Отговори
# 660
Добро утро момичета!Най накрая се събудихте  LaughingАз още не съм си лягала  #Cussing out
Ени благодаря за пожеланията, а за киселините от бременни приятелки знам - студено прясно мляко или ябълка пробвай не вреди

# 661
Здравейте, досега нямах възможност от ремонти и работа да Ви се представя,но сега се вкл. Направо със щъркелови новини- тази нощ в 5:45часа се роди нормално моят прекрасен син Павел - 3 кг 48 см. Честито на всички мами които си имат бебоци вече, а на останалите пожелавам бързо и безпроблемно раждане!!!

# 662
Добро утро,

Нещо главоболие ме мъчи, не ми хареса кръвното и чакам майка да се събуди да го премери и тя. С моя късмет, баш днес ще се наложи да раждам, по време на дежурството на една ужасяваща лекарка, известна сред посветените като Джак Изкормвача  Mr. Green Не ща и толкоз... Само остава Джак секцио да ми прави, стига ми обикновения преглед, след който се налагаше подробен инвентар на всички вътрешни органи, да не липсва нещо...

Смейте се вий, иначе  Joy Но не съм сама... Забелязвам, че групата за задържане дружно преносва, та явно има нещо в тази работа... Конспирация ще да е  hahaha Joy

Иначе съм в страшна форма (кръгла), джиткам насам-натам, карам джип по полето, помагам доколкото мога на ММ, все хубави работи, но дивойката се е вкопчила в някаква чувствителна част от моята анатомия, заклещила е крачета между ребрата ми и не тръгва  Mr. Green За днес й давам почивка, да мине смяната на Джак и след 16 ч. може да заповяда вече...

# 663
Тук съм, 2 в 1, с малка болка в корема, защото не ставам нощно време до Вц и сутрин ще се пръсна от някъде Joy
Довечера съм на тонове и дано не ме оставят в АГ-то, не че имам нещо против да родя, ама само да си кибича там ще ми е гадно.
Честито на всички мами дето са родили  bouquet пожелавам ви едни послушни дечица  Hug
Шамс, споко и ММ го е страх, че ще родя в колата Joy аз му казвам че няма стане, той опорит ако почнат болките кво съм щяла да правя, викам нищо ще се закарам в болницата hahaha
Честит рожден ден и на Ема, тя е септеврийска мама и чака септемврийче, леко раждане  bouquet
Вече всички нямат търпение да се появи мънинкото ми момиченце, ама званят на майка да я питат дали съм родила, че знаят как ще се озъбя на тоя въпрос, имам чувството, че нарочно ми задават тъпи въпроси Crossing Arms

# 664
  • До морето :)
Аз да си задам ли въпроса към ЛЛЛ: Как да накарам детето ми да пие от шише?  Joy

Лече-Буболече, ще споделиш ли малко повече какво налага да даваш шише на бебето си? Изцедена кърма ли се налага да даваш или друго? Ще се радвам да обсъдим идеи и варианти  Simple Smile
Просто искам да пие и от шише. С две деца всичко се случва. Ей онзи ден ме боля зъб и щях да ходя на зъболекар, ама пък после след упойката ще трябва да пропусна някое и друго хранене.
С каката 10 месеца се кърмехме и тя просто не поиска шише. Бях "вързана" за нея. Нямаше мърдане. Та просто искам да го умее това  действие, за мое спокойствие.
Другите хора се чудят как да им тръгне кармата и да засучат децата им, аз...

Въпрос съм родилите мами: Е, значи, няма теч. Постоянно съм мокра, тече таз кърма като река, ужас е. А понеже вкъщи избягвам да слагам сутиен (въобразила съм си, че като съм със сутиен и кърмата ми намалява) и все съм с мокри петна около гърдите. Вчера докато я накърмя Калина и от другата гърда - тече, тече, чак половината ми крачол беше мокър, имах уж с какво да я попивам.  ooooh! Няма ли да се регулира най-накрая?!

Шамс, стскай кълки до 16ч. Ти пък баш сега се разбърза да раждаш. Оправяй кръвното и трай сега! Пък и канапето е винаги на разположение!

# 665
Аз да си задам ли въпроса към ЛЛЛ: Как да накарам детето ми да пие от шише?  Joy

Лече-Буболече, ще споделиш ли малко повече какво налага да даваш шише на бебето си? Изцедена кърма ли се налага да даваш или друго? Ще се радвам да обсъдим идеи и варианти  Simple Smile
Просто искам да пие и от шише. С две деца всичко се случва. Ей онзи ден ме боля зъб и щях да ходя на зъболекар, ама пък после след упойката ще трябва да пропусна някое и друго хранене.
С каката 10 месеца се кърмехме и тя просто не поиска шише. Бях "вързана" за нея. Нямаше мърдане. Та просто искам да го умее това  действие, за мое спокойствие.

Въпрос съм родилите мами: Е, значи, няма теч. Постоянно съм мокра, тече таз кърма като река, ужас е. А понеже вкъщи избягвам да слагам сутиен (въобразила съм си, че като съм със сутиен и кърмата ми намалява) и все съм с мокри петна около гърдите. Вчера докато я накърмя Калина и от другата гърда - тече, тече, чак половината ми крачол беше мокър, имах уж с какво да я попивам.  ooooh! Няма ли да се регулира най-накрая?!

Шамс, стскай кълки до 16ч. Ти пък баш сега се разбърза да раждаш. Оправяй кръвното и трай сега! Пък и канапето е винаги на разположение!

Лече аз си бързам от преди 10 дена, ама никой не е слуша. Накрая ще се появи 4 кг госпожица и после сума време няма да мога да си седна на д-то, а пък трябва да шофирам. Но гледам философски вече на нещата, ще си закупя възглавничка против хемороиди  Joy

Сега да кажа за течовете, че и аз имах бая с баткото. Не искам да те отчайвам, ама при мен много време мина, докато се регулират, въпреки че никога не бях цедила. Редовно бях с мокра тениска, а после, като тръгнах на работа, винаги с подплънки, че иначе голям резил. Та ако и при теб е така, въоръжи се с търпение и подплънки, и си сложи един сутиен, надали ще намалее кърмата  Mr. Green

Иначе и моят дзвер не пожела да пие от шише, та гравитирах между яслата и работата, но това не смятам, че ще ми тежи. Голяма хамалогия са ми шишетата (с едни котки едвам се оправям, пък хич не си представям да се нося като сомнамбул из нощите, джуркайки АМ примерно, с тайната надежда, че пропорциите са точни и в бързината и умората не съм мушнала в шишето нещо друго). Не съм за таз работа аз  Joy

# 666
Добро утро.

Как сте момичета?

Шамс ,много ме разсмя още рано сутринта.
Незнам защо,ама си мисля ,че моя ден ще е днес  newsm78
Имам си не регулярни контракциики,които не са и силни, бебо не шава много,а иднес все пак е късметлийски ден.Сутинта ме сърбеше носа и крака,и казвам на ММ днес ще е деня -сърбиме носа (на радост) и крака (на път) .Той понеже днес е цял ден на работа и няма как да се имъкне ми вика "само денс недей".Милия ми той  Heart Eyes

ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБЕЛИТЕ СЕ МАМчЕТА,ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ИМ МАЛКИТЕ РАЖБИ .МНОГО ДА ГИ СЛУшКАТ И РАДВАТ

# 667
Добро утро на всички!

Да се включа и аз - явно на финала, моята беболина реши да се обърне в не най-добрата поза за нормално раждане, че се и пооплела в пъпната връв. Ще стискам палци Praynig да се оправи, ако не ще се присъединя към групата със секцио вероятно. Незнам дали така ми се струва на мен, но май в нашата групичка е мнозинство...не че има някакво значение де...
ИЗнервящо си е чакането, вече се чувствам като кит наистина...хайде стиснати палчета на късметлииките днес!

# 668
Честито на всички нови мами и бебчета!

Хапи дей, за да ми тръгне кърмата моята ЛЛекарка ми изписа Ricinus communis - хомеопатично на Боарон. Взех 30СН, че нямаха по-малки. След 3-я прием направо напращя. По 5 гранулки 4-5 пъти дневно, да не си пил и ял 30 мин преди и след прием.

И с първото, и с второто пих - имаше чудесен ефект при мен.

# 669
Честито на всички нови мамчета! Да са им живи и здрави рожбичките!
Лече, така е то - аз пък се чудя как да я накарам моята да суче! Писнаха ми тези шишета, помпи и стерилизатори!!! Уж вече стана 3 кг, т.е. има повечко силици, но... Чудя се дали пък аз не правя нещо като хората. Някой ползвал ли е услугите на ЛЛЛ консултант по кърмене на място? Каква е процедурата?

# 670
 Добро утро мами .И аз да се похваля на 7 .09 родих малката ни дъщеричка Ема 3200 ,52 см ,вече сме си в къщи и се опознаваме  Grinning . За разказа от раждането ,самото то мина много бързо без разкъсвания ,проблема беше че нямах контракции и системите с часове не бяха най -прекрасното нещо на света ,но както казват другите мами всичко минава.Даже не си изхвърлих нощниците - пак ми се иска да раждам  Laughing Така че на тези които им предстои ,няма страшно  Hug Пожелавам ви леко раждане ,здрави и послушни бебчета  Hug

# 671
  • София
Добро утро!

Моето отново започна с молби и рев от малката да не ходи на ясла Confused  Добре, че баща и я води до там, че хич не се справям с емоцията Confused

пиет, честита дъщеричка!    bouquet

Ема, честит рожден ден!    bouquet

Диадра, малко неприятна изненада Rolling Eyes  Дано пак се завърти и да не се налага секцио Praynig

ушана, непременно се виж с консултант, и ЛЛЛ, и НАПК могат да ти съдействат.  При теб стана вече доста време да храниш малката от шише (доколкото разбрах ти гърда не предлагаш?), но сигурно все още има какво да се направи.  Успех!

Лече, течовете при мен миналия път продължаваха доста месеци, вече не помня колко, но определено ти е рано да спрат Wink  Слагай сутиен, който не те стяга, за да може да ползваш подплънки, няма да намалее кърмата Wink

Слипинг бюти, при теб как се развиват нещата, вчера нали си минала на тонове? Ти май май ще останеш последна, а?

Вторниците са моите дни за тонове и прегледи Wink  Тази седмица всичко беше нормално, с няколко контракции, но нищо забележително като за раждане.  Сега очаквам следващия вторник, че ми е много любопитно какво се случва.
Пък май наистина ще си остана последна.  То аз не че бързам, но като гледам, повечето момичета с термин за края на септември се очертава да са секцио, та сама ще си кукувам в темата сигурно по някое време Crazy

# 672

Лече-Буболече, разбирам каква ти е идеята. Бебетата са различни и е възможно това бебе да няма затруднения да приема кърма от шише или друг по алтернативен начин на дохранване при инцидентна нужда. Добре е да знаеш, че предлагането на шише на новородено бебе може да създаде някои затруднения с кърменето. Въпреки, че има не малко бебета, които приемат шише и гърда без затруднения, добре е да се знае, че често системното хранене от шише може да обърка бебето и то да започне да се дърпа от гърда. Причината често се крие в това, че гърдата и шишето нямат нищо общо като начин на сукане и пиене. Също и това, че от шишето струята тече много по-силна почти без усилия, докато от гърда има нужда да се суче, за да може бебето да си получи кърмата.
Тази статия може да ти даде насоки и идеи: Нежно приучаване на бебето към шише. Ако се налага да отсъстваш, помощниците може да предложат кърма на бебето и с лъжичка, капкомер или спринцовка, дозатор, а също и с малка чашка.

Ще си позволя и да вметна още нещо, надявам се да е полезно и за другите майки. Обичайно упойките и лекарствата, които използват стоматолозите не изискват пропускане на кърмения. Ако имаш притеснения в посока прием на лекарства и кърмене, можеш да ни пишеш или звъннеш на нац. телефон на ЛЛЛ 0888 555 385, имаме съвременни и подробни справочници, в които можем да проверим нивото на риск за конкретния медикамент и вече с тази налична информация да обсъдите лечението с лекаря или зъболекаря.

# 673
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:

Моето бебе е на 9 дни и от 3 дни насам го мъчи някакво запушване на нослето - звучи като хъркане, което се опитваме да третираме с физиологичен разтвор, но няма особено голямо облекчение. До вчера си сучеше добре, въпреки проблема с дишането, но от снощи насам усещам, че има сукателни движения, но почти няма преглъщане. Държа я по 20 мин на гърда, после като я оставим да спи, тя се разбужда и отново показва признаци на глад, но като я сложа на гърдата суче само за успокоение, без да гълта.

Какво бихте ме посъветвали? На мен въобще не ми се иска да се изчеждам или да й давам АМ, защото чак от 4-я ден се научи да суче от гърда и не искам да "забравя" как се прави.

Много ми е притеснено и затова ще съм благодарна на съвет.

Здравей андреа77,
Координацията на дишане, сукане и гълтане по време на кърмене е много важна за бебето. Ако дишането е затруднено това може да повлияе на кърменето. Опитвала ли си да смениш позата, в която кърмиш обикновено и дали има някаква разлика? Когато ти се струва, че не преглъща - опитвала ли си да приложиш компресия?

Днес забеляза ли промяна в количеството пелени, които сменяш? След петия ден количеството мокри пелени за 24 часа  би трябвало да е поне 5-6 тежки пелени за еднократна употреба и поне 2-5 жълтеникави, меки, неоформени акита с размер най-малко на монета от 1 лев.

Ще очаквам отговорът ти.

Елзе, благодаря за отговора! Междувременно бебето започна пак да си суче по-пълноценно, само като стигне до задното мляко, вече дишането й става по-трудно. Затова пробвах да почистя с физиологичен разтвор нослето и после пак да я върна на гърдата. Имаше ефект. Ще пробвам и методът с компресия.
Иначе си има достатъчно наакани памперси - вчера бяха 5 за едно денонощие. За напишканите ми е по-трудно да определя, защото ние сме с многократни пелени и не става ясно колко точно е пишкало бебето, но 6 памперса имаха напишкано.

# 674
  • София
Честит Георги на мама Адреналинка, бебка на мама dddidka, Константин на мама sweetynel, Росен на мама mimi_9 и Даниел на мама Lemon!

Дано не съм пропуснала някой Grinning

Пиет, честита дъщеричка и на теб!Много радост да ви носи!

Ема, честит рожден ден и от мен!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт