Пазаруване от Китайски сайтове с безплатна доставка - 12-та тема

• 88 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте за първи път ще купувам от тези китайски сайтове,та въпроса ми е как седят нещата  за Испания,митници ддс ще имали такива разправии или директно от пощата ще си взема пратката....

# 406
Здравейте,
Имам един $81 голям проблем. Това е може би 20 ми поръчка в aliexpress. Не мислих, че мога да бъда излъгана точно тук и след толкова много поръчки, но както казват- за всичко си има пръв път. Остават ми по-малко от ден и 10 часа до изтичане срока на поръчката. Влезнах преди дни да поискам екстра време за доставката, но не само че не получих, а и забелязах, че Tracking Number ми е невалиден. Когато видях последните feedback страници на продавача, разбрах че съм излъгана. Не знам каква да правя, реших и започнах диспут, но както се и очакваше- без особен резултат от страна на некоректните продавачи! ПОМОЩ?!

# 407
Здравейте,
Имам един $81 голям проблем. Това е може би 20 ми поръчка в aliexpress. Не мислих, че мога да бъда излъгана точно тук и след толкова много поръчки, но както казват- за всичко си има пръв път. Остават ми по-малко от ден и 10 часа до изтичане срока на поръчката. Влезнах преди дни да поискам екстра време за доставката, но не само че не получих, а и забелязах, че Tracking Number ми е невалиден. Когато видях последните feedback страници на продавача, разбрах че съм излъгана. Не знам каква да правя, реших и започнах диспут, но както се и очакваше- без особен резултат от страна на некоректните продавачи! ПОМОЩ?!

от коя дата ти е поръчката? пусна ли диспут? каква опция избра за диспута? и на последно място можеш да подадеш жалба в банката от която ти е издадена картата  Peace

# 408
Пък аз съм бясна на tinydeal. Изгуби ми се поръчка от септември и пуснах диспут. Последваха редовните отговори да изчакам, но вчера ми беше последния срок за ескалиране, направих го и тези идиоти са дали на Пейпал фалшив тракинг! Поръчката ми изобщо няма проследяване! Ползвали са чужд тракинг, за да излъжат, че са ми изпратили стоката. Как е възможно такова нахалство, не знам!  #Cussing out
Оле, някакъв си Мустафа е приел тази пратка в Асеновград: http://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp?itemi … amp;Submit=Submit

# 409
  • Казанлък
Coolmummy,съжалявам,мила  Hug
Това е редовният номер на Tinydeal... Заради него този сайт е игнориран по много от форумите.
Надявам се сумата не е голяма. Аз и преди съм писала за това,че точно те често ползват този гаден номер. Пробвай да пишеш на пейпал и да обясниш ситуацията. Нали имаш адрес,на който е пратена пратката. Сканирай поръчката ти и,ако той не съвпада с града на получаването от проследяващ сайт,то има надежда да си върнеш парите

# 410
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Здравейте,
имам нужда от малко помощ. Доста отдавна пуснах тези семена, но нещо не идват, пиша си с продавача, но не мога да разбера, какво се случва с тях.
Според мен са ги пуснали, на 10 ноември от Китай ли? newsm78
http://trade.alibaba.com/order_detail.htm?orderId=60253635754120

Ето тук съм пуснала тракинг, но нещо не вдявам...

а това е кореспонденцията ни:

shopping love
Thu Nov 21 00:09:14 PST 2013
The goods are now in transportation, if lost or be returned to China.
After receiving the goods, we will provide you resend or refund for you.
shopping love
Tue Nov 12 06:44:11 PST 2013
All normal transport goods,
Please don't worry about it.
We have to extend the time of the goods for you
katya
Mon Nov 11 00:03:34 PST 2013
I`m not recieved in this moment.
Благодаря предварително!

# 411
Здравейте,
имам нужда от малко помощ. Доста отдавна пуснах тези семена, но нещо не идват, пиша си с продавача, но не мога да разбера, какво се случва с тях.

а това е кореспонденцията ни:

shopping love
Thu Nov 21 00:09:14 PST 2013
The goods are now in transportation, if lost or be returned to China.
After receiving the goods, we will provide you resend or refund for you.
shopping love
Tue Nov 12 06:44:11 PST 2013
All normal transport goods,
Please don't worry about it.
We have to extend the time of the goods for you
katya
Mon Nov 11 00:03:34 PST 2013
I`m not recieved in this moment.
Благодаря предварително!

на 10.11. е тръгнала за бг,вече проверявай само в сайта на бг.пощи Peace

# 412
  • DE
Някой знае ли как мога да спра агресивна реклама от китайски сайт който съм посетила няколко пъти newsm78 Където и да вляза се появява реклама от сайта, дори при изключване след малко пак се появява, изключително дразнещо е  #Cussing out

# 413
Здравейте , случайно попаднах на темите които сте отворили специално за пазаруването от китайски сайтове. Аз пазарувам от мн време по интернет но само от амазон и ебай , и с малко изключения за над 400 поръчки за 2-3г проблеми не съм имала, докато не реших да поръчам телефон от китайски сайт. Та реших да поръчам кубот п9 . Един мой познат си го беше купил от tinydeal и тъй като в ибей тези които го предлагат без опаковка ми се видя съмнително а от амазон с шипинга и курса на британската лира спрямо лева и факта че аз пазаря с долари , а не с левове, офертата на tinydeal в левове излизаше на 160лв а в амазон със 100 отгоре и тъй като човешката алчност граници няма а и телефона на моя познат купен от tinydeal беше изряден и така на 5 нов го купих , след 4 дена все още не беше пратен , питах ги в чата и ми обещаха че на другия ден ще бъде пратен , но не беше и след като отново попитах в чата защо 5 дена вече не е пратен , оператора ми каза че преди 20 не можели да го пратят тъй като го нямали да съм чакала , аз по исках рефънд но въпреки че в тос-а ми пипе че може да откажеше стоката ако не е пратена , tinydeal прекарат ли пари не връщат. и така ме хвана яд че не стига са ми продали нещо което нямат ами и нагли и отворих кейс в пейпал , естествено не се разбрахме и ескалирах , като продавача даде всичко отсебе си да забави доколкот може връщането на парите и през това време ми бомбандираха емейла да ме молят да ми пращат телефона , че не било добре за тях да съм си затворила кейса и други евтини и заучени тактики , та като изтече срока който пейпъл дава на продавача сам да ми върне парите (12 дена) , пейпъл веднага ми върна парите . И мисля че това ми беше първото и последно пазаруване в китайските сайтове. За мен tinydeal са си пълен скам , та някой ако има проблем с тях да отваря кейс и да иска допоследно рефънг и да не им се връзва на номерата защото пари няма да видите ако изтървете срока от пейпъл.
А на поста на потребителя по горе , че са му дали фалшив тракинг номер и е пратено в асеновград на друг адрес , когато се пазарува , чрез пейпъл , търговеца е длъжен да прати само и единствено на адреса посочен в пейпал , така че искайте си допоследно парите , ескалирайте и ще си ги получите .

# 414
  • Казанлък
Teodora Andreeva
Там е работа,че не са длъжни да пращат само на адреса на Пейпал. Това не е ebay Simple Smile Някои сайтове правят точно това,но не всичките. При повечето можеш да добавиш няколко адреса на самият сайт и да избереш нужният преди плащането. Не помня,как беше във Тинидийл...мисля,че по принцип пращат на основният адрес,но пак има опция да го смениш.
Във Lightake,например,гледат адреса от Пейпал. Веднъж пращах нещо оттам на майка ми и са се съгласили да сменят адреса само защото сумата беше малка. Иначе не искат да го правят.
БИК праща на всеки адрес,който си посочил във поръчката. Други сайтове също го правят...всичко е индивидуално. Но повечето китайски сайтове пращат на адрес по твоят избор.

# 415
Teodora Andreeva
Там е работа,че не са длъжни да пращат само на адреса на Пейпал. Това не е ebay Simple Smile Някои сайтове правят точно това,но не всичките. При повечето можеш да добавиш няколко адреса на самият сайт и да избереш нужният преди плащането. Не помня,как беше във Тинидийл...мисля,че по принцип пращат на основният адрес,но пак има опция да го смениш.
Във Lightake,например,гледат адреса от Пейпал. Веднъж пращах нещо оттам на майка ми и са се съгласили да сменят адреса само защото сумата беше малка. Иначе не искат да го правят.
БИК праща на всеки адрес,който си посочил във поръчката. Други сайтове също го правят...всичко е индивидуално. Но повечето китайски сайтове пращат на адрес по твоят избор.
Възможно е , но във фактурата в пейпал посочения адрес излиза , аз от моя ибей съм купувала неща за други хора от други държави и после в пейпал ми излиза името и адреса на получателя , а  специално ТД като го поръчвах ми излезе че пращат само на пейпал адреса. Даже исках с германските пощи да ми го пратят но освен обикновенна поща друго не можах да посоча, но както и да е радвам се че се отървах от тях, и сега малко се чудя дали да не рискувам отново да го поръчам от самия производител , те също продават телефони или да дам 100лв отгоре и да си го купя от амазон поне да нямам главоболия с тия нагли  китайци .

# 416

Teodora Andreeva дай модела на телефона

# 417
  • София
Пък аз съм бясна на tinydeal. Изгуби ми се поръчка от септември и пуснах диспут. Последваха редовните отговори да изчакам, но вчера ми беше последния срок за ескалиране, направих го и тези идиоти са дали на Пейпал фалшив тракинг! Поръчката ми изобщо няма проследяване! Ползвали са чужд тракинг, за да излъжат, че са ми изпратили стоката. Как е възможно такова нахалство, не знам!  #Cussing out
Оле, някакъв си Мустафа е приел тази пратка в Асеновград: http://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp?itemi … amp;Submit=Submit

На мен лятото ми се случи същото.Когато пуснах диспут тези идиоти си мълчаха , като го ескалирах дадоха проследяващ номер, че е получено в Дупница. От Пейпал явно не им се вързаха и ми върнаха парите. Така , че има надежда стискам ти палци Peace

# 418
Писах им аз. Естествено нямам право на отговор в самия кейс, а се наложи да пиша съобщение от контактната форма, в което описах случая и дадох номера на диспута, за да свържат нещата.
Писах им следното:
Скрит текст:
Dear Sir/Madam,
Писали сте ми, че продавачът е дал такинг номер RB554163717CN, но той не е мой. Поръчката ми е на ниска стойност и сайтът не предлага номер за проследяване. Директно обвинявам сайта в измама! Не мога да разбера как е възможно за няколко долара да си компрометира името по такъв начин.
Направих PrtSc на поръчката, за да видите адреса ми. Той е същия като в PayPal акаунта ми, а този номер за проследяване е за някой друг.
Моля за вашето внимание и намеса, защото сайт с толкова много клиенти, си служи с лъжа. Това е неприемливо!
Готова съм да предоставя всякаква друга информация, която поискате. Дори бих дала паролата на акаунта си, за да се уверите сами, че продавачът лъже.
Моля за вашата справедлива преценка.
С уважение,
Светът е полудял, не знам какво им става на тия. Как е възможно фирмената им политика да позволява да лъжат безсрамно, за да си скатаят някое доларче? А може би служителите правят тези неща без знанието на по-горе стоящите, в случай че получават бонуси, макар че това изобщо не е начина и е крайно пошло...  Rolling Eyes

# 419
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Здравейте,
на 10.11. е тръгнала за бг,вече проверявай само в сайта на бг.пощи Peace
Благодаря за бързия отговор! В сайта на БГ пощи няма инфо
пише:
No information, please check your item identifier
п.п.  линкът от първата страница, сочещ БПощи не работи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт