ВМ-НВХ, част 63

• 49 716
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • В центъра на мръсотията
Благодаря за новата тема и за цялата полезна информация, която споделяте!   bouquet

# 16
Да не пропусна нещо  newsm78

# 17
Голямо мерси и от мен
Асос, пробвай някой път телешкото и с гъбено-сметанов сос с капка коняк, ром или мадйра ( алкохолът извира, но остава ароматът му)

Аз снощи правих свински врат с доматен сос
Моите го хапваха с карт.пюре, аз забравих да си направя от карфиол  и си го хапнах с лъжица като супа

# 18
Да не ви изтърва  Grinning

# 19
  • Бургас
тъй като много пишете и пак трябва да ви догонвам,докато го направя запис със статия за Магнезия
http://www.spisanie8.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0 … %D0%B8%D0%B9.html

# 20
По колко кр.масло слагате в кафето? Аз слагам по една лъжичка, дали е достатъчно? Докато бях на 90 дневната диета бях много отпаднала, въпреки, че менюто ми бе въглехидратно. С този режим не е така силичките ми се възвръщат, дано е така и занапред Peace

# 21
По колко кр.масло слагате в кафето? Аз слагам по една лъжичка, дали е достатъчно? Докато бях на 90 дневната диета бях много отпаднала, въпреки, че менюто ми бе въглехидратно. С този режим не е така силичките ми се възвръщат, дано е така и занапред Peace

Аз слагам около 1 с.л., може и 2. После разбивам с пасатора и става на пяна отгоре. Повече масло, повече пяна. Иначе както ти харесва на вкус, така си го прави. При всички случаи, ако човек не понася мляко добре, може да го замени  малко масълце. А ако кафето  горчиво, може да се разреди с малко вода до поносимост.

И добре дошли на новите!  Hug

# 22
Dandulina, браво, дано да се чувстваш добре! Hug Нормално е да имаш повече сили сега. А за маслото в кафето - зависи. Пробвай какво количество ще ти бъде добре на теб. Лъжичка на мен ми се вижда малко, но наистина е индивидуално, включително има значение какво закусваш освен кафето - ако закуската е по-обилна, маслото в кафето няма нужда да бъде много, защото ще ти стане тежко, предполагам. Но пробвай различни количества и ще видиш как ти е добре на теб Peace

За нишестето в бекона, пушените гърди и подобни - то не е голямо количество, но проблемът при тези храни са всъщност останалите съставки: пълни са с химия, така че не са оптимална храна. Аз обожавам бекон, но не го ям повече от веднъж седмично. Когато съм на почивка в чужбина, се отпускам и ям всеки ден, но нагласата ми е, че там беконът все пак е по-качествен Embarassed

А опушването не е непременно вредно, но зависи как е направено... Например сирената на "Добрев" са опушвани естествено (на опаковката пише - с опушване от дъбови кори май беше). Но повечето пушени храни са с изкуствен пушек, който не е никак полезен, затова не е добре да се консумират често, за съжаление.

Аз телешко не ям в друг вид, освен на кайма, защото винаги ми е твърдо Embarassed Обожавам език и черен дроб (него на скара или на грил тиган), но филе или джолан - абсурд, не мога да ги дъвча Embarassed Тоест дъвча, дъвча, дъвча, всякакъв вкус се губи, но остава жилаво и накрая трябва или да го изплюя, или да направя усилие да го преглътна. Затова не ям телешко. Но сигурно зависи и от начина на приготвяне.

Скрит текст:
Аз тази сутрин направих първата тренировка след 2 седмици почивка и направо се изненадах от себе си колко енергия имах, колко добре се справих, включително се чувствах по-силна, а всъщност бях добавила ново упражнение към стария комплекс, но въпреки това си направих всички предвидени серии и повторения. Явно трябва да си позволявам по-чести почивки Embarassed Т.е. аз правя такава "силова" тренировка 2 пъти седмично, но може би ми е множко и е добре примерно всяка втора седмица да бъде веднъж newsm78 Направо се учудих колко полза може да има от почивката Embarassed

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 09:29 от Cioccolata

# 23
Много благодаря за изчерпателния отговор  bouquet Отивам да чета стари теми и да се опитам да докарам процентно съотношение...мазнини-протеин-въглехидрат(много сложно ми се струва все още)

# 24
Шоки, благодаря за темичката    bouquet
Да, много е важно приготвянето на телешкото - баща ми го правеше разкошно и много крехко, но тогава не се интересувах от готвене за съжаление... Свеки и тя се справя доста добре.
Вери, благодаря ти, че ми припомни за Гейбриъл Казънс  Hug  Бях решила да взема книгата му "Съзнателното хранене", но не я намерих в книжарницата и съм забравила  Embarassed

# 25

Аз телешко не ям в друг вид, освен на кайма, защото винаги ми е твърдо Embarassed Обожавам език и черен дроб (него на скара или на грил тиган), но филе или джолан - абсурд, не мога да ги дъвча Embarassed Тоест дъвча, дъвча, дъвча, всякакъв вкус се губи, но остава жилаво и накрая трябва или да го изплюя, или да направя усилие да го преглътна. Затова не ям телешко. Но сигурно зависи и от начина на приготвяне.

Проблемът с телешкото в България, според мен, е, че не е точно телешко. Определено е било телешко някога, но не и в момента, в който се озове в магазина. Аз не се спирам на него по същите причини, твърдо и жилаво ми е. Даже и в кайма не го слагам, като се замисля.

# 26
Удобно ли е да попитам как е твоята  ЩЖ и дали я следиш, щом майка ти е с проблем?

W'A'S'P',
за щитовидната ми:
2007-ма лятото преди да напусна България, ходих на ехограф; всичко беше наред.

Когато забременях с второто дете са ми пускали ТСХ - около 12-та и 26-та г.с. (не претендирам за точност). Не разполагам с резулттите от тогава, тъй като не знаех, че мога да взимам изследвания и протоколи (тук с-мата е малко шашава).

Края на май 2011-та: 0.98 mu/L (0.27 - 4.2)
контролни изследвания; през тази година януари месец имах един аборт; после февруари-април режим с ограничени въглехидрати; май месец сокове (зеленолистни+зеленчуци)

Март 2012 - в началото на бременността с третото дете:
ТСХ - 0.85; глюкоза - 4.7
После пак около 26-та седмица имаше кръвни изследвания, но виждам сега, че резултатите не са у мен. Тогава имаше и тест за гестационен диабет. Явно според следящата ме всичко е било наред.
След като родих пак пускахме кръвни, главно заради щитовидната (каза ми се, че след раждане може да има изненади). Не са ми казали, че има проблем.  Пак не разполагам с цифри. Но в началото на септември ще гледам да си взема липсващите документи.

Нещо друго трябва ли да следя и изследвам?

Вери, благодаря ти, че ми припомни за Гейбриъл Казънс  Hug  Бях решила да взема книгата му "Съзнателното хранене", но не я намерих в книжарницата и съм забравила  Embarassed
Трудничко я чета на английски тази тухла. Има си терминология, с която не боравя всеки ден.
Той имаше семинар сега скоро 3 дена в Торонто (ние сме в Монреал). Не успяхме да отидем. Каза ни се учтиво и любезно, че децата не са желани. Simple Smile Пък ние без тях никъде не ходим. А и нямаше да излезне хич евтино - билета за участието, транспорта отиване и връщане, спане 2 вечери...

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 09:46 от Вери

# 27
Напоследък и аз ям свинска кайма, без телешко Peace И също някъде четох, че у нас просто не се отглеждат говеда за месо newsm78 Явно не ги хранят така, че месото им да става крехко. Не знам за какво ги отглеждат тогава Thinking Кравите - за мляко, ама мъжките за какво? За телешки бокс ли само? Thinking

Но пък от друга страна моя близка има колежка (хранителен технолог), която я е предупредила да не купува телешко, защото в България не се отглеждат достатъчно говеда и българско телешко месо всъщност почти не може да се намери по магазините. Затова и било добре да не се купува телешко - почти е сигурно, че е внесено замразено, а тогава не се знае колко е престояло.

Като казвате за щитовидната жлеза - баща ми имаше тиреотоксикоза преди 2 години и доста време не можеха да му нормализират хормоните, но сега уж всичко било в норма... Аз не съм изследвала ТСХ отдавна Embarassed А на ехограф на щ.жл. не съм ходила никога. Преди години, когато ми откриха поликистозата, ТСХ ми беше 3. Дали трябва и аз да следя тези показатели? Embarassed

# 28
Свеки купува телешкото от Турция  Wink  Тя също ми е казвала, че у нас се продават майките на теленцата  Laughing

# 29
Благодаря ви темата Hug Както винаги,пълни сте с ценна информация.

Телешко ям,когато си набавя от село,в буркан. Много ми е вкусно ,дори така мога да го хапвам.Крехко,крехко Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт