ВМ-НВХ, част 63

• 49 717
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Lemy, дано ми се отразява добре, защото ми харесва Heart Eyes Днес закуско-обяд- кебап, домат с зехтин, в- 2 яйца,  домашно сирене, домат с зехтин

# 106
  • София
Този бисфенол май го имаше и в пласт.шишета или се бъркам нещо  newsm78
Има го, да.
На мен в момента ми е актуална темата, защото попълвам бебешки списъци и всъщност сега откривам колко изключително трудно е да се избегне пластмасата. Има я във шишетата, завивки, принтове, детайли ... абе навсякъде. Да не говорим, че памучния текстил и стъклото се продават с цената на златото.
Не държа да имам стопроцентово еко бебе, но и не искам да стартира омотано в полиестер и захапало бисфенолна бутилка.

И нещо забавно: Безотказна рецепта срещу диабет - ЕЛИКСИР ОТ ОРЕХИ И ИНДРИШЕ СЛА … КАТА КРЪВНА ЗАХАР

# 107
Еми остави се на приятните изживявания с някоя пържолка тогава и спри да мислиш дали, или... то ще си покаже Mr. Green
И на мен ми харесва Sunglasses

Асос, това наистина е забавно, хората с хипертиреодизъм например изобщо не трябва да консумират йод съдържащи храни.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 09:37 от Lemy

# 108
Този бисфенол май го имаше и в пласт.шишета или се бъркам нещо  newsm78
Има го, да.
На мен в момента ми е актуална темата, защото попълвам бебешки списъци и всъщност сега откривам колко изключително трудно е да се избегне пластмасата. Има я във шишетата, завивки, принтове, детайли ... абе навсякъде. Да не говорим, че памучния текстил и стъклото се продават с цената на златото.
Не държа да имам стопроцентово еко бебе, но и не искам да стартира омотано в полиестер и захапало бисфенолна бутилка.

И нещо забавно: Безотказна рецепта срещу диабет - ЕЛИКСИР ОТ ОРЕХИ И ИНДРИШЕ СЛА … КАТА КРЪВНА ЗАХАР
Асос, повечето марки май вече предлагат шишета без бисфенол, но аз си взех стъклени - малко съм ги ползвала изобщо, защото се кърмихме изключително.
Скрит текст:
Насреща съм за съвети за кърмене, ако си мераклийка  Hug

# 109
Здравейте   bouquet
Вчера отново бях на гинеколог.Изписа ми метфогама 250мг след вечеря.Настоява да направя скенер на малкия таз,за да може да види по-добре яйчниците.Отново питах за хормонални изследвания и той ми отговори,че първо трябва да пия хормоните (дуфастон) няколко месеца,за да се нормализира цикъла и тогава да ги направя.

Според вас,трябва ли да продължа да пия хормони без да са правени никакви изследвания или да се консултирам с друг лекар?
Лечението на СПКЯ само хормонално ли е и всъщност,приема на хормони решение ли е на проблема?
Силно вярвам,че този начин на хранене ще ми бъде в полза и ще ми помогне,но достатъчно ли е това?

Аз около 20дена пия инофолик по предписание от лекаря,но наистина идва доста скъпо. Намерих в ихерб инозитол,който излиза доста по - евтино за 2 месеца. На мен ми е предписано 2 пъти на ден по 2гр.
Преди няколко месеца си бях взела вигантол,но не го пиех много редовно,а и с тези капки ми беше доста неудобно.Сега си взех на now,титамин Д капсули от 5 000 IU.Примам и рибено масло по 2гр дневно,магнезий,отделно някакви комбинирани витамини.

# 110
  • Пловдив
Ей, Шоки, страхотна си, благодаря ти за разясненията!  bouquet  bouquet  bouquet Hug Аз някъде съм пропуснала това обсъждане в предните теми... Embarassed
Асос, да потвърдя и аз от опит, че кърмените бебета нямат нужда от биберони и шишета, а и като цяло бебетата нямат нужда от 90% от нещата, които съвременните родители купуват за собствен комфорт или от социални съображения (всички имат шезлонг, а ние как няма да имаме  Mr. Green).
Има една книжка, Близо до бебето, там имаше много добри насоки за избор на дрехи, шишета и т.н. Изобщо целият еко опит на форума, обобщен в една книга:
http://gorichka.bg/deynost/izdatelska-programa/blizo-do-bebeto-vasilena-dotkova/
Проблемът с бисфенола в бебешките шишета стана актуален, когато голямата ми дъщеря беше бебе. Повечето производители днес произвеждат шишета без бисфенол или поне така пише. Иначе и стъклени има.

# 111
Потвърждавам, че голяма част от "задължителните" покупки за бебета са излишни Simple Smile ние не купихме шишета предварително, кърменето потръгна трудно, та се наложи все пак, но вече на почти всички с големи букви пише, че са без бисфенол Simple Smile а ако нямате проблем с кърменето са ненужни, ако решението е да се кърми, разбира се. В противен случай не.
Близо до бебето беше много хубав блог, за съжаление не подновиха домейна. Книгата е приятна наистина и е хубаво четиво за успокоение Simple Smile поне на мен така ми подейства, макар да я четох след като родих Simple Smile

# 112
ioioto0, защо не опиташ нещо друго (т.е. аз съм го пробвала и подейства точно като хормони):

Започни да приемаш по 10 000 единици вит. Д на ден плюс поне 400 мг магнезий, но вит. Д го приемай по време на съдържащо мазнини хранене. Карай така поне 1 седмица, може и 10 дена, после може да намалиш вит. Д на 50 000 единици седмично (напр. първите 3 дни от седмицата пиеш по 10 000, останалите 4 дни - по 5 000). И следи за признаци на овулация (не знам дали имаш представа какви са, но например все по-обилна цервикална слуз е доста сигурен признак). Ако по този начин нямаш никакви признаци за предстоящ цикъл до месец - месец и половина, си започни хормоните. Аз бих направила това, т.е. правила съм го Embarassed От тази доза вит. Д няма да ти стане нищо лошо, няма страшно, но пък наистина действа мощно.
(Уточнявам, че това съм го правила и подейства, затова го казвам, а освен това няма никаква вреда да се пробва - ако не подейства, си взимай хормоните. Това е схемата на прием на вит. Д, която са използвали в едно проучване за вит. Д при поликистоза - 50 000 единици седмично. А това, че от няколко месеца противозачатъчни или примолут нор ще ти се нормализира цикъла, са бабини деветини Rolling Eyes Като спреш хормоните, цикълът скоро ще се върне на изходната позиция, т.е. нередовен.)

За поликистозата стандартно се дава метформин (метфогамата, която пиеш), но при НВ-ВМХ де факто няма нужда от него. Ако не искаш да забременееш, предлагат противозачатъчни. Ако искаш да забременееш, предполагам, че ще се пробва първо без хормони и ако не стане, ще се пробва с хормони, инсеминация, ин витро... Но напоследък излизат данни, че вит. Д е ключов при поликистоза, така че при всички положения трябва да наблегнеш на него. Но както писахме вчера, не е ясно всичко, т.е. за момента това е една от загадките за медицината и лечението е общо взето симптоматично, без да премахва причината, защото причината не е ясна. Но добър начин да се контролират симптомите е НВ-ВМХ плюс вит. Д и магнезий.

На мен преди време един доста арогантен гинеколог, при когото по тази причина повече не стъпих, ми каза, че всички проблеми щели да ми се решат с противозачатъчни. Rolling Eyes Но това не е така. Противозачатъчните не регулират цикъла, тяхната функция е да предотвратят бременност, а не да създадат нормален цикъл. Това, че всеки месец има менструалноподобно кървене, не е наистина цикъл, а е кървене с цел излющване на лигавицата на матката, която трябва да се излющва редовно, защото иначе се повишава рискът от рак на матката. Но не са никакво решение при поликистоза, затова и аз предпочетох да ги спра след едногодишен прием и да търся начини организма ми сам да започне да си произвежда необходимите хормони, така че да има нормален цикъл - с овулация и всичко, както си трябва.

Уточнявам, че не съм лекар, знаете го това Embarassed Само споделям опит.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 10:58 от Cioccolata

# 113
  • Бургас
 ioioto0,по отношение на твоя проблем и наскоро дискутираната тема за хомеопатията,ти препоръчвам да прочетеш за Фоликулинум и д-р Михайлов  Wink
От януари до сега ми идва за 3-ти път като периодите с липса на цикъл са все по-малки и от 3-те пъти ,2 са благодарение на Фоликулинум(при мен съчетани с Пулсатила,защото според хомеопатката при която сега ходя се пият заедно като съчетание,не знам до колко е така,но реших да я послушам)
С хомеопатия се лекувам най-добре от както започнах да се "диагностицирам " сама
Не че и преди не е било така,но тук от 2 -3 страници няма слабо мнение,всичко е така както и аз съм го усетила  Hug     bouquet
Благодаря ви,че ви има!

# 114
В никакъв случай не ви препоръчвам да се самолекувате с хомеопатия  Naughty Може да си докарате сериозни проблеми, не е безобидна, особено, когато не са ви предписани правилните лекарства. Още повече, че две или повече лекарства според принципите на хомеопатията НЕ се комбинират! Моите уважения към д-р Михайлов, но той не е класически хомеопат.

# 115
  • Бургас
Може да си докарате сериозни проблеми        Моите уважения към д-р Михайлов, но той не е класически хомеопат.
fata_morgana ,би ли писала в какво се изразяват проблемите,питам сериозно,не се заяждам
А от д-р Михайлов много потребителки са видели само добро,лошо са видели само тези,които са били достатъчно несериозни и не са следвали съветите му изцяло.Това са моите наблюдения,всеки си прави своите изводи,предполагам е ясно ,че не смятам мнението си за меродавно  Peace

# 116
От Информативно за хомеопатията:
Скрит текст:
Що е подтискане на болестта?
Подтискането се характеризира със силно влошаване в друга област, на по-дълбоко ниво, тоест по-важен орган или на умствено-емоционално ниво.

Ако болестта изчезне и се чувстваш добре, здравето ти е добре като цяло, не боледуваш често и спиш добре, значи си излекуван.

Ако ти изчезне болестта, но се появи друга, по-сериозна, дори да ти се струва, че е несвързана, или се появи емоционален проблем-например депресия, тревожност и т.н, значи става дума за подтискане.

Не е вярно, че няма да навреди ако не помогне!

Защо е опасно да се самопредписват хомеопатични лекарства или да се предписват от общопрактикуващи лекари?

Хомеопатията е свързана с индивидуалността на всеки човек и далеч не е толкова безобидна и "масова " колкото изглежда. Хомеопатичните лекарства може да навредят, ако се дават безразборно от неспециалист.

Как биха навредили:
* ако е дадено лекарство, което не пасва на конституцията на човека, то лекарството може да се докаже от приемащия го, т.е. да се проявят симптоми от картината му.
* подтискане на болестта. На практика сте излекували моментното състояние, но се влошава някой по-важен орган, на по-високо ниво. Всеизвестно е подтискането на екземи с кортикостероиди, от което нерядко последва поява на астма. С хомеопатия може да се подтисне още по-силно дадено заболяване.

Пак казвам - моите уважения към доктора, но след като на моя приятелка за детенцето направи предписание по и-мейл, без да го е видял изобщо, съм си направила своите изводи. Лекуването на всички хора по един и същ начин няма нищо общо с истинската хомеопатия  Peace

# 117
Запис.     Grinning

# 118
Същото възражение имам срещу боаронската хомеопатия като на Фата Peace Хомеопатията като метод е създадена от Ханеман и е създадена точно във вида, в който се практикува класическата хомеопатия, т.е. да се определи едно-единствено лекарство на базата на абсолютно всички симптоми и на всички особености на пациента във физическо и психическо отношение, прекарани заболявания, вкл. в предишни поколения, навици, предпочитания и какво ли не. Не се правят схеми от лекарства за различни симптоми, както е практиката в боаронската хомеопатия. Просто методът хомеопатия е създаден по този начин - да се избере само едно лекарство. Да, по-нататък може да се наложи да се смени с промяната на картината, но не и да ти се даде да пиеш в първата фаза на цикъла фоликулинум, във втората - лутеинум. В краткосрочен план ще има подобрение, но в дългосрочен може да се задълбочи проблемът и да избие например като диабет или нещо друго.

# 119
  • Пловдив
Абсолютно съгласна с Шоки и Фата!  Peace
Това, което прави доктор Михайлов, е да предписва хомеопатични лекарства (т.е. лекарства, приготвени по принципите на хомеопатията) на принципа на традиционната медицина. Хомеопатичните лекарства не се предписват на база отделни симптоми, а по цялостната картина от особености на човека, включително личности характеристики, навици, начин на живот, история на заболяването, отношение към него, усещане за болестта, личен живот, мироглед и т.н. Хомеопатичното предписание не е никак проста работа, да не говорим, че хомеопатичните лекарства влияят и на енергийно ниво, и на психиката, така че...Нека всеки да си прецени!  Peace
На който му се чете, да види нещо, което бях сътворила  Embarassed с просветителска цел относно боаронските предписания (одобрено от специалист по хомеопатия, понеже аз съм само любител на хомеопатията  Embarassed)
Скрит текст:
ОТНОСНО БОАРОН, БОАРОНСКИТЕ ЛЕКАРСТВА И БОАРОНСКИТЕ ПРЕДПИСАНИЯ
1.   Боарон е френски производител на лекарствени препарати. Предлага МОНОПРЕПАРАТИ И ПОЛИПРЕПАРАТИ (например калиум арсеникозум). Това са същински хомеопатични лекарства, налични под формата на глобули, които представляват смес от млечна захар и хомеопатично лекарство. Всяко от тези лекарства си има своя собствена картина, която е изяснена чрез доказвания. При доказването  съответните лекарства се дават на група доброволци с цел изучаване на действието на даденото лекарство. Приемането на лекарството води до изкуствено предизвикване на болестни симптоми у здравите доброволци. Именно проявените по този начин симптоми съставляват картината на лекарството, което се вписва в Материя Медика и реперториумите.
Боарон предлага също друг вид ПОЛИПРЕПАРАТИ (условно могат да се нарекат тип КОКТЕЙЛ). Това са лекарства като Стодал, Коризалия, Хомеовокс, Хомеожен и др. И те се водят хомеопатични лекарства, но всъщност са такива само дотолкова, доколкото съставът им е комбинация от субстанции, всяка от които сама по себе си е хомеопатично лекарство, доказвано самостоятелно. Тези препарати НЕ СА ДОКАЗАНИ като коктейл, картината им не е описана в никоя Материя Медика, т.е. не се знае какво ще бъде действието им върху организма.
2.   Сами по себе си МОНОПРЕПАРАТИТЕ И ПОЛИПРЕПАРАТИТЕ от 1-вия тип на Боарон са ОК като лекарства. Използват се от класическите хомеопати, като обаче се приема за допустимо само еднократен първоначален прием на глобула в суха форма. Следващите приеми трябва да са в течно състояние (глобулата, разтворена в разтворител според указанията на хомеопата).
3. За по-добро разбиране на действието на ПОЛИПРЕПАРАТИТЕ тип КОКТЕЙЛ може да се предложи следната метафора: представете си, че трябва да се придвижите напред. Правилно избраното ХЛ в точната потенция ще направи именно това – ще даде тласък на ЖС, за да можете да постигнете целта, а именно да се придвижите напред. Когато има смес от различни лекарства, всяко от тях има различно действие върху ЖС. Условно казано, едно може да ви бута наляво, друго – надясно, трето – нагоре. Поради това крайният резултат става неясен и съмнителен. Вероятно е или да не се придвижите напред, или дори да тръгнете назад, т.е. в посока, различна от желаната.
4.   БОАРОНСКО ПРЕДПИСАНИЕ: предписание на хомеопатични лекарства (били те моно- или полипрепарати) въз основна на отделни болестни симптоми (едното за хрема,  другото за зачервено гърло и т.н.), без оглед на цялостното състояние и особености на пациента.
В Органон на лечебното изкуство Ханеман говори за тоталност от симптоми, тоест за разглеждане на човека като съвкупност от черти, белези, характеристики и т.н. Основните постулати на класическата хомеопатия могат да бъдат намерени в книжка, която струва само 13 лева, но в нея ще прочетете всичко, което ви интересува за класическата хомеопатия като начин на лечение (виж "Органон" - шесто издание).
НЯМА НИЩО НЕРЕДНО И НЕПРАВИЛНО В:
- ИЗПОЛЗВАНЕТО НА БОАРОНСКИ ЛЕКАРСТВА САМО ПО СЕБЕ СИ, АКО ПРЕДПИСАНИЕТО И НАЧИНЪТ НА ПРИЕМ СА СЪОБРАЗЕНИ С ПРИНЦИПИТЕ НА ХОМЕОПАТИЯТА.  (Фирмите производители на ХЛ са няколко. Разликата е в методиката.)
-САМО 1-ВАТА ДОЗА СЕ ПРИЕМА В СУХА ФОРМА. (Проблемът не е в сухата форма като субстанция, а в това, че ХЛ в такава суха форма е винаги в една и съща потенция, тоест чрез него се подава постоянно един и същ стимул на ЖС, а тя е променлива величина, която в различни моменти има нужда от стимул с различна сила. Многократното приемане на лекарство само в сухата му форма може да доведе до доказването му, защото точно така се правят клиничните доказвания, за да се извлече картината на съвкупността от симптоми, които предизвиква лекарството.)
ПРЕДПИСАНИЕТО НА ХЛ ТРЯБВА ДА СТАВА СПОРЕД ПОДОБИЕТО МЕЖДУ КАРТИНАТА НА ПАЦИЕНТА И КАРТИНАТА НА ЛЕКАРСТВОТО.
НЕПРАВИЛНО Е:
- ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПОЛИПРЕПАРАТИТЕ тип КОКТЕЙЛ;
- ЕДНОВРЕМЕННИЯТ ПРИЕМ НА ПОЛИПРЕПАРАТ/МОНОПРЕПАРАТ или на НЯКОЛКО ПОЛИПРЕПАРАТА/МОНОПРЕПАРАТА;
- МНОГОКРАТНИЯТ ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВА В СУХА ФОРМА, без те да се потенцират/ динамизират чрез разреждане.
- ПРЕДПИСАНИЕ, БАЗИРАНО НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СХЕМИ ПО БОАРОНСКАТА МЕТОДИКА (НАПРИМЕР СУТРИН ОТ ТОВА 5 ГРАНУЛИ, ВЕЧЕР ОТ ДРУГОТО 5 ГРАНУЛИ или ПИЙ ДНЕС ХЛ_1, СЛЕД 2 ДНИ – ХЛ_2, СЛЕД 15 ДНИ – ХЛ_3,     без междувременно хомеопатът да има обратна информация за случая и да потвърди, че предписанието е все още подходящо.)
Понякога, когато трябва да се стабилизира някой орган, за да продължи лечението, е напълно възможно хомеопатът първо да ви даде едно лекарство, а за след известен период -друго, но той вероятно ще изиска  обратна връзка преди започване на второто лекарство. И в този случай може да се каже, че става дума за своеобразна схема, но подходът е напълно различен от боаронския.
Реакцията на жизнената сила, оттам и оздравителният процес, са строго индивидуални и динамични. Няма как да се знае с точност каква ще е картината на пациента след 1-вия прием на лекарството (макар че в някои случаи може да се предположи). За всяко следващо предписание е необходимо проследяване/повторно снемане на случая.
Оздравяването е много сложен процес, в хомеопатията има специални принципи за отчитане посоката на лечебния процес (закон на Херинг например). Изчезването на притесняващите ни симптоми невинаги означава оздравяване, а може да е предвестник на нова, по-сериозна болест, че дори и на задълбочаване на текущата. Така че и аз призовавам, моля, не се самолекувайте! Peace А и по принцип никое лечение с каквито и да е лекарства не е препоръчително, най-добре да се проведе след консултация със съответния специалист (билкар, хомеопат, лекар, рейки специалист или какъвто сме приели, че ще ни помогне).

Общи условия

Активация на акаунт