, голяма бонбонка си имаш! Hug
Момичета, като писахме за кус - кус /аз го изписвах по този начин/, та се замислих, как се пише правилно тази дума и след проверка в речника се оказа, че думата е с особен правопис - "кускус", т.е. слято. Тези нови правила едва ли ще ги запомня някога, защото понякога не виждам логика! hahaha

# 269
Жени, ужасно изживяване  Hug  Да не сте нацелили дупка и да е изтекло маслото от картера? Моя комшия по тази причина сменя в момента и двигател и много други неща и общата цена на колата му стана....
Щом имаш по-лесна рецепта за пита и аз съм любопитна да я разбера. Не че има някакви изгледи за прохождане, лазенето е бързо, лесно и безболезнено. Та моя мъж не се е разбързал, както и аз  Wink
Лали, и правопис и пунктуация съм забравила покрай тези чатове и тази латиница, понякога се чувствам като първолак в това отношение  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт