Най-противните неща

• 48 553
  • 699
  •   1
Отговори
# 390
Simple SmileПрекалено си потънала в самсара, затова ти звучи идиотско. Wink
Е, не, като къпя кучето, бълхите се давят, така е, но съм почти джайнистка, по поведение и убеждения. Simple Smile

Aaaa, остави ти потънала ли съм - но май за първи път някой във форума схвана смисъла на ника ми Simple Smile

И все пак от потъването ще да е идиотско си ми звучи Simple Smile - кърлежа пренася зарази, които са опасни за хората. Да не говорим за децата.

# 391
Слагам на тайно поста, че май е спам, и после лягам. Simple Smile
Скрит текст:
На пръв поглед така изглежда. Носят зарази и хайде смачквам ги за добро. Обаче зараза значи замърсяване.Не убивайки животни, човек прави дхарма за себе си и за света, тегли го нагоре към нирвана. Може тва теглене да е 1 микрон за целия му живот, но е нагоре, към реалността, а тва става по пътя на чистотата. Убивайки животни, човек прави карма и дърпа света и себе си надолу, в илюзията на самсара.

# 392
Скрит текст:
На пръв поглед така изглежда. Носят зарази и хайде смачквам ги за добро. Обаче зараза значи замърсяване.Не убивайки животни, човек прави дхарма за себе си и за света, тегли го нагоре към нирвана. Може тва теглене да е 1 микрон за целия му живот, но е нагоре, към реалността, а тва става по пътя на чистотата. Убивайки животни, човек прави карма и дърпа света и себе си надолу, в илюзията на самсара.
Леле мале, Пънки, ти с тая абра-кадабра утрепа медицината с един замах.
Дай да не убивааме и кучешката тения, щото ще ни зарази кармата и ще потънат световните гемии.

# 393
Сега остава да кажете ,че и хлебарки не убивате Crazy
Никога. Никога не съм убивала нищо (съзнателно). Може и да съм за прибиране, според 99,9% от хората, но за мен е важно, че който трябва ме разбира  Hug

# 394
Сега остава да кажете ,че и хлебарки не убивате Crazy
Никога. Никога не съм убивала нищо (съзнателно).

Преди много години по телевизията имаше реклама на носни кърпички  и будистки монах.Mr. Greenhttp://m.youtube.com/watch?v=znnQCXp2iY8

# 395
  • София
Скрит текст:
Леле мале, Пънки, ти с тая абра-кадабра утрепа медицината с един замах.
Дай да не убивааме и кучешката тения, щото ще ни зарази кармата и ще потънат световните гемии.

А защо мислиш, че в Индия и Южна Азия, където ги има тези истории с кармата, толкова народ умира от всякакви инфекциозни болести, причинени от всякакви паразити - нищо почти не убиват, много се грижат за кармата си и приемат смъртта някак по-лесно от европейците пак покрай тези вярвания в кармата. Peace

# 396
Много е готина  Laughing
Иначе, антибиотици съм пила и дори наскоро пих. Явно съм леко лицемерна, дам- отрази ми се ужасно, но не заради усещането, че убивам бубите  Mr. Green

Andariel, климатът дали не оказва някакво влияние, поне Уекичко Laughing Защото и в Африка умират от разни, екзотични за нас болести, а местните племена нямат в традициите си понятието карма и си се трепят като стой та гледай.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 00:13 от Елиас

# 397

А защо мислиш, че в Индия и Южна Азия, където ги има тези истории с кармата, толкова народ умира от всякакви инфекциозни болести, причинени от всякакви паразити - нищо почти не убиват, много се грижат за кармата си и приемат смъртта някак по-лесно от европейците пак покрай тези вярвания в кармата. Peace
Приемат смъртта по-лесно, щото са толкова нагъсто, че когато някой се въздикне към нирваната и останалите тайно си отдъхват... Mr. Green

# 398
  • София
Да, климатът е от първостепенна важност, защото при него вирее определена флора и фауна. Но това според мен само утежнява нещата - ако въпреки този климат, където се въдят всякакви гадини, не се спазва хигиена, която най-често се изразява в унищожаване на причиняващите болести същества, то картината е очевидна. В Африка поне зорлем не съхраняват живота на вредителите, така да се каже, си мрат по устав.

# 399
..... Не намирам логика в това да се умиляваш от дечица, но да не ти пука за палето навън. Състраданието и обичта не се делят по вид, животински царства, наше/ваше и домашно/ничие. Ако делиш си лицемер.
Да разбирам ли, че се умиляваш при паяци, змии, хлебарки, жаби, бълхи, въшки и т.н. животински видове.
Иначе аз съм от лицемерите по твоето определение, понеже са ми мили бозайниците и някои други животински видове, но има и такива, които ме ужасяват и ги убивам, не само, че не ги спасявам.

Сигурно за някой и ти си зла гад, но това не му дава право да ти извие врата, нали? Peace

# 400
..... Не намирам логика в това да се умиляваш от дечица, но да не ти пука за палето навън. Състраданието и обичта не се делят по вид, животински царства, наше/ваше и домашно/ничие. Ако делиш си лицемер.
Да разбирам ли, че се умиляваш при паяци, змии, хлебарки, жаби, бълхи, въшки и т.н. животински видове.
Иначе аз съм от лицемерите по твоето определение, понеже са ми мили бозайниците и някои други животински видове, но има и такива, които ме ужасяват и ги убивам, не само, че не ги спасявам.

Сигурно за някой и ти си зла гад, но това не му дава право да ти извие врата, нали? Peace
По кой закон баба меца няма право да ти извие врата, ако те срещне да береш къпини пред бърлогата и?

# 401
  • Ямбол
...
Като почна да ти пия кръвта, ти давам свободата да ме размажеш с чиста съвест.

# 402
Да, климатът е от първостепенна важност, защото при него вирее определена флора и фауна. Но това според мен само утежнява нещата - ако въпреки този климат, където се въдят всякакви гадини, не се спазва хигиена, която най-често се изразява в унищожаване на причиняващите болести същества, то картината е очевидна. В Африка поне зорлем не съхраняват живота на вредителите, така да се каже, си мрат по устав.
Ako имаха течаща вода, дали нямаше да спазват хигиена.  newsm78 Което пак си е в следствие на климатичния пояс.

# 403
  • София
Имат си източници на вода колкото искаш. Едни от най-големите реки са точно в Южна Азия (ако правилно помня географията). Въпрос на желание, пари и организация е да се прекара течаща вода и канализация. Според мен при равни други условия, това вярване в кармата и пр. е просто начин да възприемат лошите условия за живот. При една уредба по западен образец (не казвам дали е добър или лош), винаги има някой друг да изтреби хлебарките в сградата или да прибере бездомните кучета или да избива плъховете и др. разнасящи зарази, което е много удобно да не си товариш кармата.

# 404
Права си. И тук 19 век е нямало течаща вода, въпреки че е имало водни източници. Значи няма инфраструктура.

Общи условия

Активация на акаунт