Акушер-гинеколози Варна - 6

• 124 837
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте отново,
Днес бях при д-р Георгиев от АГ за уговорка за раждане и той направо ми каза <секцио нали> в предвид възрастта ми - 38г. Знае ли някой, защо над 35г. има риск при нормалното раждане

# 211
  • Варна
Ами защото му е по-лесно... Съжалявам, но възрастта, особено пък 38 години според мен не е никакво показание за секцио сама по себе си.

# 212
Ами защото му е по-лесно... Съжалявам, но възрастта, особено пък 38 години според мен не е никакво показание за секцио сама по себе си.

подкрепям.
подобни извинения вече се ползват за щяло  и нещало. Жените могат да родят нормално и на много по сериозна възраст ,дори и да са с очила, да не кажа че приятелката ми роди нормални про седалишно раположение на детето. Просто секциото е най -предвидимо и удобно за лекарите.

# 213
Много ме дразнят с това секцио.Аз се борих 9 месеца да родя нормално,но накрая ми се наложи по мед причини.Иначе имах правено преди това и никой почти не искаше след секцио да ме изроди нормално.Само д-р Николов се нави,но накрая пак ме опериаха заради напречно предлежание на плода.

# 214
  • Варна
Здравейте, благодаря за темата   bouquet
Виждам, че има доста положителни коментари за д - р Николов, завеждащия родилното в АГ болница. За съжаление, аз не мога да кажа същото за него. Бременността си следих при д - р Станислав Славчев от Окръжна болница, благодарение на него успях да стигна до тези седмици и да се радвам на здраво дете ! Поклон ! Жалко само, че нямаше как да родя при него, всички знаем, че когато става въпрос за преждевременно раждане и недоносено бебенце, неонатолозите в АГ са най - добрия вариант. Така на 20 . 09. 2013 г. бях в 35 г.с. + 1 ден, когато към 13 : 00 започнах да кървя, отидохме в АГ болницата, аз продължавах да кървя, а там ме посреща една жена и ме пита имам ли избор на екип, казах че нямам, но ще си платя, само някой да дойде и да ми обърне внимание. Оказа се, че единствения дежурен екип в момента прави секцио и мен няма кой да ме прегледа. Аз изпаднах в паника, ММ и баща ми, който е лекар  започнаха да се молят на жената, да говорят със завеждащия на отделението, а тя обясняваше как трябвало да си платя и тикаше списък в ръцете на ММ. Тогава д - р Николов благоволи да се появи и попита какъв е проблема, в този момент от мен изтекоха около 2 шепи кръв и на мен започна да ми се вие свят, най - накрая ми дадоха количка и ме сложиха да седна. Чаках около 10 минути и въпросният " доктор " реши да ме прегледа, попита ме кой е лекарят ми, обясних му че е от ОКР болница и тогава той ме попита, защо не отивам да раждам там, ами му вися на главата  Shocked Накара ме да се кача на магарето, прегледа ме много грубо, баща ми и ММ, които ме чакаха отвън са чули как крещя от болка, а аз не си спомням даже. Каза, че имам 2 см разкритие и ще трябва да ми се направи секцио, но да почакам дежурния екип да се освободи или да отивам в друга болница. На излизане от кабинета баща ми го попита какво става, Николов му каза, че и да му каже няма да разбере нищо, тогава баща ми му каза че е лекар, и в този момент Николов се развика на едната акушерка да ме качва веднага горе за СПЕШНО СЕКЦИО, че съм с абрупцио ( отлепена плацента ) . Бях спряла да усещам движенията на бебето, акушерките бяха в паника, започнаха да ме подготвят, тоновете на бебето падаха, а на мен ми се виеше свят . В операционната дойде д - р Ангелова, чакаха д - р Николов, но той така и не дойде повече, тогава взеха решение да започват без него, когато се събудих разбрах, че детето ми е живо и е добре, бил е 1 ден под кислородна палатка. Отлепването е било 40 %, едва са спасили  детето и мен, после ми преляха 3 банки кръв. Въпросният " доктор " не го видях повече, отношението на всички останали беше много любезно.

# 215
  • Варна
Арвен,
меко казано съм втрещена от прочетеното. Направо нямам думи, ако го беше написал някой друг, а не ти щеше да ми е трудно да повярвам Tired

# 216
Искам да разкажа за доктор Даниела Станева от Майчин дом, Варна. За мен това беше най-готината лекарка - много мила и добра, но явно само по характер. Последния път когато ходих при нея, видях с каква скорост преглежда пациентките си, с една дума претупва всичко. А ако искаш да попиташ нещо извънредно нямаш никакъв шанс. Бях бременна с кървене. Прегледа ме и каза, че всичко е наред. Изписа ми хапчета и това беше. Не ме предупреди, ако се случи нещо бързо да отида пак при нея. Така и се случи. Кървенето се засили. Пак отидох при нея. Прегледа ме и отново каза, че всичко е наред, без да замери плода. Каза ми, че няма смисъл вече да ходя при нея, чак след 2 седмици. Представяте ли си какво можеше да ми се случи, ако бях чакала толкова много. С 15 дневно кървене не издържах и отидох в АГ. Съвсем случайно попаднах на една млада лекарка, която се оказа много внимателна и загрижена. Прегледа ме и се оказа, че плодния сак не отговаря на седмицата, в която съм. Каза ми, че е спрял да се развива и най-вероятно ще трябва да се направи аборт. Така и стана. След 1 седмица се оказа, че плодното сакче е паднало. Въпреки всичко ми направиха кюретаж. Та така за доктор Станева.  Пиша всичко това, за да предпазя други жени да не пострадат.

# 217
  • Варна
 Sad Ужасно, наистина
Адмирации за всички, които разказвате историите си и ги преживявате наново, на много момичета ще са от полза. Аз почти се бях записала при Даниела Станева от Майчин дом, добре че в последния момент избрах друга лекарка, която да ми следи бременността

# 218
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И на мен не ми харесва Николов ама кой ме пита,беше ми лекуваш лекар.

# 219
Здравейте, момичета! Моля някой да ме  насочи за добър лекар, който да ми направи аборт. По принцип искам да е в АГ-то, примерно при Танев, четох и за Уалид, че също са добри. Трябва ли да ходя при личната лекарка въобще или направо в болницата? Тя може ли да ми изпише някакви хапчета или нещо подобно?
Предварително благодаря, много съм изплашена  Cry Cry

# 220
Здравейте момичета!:) Бях обещала да дам инфо за д-р Якуб.Нямах време да му звънна покрай малкия,скоро става на годинка и организацията на рд тече с пълна сила.Днес говорих с него, в ОБ е бил инцидентно,а иначе си е в София.Но за мое щастие идва от време на време във Варна и преглежда в кабинета на д-р Уалид.Simple Smile Даже тези дни се прибира и съм на преглед при него.Simple Smile
Ако някоя от вас се интересува,може да се обадите в кабинета на д-р Уалид и да попитате в кои дни преглежда Якуб.) Simple Smile
Момичета, така се зарадвах като прочетох за завръщането на д-р Якуб и направо не можех да повярвам. Но сега съм разочарована. Sad Този лекар е невероятен. Просто няма такъв. Бях при него на ЖК, той води и раждането. Сега отново съм бременна ходя на ЖК и сравнявам всичко. Ами ..... нищо общо.

# 221
Аз искам да изкажа и моя опит с д-р Николов.Мога да кажа,че този човек спаси буквално както моя така и живота на бебето ми.Имах уговорка с него за раждане нормално и си ходех веднъж в месеца на преглед.Женската консултация ми водеше д-р Шопов,който мога спокойно да кажа е най-безотговорния лекар който съм срещала.Още в 5 месец имах световъртежи,високо кръвно,болки в бъбреците,белтък в урината и тн все сериозни симптоми.Та този лекар ме съветваше да ям чесън.да си топя краката в оцет!!!!! и др разни такива странни методи за лечение на моето сериозно състояние за което той през цялото време ми казваше ,че така ставало с бременните.Когато споделих с д-р Николов тези мои проблеми той реагира бързо и адекватно лечение.Впоследствие искаше да ме приеме в болницата,за да може да ме наблюдава.Наложи се спешно секцио,заради опасност за мен основно с изключително високо кръвно.Всичко мина много добре.Всеки ден от престоя в болницата идваше да ме види и  да попита как съм.

# 222
Arven_89, съжалявам за негативните ти впечателния от д-р Николов. Както и мисля, че е нормално да има и доволни и недоволни от съответния лекар. Все пак и те са хора, и понякога реагират доста субективно в определени ситуации (знам, че не трябва да е така, но е факт). При Николов аз ходя от много, много години. Имам няколко спонтанни аборти, проблемни бременности, много проблемно секцио последния път и две прекрасни деца, родени с негова помощ. Във всяка една ситуация е реагирам адекватно и навреме. Без да изпадам в подробности, отношението, което получих от него, докато лежах в АГ-то, не съм получавала от никой лекар досега. Мога да потвърдя, че идваше да ме вижда всеки ден, макар че беше в отпуска. Моето мнение е, че той е един страхотен специалист и изключителен човек! 

# 223
  • Варна
Аз нямам никакви впечатления от този лекар, не съм го виждала дори, но от прочетеното си правя извода, че той е всеотдаен и реагира адекватно, ако жената е негова пациентка. Ако случайно е отишла в АГ и е попаднала на него... рискува да и се случи това, което Арвен е описала. А не ми се мисли как можеше да завърши всичко, ако не беше имала късмета баща и да е лекар.

# 224
  • На брега на морето
Ох, аз така и не можах да се видя с въпросния лекар....но имам история свързана с него.
Преди време имах кървене между месечните неразположения, притеснително кървене с болки. По съвет на приятелка (която работи с въпросния лекар) му се обадих, за да си запазя час за преглед. То се започна едно мънкане, ама сега ли, ама не можело ли по-нататък, щял да пътува дрън-дрън....уговорихме се да се видим на следващия ден сутринта. Отидох в уречения час в АГ, и му звъня от фоайето (такава беше уговорката). Д-р Николов ми каза да го изчакам там, ще дойде до 5-10 минути. Чаках за час и половина, при следващо позвъняване от моя страна дори не си вдигна телефона. Накрая си тръгнах естествено.
И така.....не успях да го срещна, но се радвам, че стана така.

Общи условия

Активация на акаунт