Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо втората бременност се усеща различно от първата?
Какви са причините за наддаването на тегло по време на бременност?
Защо по време на бременност има повишено желание за сладки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо втората бременност се усеща различно от първата?
Втората бременност може да се усети по-различно от първата поради различни фактори. Някои жени отбелязват, че втората бременност е по-различна, тъй като имат по-малко време за почивка и повече внимание към по-голямото си дете. Освен това физическите и емоционални промени в тялото могат да бъдат различни във всяка бременност. Втората бременност може да се усети и различно по отношение на храненето, като някои жени отбелязват разлики в теглото си и в режима на хранене.
-
Какви са причините за наддаването на тегло по време на бременност?
Наддаването на тегло по време на бременност е нормално и се дължи на различни фактори. Всяка жена и бременност са различни, но наддаването на тегло е свързано с развитието на бебето, растежа на маточната тъкан, плацентата, амниотичната течност и увеличените количества кръв. Освен това някои жени задържат повече течности по време на бременност, което също може да допринесе за наддаването на тегло.
-
Защо по време на бременност има повишено желание за сладки?
Повишеното желание за сладки по време на бременност може да се дължи на физиологични и психологически фактори. Физиологично тялото може да изисква повече енергия, което често се изразява като желание за сладко. Промените в хормоналните нива също могат да повлияят на вкусовите предпочитания. Психологически стресът и емоционалните промени по време на бременност могат да доведат до повишено желание за сладки, тъй като те могат да предизвикат желание за комфорт и удоволствие.
-
Какви съвети за бременност са споделени във форума?
-
Какви са някои от споделените преживявания на бъдещи и нови майки във форума?
С тази разлика, че с дребната нямах никакви контракции и неудобства 9ти месец, а сега вече няколко седмици съм като пред цикъл, че и по някоя друга много болезнена контракция отнасям основно нощем.

Много ме е страх, девойки. Стискайте палци всичко да мине без проблем.
няма да раждам днес май, но дата 09.09 звучи добре
Шегувам се де, много ми помага жената
Утре заран ще видим докъде сме, ще си закарам дребното на училище и хоп на лекар, да гледаме кръвно и шийка. Имам си контракции нарядко, ама бая болезнени, така че мога да се окажа с 2-3 см разкритие. Тапа още не е паднала, но страхотно течение, гъсто и бяло, та показвало, че ийката работи: ММ сега ме заклева да не раждам до сряда, да може да излезе с приятели, аз пък викам на 10-ти да излиза вече, стига толкова. И с номер 1 бях така, увеличаващо се разкритие, пък раждане йок. Но няма да насилвам нещата, ако пак го докарам до 4 см ще си чакам спокойно и няма да давам да предизвикват. Само кръвното да седи в граници, днес се въртя около 130/60, за мен горната идва висока, но не е катастрофална...