ВМ-НВХ, част 63

• 49 654
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Животинските мазнини ги наредили пак до пестицидите.  ooooh!

Ами Кам, от източник като "д-р Майкъл Шахтер, специализирал психиатрия и хомеопатия" какво очакваш Simple Smile

# 526
Здравейте,момичета!Преди известно време,провокирана от нещо прочетено тук,се разрових из нета и разбрах,че може би имам доминация на естрогена за сметка на прогестерона.Разбира се човек не може да си поставя така диагнози по интернет,но наистина имам 7-8 от изброените симптоми.Нещата се подобриха доста откакто съм на режима,но не и напълно.Понеже знам,че тук пишат лекари,а и други,които разбират се питах какво бихте ме посъветвали.Исками се да опитам с добавки да си подобря състоянието.Четох,че хубаво да се приемат омега-3,вит.Б комплекс,вит.Ц,див Ям,фитоестрогени.

За див ям не знам, но фитоестрогените ги забрави! Те са опасни и повишават естрогена. Имаше някакви добавки, които подсилваха балансирането на естрогена, но не се продават в БГ. Потърси в разни сайтове за фитнес от рода на T-nation, Charles Poliquin, breakingmuscle. Освен това започни силови тренировки. Те са изключително важни срещу естрогенова доминация, защото активират качването на мускулна маса, което значи, че се активира производството на тестостерон и намаляването на естрогена.

# 527
  • SA
О, Assos , сега видях, че статията е от 1996 г. , та простено му е на човека. Тогава доста неща не са се знаели все още.  Simple Smile

# 528
  • София
Здравейте!   bouquet
Не съм писала от доста време, но ви следя. Сърдечни благодарности за полезната информация, която споделяте!
Кам, благодаря за книгите, ще ги направя e-pub и ще ги чета на телефона. Simple Smile

На режима съм от 2,5 месеца и вече за 2ри път забелязвам, че нямам ПМС, желанние за сладко, подуване и качване на кг около датата на цикъла. Преди режима "яхвах метлата" в тези дни и дори мъжът ми констатираше, че скоро трябва да ми дойде.  Crazy Имах и доста упорито главоболие продължаващо по 2-3 дни, независимо от лекарства - сега и то изчезна. Също задължително задържах вода и качвах по 1,5-2 кг... а вчера на първи ден имам свалени 600 гр. Понеже, слава Богу, не съм имала други оплаквания или заболявания, това мога да отчета като положителен ефект. Разбира се и свалени 11 кг + 17 см от талията.  Blush Меко казано съм доволна! Направо не мога да повярвам колко бързо се променят нещата!

Много се радвам, че ви открих!  Hug

# 529
Страхотно, Red tree! Поздравления! Simple Smile

Да, ПМС определено изчезва Wink

# 530
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Преди известно време,провокирана от нещо прочетено тук,се разрових из нета и разбрах,че може би имам доминация на естрогена за сметка на прогестерона.Разбира се човек не може да си поставя така диагнози по интернет,но наистина имам 7-8 от изброените симптоми.Нещата се подобриха доста откакто съм на режима,но не и напълно.Понеже знам,че тук пишат лекари,а и други,които разбират се питах какво бихте ме посъветвали.Исками се да опитам с добавки да си подобря състоянието.Четох,че хубаво да се приемат омега-3,вит.Б комплекс,вит.Ц,див Ям,фитоестрогени.

Жижи..и аз съм като теб с естрогенова доминация и това се опитвам да разбера в момента дали вм нвх е подходящ режим за този тип хормонални проблем... Tired...

Режимът определено е добър,защото откакто съм на него доста ми намаляха симптомите,но не изчезнаха напълно.Другото,което ме притеснява е,че още съм много далеч от менопаузата,а това е характерно за Нея.Благодаря на всички за мненията!

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 15:18 от Жижи

# 531
  • SA
Red tree , страхотни резултати, браво!  Hug

Жижи, ето за този крем говорех, а предполагам има и други подобни:
http://www.vodorasli.com/moon.htm
Точно от ям се произвежда и засилва естественото производство на прогестерон.
А синтезата на прогестерон започва постепенно да намалява много преди менопаузата. Това по принцип го казвам, а не за теб, защото аз и не зная на колко си години.

# 532
  • София
Red tree, невероятен резултат! Поздравления!

Жижи, мисля, че по аптеките има прогестеронов крем, но му забравих името. Питай. Ако не се лъжа е български.

Аз си поръчах Голямата измама с холестерола, чудех се дали да си взема и тази: http://www.booktraffic.bg/searchresults . Какво мислите за нея? Има ли смисъл?

# 533
Хех, Lemy, а ме наричат суетна, защото съм внимавала с храната Simple Smile
Асос, важното е, че ти си добре, другите да му мислят, имат глави на раменете си.

Виж какво написаха в една тема, в която разговора отиде в посока "как се справяте с килограмите" и аз споделих, че съм на ВМ-НВХ:
Цитат
Този режим няма да си го причиня , според мен няма да доведе до нищо добро, по-добре да се яде хляб и плодове, отколкото да се тъпчеш с месо, яйца и млечни Peace. Сигурно се отслябва , но дали е здравословно, за мене това е страшен бич за черния дроб, сърцето и бъбреците.

И моят отговор:
Споделила съм какво решение намерих за моят проблем.
Дано да успееш и ти да намериш решението за твоя.

Та, да се оправят! Ние сме добре.

# 534
Lemy, свиквай отсега
Все такива неща ще чуваш

Открихме сезона на супите в тази чудесна слънчева есен на север
Сега едно телешко варено къкри
Чакам да почне фермерският период и да пуснат моркови, целина, пащърнак на символични цени
Завъртам го в робота и после във фризера, супер лесно за супи и яхнии цяла зима

# 535
За черния дроб това е много щадящ начин на хранене, но хората обикновено се объркват с Дюкан Rolling Eyes Наскоро пратих на един познат (който се тревожеше, че е със стеатоза, т.е. затлъстял черен дроб, и лекарят му казал, освен алкохола, да ограничи и мазнините) този линк: http://ajcn.nutrition.org/content/93/5/1048.full Това е целият текст на публикацията, не само резюме. Накратко, едната група участници се хранили много нисковъглехидратно (= кетогенно), което ще рече до 20 грама въгл./ден (това предполага въглехидрати общо взето само от зеленчуци и евентуално минимално количество млечни), а другата група спазвала нискокалоричен режим (1200 - 1500 ккал/ден) в продължение на 2 седмици. И при двете групи се установило намаляване и на теглото, и на омазняването на черния дроб, но при нисковъглехидратната група намалението на стеатозата било доста по-голямо (42% повече отколкото при нискокалоричната група). Това може би се е дължало отчасти на повишено окисляване, т.е. изгаряне на вътречернодробните и като цяло на телесните мазнини - точно такъв резултат се получава при нисковъглехидратно хранене по принцип: организмът преминава към преимуществено използване на мазнините за енергия вместо на глюкозата. Така че това е много, много подходящ режим за черния дроб - улеснява го в работата му. По форумите също съм чела, че хора с повишени преди това чернодробни ензими ги нормализират, когато минат на нисковъглехидратно хранене. А напоследък преглеждам и блога на един човек с хепатит С, който е чел много точно за храненето и черния дроб - за него това е най-подходящият режим също и обяснява защо на много места. Ето блога: http://hopefulgeranium.blogspot.co.nz/

За сърцето - ами, на много места съм чела, че сърцето "обича" глюкозата, но "обича" и кетоните и си работи дори по-добре с кетони. Всъщност поправям се: вижте какво пише Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Ketone_bodies - цитат: The heart preferentially utilizes fatty acids for energy under normal physiologic conditions. However, under ketotic conditions, the heart can effectively utilize ketone bodies for energy.[3] - Сърцето преференциално използва мастни киселини за енергия при нормални физиологични условия. Но в условия на кетоза може ефективно да използва кетонови тела за енергия. Sunglasses

Бъбреците по никакъв начин не се натоварват от този начин на хранене, за разлика отново от Дюкан.

Преди да се размахват такива твърдения (които са взети от женските списания и са с точно толкова научност, колкото и останалите писания там), трябва да се провери как стоят в действителност нещата.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 17:08 от Cioccolata

# 536
Аги, Мисля че на двете страни на уравнението стоят естрогени/ гестагени . Андрогенната секреция е общо взето постоянна като ниво през целия живот и по време на цикъла . Бих казала че андрогенните хормони са нашите анаболи .Естествено когато намалее нивото на естрогени и гестагени релативно ще се увеличи и нивото на андрогените . Има жени с по - високи нива андрогени , което не е задължително свързано със стерилитет или пробпеми с  износването на бременността .
По отношение на фито естрогените бих казала че са нож с две остриета . Не знам защо като кажат хората "билка" смятат че по - безопасно нещо няма . Ми и татулът е билка...и напръстникът е билка...общо взето май повечето отрови имат  природен аналог . Толкоз поразии могат да се направят с фитоестрогени . Не знаеш какво и по колко се приема...изобщо не е ясно . Впрочем както и с гинкото например . Гледам как берат хората с чували и им се чудя....Хубаво , дилатира мозъчните съдове...Ок. Ама колко ? Не пада ли кръвното...не се ли увеличава ВЧН и когато стане кой ще е отговорен....
Assos, хомеопатията си е сериозно нещо , мда Simple Smile Никакво пренебрежение към хомеопатите .

# 537
Cioccolata,
имаш ли инфо за Vitaslim Health ? Цената е висока , около 34 лв/опаковка .

http://vitaslim.eu/bg/deystvie/page/30/tab/91

Не знам струва ли си ?

# 538
  • SA
Цитат
Този режим няма да си го причиня , според мен няма да доведе до нищо добро, по-добре да се яде хляб и плодове, отколкото да се тъпчеш с месо, яйца и млечни Peace. Сигурно се отслябва , но дали е здравословно, за мене това е страшен бич за черния дроб, сърцето и бъбреците

Е, поне е подчертала жената, че тя така мисли. Така пише в литературните източници, които ползва явно.  Peace
Тони, този Vitaslim Health видях, че съдържа Krill Oil, което е подобно на рибеното масло, но се добива не от риба, а от разни морски животинки, с които рибата по принцип се храни. Меркола доста го рекламира този продукт, но май го и продава чрез сайта си, та не знам доколко не са преувеличени неговите преимущества пред рибеното масло.

# 539
Тони, наистина излиза скъпо Embarassed Добре звучи като състав, но рибеното масло ми се вижда малко, макар че от друга страна е точно масло от крил - него го дават като дори по-добър вариант на рибеното, но не знам Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт