ВМ-НВХ, част 63

• 49 640
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • SA
Тони,
Скрит текст:
ми той Кастанеда почина. Кьде е изчезвал?

# 601
УАСП, какви хубави неща разказваш....

Снощи ядох суши и искам да споделя впечатленията си от ястието след като започнах режима (и преди съм го яла):

1. порциите бяха доста малки.
2. като пропорции имаше прекалено много ориз за моя вкус, почти никаква мазнина и прекалено малко протеин (символично)
3. вътре имаше сурова сьомга, която беше много вкусна
4. водораслите за увиване също много ги обичам
5. уасабито и онази кисела туршийка (не знам как се казва) бяха много вкусни
6. соевият сос, макар и оригинален и ферментирал, ми възбуди апетита ужасно много, а имаше и едва доловим сладникав вкус
7. като цяло прекалено безсолно ястие за моя вкус - определено имаше нужда от доста сол, за да предизвика някаква ситост
8. оризът, макар и малко като общо количество, ме поду за 1-2ч, което не ми се беше случвало от мноооооого време
9. трябваше да си дояждам с още нещо, за да се нахраня нормално
10. предвид количеството храна, това бяха най-бездразсъдно пръснатите 15лв в ресторант (само за сушито, не за допълнителното)

За режимни като нас препоръчвам да стоят далеч от сушито, освен за десерт или като предястие, защото не засища изобщо. Има прекалено малко протеин, затова се получава. По-добре да се инвестира в чиста риба, а не в такива смески - ще дадете по-малко пари, а ще се нахраните с нормални кол-ва.

Вчера гледах в Преди обед по БТВ Деси Слава, която се оплакваше, че сина й бил много напълнял и директно го ограничавлаа в количествата. Веднъж ходили да ядат суши и той искал най-голямата порция, а тя му разрешила да изяде само 8 парчета. Ми, те 8 парчета и на мене няма да ми стигнат предвид размера им и липсата на риба реално. Камо ли един растящ организъм да се нахрани с такова малко кол-во, особено момче. За жалост Десислава не спомена дали го ограничава от фаст фуда и газираните, защот овсе пак сушито е къде-къде по-здравословно от тези боклуци. Аз лично не бих ограничавала децата си от такива храни.

И да кажа още нещо - мин. седмица бях на рибен ресторант, на брега на Дунава е, много уютно и хубаво и готвят фантастично. В Русе вече съм си набелязала 2 ресторанта, където правят страхотна риба.

# 602
kam, отговарям на лични...
lemy, не мога да намеря линк за рибеното масло на  ДМ.
За сметка на това ей сегинка се мятам да си купя от вашето - и Чоки е на същото .
Аз пък си намерих един шоколад...мммммммммммм

http://www.lindt.com/swf/eng/products/excellence/excellence-99/
Проблемът е че за 3 дни го изядох . Пък хубавата новина е че никой не ми го яде Simple Smile

# 603
Проблемът е че за 3 дни го изядох . Пък хубавата новина е че никой не ми го яде Simple Smile
а и този в 50гр. само не 100  Mr. Green нали  Rolling Eyes

# 604
Много тъпо това да ограничаваш храната на детето Rolling Eyes Най-добре е да му ограничи тестеното и сладкото и да наблегне на месо, яйца, млечни, зеленчуци - точно нашия начин на хранене. Така хем ще му се регулира апетитът, хем ще си набавя необходимите вещества, хем ще му се коригира метаболизмът. Като разлиствах другата книга на Гари Тобс (Why We Get Fat), видях, че в края е даден и хранителният режим на Ерик Уестман, Фини и Волек ("новия Аткинс"), но освен това пише, че нисковъглехидратното хранене не води до отслабване, а води до корекция на теглото. Точно това е идеята - корекция в посока към регулиране, нормализиране.

А сушито за мен е пилеене на пари Embarassed Да, вкусно е, но е ужасяващо скъпо, а никак не засища. Има обаче и нисковъглехидратен вариант - само риба (сашими).

# 605
  • В Балкана
Вив, Гали, благодаря!   bouquet

Суши не съм близвала. Изглежда ми адски безвкусно и въобще не ме изкушава. За цени не мога да коментирам.. А и самата идея да ям риба и ориз, въобще не ме привлича.. Предпочитам риба на скара.  Crazy

Шоки,
Скрит текст:
това е въпросния шоколад, уж със стевия. Нали така пише на опаковката..
Скрит текст:

Обаче, после в съдържанието си пише "заместител на захарта - еритритол" - 40 гр., ... "подсладител - екстракт от растението Стевия"... Не знам, изглежда ми подвеждащо - уж само стевия, пък то ..

# 606
хехе Тони, значи нещо като тукашните мухоморки, с които лосовете се надрусват, а понякога и туземците и като отидат в БГ и видят същите гъби, пробват и ако имат късмета да ги закарат веднага в болница, може и да оцелеят  Laughing

аз суши правя и ям, готово не купуваме
тогава хем знаеп какво има вътре, хем не е толкова скъпо като купеното
НО ориза го правя само за мъжете
за мен същото количество маринова сьомга (която често си правим сами), домашно маринован джинджифил (гари), уасаби на прах и сос от стриди
обикновено от 400гр риба и 250 гр ориз стават 6 порции
което означава, че на човек отива по 65гр риба на порция и ми е напълно достатъчно
рибата и стриденият сос са доста солени и на другия ден съм винаги поне с кг нагоре от водата
ама не е драма, после се изпикават

пробвала съм да хапна малко от ориза на мъжете
е, направо не е за вярване как една хапка разяжда
затова си се придържам към рибката и другите хубавини

# 607
Рейн, виждала съм го този шоколад, има го в Пикадили, но не го купувам. Не ми изглежда достатъчно привлекателен.

# 608
  • София
а и този в 50гр. само не 100  Mr. Green нали  Rolling Eyes

Да Ули, 50 гр е. И аз чат пат го купувам, когато преритам за какао. Върши много добра работа!

Мале, Уасп, ти ядеш по-малко от пиле  Embarassed Блазе ти  Wink

Да измрънкам, че все още не мърдам и грамче от качените 2 кг на морето. Подут корем, нарастване на обиколки,  2 кг отгоре ... егати последиците от 1-но седмично хапване на въглени.   ooooh! Май ще направя един мазен фаст, ама все съм гладна да му се не види. Явно безвъзвратно ми замина доброто кетоадаптирано телце преди почивката  Close А и имам някакво постоянно леко парене, имам чувството, че е повишена стомашна киселинност, но киселини нямам, само стомаха ми пари леко. Дали това не го бъркам с глад? Ето това е, да ми е за урок, че въглените не са за мен!
Сега докато върна нещата ...

# 609
Вив, тази сьомга е толкова мазна и солена, особено в комбинация със стридения сос, че и да искаш не можеш да погълнеш повече
това е хубавото на мазните храни, засищат с малко

паренето да не е заради лека глутенова непоносимост?
ако не си яла дълго време зърнени и сега на морето си похапвала, е нормално

# 610
  • Бургас
Вивиан,това с паренето го има и при мен,преди беше под ребрата(предполагам черен дроб) сега паренето се изнести по-надолу,също нямам киселини  newsm78
Имам дни мога и по 8 часа да не ям и да ям много малки порции,а в други хапвам като обезумяла на 2-3 часа дори корема ми да се пръска по шевовете  #Cussing out
W'A'S'P',лично аз не съм консумирала зърнени под никаква форма от януари,мисля че при мен се получава като се получи кофти обработка на храните и застой в стомаха ми,когато издържа повече време без храна явно поетото се хранисмила добре и няма застъпване на стара и нова храна,тогава пък се появява болката под ребрата, с една дума или едното или другото  Rolling Eyes
W'A'S'P',ти каза по-напред че ядеш сурово месо и риба,ясно е че ги мариноваш,може ли рецепти  Praynig
А като ядеш толкова малко не е ли проблем,нали не е хубаво да се ядат малко калории за дълго време или пак нещо не съм разбрала?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 10:47 от mis_val

# 611
mis_val , рецептите са в моите рецепти в линка в подписа ми
някъде към края е маринована сьомга
а суровото филе е просто домашна пастърма

ям малко когато храната е много мазна
та не вярвам като калории да е малко, 50 сьомга за закуска ме държи цял ден после
калории  отдавна не изчислявам
ям повече, когато храната не е толкова мазна и когато ме гони ПМС

# 612
  • София
Отивам да видя рецепти  Heart Eyes
Аз си мариновам котлети от сьомга, със сол и лимон. Стават божествени!

Уасп, възможно е, не знаех, че така се проявява глутенова чувствителност. Ядях толумби на воля  Embarassed  най-лошата комбинация тесто със захар  ooooh! ooooh! ooooh! та паренето ми се появи още там и все още се обажда, макар че вече 10-на дни съм си супер стриктна. Само веднъж си позволих сметана и два пъти шепа малини (то пак не е отклонение, но исках да изчистя максимално храната).
Значи може би това парене да е от глутенова непоносимост?!? Никога не съм я имала  hahaha

# 613
  • Бургас
W'A'S'P'    bouquet
Вивиан,дай повече подробности за твоя метод моля,ако може в рецепти,да не се "изгуби"   bouquet

# 614
Може просто да си си пораздразнила стомаха с толумбите или нещо друго, но сигурно ще мине. И килограмите не ги мисли, ще паднат. Нали съм писала, че и на мен ми се случват такива продължителни и мистериозни задържания на вода, но все в един момент нещата се коригират. А че е вода - вода е, защото са бързо качени 2 кг, няма как да са мазнини. Някакъв дял мазнини може да има, но не целите 2 кг - повечето е вода.

Между другото се сетих, че Апо В 100 може да се изследва в Токуда, а също там може и вит. Д (25 ОН вит. Д).

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 11:18 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт