Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за консумацията на пушено месо?
Какво е мнението за консумацията на телешко месо в България?
Какви са мненията на хората във форума относно разпределението на макронутриентите в храната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за консумацията на пушено месо?
Консумацията на пушено месо, като свински гърди, може да бъде проблематична поради високото съдържание на нишесте и използването на изкуствени пушки. Въпреки че количествата нишесте в пушено месо не са големи, проблемът е в химикалите, използвани при обработката. Следователно консумацията трябва да се ограничи и да се предпочитат по-естествени и по-здравословни алтернативи.
-
Какво е мнението за консумацията на телешко месо в България?
Мненията за телешкото месо в България са смесени. Някои хора смятат, че качеството на продаваното като телешко месо не е толкова добро, колкото преди. Въпреки това има и такива, които харесват крехки и вкусни стекове от аржентински или бразилски произход. Препоръчително е да купувате телешко месо от надеждни източници, като например Турция.
-
Какви са мненията на хората във форума относно разпределението на макронутриентите в храната?
Форумът показва интерес към разпределението на макронутриентите в храната, като се отбелязва, че акцентът все още е върху калориите вместо върху разпределението на макронутриентите. Освен това се споменава интерес към намаляване на нивата на инсулин с въглехидрати, въпреки съмненията относно ефективността на този подход.
-
Какви са мненията за хомеопатията във форума?
-
Какви са алтернативите на млечните продукти според участниците във форума?
Визуално също съм отслабнала, но не смея да отчитам официално, искам да минат поне чисто 30 дни от начинанието ми, което значи 10.09.2013.
Трябва да внимавам какво правя, за да имам прогрес все пак, а не да тъпа на едно място месеци наред. Хубавото е, че напредвам с клекове и тяга бързичко, за 2 седмици минах от само лост на килограми и вече виждам резултати във формата на краката ми. Има леко подобрение в разпределението на подк. мазнини. Надявам се, ако поддържам тази линия няколко месеца да имам прогрес с целулита и краката като цяло. Освен това е много готино да вдигаш тежко, а след това да се чувстваш лек като перце. Живот и здраве като позаякна още ще се уча да правя и лицеви опори и набирания, защото още ми е много трудно.
Дали може една част да се замрази, или ако го оставя да стои в хладилника, колко дена ще му е приблизително трайността? Вие как се справяте по този въпрос? 
А в Кауфланд направо продават боклуци. Да не говорим за яйца и сирене - същински боклуци. В кварталната ни бакалия продават страхотно сирене на местна фирма, което 6.50лв за кг, а в Лдл примерно сиренето е по 10-12лв килото, да не говорим за месото им, което рекламират като супер евтино, а всъщност св. плешка примерно е 6.50, ама за 500 гр. Да не говорим за пилешкото им, което е адски скъпо, а пълно с перца. И яйцата по веригите са с по-ниско качество - 3. или 4. категория, освен това са по 2-2.50лв за 10бр, а в кварталния магазин са 2. категория и са 1.80лв за 10бр, при това размер Л. 

Или времето все не ми достига. 
За теб не е много подходящ термина "сваляне на килограми". Ти имаш да поизчистиш вероятно 2-3-4 кг мазнини и ако се храниш правилно и спортуваш редовно, може и да не загубиш много килограми. Гледай се повече в огледалото и си следи обиколките. Така ще знаеш как се движиш. Както и Шоки ти е казала, в началото не се вторачвай толкова в калориите! Яж, така че да се чувстваш добре, с правилните храни. По-нататьк, ако няма резултат, ще правиш сметки.
Не знам дали тук или в темата за рецeпти да го пусна, но все пак реших да е тук за всеки случай..
....нали трябва да намалява кофти холестерола....къде бъркам???