ВМ-НВХ, част 63

• 49 679
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Искам да похваля моето дете :love Сутринта си говорехме какво обича да хапва...ами най обича прясно, кисело мляко, яйца, месо и кашкавал. След като я взех от градина(тя е на 6), нямаше търпение да се приберем и да и сваря яйца. Изяде 3 ...без нищо и питаше за още...не и дадох и без това 3 ми се виждат много. Вкъщи има шкаф с кроасани и сладки неща...не ги иска. Предлагала съм и кроасан или риба...избира риба. По скоро си пада по близалки, дъвки...сладолед. Умни са ни децата.

# 151
Вери Благодаря  Hug
Само там пазарувам, защото ми е в квартала, но съм виждала само осолена сланина във вакумирани опаковки. Ще търся ферма.

За Хашимото: доста сте разисквали, аз се отказах от темата за алтернативното лечение, бях пробвала, но или хомеоптката не ставаше, или не ми беше момента. Напротив вместо да се оправя, проблема се задълбочи, около 3 месеца трая опита, не издържах повече. От години пия хормон, затова се чудя, как ще разбера че има подобрение, например спирам всичко глутен, мляко, nightshades и меря всеки месец? Хормона по принцип действа с натрупване....

Започнах витамин Д всеки ден по 4000 (там както се води Simple Smile ) За сега единственият резултат е че цикъла ми дойде неусетно, без болки и мъки, и нямам емо глад тия дни. Друга промяна освен Д-то няма. Вчера в магазина бях супер гладна и се чудих какво да си взема, бях и много притеснена покрай първи учебен ден, и други лични притеснения, в такива моменти ме избива на безконтролен глад,сканирах, видях че няма нищо режимно и подминах, после забравих че съм гладна  newsm78

И аз като Вики тук заобичах телешкото, макар че не съм кулинар, пак ми става крехко. А кокосово мляко или сметана въобще не намирам без караген, също и ядково. Дори органик , попаднах на едно нямаше караген ама имаше около 20 съставки освен кокос, някакви гуми и други непознати за мен неща. Намерих рецепта за кокосово мляко, кокос стърготини, вряла вода и в блендера. Може би защото съм индианец, не знам но блендера завъртя два пъти, и от налягането изстреля чашката до тавана, цялата къща беше в мляко и стърготини. Сега мисля да пробвам с хладка вода....
Бадемовото мляко преди ми беше станало уникално, ама съм спряла ядките и не ми се вмества в режима. Де да можех да зачеркна и млечните, карам две седмици без тях и се хвърлям обезумяла на първото сиренце което видя  Embarassed

# 152
Мереленда,

кръвна захар    Нормален mmol/l    Нарушен  mmol/l    Патологичен  mmol/l
на гладно    до 5,55    5,6-7,0    над 7,0
60 min    до 8,9    до 10,9    над 11,0
120 min    до 7,8    7,8-11,1    над 11,1

Тоест от втория час нататък захарта трябва да е по 7,8. При теб е 8, което е относително, т.е. отклонението е много малко. Само там ли си имала отклонение? А какво лечение провеждаш, след като захарта е в норма? Инсулина в норма ли е?
Това което посочваш е за ОГТТ. За КЗП стойностите са еднакви за целия ден, т.е, сутрин на гладно се взима кръв, после се закусва и след 4 часа отново се взима кръв. За 4 часа кръвната захар трябва да е минала в нормални стойности, а при мен беше висока около 8 при норма 6.38 на лабораторията.
На обяд след като ми взеха кръв и обядвах, след 4-5 часа отидох пак да ми вземат кръв и стойността отново беше висока.  Simple Smile
Инсулин не съм изследвала, както писах по-горе. Докторът не ми е искал. После от темите за Сиофор разбрах, че трябвало и инсулин да изследвам.
Лекувам се със Сиофор 1000 мг дневно, разпределен на 2х500, от ноември 2012 г. Кръвната ми захар на последната контрола е 4.9; 4.4; 4.4. Поддържам я в тези стойности.

Без да сьм крайно компетентна, мисля че важни са резултатите от ОГТТ.
Merelenda, ти по време на тези КЗП не си била на нисковьглехидратно хранене все още, нали?
Не, не бях.
Относно кои резултати са важни - нямам идея, но ендокринологът който ме лекува и за щитовидната жлеза каза, че е наложително лечение предвид че имам и автоимунно заболяване и само с ограничаване на въглехидрати няма да стане. ( Захар почти не консумирам, като изключа сезона на ягодите със захар и пак бях с нормални стойности на кръвната захар). При мен главно белия хляб беше проблем ( ако може да се нарече причина, да не понижавам теглото и кръвната захар). От другите храни може да се каже, че хапвах позволени за НВ-ВМХ храни, но липсваха мазнините ( и сега липсват) и продължавам да консумирам млечни ( макар най-вече сирене)
Първоначално замених бялото брашно с пълнозърнесто по филийка , две на ден и започнах Сиофора. Реално сегашните ми стойности са такива благодарение на храненето и на Сиофора. Включвам и последното в графата, защото не съм го спирала, за да кажа, че е само от храната.
Дозата не е висока, да, но и преди съм се хранила така , но никога не съм понижавала теглото си. От години насам за първи път го понижих след като включих Сиофор.

# 153
  • SA
Да, Merelenda , при теб се намесва още един хормонален проблем, което усложнява нещата. Но важното е, че имаш подобрение!  Hug
Dandulina, хубаво е, че дьщеричката ти на тази вьзраст все още не е пристрастена кьм сладки неща! Ако знаеш само преди 2-3 седмици как ги разкритикувахме тези шкафове сьс сладкиши в темата!  Laughing

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 22:30 от kameloth

# 154
Нощна смяна съм и едно грозде ми намигваше, хапнах 10 зрънца...ами предпочитам си месце. Менюто измислено за днес: закуско-обяд - яйца, домашно сирене (свършва ма.. му), домат а зехтин, вечеря- пица от кайма с маслини,домат и кашкавал, следобяд ако съм гладна резен кашкавал с масло. Моля за поправка ако има нужда  bouquet

# 155
Dandulina, браво на детето! Simple Smile Насърчавай я в този естествен за нея избор.

Аз след малко ще отида да си взема Good Calories, Bad Calories и Why We Get Fat  Sunglasses Нямам търпение да започна да чета Wink

joya, мисля, че няма смисъл да се изследваш всеки месец, дори веднъж на 3 месеца ми се вижда много. Изследвай антителата веднъж на 6 месеца според мен или минимум на 3. Доколкото знам, по тях се вижда дали утихва автоимунната реакция.

Аз мисля да се пробвам да направя бадемово мляко, а може би и кокосово по-нататък, но ще направя малка доза, защото нямам робот, а само по-малка кана към миксера, която може да се ползва по същия начин (т.е. има такъв нож). Много ми е любопитно какво ще излезе Embarassed Но и без бадемово или кокосово мляко, мен си ме удовлетворява да слагам масло на кафето, макар че ако имам такова алтернативно мляко, би било по-разнообразно.

Пинки, прегръдка и подкрепа от мен! Hug Може да имаш хиперинсулинизъм и затова да си закръглила талията през последната година, а може и други хормони да са намесени, напр. повишен кортизол от много стрес. Не си го слагай на сърцето, когато си позволиш да хапнеш нещо по-въглехидратно Hug Ако ти е трудно да караш без тестено, сладко и т.н. и без плодове, си състави някакъв по-умерен режим и се опитвай да го спазваш през повечето време. Постепенно ще видиш как гладът за по-въглехидратните храни намалява Wink Не бързай, карай по-полека, за да не се стресираш допълнително. И не се обвинявай така! Hug

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 08:21 от Cioccolata

# 156
Шоки, ама аз хич не си го слагам на сърце...по скоро е констатация  и малко ме е яд, че дрешките не ми седят както преди,,,.. Laughing  Взех веднага мерки миличка - напуснах едната си работа, която ме нервеше много .... освободих време, което съм предвидила от тук нататък, само за мен . И така днес : шопинг терапия , много добре ми дойде... тъй като нито една терапия не е терапия,  ако е само един ден, смятам да продължа "лечението".... Joy
Сготвих свинско с много зеленчуци, стана прекрасно !  Пак заприличавам на себе си,което е добър знак !  :lol   Hug

# 157
Да, Merelenda , при теб се намесва още един хормонален проблем, което усложнява нещата. Но важното е, че имаш подобрение!  Hug

Да, това е важното. Hug
Трябва ми воля и желание да помогна и на жлезата като огранича глутена и млечните. Признавам си, че ми липсва такава.

# 158
еееех Пинки Пинки
 Hug
гледам те вече години как се въртиш в този омагьосан кръг
замисляла ли си се за някаква терапия на тази зависимост
тук има такива клиники, доста успешни, не успяват само за около 1/1000

относно високата кр.захар сутрин, май на Merelenda беше
пробвала ли си сега като се храниш режимно, да видиш колко е през деня
при мен сутрин си е около 5
а през деня 3-4
за мен обяснението беше в липсата на вечеря и че явно тялото заради това  си минава на собствен протеин

# 159
Извинете за поредния глупав въпрос Embarassed Ядете ли русенско варено? Вкъщи се търкалят няколко консерви и при липса на нещо друго може ли да се хапва?

Като студенти често си пържехме яйца с русенско варено. В последно време избягвам да купувам пакетирани и консервирани неща, но по едно отвреме-навреме не вярвам да навреди  Peace

# 160
Най-накрая се престраших да се запиша  Laughing
Да се представя накратко: водя битката с кг от около 2 години. С инсулинова резистентност съм, а от последната контрола стана ясно, че тестостерона също е висок, както и антителата на щитовидната. Храних се НВ, но се чувствах отпаднала, пробвах и Дюкан, пак не ми допадна, най-големи симпатии изпитвах към Зоната, но пък се чувствах постоянно гладна, което значеше, че нещо не правя както трябва. Откакто попаднах на вас и увеличих мазнините, имам енергия и се чувствам страхотно. Определено след много опит-грешка, установих, че това е моят начин на хранене и живот. Резултати откъм обиколки и кг обаче нямам. Спортувам поне три пъти седмично, а ако успея и повече. Правя и силови, и кардио тренировки, както и комбинации. В момента не пия никакви лекарства. Бях на метфогама 500 мг три пъти дневно в продължение на година. Но се чувствах ужасно и с ендото решихме да пробваме без. И противозачатъчни не приемам от началото на годината. Имам цикъл, макар и през по-дълъг период /между 30-40 дни/ Опитвам се да съм търпелива, но понякога не успявам. Вие ме мотивирате и ми действате невероятно. Супер знаещи и компетентни сте не само по отношение на храненето.  Hug Нямам много за сваляне, но с тези 52-54 кг, които поддържам гледката в огледалото не ми харесва, а и ми тежат понякога. Записвам си с какво се храня, забелязала съм си кои храни как ми влияят, но процентното съотношение не го уцелвам съвсем. Иначе си изчислявам калории и с този отрицателен калориен баланс би трябвало вече да съм свалила поне малко, но... явно пак греша някъде. За сега целите ми са да нормализирам хормоните, пък дано и кг отлетят постепенно  Simple Smile

# 161
Yoya, добре дошла!  Hug Казваш, че нямаш много килограми за сваляне (ако си 52-54 кг, наистина няма много накъде), а освен това поддържаш отрицателен калориен баланс и явно тренираш усилено. Всичко това може да означава, че си забавяш сама метаболизма Peace Не гони отрицателен калориен баланс - това е препоръката ми. Просто се храни по този режим, тренирай и яж нормално количество храна. Колко калории приемаш сега? Ако си ги ограничила много, което ще означава, че си ограничила и храната, организмът минава на забавени обороти, защото оцеляването му е застрашено. Започва да намалява изпълняваните функции и да си стиска всяко грамче, защото се вижда пред опасност от глад. Така няма лесно да намалиш килограмите. А и ако имаш примерно 3-4 за сваляне, също ще бъде по-трудно, отколкото ако бяха 20-30. Според мен първото, което е добре да направиш, е да зарежеш броенето на калории.

По отношение на калориите искам да кажа, че едва ли всеки ден приемаш по 3000 - 4000 ккал, а нормалното за теб да са например 2000. Ако нормалното са 2000, а ти приемаш по 1500, това все пак не е толкова зле. Но ако да кажем нормалното са 1800, а ти приемаш 1200 или пък 1000, това е ужасно малко. Тогава е нормално да се забави метаболизмът.

Освен това ми омръзна да повтарям (изтрих си клавиатурата), че абсолютно няма начин извън специализирани болнични заведения със специализирана апаратура да се установи със сигурност кой човек точно колко калории изразходва в покой и при изпълнение на различни дейности. Освен това с тази апаратура се установява, че разходът на калории не е един и същ всеки ден, а варира според задачите, които изпълнява организмът. Затова е безсмислено да се смята с калкулатори в нета, за да си определим базовия метаболизъм и като извадим 500 калории, да разчитаме, че ще отслабнем Rolling Eyes Пълна загуба на време. Само ако става въпрос за наистина екстремен случай като този, който описах (напр. необходими са ти към 2000 калории на ден, но ти всеки ден приемаш поне по 3000), тогава има смисъл да се броят калории отначало, за да се направят необходимите корекции. Но повечето случаи не са такива. И също така е абсурдно зрели жени да живеят месеци или години наред с по 1200 - 1300 калории на ден #2gunfire И всички, които ги насърчават за такива лудости, са за разстрел! #2gunfire Ако лежиш на легло, тогава може да ти стигат 1200 калории на ден, макар че може и да не ти стигат. Но не и ако имаш дори и минимална активност през деня. Много, много по-важни са други фактори - и инсулинът, и други хормони, вкл. стресовите и половите.

Скрит текст:
Започвам да чета Good Calories, Bad Calories Sunglasses

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 12:52 от Cioccolata

# 162
Честно казано количеството храна и калориите, които приемам са ми достатъчно. Не чувствам глад. И не ми е трудно да се храня така. Но наистина метаболизмът ми е тотално прецакан още от диетите, които пробвах преди да установя ИР. Висока съм 156 см, на 35 години съм и и съм около 53 кг с известни вариации от +- 1 кг. Изглеждам по-добре от периода, в който не спортувах и знам, че съм смъкнала някакво количество мазнини, а и съм качила мускулна маса. По изчисления трябва да приемам около 2000 ккал, но не мога да ги стигна. Падат ми се някъде около 1300-1600 на ден, в редки случаи са повече. Ще се опитам да увелича кокосовото масло. С него и мазнините, и калориите ще се вдигнат. Благодаря за съвета   bouquet Благодарна съм на всякакви мнения и напътствия. Целта на всички ни е една и съща: ЗДРАВЕ и КРАСОТА  Heart Eyes

# 163
Момичета благодаря ви за коментарите! Кам, ще пусна по-нататък и гликиран хемоглобин, да го видим.

Днес случайно попаднах на кокали в един магазин на нормална цена и взех 5 кг. Сега обаче се чудя как да съхраня бульона който ще направя newsm78 Дали може една част да се замрази, или ако го оставя да стои в хладилника, колко дена ще му е приблизително трайността? Вие как се справяте по този въпрос?

Всъщност откъде си купувате кокали? Тези дни се загледах във Фантастико, свински кокали от гръбнака, без грам месо- 2лв кг., във Кауфланд същите-3 лв. Shocked  И се чудя кой е по-луд, те или клиентите които ги купуват За справка, все в някоя верига регулярно пускат плешка без кост на 6 лв. кг.
 smile3516

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 14:24 от Lemy

# 164
  • В центъра на мръсотията
Аз в тази тема ще се прочуя със задаването на профански въпроси, ама като не мога да се удържа...  Rolling Eyes Какво ни навежда на мисълта да изследваме наличност на инсулинова резистентност, хормони и т.н. Това прави ли се просто профилактично или все пак човек трябва да има някакви оплаквания? Извинявам се, ако въпросите са глупави...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт