ВМ-НВХ, част 63

• 49 629
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, утре мисля да пускам изследвания, но като имате предвид, че от седмица вече съм стриктна, а преди това съм имала прегрешения да ги правя ли утре или да изчакам още няколко дни newsm78...

# 586
Рейнчо, еритритолът също е захарен алкохол. Чела съм, че го водят един от най-безвредните подсладители и явно не причинява толкова стомашни проблеми, колкото малтитола. Но аз предпочитам да си ям шоколад с 85% какао, защото такъв подсладен, макар и с еритритол, вероятно ще ми бъде прекалено сладък - то нали това е идеята с този подсладител.

Аз май досега не съм попадала на храна или напитка, подсладени със стевия newsm78 Наскоро ми казаха, че имало обява за охранители за първата "стевия сладкарница" (така пишело). Но аз на живо не съм видяла такова животно.

*Semora*, струва ми се, че е достатъчно, но нека все пак и други да се изкажат.

# 587
Аз май досега не съм попадала на храна или напитка, подсладени със стевия newsm78 Наскоро ми казаха, че имало обява за охранители за първата "стевия сладкарница" (така пишело). Но аз на живо не съм видяла такова животно.

http://stevialux.eu/

# 588
Ха-ха, мерси, ама няма нужда, не смятам да посещавам тази сладкарница, нито която и да било друга Sunglasses Не се изразих правилно. Имах предвид, че не съм виждала шоколад със стевия или въобще друг продукт в хранителните вериги.

Да допълня, че за мен идеята е погрешна. Базира се на разбирането, че вредна е захарта, но например брашното е полезно. А не е така. И понеже пишат, че са с насоченост например към диабетиците, да не би да е много полезно диабетиците да ходят да ядат бисквитена торта със стевия? По-малко ще им повиши захарта от бисквитена торта със захар, но пак няма да бъде без последствия. А и ако човек има проблеми с пристрастяване към сладкия вкус, стевията не е решение. Така че цялата концепция е неправилна, поне за мен.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 19:34 от Cioccolata

# 589
Поръчах си това http://www.iherb.com/Now-Foods-Real-Food-Beef-Gelatin-Powder-1-lb-454-g/400 и го чакам. Понеже нямам условия да суша на открито, днес метнах няколко пастърмички в хладилника. Grinning

# 590
  • София
Гали, дръж ни в течение за продукцията  Heart Eyes
В хладилника не съм сушила и нямам идея как става, много ми е интересно!   bouquet

Относно Q10, аз забелязвам, че имам намаление в едни пристягания, като спазми, в областта на сърцето, които се разредиха напоследък. Говорила съм с лекар и ми каза, че това не е сърдечна болка, по скоро спазъм на някои от гръдните или сърдечни мускули, но има моменти,  в които много ме боли, особено при издишване и пика на липса на кислород. Отдавах го на пушенето, но вече доста време не пуша, а проблема си остана. Та мисълта ми е, че откак пия рибеното масло и Q10 започна да намалява честотата на поява на тази болка. Пак ми се случва, но доста по-рядко.

# 591
Вив, ти си виновна  Hug. За първи път го правя и чак сега се наканих. Ще видим какво ще излезе. Предупредих мъжа ми да не пипа, че той е много любопитен  Laughing

# 592
  • SA
Цитат
Колкото до Кастанеда...обичам го , и мисля че по един поглед зад лявото рамо никога не е излишен . (не пропагандирам нито пейот , нито какъвто и да е друг халюциноген . Просто нещата около нас са толкова необозрими...)

Ооо, аз си поглеждам редовно, и още как! Даже и пейот бих пробвала, ама не знам откьде да го намеря.  newsm78 .
*Semora*, няколко дни +/- не са от кой знае какво значение. Може да си направиш изследванията. Ще чакаме резултатите!  Hug

# 593
Cioccolata, kameloth благодаря ви за отговорите... Hug

Иначе аз упорито продължавам да ''поправям'' храненето вкъщи , за което много ми помогнаха рецептите,които   всички сте поствали в другата тема.... Peace Hug....  bouquet

Между др VLDL да пускам ли newsm78

# 594
  • SA
Ако в лабораторията се изследва , пусни си по-добре ароВ, заедно с общ холестерол, HDL и триглицериди ( от мастния профил).

# 595
Сушили сме свинско филе в хладилник и увито в хартия за около 10-на дена. Стана много добре. Само беше леко попарено във вряща вода за 2-3 мин, тъй като тогава бях бременна с по-големия ми син и мъжът ми не искаше да рискува.
Сушили сме и в дехидратор за приятели. Останаха много доволни.

За бадемите писах, че 24 часа са много за киснене, тъй като те съдържат водноразтворими витамини - от група Б. Иначе привидно може нищо да им няма, а може и да им има - зависи от стайната Т (ако е малко по-топло, може и да почнат да шупват/ферментират още докато са във водата).

Краси беше писала за "специалните" каси. И аз ги видях пролетта в Бургас; може да е било в Кауфланд. Дано не е за кратко.

# 596
Вери, Шоки,мерси за включването за ядките. Peace
Мъжът ми беше купил шам-фъстък, не бях яла отдавна, и доста му се нахвърлих, та поне да го проверя.

Вери, ти като видях че си ми писала отговор, реших че аз съм писала в някоя веганско-суровоядна тема за момент. Crazy Peace

За домашно правените месни деликатеси, много ми се иска да опитам да направя кървавица. Или нещо сурово-сушено, но засега само чета рецептите, пък не съм се наканила все още.

# 597
Бадемите (ядките), които купих, отдавна са загубили всичко ценно, което са притежавали. Киснах ги в хладилник. Не разчитам да си набавя някакви витамини и минерали от нещо, което я направя веднъж месечно, я не. Когато бях малка ходехме на бригади за събиране на бадеми. В тях със сигурност е имало полезни неща. Ядки и семенца, които меля и слагам понякога в ‘хлебчетата’ за мъжа ми, не ги кисна. Който ежедневно консумира ядкови млека, да проучва и спазва технологии за приготвянето им. Peace

# 598
Вери, в каква хартия увивате филето?
Аз не го увивах, само го слагах в една кошмичка, за да има въздух отвсякъде

Аз обичам киснати бадеми, имат невероятен пресен вкус
Кисна основно за да се махне фит.киселина
Не разчитам в тях да има останало нещо полезно
Доколкото знам, купените уж пресни ядки са обработвани с химии и лъчения

Кам, тони, какви са тези кдове, пейт за първи път чувам  newsm78

Аз бях много работна вчера, ако и днес така ми спори, ще приключа с планираната неприятна домакинска работа

След гръцкото ни лято ме е обхванала една носталгия, само чета гръцката тема и правя планове за догодина, че февруари е близо, тогава взимаме билети за лятото и букваме морето

Тук есента дойде
След невероятно горещото лято имаме топла и слънчева есен
Студените нощи докарват мъгли сутрин
Но после слънцето ги разкарва и е супер приятно цял ден

Хайде хубав ден от мен
 Hug

# 599
W'A'S'P' ,
разкрита съм . Тая сутрин като се връщам от бягане синът ми вика :"Привет на ефедриновата ми майчица !"
Оказа се че съм една абе склонна към пороци и прострастявания лелка Simple Smile За моя изненада след боледуването ми ( още съм на антибиотик) се появиха неподозирани сили за бягане...и вчера търча кат изоглава , ма неуморно ви казвам...6 километра направих ...и изведнъж се светнах . В сиропа ми за кашлица има ефедрин...
Пейота сестро е халюциногенно растение с което Дон Хуан ( учителят на Кастанеда демек) го превеждаше в света на духовете да речем . Като бях млада изчетох всичко на Кастанеда и понеже съм убедена че светът не е само това което виждаме бях готова като Кастанеда да хукна натам и да изчезна...( това се е случило с него , никой не знае къде е бил точно ) .
Сега съм одъртяла и освен търчане в кръг май други предизвикателства не ща .

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 09:39 от tonyduve

Общи условия

Активация на акаунт