Акушер-гинеколози Варна - 6

• 124 740
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • гр.Варна
И аз на това се надявам,че като са работили с доц.Конова,ще може да ме посъветва какво да правя:)
Имам записан час за 08.01. от 12ч:)

# 286
Записвам се в темата и ще се опитам да прочета всичко, вече споделено, тъй като ми предстои да избера лекар, който да води предстоящото ми раждане. Много ми е трудно да се ориентирам, имам едно дете, но тогава бременността ми премина в София и не познавам лекарите тук.
Сегашната ми бременност беше удостоверена от д-р Светла Раева, останах със смесени чувства.
На консултации пък ходя при Юлиян Николов в Градска болница. И двете имена избрах след препоръки.

Аз лично съм отвратена от Юлиян Николов в Градска, защото щеше да ме обърка, добре че отидох при друг лекар и сега се радвам на здраво 6 месечно бебе. Освен, че е алчен Николов е и безотговорен. 

# 287
  • Варна
А може ли малко повече подробности? В какъв смисъл е алчен?
Аз долавям на моменти, че предпочита някои свои колеги, а към други не храни топли чувства и си позволява леки коментари, но друго не ми е правило впечатление.

# 288
Когато отидох за първи път при Юлиян Николов(беше случайно избран, тъй като живея до Градска) ми каза "ами виж к'во ЗК почти нищо не поема, тъй че ще плащаш допълнително по 20 лв.", като не поясни за какво точно ще плащам и т.н. Аз като всеки грамотен човек бях предварително запозната какво поема ЗК по програма "Майчино здравеопазване" и ми се стори отвратително един лекар да не прояви елементарна заинтересованост как върви бременността ми, а грижа само за кеша. А самото ми раждане беше в АГ при д-р Георги Георгиев, от който съм много доволна. Накратко за паричките, които Юлиян Николов искаше да ми измъкне, аз си платих за ВИП стая в АГ.

# 289
  • Варна
Моите впечатления са точно противоположни. Направо имам чувството, че става въпрос за друг човек.
Още при първия преглед, тоест при регистрирането, ми обясни, че консултациите и изследванията са напълно безплатни, пусна ми ПКК, кръвна група, цитонамазка, микробиология, токсоплазмоза, урина - платих само потребителската такса от 2.80 лв. Направи ми ехографски преглед, след това слязахме заедно до ехографски кабинет, искаше да погледне и на друг апарат
С мен е любезен, все ми повтаря, че ако нещо ме притеснява, мога да му звъня по всяко време...
Сега ще видя какво ще се случи на следващата консултация в понеделник, но аз вече няколко пъти ходих заради лош БХС и той доста човешки поговори с мен, успокои ме Thinking

Не знам защо така се получава newsm78

# 290
Радвам се, че има такава позитивна промяна в поведението му. Във форума имаше доста негативни коментари за него и аз съм искрено изненадана, че толкова се е променил.

# 291
  • NE
И така МОЛЯ ВИ , някой да ми даде актуално мнение за добър специалист . Изчетох доста форуми за различни препоръчани ми лекари и някак си инфото беше леко старо.
Най- добре отзиви чух за
"Петинка Цветкова" / при която не бих се записала защото има много пациенти е е станала небрежна (поне така прочетох)

Този пост е сравнително стар, но не мога да не кажа моята история.
През май 2012 г. след крокървяване в 11 г.с. се установи мисед, който се потвърди в "Майчин дом" и АГ-Варна и се налага кюретаж. Жената на един наш приятел ми сподели, че е много доволна от д-р Петинка Цветкова и и се доверихме. Звъннахме вечерта и тя ни каза да отидем на другия ден, но понеже не живеем във Варна се разбрахме да сме там към 8:30. По пътя звъня сигурно 10 пъти на мъжа ми, което честно казано ме озадачи изключително много. В крайна сметка се оказа, че уговорката ни отпада за уговореният час поради много пациентки (?!?!), а аз съм с постоянно кървене. Прие ме за 5 минути да ме прегледа и ме накара да чакам. Чаках нея, после анестезиолога и така след около 3-4 часа ми направи кюретажа. Изследвания не ми прави, а само ме накара да подпиша някакви документи. След процедурата са ме карали да се изправям в упоено състояние, но това няма как да си го спомням. Събудих се и нито спомен от доктор нито от чудо. newsm78 Помолих мъжа ми да ме заведе до колата и да си тръгваме. Бях дехидратирана, но това на никой не му направи впечатление. Няма да казвам как цената на процедурата се е променяла около 2-3 пъти докато се събудя. След няколко дни получих невероятни болки до степен да не мога да вървя. Обадих се на докторката да и кажа за тях и тя ми каза да пия бузколизин и да отида след 3 дни на преглед!!! На другия ден свекър разбирайки ме хвана и ме заведе при сегашния ми доктор, който след прегледа установи недоизчистване. Наложи се отново кюретаж след който бях подложена на постоянни прегледи. След известно време се съмнявах дори и за по-фатални последствия от първия кюретаж, но Слава богу се оказаха неоправдани. Praynig

# 292
# 293
  • Варна
Здравейте, някой може ли да ми препоръча гинеколог в МЦ "Младост" или "Санита"? Досега съм ходила при д-р Терзиева, ама ми се струва, че тя е ОК само ако нищо ми няма Laughing. А в момента имам известни притеснения и ми се иска да ме прегледа някой по-добър лекар... Без значение дали работи по ЗК или не, няма да имам време да минавам за направление през ЛЛ така или иначе.

# 294
Здравейте, някой може ли да ми препоръча гинеколог в МЦ "Младост" или "Санита"? Досега съм ходила при д-р Терзиева, ама ми се струва, че тя е ОК само ако нищо ми няма Laughing. А в момента имам известни притеснения и ми се иска да ме прегледа някой по-добър лекар... Без значение дали работи по ЗК или не, няма да имам време да минавам за направление през ЛЛ така или иначе.

Аз съм ходила при Крумовски и Великова в Санита.

През юли имах притеснения относно хламидия и помолих Крумовски да ми пусне кръвни, и да вземе секрет (аз си го занесох в Геника) - беше много внимателен, и дори откликна на молбата ми да ми изпише лечение, въпреки че резултатите ми бяха гранични (но аз си знаех какъв ми е "проблема" и просто имах нужда от АГ, който да ми назначи изследвания и АБ).

Сега през декември, със съмнения за missed, се консултирах с Великова (просто тя беше дежурна) - и също беше внимателна, огледа внимателно сакчето и ембриончето, за съжаление потвърди опасенията ми, но се държа ОК (пусна едно две злостни коментарчета относно колеги ... но си "затворих ушите") - за целта, с която отидох, си свърши работата и беше внимателна (а аз бях мега стресирана).

Кажи с каква цел искаш да посетиш док, може да е по-конкретна препоръка  Peace

# 295
  • Варна
delusion22, благодаря за препоръките.

За профилактичен преглед с ехограф и цитонамазка искам да отида, че не съм ходила от доооста време, но имам и притеснения - последният ми цикъл е черен на цвят... По принцип съм имала поликистозни яйчници преди, притеснява ме да не би пак нещо такова да ми има, та искам някой дето да ме прегледа обстойно и да не ме претупа и най-важното - ако ми има нещо, да не ми изписва хормони веднага с лека ръка.

# 296

За профилактичен преглед с ехограф и цитонамазка искам да отида, че не съм ходила от доооста време, но имам и притеснения - последният ми цикъл е черен на цвят... По принцип съм имала поликистозни яйчници преди, притеснява ме да не би пак нещо такова да ми има, та искам някой дето да ме прегледа обстойно и да не ме претупа и най-важното - ако ми има нещо, да не ми изписва хормони веднага с лека ръка.
Ох за това последното, не знам кого да ти препоръчам. Аз за съжаление съм ин витро, и имам вяра само на док от клиниката (но не е във Варна).  А АГ-та при които ходя във Варна, буквално отивам само защото не мога да си взема сама кръв или секрет ... но тези двамата поне бяха внимателни, надявам се да не те разочарават  Praynig

# 297

Тогава в никакъв случай не ходи при д-р Великова. Преди беше в Майчин дом. Тя ми откри поликистозата и никога няма да забравя думите й (меко казано, защото ми крещеше, че един вид аз съм виновна за състоянието си)... бяха "Идваш след три дни да те оперирам, иначе никога няма да имаш деца". Тогава бях на 20, можеш да си представиш как ме шокира това, никога до тогава не бях чувала за поликистоза. Седях един час в коридора и ревах, не можех да си стъпя на краката. Изследвания не ми е пускала, само ме гледа на ехограф. Изписа ми Дуфастон по схема, която според други лекари била абсурдна.

Иди при д-р Христина Христова в Санита. При нея бях около 6 години, внимателна е. Помоли я за изследвания, предполагам, че ще бъде отзивчива. Винаги се е съобразявала с желанията ми, бих продължила да ходя при нея, но вече се ориентирах към репродуктивна клиника.

# 298
Мари-Я,

ужас  ooooh!   
ето за това вярвам само на док от ин витро клиниката ...

# 299
delusion22, съгласна съм с теб.
Но от всеки доктор има доволни и недоволни.

Надявам се тази година всяка от нас да си намери Доктора, от който да е доволна, ако все още не го е открила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт