ВМ-НВХ, част 63

• 49 683
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • SA
W'A'S'P' ,  Hug и аз сьм като теб - привьрженик на по-стриктно спазване на вьглехидратната рестрикция, поне в началото на режима. Аз и преди сьм писала в темата, че когато преминах на това хранене в началото едва ли изяждах повече от 20-30 гр. вьглехидрати дневно и сьс сигурност бях в кетоза. При мен такива плавни преходи, не вьршат много работа, защото сьм от по-нетьрпеливите и искам да започна вьзможно по-скоро да виждам положителни резултати.
А кетозата - колкото повече чета на тази тема, толкова повече се убеждавам, че тя вероятно наистина има множество благотворни ефекти вьрху организма. Нищо чудно и описваните лечебни ефекти на глада да се дьлжат именно на кетозата, която се постига при него.
Шоки, и аз нямам електронен четец все още и книгите ги чета на компютьра, което крие известни неудобства. Добре, че yulinga   Heart Eyes наскоро ме светна как да си конвертирам книги в PDF формат, че напоследьк ги намирам основно в EPUB или MOBI . Embarassed  
solima, добре дошла в темата!  Hug Тук някои ( вкл. и аз) са имали подобна тежест или лека болка в обл. на черния дроб и жльчката, което е обяснимо с по-големия прием на мазнини в началото и това преминава след адаптация. Но при теб са в ляво тези оплаквания.  newsm78 Там обикновено се усещат болки от черва, бьбрек, слезка...

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 10:43 от kameloth

# 196
да Шоки, така е
но няма как да узрееш, ако нямаш първоначалното инфо, което да запали искрата и да те мотивира да търсиш още
на мен напр Скалдеман ме подпали и оттам нататък е история  Joy

интересна теория за водното съдържание в млечните
аз консумирам само кашкавал, зрял над година и мъничко течна сметана и квасена сметана и маскарпоне
обикновено КМ хич и не купувам, не искам да си давам парите за вода
вместо него взимам от гръцкото, 10%М, и го разреждам ако трябва - напр за таратор и айрян

а относно маслото, да мазнините носят вкуса
затова в добрите кухни като френската се ползват маслени и сметанови сосове, за да се повдигне вкуса на храната

кам, аз бях твърдо против, когато  на моят половин му влезе мухата да взимаме АйПад
струваше ми се поредната изгъзица (както и айфона де, а сега съм се срастнала с него и го ползвам за какво ли не)
а сега не мога без него
свалям пдф книги от читанка и чета с удоволствие какво ли не, там свалянето от нета в таблета става автоматично и без конвертиране, супер лесно и удобно
прочетох оригинала на Тютюн, Време разделно (невероятна книга, в страхотен стил и нямаща нищо общо с филма по темата, който никога не успях да харесам), сега предстои Захари Стоянов
а колко много любимо фентъзи си намерих
жалко само, че май ще ги спират  #2gunfire
май ще сваля доста на комп. и после ще прехвърлям към таблета
повече от 10-15 книги не можем да довлечем лятото от БГ, а така прочитаме поне 100 на година

Скрит текст:
иначе този таблет ме спаси докато бях в БГ покрай майка пролетта
хем за книги, хем за скайп за връзка с моите
а и както имах престои с часове по летищата, времето минаваше много бързо с любима книжка

# 197
solima, аз съм с нещо като колит и когато усетя болка на корема и кръста отляво (отива и назад към гърба), при мен е специфично усещане - като изпълване и тежест, и означава, че скоро ще трябва да намеря тоалетна Embarassed Т.е. от спазми на дебелото черво се получава - или ако съм яла нещо по-трудносмилаемо, т.е. с повече фибри, или при стомашни вируси, или когато започне да ме боли силно коремът на първия или втория ден от цикъла (явно по съседство се получават и спазми на дебелото черво). Така че това е една възможност - някоя храна да не ти понася. Но може и да е друго.

# 198
  • София
kameloth, Cioccolata, благодаря ви за отговорите. Сега като съм седнала и пак леко съм се сгънала чувам и къркорене, а като се изправя сякаш тежестта слиза леко надолу.
Извинявам се, че ви занимавам с моите болежки Embarassed, но се опитвам да се ориентирам какво би могло да бъде и дали не мога сама да си помогна преди да се обърна към лекар, евентуално.
Ще се наблюдавам дали е свързано с определни храни.
Още веднъж - благодаря  Hug

# 199
  • София
Добро утро,
при мен режимната бременност си върви отлично. В края на шести месец съм качила 5.8 килограма, кръвните изследвания са ок, въобще всичко само може да ме радва.
Проблемът е, че въпреки кулинарните ми напъни половинката продължава да сваля килограми и е на пък да излезе от здравословните норми. Вече е 64 килограма (от 68 миналата година) при височина 183. Опитвам се да му вдигна мазнините, но той не си пада особено. Протеинът му е ок като количество, мисля, а не искам да набляга на въглехидратите. Честно казано не знам какво друго мога да предприема, а и не съм убедена, че това е проблем, все пак той си е здрав. Просто малко се притеснявам, затова всички идеи са добре дошли   bouquet

# 200
Assos, не се притеснявай! Hug Ако си се храни нормално и си има необходимата енергия и сили, не виждам проблем. В края на краищата, мъж няма да се остави да изчезне, предполагам Crazy

# 201
  • SA
W'A'S'P' , благодаря за информацията! И аз сьм се насочила кьм iPod защото ще се ползва и за много други неща, не само за четене. А торенти в нета - не виждам как ще ги спрат.  Laughing То с тези акции против разни тракери, само увеличават популярността им. Навремето аз така разбрах за Арената.
solima, да, може от дебелото черво да са ти оплакванията, особено ако много си завишила фибрите в храната. Но ако ти се засилват тези болки, потьрси лекар все пак. Вьзможно е и да е нещо, което да няма врьзка с храненето.
Assos , и аз мисля, че не е нужно да се притесняваш, ако мьжьт ти се чувства добре и е здрав.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 11:38 от kameloth

# 202
Скрит текст:
Айпод ми казаха, че не било добър избор, ама не запомних дали защото не чете много формати, или пък защото всичко било платено newsm78 Не знам, трябва да се позаинтересувам и да реша. Искам устройство, което да чете повече формати, а екранът му да не натоварва излишно зрението, по възможност да става и за сърфиране в нета, гледане на филми и други подобни Embarassed То май е ясно, че искам таблет Laughing

В момента при Иван Звездев е някаква "експертка", която се изказва за вредността на свинското месо (напр. в Германия пържолите се продавали без грам сланинка и били много по-здравословни Rolling Eyes), а за хората, които не искат да ядат месо, пълноценен източник на протеин била соята ooooh!

# 203
  • София
Шоки, Камелот, май сте прави. Здрав си е, да.
Проблемът е по-скоро май, че губя битката със свекървата, която е строго ВВХ ориентирана и при най-малкия намек за неразположение от негова страна търчи към къщи със съдинки леща.
Ще я видим тая работа!

# 204
сладурчета, да нямате предвид IPad
iPod не е ли само за музика

с моя таблет си управляваме и плейстейшъна, имаме една услуга за онлайн филми Netflix, инсталирана е и на таблета и ако двете устройства са включени и се пусне филм на таблета, то той се пуска автоматично и на конзолата и ТВ

след като съм имала малко взимане-даване с различни таблети, нищо не може да ме убеди, че има нещо по-добро от IPad и особено от IPad 3 с неговия ретина-екран
нашият е IPad 2 и е също много по-добър от разните Андроид варианти, които съм виждала, въпреки че унас сме Линукс фенове
но просто са се оср..и, докато Apple си държат на качеството и там няма неприятни изненади
само Java не поддържат засега, но тя ми трябва рядко

тази "експертка" е поредната
а и Звездев като го гледам, колко олио ползва икакви ли не боклуци и си няма грам понятие от основни готв. принципи
готви си като е учен в ТОХ-а
а принципите на класическата кухня са му пълна мъгла
да вземе да прочете малко напр

тази книга ми е в списъка за коледни подаръци
в см. смятам да си я самоподаря
въпреки електронните книги, държа и на хартиените
а тази си заслужава

# 205
W'A'S'P', благодаря за препоръките, ще ги имам предвид! Hug

Да, Звездев уж се стреми да готви и здравословно, не само вкусно, но и той, и Ути Бъчваров залитат много към традиционните разбирания за вредните животински храни и мазнини и полезното олио Rolling Eyes А преди време четох, че в Швеция представителният отбор на страната по кулинария (нещо такова беше Embarassed), т.е. вероятно елитът на шведските готвачи, отказал да готви с маргарин вместо масло, защото просто не могат да направят такъв компромис с качеството на храната Sunglasses

# 206
  • SA
О, да, да, таблет имам предвид, W'A'S'P'.  Embarassed

# 207
...А преди време четох, че в Швеция представителният отбор на страната по кулинария (нещо такова беше Embarassed), т.е. вероятно елитът на шведските готвачи, отказал да готви с маргарин вместо масло, защото просто не могат да направят такъв компромис с качеството на храната Sunglasses
ми хората си знаят, трите тайни на френската кухня са: "МАСЛО, МАСЛО И МАСЛО"
доколкото си спомням този скандал, разни маргаринови производители се бяха опитали да ги накарат да готвят така
но хората си държат на реномето
тук един такъв готвач си е малка, а понякога и голяма знаменитост

# 208
Хихи, за френска кухня си говорите, както казва и W'A'S'P само масло и то не само главните им готвачи, но и у дома така се готви, поне доколкото аз имам наблюдения.
Mastering The Art Of French Cooking и на мен отдавна ми е в списъка с желания, в тази връзка, ако някой не е гледал Джули и Джулия го препоръчвам, много ми беше приятен на мен Simple Smile последно даже из блога ровичках и му се радвах.
А как е четенето на таблет? Същото ли е като на ел. четец? Всъщност, нямам нужда от таблет като си помисля, доволна съм от четеца, ама ей така от любопитство Simple Smile

# 209
  • Бургас
Яна,Фата,благодарности за отговорите на тема хомеопатия  Hug
и на всички останали   bouquet
С удовлствие бих се лекувала с класическа хомеопатия,ако имаше ефект,но се подобрих първо като преминах на некласическа и второ като се самонаблюдавах и виждах промените в себе си,които бяха и физически и психически
Сега съм на тема Бах,в смисъл Бахови есенции,пъроначално някой ти ги изписва,но там се набляга точно на самолечението
И да се похваля,че емоционалните хранения се разреждат,да не кажа че ги няма
И май съм в кетоза  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт