ВМ-НВХ, част 63

• 49 699
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Момичета, засега само запис, не съм чела от средата на предишната тема, ще има да чета три дни, докато наваксам.  Laughing

Целувки от мен на всички и като се върна ще чета   Hug

# 136

Аги, цената за доставка от 4 долара влиза в крайната цена. Ако е до 22 лева не дължиш нищо, ако е над 22 лева и под 150 евро се дължи ДДС.  Peace Пакетите пристигат за 10-14 дни, като избирателно идват или в пощата, или в митницата. При мен 2 идват в митницата, после 1 в пощата и така... Laughing

Ужас, много скъпо ми звучи? Значи тия 30лв общо са 20% ДДС + стока+доставка.  #2gunfire Гадняри! Винаги трябва да е супер сложно и скъпо.  #Cussing out

А ДДС как се плаща? На гише на митницата или се удържа от картата направо? Как да знам, че ще имам пакет в митницата и в какъв срок трябва да го взема? Нашите питничари пипат ли пакетите или не ги отварят за проверка? (Би трябвало да си имат скенери newsm78)

Примерно, ако си взема вит. Д за 10 долара, кокос за $12 и нещо на Нау Фудс (ок. $15), трябва да очаквам ДДС и ходене до митницата? И всичко в един пакет ли ще бъде?

# 137

Аги, цената за доставка от 4 долара влиза в крайната цена. Ако е до 22 лева не дължиш нищо, ако е над 22 лева и под 150 евро се дължи ДДС.  Peace Пакетите пристигат за 10-14 дни, като избирателно идват или в пощата, или в митницата. При мен 2 идват в митницата, после 1 в пощата и така... Laughing

Ужас, много скъпо ми звучи? Значи тия 30лв общо са 20% ДДС + стока+доставка.  #2gunfire Гадняри! Винаги трябва да е супер сложно и скъпо.  #Cussing out

А ДДС как се плаща? На гише на митницата или се удържа от картата направо? Как да знам, че ще имам пакет в митницата и в какъв срок трябва да го взема? Нашите питничари пипат ли пакетите или не ги отварят за проверка? (Би трябвало да си имат скенери newsm78)

Примерно, ако си взема вит. Д за 10 долара, кокос за $12 и нещо на Нау Фудс (ок. $15), трябва да очаквам ДДС и ходене до митницата? И всичко в един пакет ли ще бъде?

До 30 лв. поръчка(без доставката), не се дължи ДДС. Ако поръчаш за около 19 долара + доставка 4 (т.е.общо 23 долара), няма да дължиш ДДС, дори пратката да отиде на митница. Ако поръчваш за първи път, ползвай код за отстъпка 5 долара или 10 долара, ако поръчката е над 40 долара. Ако поръчката е над 30 лв. (19$) и е в митницата, тогава плащаш ДДС върху цялата сума (поръчка+4$). Това 19$ е приблизително, зависи от курса. Има и такса за освобождаване. В момента имат две витамин Д-та по 0$, едното 1000, другото 5000 единици. Във всеки град е различно митническото освобождаване. В Бургас е много удобно, служителят е в самата поща.

Пример за първи път: продукти за 24$+4$доставка-5$ отстъпка=23$ не се дължи ДДС

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 16:28 от ГАЛИ_ГЕ

# 138
Том Нотън рецензира книга за холестерола, която Джими Мур е написал заедно с д-р Ерик Уестман и много консултанти - заглавието е "Яснота по отношение на холестерола", а книгата е предназначена за хора без медицинско образование, които се интересуват от достъпна информация по отношение на резултатите от липидния профил. Ето рецензията: http://www.fathead-movie.com/index.php/2013/08/27/book-review-ch … lesterol-clarity/

И също да споделя една идея за бърза, лесна и вкусна лятна гарнитура - печени домати Simple Smile Нарязват се по-едро, ръсва им се малко зехтин, може босилек или други подправки, а може да се настърже и кашкавал или пармезан (в моя случай кесо манчего - испански овчи кашкавал от Лидл, който донякъде замества пармезана) и се пекат.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 18:57 от Cioccolata

# 139
  • София
За хомеопатията смятам, че е абсолютна шарлатания. Доста отдавна някой беше предложил 1 млн  долара срещу доказателство, че хомеопатията лекува. Милионът все още си стои неприбран. Плацебо-ефектът може би има някакъв положителен резултат при леки случаи, но ако при сериозни заболявания някой разчита на хомеопатия, рискува много.

# 140
Lemy, аз пия инозитол в момента и се чувствам добре. Ще се радвам да споделиш мнение! Peace А как ти е инсулина на гладно, изследвала ли си гликиран хемоглобин? Защо директно за огтт мислиш? 5,3 си е нормален резултат.
Мислела съм за огтп, защото дълго време не можех да отслабна а хормоните ми бяха в норма, ендото все ми твърдеше, че хормоните и тирозола в момента не са пречката, и аз се чудех вече накъде да се насоча newsm78  А и понеже ме притесняваха резултатите от глюкозата, както споделих преди. Нищо друго освен глюкозата не съм си пускала.

Инофолика не го пих аз, ще ти пиша на лични.

# 141
Извинете за поредния глупав въпрос Embarassed Ядете ли русенско варено? Вкъщи се търкалят няколко консерви и при липса на нещо друго може ли да се хапва?

# 142
При мен проблем с кръвната захар се откри с резултати 5.86 при норма 6.1 венозна и 5.27 при норма 5.5 капилярна кръв.
ОГТТ глюкоза в норма.
Кръвно - захарен профил - висока захар и в трите резултата.
Както съм писала по-назад - инсулин не съм изследвала.
Гликиран хемоглобин също не съм пускала, но пък почти всеки месец изследвах кръвна захар с другите изследвания повече от година и веднага при поява на отклонения ( 6.15 при норма 6) се консултирах с ендокринолог. Тогава ми каза, че е от токсикозата и да изчакам няколко месеца да влязат хормоните в норма. Ако захарта все още остане висока ще предприемем лечение.
През месеците кръвната ми захар беше 5.20 - 5.30 - 5.40. Въртеше се в тези стойности и изведнъж показа 5.86. Повторих изследването, направих и другите изследвания и започнах лечение.

# 143
Интересно, че при ОГТТ си имала нормални стойности, а при КЗП - повишени newsm78 При ОГТТ може инсулинът да е висок, а захарта - нормална, но тогава сигурно щеше да бъде нормална и при КЗП. Макар че и 5,86 при горна граница 6,1 пак не е чак толкова високо, макар че може да е предупредителен сигнал Embarassed

А ето линк към новата статия на Гари Тобс - общо взето неговите си идеи за инсулина като причина за метаболитните проблеми и съответно за ограничаването на въглехидратите като решение: http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=what-makes-you- … ong-carbohydrates Описан е и един от експериментите, които NuSI - организацията, която Г.Т. основа заедно с Питър Атия, ще проведе за установяване на причината за затлъстяването и метаболитните увреждания.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 21:00 от Cioccolata

# 144
Макар че и 5,86 при горна граница 6,1 пак не е чак толкова високо, макар че може да е предупредителен сигнал Embarassed
4 часа след хранене ( когато правих КЗП) беше доста по-висока от референтната стойност. Не помня точно цифрите, но нещо от порядъка: граница 6.38, а моята стойност около 8.

# 145
Това си е високо Cry

# 146
Мереленда,

кръвна захар    Нормален mmol/l    Нарушен  mmol/l    Патологичен  mmol/l
на гладно    до 5,55    5,6-7,0    над 7,0
60 min    до 8,9    до 10,9    над 11,0
120 min    до 7,8    7,8-11,1    над 11,1

Тоест от втория час нататък захарта трябва да е по 7,8. При теб е 8, което е относително, т.е. отклонението е много малко. Само там ли си имала отклонение? А какво лечение провеждаш, след като захарта е в норма? Инсулина в норма ли е?

# 147
Добре, а за колко време може човек, който има  проблени с инсулина, да влезе в норма, или да се излекува изобщо, като спазва този вид  хранене , и забрави или намали до минимум въглехидратите ?
Би трябвало да си усеща промяната и сам, нали ?  
Толкова ги обичам тези пусти въглехидрати ! Много ми е трудно да се разделя с тях, и то при положение, че аз си обичам месото и мазничкото, не е да : "няма какво да ям" -  Laughing , ако ги махна ....
Аз нямам никакви оплаквания, което не значи,че съм здрава, защото не съм се изследвала тази година... минаата година всички показатели ми бяха Ок, и в норма, но това,което лично ме тревожи, е,че през последната година  се закръглих в талията много ...едни козунаци навъртях там.. и си е само от лапкане, и  рядко спортуване....Не мърдам с килата, заковала съм ги стабилно на 63-4, в норма е, но  на мен са ми много ... Mr. Green

# 148
Пинки, много време трябва. За инсулина говоря! Година-две-три, зависи колко големи са пораженията. Захарта може и за 2-3 седмици да се овладее. И да, определено се усеща разликата, когато нещата започнат да се нареждат.  Peace

# 149
  • SA
Без да сьм крайно компетентна, мисля че важни са резултатите от ОГТТ.
Merelenda, ти по време на тези КЗП не си била на нисковьглехидратно хранене все още, нали?
Пинки, аз не мисля, че ако някой вече има хиперинсулинизьм, ще може някога да се излекува така, че да яде вьглехидрати безконтролно и това да не му се отразява.

Общи условия

Активация на акаунт