ВМ-НВХ, част 63

• 49 721
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря!
Поръчах си я от щатите. Лошото е, че ще трябва да я чакам поне месец.

# 481
Асос, всичките ми роднини по селата хем си отглеждаха сами храната, хем си отидоха от удари заради високо кръвно
То не може да се пие и пуши юнашката и да се муат катми и погачи със сладко и да се очаква нещо различно
Моят дядо умираше за тестено, беше много дебел, със супер високо кръвно (от което си отиде), проблеми с простата и какво ли не
Но баници или огромни мекици със захар се купуваха всеки ден
Помня, че ми поставяха като норма 5 мекици, а те бяха огромни
Такива мъки бяха ...

Спомням си сестрата на баба ми правеше катми на огън, на глинен сач, сместта беше една пълна кофа
Поднасяха ни ги с ягодово сладко от тяхната градина
Яйцата и млякото бяха също техни
Добре, че ядяхме такова нещо веднъж годишно
Катмите, които оставаха, се редяха като баница в тава и се заливаха с прясно мляко и пак се изяждаха

# 482
Асос, всичките ми роднини по селата хем си отглеждаха сами храната, хем си отидоха от удари заради високо кръвно
То не може да се пие и пуши юнашката и да се муат катми и погачи със сладко и да се очаква нещо различно
Моят дядо умираше за тестено, беше много дебел, със супер високо кръвно (от което си отиде), проблеми с простата и какво ли не
Но баници или огромни мекици със захар се купуваха всеки ден
Помня, че ми поставяха като норма 5 мекици, а те бяха огромни
Такива мъки бяха ...

Спомням си сестрата на баба ми правеше катми на огън, на глинен сач, сместта беше една пълна кофа
Поднасяха ни ги с ягодово сладко от тяхната градина
Яйцата и млякото бяха също техни
Добре, че ядяхме такова нещо веднъж годишно
Катмите, които оставаха, се редяха като баница в тава и се заливаха с прясно мляко и пак се изяждаха

Много интересно УАСП! Напомня ми на баба ми по бащина линия. И там се е яло по много. Докато по майчина даже са гледали с пренебрежение на храненето, а и не са можели да си позволят много неща. Живяли са в голяма бедност и храненето с хубава храна са го считали за богаташка прищявка като роднините им, котио са били доста заможни, единият братовчед на майка ми беше военен приживе и имаха ужасно много пари неговото семейство. Та, при нас много то ядене се с свързва с гадните богаташи, които си позволяват всичко и затова дебелеят. Освен това все още леля ми счита пълните хора за слабоумни.  Rolling Eyes

От вчера пробвам нещо като мазен пост, но доста импровизиран. Гледам да си разпределям мазнините през деня, а протеина и салатата вечер, колкото да неу мра от глад. Трябва да призная, че се чувствам доста заситена с малко храна. И май има леко отслабване.  Laughing

Хубавото е, че откакто затегнах храненето, ми изчезна онова досадно подуване в коремната област, което се засилва около ову и преди цикъл. Сега вече съм се сбогувала с този "пояс".  Wink

Интересното е, че наистина е важно с какво се храниш при отслабване, защото на този режим първото нещо, което се изчиства е именно талията, а после естрогеновите депа (задната част на ръцете и дупе и ханш). Нещо, което не съм постигала с други "диети". Освен това и бюста се запазва сравнително непокътнат, защото просто тялото успява само да регулира хормоните си. Това е единственото ми обяснение.

Другото важно е, че диетата е най-важното нещо за отслабване. Упражненията нямат почти никакъв ефект в това отношение, а действат по други начини. Преди години бях гледала един фитнес инструктор по ТВ и той тогава каза, че за здраве и отслабване съотношението диета:спорт е 70%:30%. Даже според мен е 90:10.

Шоки, публикуваш супер интересни откъси във ФБ, мерси! И тук също!

Искам отново да благодаря на всички за хубавите интелигентни постове! Трябва да има поне една умна тема в този форум. Не знам забелязахте ли, но май нашия режим е един от най-популярните заедно с Дюкан и 90-дневната.  Joy Темите ни се множат като пилци!

Краси, на мене са ми интересни твоите постове, нищо, че доста те отстрелях в предишните страници. Освен това има много неща, за които съм съгласна с теб. Аз твоя режим го виждам по-скоро като средновъглехидратен вегетариански, но и това не е лошо за здрав човек. Разбира се, ако човек има метаболитни проблеми, не би бил добър, но това не означава, че по принцип не е.

Ще добавя и още нещо за външния вид:

Скрит текст:
никога досега не съм ползвала толкова малко продукти за лице и не съм забравяла толкова често да се грижа за него. Просто нямам нужда, мажа се само с овл. крем, мия го само с вода, иначе с гел или домашен лосион за грим, когато съм се гримирала. Същото е и с косата и скалпа. Всичко се нормализира и вече не е нито мазна, нито цъфтяща.

Имаше една тема за козметичните продукти в другия подфорум и там пише един специалист химик. Та, той казва, че не е важно козмртиката да е био, органик и т.н., а да работи добре, да не е алерген, и да не съдържа течен парафин, някои парабени и някои токсини като бронопол, котио предизвикват дразнене. Според него около биокозметиката има излишен хайп, защото често натуралните в-ва в нея предизвикват алергии заради сложния си състав. Примерно био не е подходящо за чувствителна кожа и може да влоши нещата много. Просто трябва да се види кое работи за дадената кожа и да се избягват откровено дразнещи химии. Но има "химии", които са много щадящи за кожата, например при атопичен дерматит. Така че, не бива да се злоупотребява с термина био на всяка цена.  Wink

Ето и моята класация за безопасни неща за кожата:
1. наситени мазнини (кокосово, палмово, какаово масло, карите и др. твърди на стайна Т масла, свинска мас, дори краве масло) - ако човек се намаже с тях, те са напълно безопасни защото практически нямат алергени в тях.
2. Бг козметиката "Фитокод" - невероятни продукти, натурални, без никаква химия наистина, но са супер щадящи - нещо нетипично за биокозметиката по принцип.
3. другите масла за кожа - бадемово, авокадово и т.н.
4. домашните маски с ядливи продукти (домати, сметана, дори хума - тя не се яде, но е много щадяща)
5. специалната козметика за чувств. кожа в аптеките - и те са добри, макар и доста скъпи
6. обикновена козметика - и там има много добри попадения на ниски цени.

# 483
  • SA
Цитат
Другото важно е, че диетата е най-важното нещо за отслабване. Упражненията нямат почти никакъв ефект в това отношение, а действат по други начини. Преди години бях гледала един фитнес инструктор по ТВ и той тогава каза, че за здраве и отслабване съотношението диета:спорт е 70%:30%. Даже според мен е 90:10.

Аз сьм на сьщото мнение, Аги. Спортьт по-скоро има значение за оформянето на мускулите и  поддьржането на техния тонус. Разбира се, не е без значение дали ежедневно движението ти се свежда от леглото до колата и оттам до бюрото, или изминаваш например 5-6 км. пеша. Но според мен хора, които имат повечко мазнини за сваляне трябва да насочат вниманието си преобладаващо кьм правилното хранене, отколкото да се спукват от тренировки ежедневно.
Качих книгите на Gary Taubs - "Good Calories, Bad Calories" и "Why we get fat" в докса, ако на някого му се четат в PDF вариант.  Simple Smile
http://dox.bg/files/dw?a=7f3e3249c5
http://dox.bg/files/dw?a=ccff63cb5e

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 16:12 от kameloth

# 484
Кам , Аги ,
абсолютно прави сте за отслабване/ хранене/ спорт .
Когато спрях да пуша и бухнах зловещо започнах да ходя на фитнес .Свалих може би 5 - 6 килограма и толкоз . Включих диета и нещата се задвижиха .
Но сутрешното бягане не го заменям с нищо . Бягайки се отърсвам от грижите , разтоварвам мъки , тревоги - зареждам се за целия ден . Е , поне до 16 ме държи  Wink
Такъв тонус и настроение ( и ендорфини ) само любовта и спортът могат да  дадат .

# 485
eee Кам  Heart Eyesсега ти си златото. Мерси за книгите  bouquet  bouquet  bouquet. Аз Good Calories, Bad Calories си я бях поръчала от Амазона преди няколко години, но тази другата я нямам. Сега остава да намеря време да я прочета.

Асос видях че си си поръчала книгата вече докато се изкажа, аз даже ползвана си поръчах за 3$, направо си беше като нова доста запазена. Дано не си се набутала с много пари за нова.

# 486
България на челни места по детско затлъстяване и сърдечни заболявания

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2286462

# 487
  • София
Не се притеснявай, не съм се набутала Simple Smile
Кам, благодаря за книгата! Ще я започна на пдф, докато пристигне другата.

За спорта и друг път съм писала. Аз плувам без график. Плувам когато ми е криво, когато искам да се поглезя или когато ми иде да пищя от нерви. За отслабване - намалявам въхлехидратите и дори спирам млечните. Ще видим дали ще ми се получи пак след 3 месеца.

Хех, Lemy, а ме наричат суетна, защото съм внимавала с храната Simple Smile
Скрит текст:
Ако една бъдеща майка не желае нейното дете да бъде дебело, после да боледува от захарен диабет, от високо кръвно налягане и други сърдечносъдови заболявания, не бива теглото й, по време на бременността, да се увеличи повече от 15-16, максимум 20 килограма”, обясни Ханджиев.

# 488
Кам благодаря за книгите  Hug

# 489
Камелот, благодаря и аз за книгите, ей сега ги качвам на четеца (да е живо и здраво калибрето за епуб-а Simple Smile) и ще ги почвам Simple Smile

# 490
  • SA
Цитат
Ако една бъдеща майка не желае нейното дете да бъде дебело, после да боледува от захарен диабет, от високо кръвно налягане и други сърдечносъдови заболявания, не бива теглото й, по време на бременността, да се увеличи повече от 15-16, максимум 20 килограма”, обясни Ханджиев.

По времето, когато учех акушерство-гинекология, нашият асистент се вьзмущаваше от бременни, които са качили 20 кг по време на бременността и считаше, че е нормално теглото да се увеличи с 8-10 кг. А беше лекар с огромен стаж. Та сега тези норми изглежда се покачват, вероятно вьв врьзка с масовото затльстяване на населението.
За книгите - аз доста книги имам свалени, така че и други мога да споделя.  Simple Smile Казвайте, ако тьрсите някоя конкретно.

# 491
Явно зависи от гинеколога колко килограми намира за нормално да се качат по време на бременността Wink Имам приятелка, на която нейният лекар много й се караше, че се беше увлякла (тя каза, че имала зверски апетит), а не мисля, че беше качила чак 20 кг. Та явно си има разумни лекари все още.

Ох, това разбиране, че за намаляване на теглото е задължително да се спортува, е много дълбоко залегнало... Rolling Eyes Разбира се, когато говорим за по-възрастни и по-трудно подвижни хора, те са принудени да разчитат само на диета, но сред по-младите и здравите общо взето всички са убедени, че на първо място е движението, а на второ по важност - да ограничиш мазните храни ooooh! И по-възрастните по същия начин - пазят се от сирене и кашкавал, от свинско (ядат бяло пилешко месо и риба например). Жал ми е за такива хора Sad

# 492
Явно зависи от гинеколога колко килограми намира за нормално да се качат по време на бременността Wink Имам приятелка, на която нейният лекар много й се караше, че се беше увлякла (тя каза, че имала зверски апетит), а не мисля, че беше качила чак 20 кг. Та явно си има разумни лекари все още.

Ох, това разбиране, че за намаляване на теглото е задължително да се спортува, е много дълбоко залегнало... Rolling Eyes Разбира се, когато говорим за по-възрастни и по-трудно подвижни хора, те са принудени да разчитат само на диета, но сред по-младите и здравите общо взето всички са убедени, че на първо място е движението, а на второ по важност - да ограничиш мазните храни ooooh! И по-възрастните по същия начин - пазят се от сирене и кашкавал, от свинско (ядат бяло пилешко месо и риба например). Жал ми е за такива хора Sad

Да, за жалост, а изобщо не е вярно! Аз във фитнеса, където ходя виждам едни и същи кокошки: едната бяга на пътеката часи нещо, като едновременно чете списание - не знам как става тоя номер. Но момичето си прилича на анорексичка, а в лице е направо смърт. Има още 2 мацки, едната идва с със синчето си - детето нищо не прави, то не му е мясотото там, но тя само тренира коремни преси и кростренажор. И другите жени са така. Най-много да вземат да се чекнат на уредите за крака. Не съм виждала обаче други жени освен мен да тренират с тежести, освен едно момиче, което се опитваше да прави напади с лост, но с ужасна техника, направо си преплиташе краката. Направо не знам как може така да правиш напади?  Shocked Shocked Shocked

Най-голямата заблуда за жените е, че си мислят, че се отслабва с глад и 2-3 часа във фитнеса всеки ден без почивка. Даже по предавания на различни ТВ съм виждала разни инструкторки да показват упражнения - то не беше дупене, не беше кълчене, ужас, само простотии. Имаше една по БТВ, която показваше клековете като дупене назад като стриптизьорка.  Joy hahaha Иначе изглеждаше много ефектно, с перфектна фигура, коса и грим. И една дебела жена може да се заблуди, че ако се дупи по 100 пъти на ден и мята гирички по 0,5кг по 200 пъти ще заприлича на фитнес модел.  Sad

# 493
  • София
Много гинеколози се карат. Явно е модерно напоследък. Аз си се храня нормално, тоест с храната и количества, при които обикновено задържам, а килограмите си вървят нагоре.
Много зависи и как си стартирал, всъщност. В моята отчетна има бременна в средата на седми месец качила само 2 килограма, но и за тях и се карат, защото е започнала от 95 кг все пак.

А спортът ми е любима тема. Познатите ми деца ги записват на по няколко спорта едновременно, за да им разкарат шкембенцето, а никой от родителите не се и замисля, че то, горкото, няма енергия да стане от стола от толкова пици и KFC. Най-много да си контузи в залата нещо. Слагат и те каруцата преди коня.

# 494
  • В Балкана
За спорта и храната - на морето се хранех режимно + една-две бири вечер + пакет фъстъци понякога.  Embarassed Но ежедневието ми нямаше нищо общо с това тук.
1. След втория ден не бях под почети никакъв стрес!!
2. Имах много-много движение. Освен ходенето (и тук си го имам), което беше по 6-7-8-9 км. на ден, имаше и много плуване, в комбинация с разни подскачания във водата и разни други упражнения за корем и бедра.  Laughing

И се върнах със стабилно намаление на сантиметрите!

Е да де, ама тази физическа активност ми е трудно да я приложа тук, дори и да намирам време всеки ден за едночасови тренировки - фитнес, плуване, аеробика или каквото и да е друго.
Пък и на мен много ми влияе стреса, за жалост.  ooooh!

За бременните - май голяма част от жените след като забременеят започват да се тъпчат, не заради бебето въпреки, че с него се оправдават, а защото половината живот са спазвали диети и/или ограничения и знаят, че сега им е позволено.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт