ВМ-НВХ, част 63

• 49 638
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • SA
Цитат
иначе ако сте чели индиански романи като малки, там младежите нали отиват сами и без храна, да им се яви техният дух-покровител
от това, което смътно си спомням, точно нещо подобно е и там

Дааа, особено и като Карлос Кастанеда кьм всичко това прибавят и някой халюциногенен кактус, или гьба, баш духьт-покровител идва.  hahaha

Цитат
и ако не ти е приятно да гладуваш, значи си простак без никаква духовност Laughing

Joy И аз на стари години станах простак.

# 571
  • София
Привет момичета   bouquet
На шега, на майтап - вече повече от месец ви чета, а днес ми е 29-ият ден на режима.
Не мога да повярвам колко леко и естествено се получи да се откажа от зърнените храни и от хляба (на него никога не съм наблягала, а сега ми "липсва" само когато видя на дъното на съда вкусна мазнинка и ми се иска да си я отопя  Embarassed).

Имаше един период, в който усещах тежест и подпиране отляво под ребрата, но всичко отшумя.

Какво забелязвам:
- по-рядко огладнявам; аз не закусвам и обикновено към 12,00 ми пригладнява; сега към 13,00 - 14,00 усещам глад
- нахранвам се с по-малко и не преяждам; колкото и да ми е вкусно, някакси не мога да се накарам да го ям, ако вече съм сита. ТОВА за мен е сред най-големите ми постижения, защото ориз със зеленчуци мога (можех) да изям в промишлени количества Blush и да питам за още!

Така и не се премерих когато започнах, но мога да се похваля, че риза, която преди ми стоеше опъната, сега ми е с три пръста широка. Преместих закопчаването на сутиена с едни кукички навътре.
Най-видимо съм отслабнала в обласат под гърдите до талията, коленете и малко нагоре по крака, ханша.
Не съм толкова доволна от резултатите в областта на горната част на ръцете (те по принцип са ми по-едри  Sad ), корема (под талията), дупето.

Извинявам се за дългия пост, но реших, че за тези, които сега попадат в темата, ще е полезно да прочетат какво може да се постигне с този режим.

# 572
  • София
За да не разводнявам предишния ми пост - тук имам питане към "ветеранките".
Колко често мога да правя мазен фаст (нали не бъркам термина Thinking)?
И какво ще кажете за краткосрочно (напр. 10-на дена) редуване - 1 ден фаст, 1 ден нормално (в см. режимно) хранене?
Иска ми се мъъъничко да поускоря нещата с отслабването, защото то е на дневен ред за мен.

Предварително благодаря за отговорите и мненията ви  bouquet

# 573
solima, постигнала си много значителни резултати за много кратко време Wink Не мисли, че е малко. А и свалянето не винаги става равномерно от всички проблемни места, така че имай търпение.

За фаста - според мен не трябва да бъде често, още по-малко пък през ден. А и смисълът на фаста е да се отключи отслабването, когато много стриктно и продължително спазване на режима не дава никакви резултати върху теглото. Ти си направила 1 месец, имаш много добри резултати, така че нямаш нужда от фаст. Защо бързаш толкова? Embarassed

# 574
  • София
Cioccolata, благодаря ти за окуражителните думи. (Приеми и личните ми благодарности за всичко, което правиш и тук и в блога ти - за безценната информация, която даваш, за времето, което отделяш. Да ти се връща многократно добрината, която правиш! Hug)

Идеята ми беше, че след близо месец на режима (който планирам да ми стане "нормалният начин на хранене"), може би организмът ми вече е попривикнал и отслабването ще се забави. И се запитах как да го "подбутна" малко?  newsm78

# 575
Благодаря ти и аз! Hug

Организмът ти вероятно наистина е привикнал, но не в смисъла, който влагаш, а в смисъл, че вече не изпитваш евентуалните странични ефекти на преходния период - липса на енергия, трудности за концентрация, главоболие Wink Но иначе няма опасност от привикване и забавяне на метаболизма. Както писах, един месец е наистина доста кратко време, а ти имаш вече завидни резултати, така че явно нещата вървят добре. Няма нужда от побутване.

Ако забележиш някакво забавяне ("плато"), това също е нормално по принцип, освен ако не продължи прекалено дълго - да кажем повече от 2-3 месеца въпреки абсолютно стриктно спазване на режима. Но дори и тогава, има доста случаи да продължават да намаляват сантиметрите, въпреки че килограмите не мърдат. Така че не бързай с фаст, а си продължи така. Simple Smile

# 576
  • SA
solima , аз сьщо мисля, че резултатите, които споделяш, са повече от прекрасни за 1 месец.
Мазният фаст основно се препорьчва за хора, които имат изразена инсулинова резистентност и при които отслабването не се получава дори и при суперстриктно ограничение на вьглехидратите до 20-30 гр. дневно. Сьщо така може да е средство за раздвижване на метаболизма при по-дьлго плато, както и Шоки е обяснила.
Просто за момента при теб не мисля, че са необходими толкова строги ограничения ( макар да разбирам мотивите ти, защото и аз сьм от по-нетьрпеливите и винаги ми са се искали бьрзи резултати  Simple Smile).
Колкото до недоволството ти от липсата на загубени мазнини от ханша и рьцете - ами виж колко е умно тялото ти. Пьрво отстранява мазнините от опасните за здравето места - коремните мазнини.  Simple Smile По-нататьк като реши, че няма опасност за здравето, ще помисли и за красотата си ( не се сьмнявай!).

# 577
  • София
kameloth, Cioccolata, благодаря ви за отговорите. Ще ви послушам и ще си продължавам с режима. И дано по-скоро дойде време за красотата Wink Че нямам търпение да обуя едни дънки ... Wink

# 578
Като говорех за "нитро" и въглени имах предвид точно това , което казваш Кам.
Годни за използване вьглехидрати има сьвсем малко под формата на гликоген в черния дроб ( за екстремни случаи, като например да те подгони мечка).
Та имаме си нитро , аи можем да си произведем известно количество . Но такова усещане каквото имам когато бягам сега , на  ВМ НВХ никога не съм имала . И не огладнявам , изобщо .Днес , е вярно че 3 дни почивах заради болестта ,  ама такова търчане падна...
Колкото до Кастанеда...обичам го , и мисля че по един поглед зад лявото рамо никога не е излишен . (не пропагандирам нито пейот , нито какъвто и да е друг халюциноген . Просто нещата около нас са толкова необозрими...)

# 579
  • София
Момичета, предстои ми взимане на кръв и ми се иска да изследвам и захарта, тъй като на последното изследване през юни захарта ми беше на границата. Иска ми се да видя дали нямам някакво пред диабетно състояние или друг "захарен" проблем. Кажете ми какво да изследвам?
Гликиран хемоглобин?

# 580
Lemy ,
това което си поръчала го има в "Жълто" и в още една верига за добавки във Варна .
Може би 2 -3 месеца пихме от него със сина ми . След това минах на DM- ско .  Не е скъпо и понеже са доста таблетки ми спестява търчене ( времето ми е най - недостигащо ) .
"Жълто" си нямаме в София или поне аз не зная. А иначе реших да е това след ровене из една тема за Лечение с протеолитични ензими. Дай линк за ДМ-ското?

Доста е трудно да лавираш между финанси - време - и добро хранене .
Абсолютно си права.

Lemy, свиквай отсега
Все такива неща ще чуваш
Аа, виждам, виждам какво става. Аз по принцип си мълча, но жениците се тюхкаха, че не могат да отслабнат. Whistling

# 581
Вивиан, гликиран хемоглобин е добре - дава представа каква е била средната стойност на захарта за последните 3 месеца. Дори захар на гладно не е толкова показателна стойност, колкото гликираният хемоглобин, защото захарта на гладно може да се повиши например от недоспиване, стрес.

# 582
  • В Балкана
Днес ходих да си купя масло от "Хляб и сирене" и обърнах внимание на цената на сиренето.
Краве - 10.80 лв., биволско и овче - 15.90 лв., кравето масло си е 10.40 лв.

Понеже съм клюкарка  Mr. Green и видях, че Шоки е писала в една тема, та се зачетох в нея и видях, че се коментира някакъв шоколад със стевия. Днес го видях във Фантастико. Съдържа си, според етикета, наистина 290 к., за цялото количество (80 гр.).
Иначе в 100 гр. има П 6.1 гр., М 35 гр., В 5.6 гр. и еритритол - 40 гр... Ако с това "име" се подвиза стевията.

И моята Омега е като на ГАЛИ_ГЕ, но още не съм започнала да я пия. И също на промоцията с Q10.  ГАЛИ_ГЕ, ти пиеш ли Q10 и по колко?

Lemy и със сигурност тази девойка от години е в кръга на диетите и неуспешното отслабване, но си рупа банана, картофа и пълнозърнестия хляб.  Laughing

# 583
  • София
Благодаря Шок  Hug

Рейнче, аз пия този Q10, но с рибеното масло, което Шоки пие. По 1 таблетка дневно взимам.

# 584
И моята Омега е като на ГАЛИ_ГЕ, но още не съм започнала да я пия. И също на промоцията с Q10.  ГАЛИ_ГЕ, ти пиеш ли Q10 и по колко?

Рейнче, пия по едно или по 2, колкото паднат от шишенцето.  Simple Smile За първи път пия Q10, нещо особено не съм почувствала все още. Правих сметки разни и тази покупка ми се видя най-изгодна с най-добро качество.

Общи условия

Активация на акаунт