Отговори
# 645
Честито на новите мами! Много радост с бебчетата!

Лече, защо не смениш шишето? Аз ползвам Нук и въпреки кърменето, пие без проблем.

Колкото до кърменето - и предния път, и сега давам само на поискване. Изобщо не мога да следя часове, много се товаря да помня нещо ненужно. Когато се разбуди и давам. Следя само колко пъти ака, че имаше по-изразена жълтеница, а не съм фен да давам глюкоза, а млякото да ми напира в гърдите и после да цедя  Crazy.

Нинка, първият път бях секцио - ужасно беше само като си спомня, а и следродилната депресия изобщо не бива да се подценява.
Сега родих нормално - ами това е в пъти по-добре за мен. Само страхът е голям, а няма нищо страшно.

# 646
Влизам с щъркелова новина:
Мама LemOn днес е родила Даниел - 3680гр, 52см.

Пожелавам им да е много здрав юнака, лаком и спокоен! А на мама - бързо възстановяване!

# 647
So^Amazing Защо са те настанили в патологията, ужасно депресиращо ми се струва? Секцио ли чакаш там?

Не знам защо, но имам усещането, че ще се разпиша на петък 13ти...

# 648

Е, хайде де, да повлечеш крак. Днес как са контракциите?

При мен днес след по-активен ден също като че ли бяха повечко контракциите тая вечер, чак таймер отворих, че бяха начесто по едно време, но сега се кротнаха. Май ми е време и на мен да почна да ставам нетърпелива Simple Smile

# 649
  • До морето :)
Лулу, ти поне изпра ли му някоя дрешка на бебето най-накрая?  Joy

Малина, има време и за днес, не е късно.

Между другото май месец 2011 (като раждах Елена), пак имаше петък 13, но тогава само едно бебче се роди. Да видим тука как ще е.  Laughing

Елена_д, защото после какво ще ги правя 89759857 шишета. Аз така или иначе смятам да си кърмя по около 10 месец, само ще ми седят шишетата тука. Искам да пие от шише от зор заман, ако нещо се наложи, че с 2 деца не се знае...

# 650
Мая, мерси за въпроса за келявата шийка  Mr. Green Оказа се железна  Mr. Green Няма вече мърдане. Имам контракции, болки, а гадината вече не мърда  Joy Ходих на тонове, викат ми, че постепенно се развиват нещата, но шийката (ха, изненада) не била още съвсем готова. Иначе съм с 4 см разкритие и всеки момент може да тръгне, ама не тръгва. После ме зарадвеха с новината, че една съседка родила вчера в колата, не могла да стигне до болницата, че нали сме далечко, и ми казаха да не се притеснявам, ако стане така  ooooh! ММ вече сънува кошмари, че раждам на фамозното канапе, на което толкоз време отвисях и май друга файда, освен, че се сдобих с хипопотамски задник, не успях да получа  Joy

# 651
  • София
Честит Даниел на мама Lemon!

Амейзинг, представям си колко е потискащо Confused  Хайде стискам палци да не ти се налага още дълго да стоиш там Hug

Лече, после ще даваш водичка от шишетата, само сменяш бибероните отгоре Wink

При мен днес след по-активен ден също като че ли бяха повечко контракциите тая вечер, чак таймер отворих, че бяха начесто по едно време, но сега се кротнаха. Май ми е време и на мен да почна да ставам нетърпелива Simple Smile

hahaha  Ох, ще ме умориш!  Ти докато станеш нетърпелива, то дошло време за раждане hahaha

Шамс  Joy Joy Joy

# 652
Здравейте, момичета! Голямо мъртвило е днес в темата.Май на никой не му се пише вече.
Честито на новите мами днес.Бързо възстановяване на майките за да си гледат здрави бебенцата.
Малина да не те отчайвам ама мен така зверски ме сърбеше корема когато се появиха стриите при първата ми бременност.
А за шишетата аз с дъщеря ми имахме проблем със залъгалката. Докато намерим такава дето да и хареса бяхме купили десет.
Да видим утре на моя рожден ден колко бебетаще се появят.

# 653
Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, имам нужда от съвет как да процедирам с кърменето. Родих прекрасната си дъщеричка на 04.09 нормално раждане, още на 1вия ден я сложих на гърда и тя милата си засука много добре, но уви не ми слиза кърмата. Вече 6ти ден след раждането като си стисна зърната има само капчици. Ако се изцедя няма повече от 10грама заедно от двете гърди и все така тече на капчици. Все още се мъчим и слагам бебчето на двете гърди при хранене, тя засуква за малко, но бързо се сърди и започва да върти главичката си, предполагам, че тези капчици не са и достатъчни и затова прави така. След това я дохранвам с АМ използвайки шише на Медела, което изисква бебето да засмуче, за да потече млякото. Бебето се справя доста добре с това шише, суче си почти цялото количество, което и давам, освен ако не се е уморила доста от опитите да суче и от гърдите ми преди това.
От вчера започнах да пия чай на Хип за подпомагане на кърмата, пия течности, опитвам се да се храня достатъчно, но засега без резултат.
Моля ви дайте ми съвет как да спомогна слизането на кърмата и също така как да храня бебчето до тогава за да не гладува, но и да не се отбие и да не иска да суче след това.
Благодаря предварително!

Здравей happy_day,
Истински недостиг на мляко е рядко срещан – при около 2-5% от жените, а дори в тези случаи нерядко е възможно смесено хранене с прием на някакво количество майчина кърма. Промените в организацията на кърменето, които може да са от полза за да се повиши количеството мляко са по-често слагане на гърда; предлагане и на втората гърда, след като бебето добре изпразни първата; избягване на дохранване и даване на вода без изрични медицински показания; никаква или силно ограничена употреба на биберон-залъгалка до решаване на проблема.

От прочетеното разбирам, че ти прилагаш тези неща. Понякога може да се случи така, че кърменето да е невъзможно или да не е достатъчно за здравословното развитие на бебето. Тогава може да се наложи бебето да се дохранва. Ако се прави планирано, дохранването не е беда: в никой случай не значи, че веднъж започнало, е завинаги и още по-малко значи, че бебето непременно ще се отбие.

Колкото и малко кърма да имаш, предлагай на бебето първо да суче, докато изпразни и двете гърди - гърдите могат да се сменят 2-3 пъти в рамките на едно кърмене. След това се предлага добавката като за да се избегне объркването на гърдата, добавката може да се предложи с алтернативни пособия, вместо шише: често майките хранят успешно с чашка, спринцовка без игла, лъжичка или пипета. По този начин бебето продължава да е на гърда и се стимулира лактацията и то може да получи всички ползи от майчиното мляко, като едновременно с това е добре нахранено, за да има сили да преодолее трудностите.

Искам да те попитам дали си имала проблеми по време на бременността и раждането? Приемала ли си и дали в момента приемаш някакви медикаменти? Имала ли си хормонални проблеми преди или по време на бременността?

# 654

Е, хайде де, да повлечеш крак. Днес как са контракциите?

Контракции аз си нямам сега, само гадни менструални болки. Контракциите почват през нощта, когато спя като труп и ме събуждат само  Mr. Green Подозирам обаче, че не са спомогнали особено за разкритие или омекване на шийката.

Все си мисля, че отново ще ми се спукат водите и ще ме сварят неподготвена. Сега като се замислих за раждане - не искам да ходя в болницата. Все ще си мисля за каката и дали е подходящо облечена, за храна даже не смея да си представя с какво ще я храни ММ...

Искам да ида с едно 8 см разкритие, да родя и да си ходя  Mr. Green

Малина да не те отчайвам ама мен така зверски ме сърбеше корема когато се появиха стриите при първата ми бременност.
Ааа, не. Стрии не искам, удържах две бременности досега без. Стигат ми другите екстри  Peace
Айде отивам да дремна, че на два часа съм до ВЦ, вече ми е навик да се будя на два часа и насън да ходя дотам  Simple Smile

# 655
Въпрос към ЛЛЛ:

Моето бебе е на 9 дни и от 3 дни насам го мъчи някакво запушване на нослето - звучи като хъркане, което се опитваме да третираме с физиологичен разтвор, но няма особено голямо облекчение. До вчера си сучеше добре, въпреки проблема с дишането, но от снощи насам усещам, че има сукателни движения, но почти няма преглъщане. Държа я по 20 мин на гърда, после като я оставим да спи, тя се разбужда и отново показва признаци на глад, но като я сложа на гърдата суче само за успокоение, без да гълта.

Какво бихте ме посъветвали? На мен въобще не ми се иска да се изчеждам или да й давам АМ, защото чак от 4-я ден се научи да суче от гърда и не искам да "забравя" как се прави.

Много ми е притеснено и затова ще съм благодарна на съвет.

Здравей андреа77,
Координацията на дишане, сукане и гълтане по време на кърмене е много важна за бебето. Ако дишането е затруднено това може да повлияе на кърменето. Опитвала ли си да смениш позата, в която кърмиш обикновено и дали има някаква разлика? Когато ти се струва, че не преглъща - опитвала ли си да приложиш компресия?

Днес забеляза ли промяна в количеството пелени, които сменяш? След петия ден количеството мокри пелени за 24 часа  би трябвало да е поне 5-6 тежки пелени за еднократна употреба и поне 2-5 жълтеникави, меки, неоформени акита с размер най-малко на монета от 1 лев.

Ще очаквам отговорът ти.

# 656
Въпрос към ЛЛЛ:
Бебето ми е на 8дни и е изцяло на кърма, но утре ми се налга да отцъствам от вкъщи, имам кърма във фризера но незнам по колко мл да му дават на хранене

Привет, момичета! Включвам се като ЛЛЛ Лидер във вашата темичка и се надявам да съм ви полезна за въпросите свързани с кърмене на вашите септемврийски съкровища  Simple Smile

krisityyy86, разбирам, че се налага да прекараш няколко часа далеч от твоето бебе. Ако няма вариант да вземеш помощник, който да се грижи за бебето, като примерно го разхожда близо до теб и ти го води за кърмене (за някои майки това е работещо решение), може да е добра идея да погледнеш тази статия или т.нар. млечен калкулатор, който приблизително дава представа по колко изцедена кърма се нуждае новороденото бебе. Може да е успокояващо за човека, който ще се грижи за бебето, да направи подготви малко повече кърма и да е готов с подготовката малко преди часовете, в които бебето ти по принцип огладнява. Така може да се спести малко стрес и чакане Simple Smile Добра идея е да имат готовност да предложат кърмата с лъжичка или спринцовка, ако бебето до сега не е пило от шише. Въпреки, че не се случва често, има бебета, които отказват да приемат шише.
Успех  Peace

Аз да си задам ли въпроса към ЛЛЛ: Как да накарам детето ми да пие от шише?  Joy

Лече-Буболече, ще споделиш ли малко повече какво налага да даваш шише на бебето си? Изцедена кърма ли се налага да даваш или друго? Ще се радвам да обсъдим идеи и варианти  Simple Smile

# 657
Добра вечер, мами! То си стана добро утро де  Laughing

То няма активност, защото всички или са заети с бебетата вече, или раждат... Останахме малко да кукуваме самотно из форума  hahaha

Шамс, е направо ме съсипваш  hahaha Да вземеш накрая и в колата да свършиш тая работа, или на дивана, та поне да не те мислим  Joy

Ани нещо се смълча - да докладва ако е на линия, че беше в лошо настроение вчера.

Нинка, ти си почивай щом е възможно, лежете си, папкайте си, щом има кой да се грижи за вас! Какво по-хубаво  Peace

Слипинг бюти, при теб как се развиват нещата, вчера нали си минала на тонове? Ти май май ще останеш последна, а?

Днес минах и аз - всичко идеално, как една контракцийка нямаше за зор заман, а секциото ми наближава. Спряха ми магнезия, де...  Rolling Eyes Насилствено ще си излезе бебо, хич не е готов според мен, ама какво да се прави  Sad Дано поне този път кърмата ми слезе по-раничко. Така като гледам мамите с второ раждане, дори и със секцио не се оплакват от закъснения, дано и при мен така да стане.

Друго какво - киселини ме морят от вчера по-жестоки от обичайното, но днес ще гълтам талцид. Може би защото ми донесоха от село домашни плодове и два дни не спирам да се тъпча с тях и киселините направо се развихриха!

А при нас продължават строителните дейности  Joy Трябваше да ни сложат парапети на вътрешното стълбище тази седмица, но не би... И сега ще трябва да успеят докато съм в болницата  ooooh! Добре че ще има баби да гледат Стела докато ме няма, та ще се погрижат да е чистичко за беби. Не ми стигат другите тревоги, ами и за това да мисля... Добре, че съм хаймана по душа и не задълбавам особено  Sunglasses

Ох, лека ви нощ!

# 658
Както ми се струва и тази вечер ще си будувам, поне виртуално да ви почерпя за 34 си рожден ден, че след заспиването сутрин се събуждам следобед  Embarassed
От сърце пожелавам на вас и на себе си здрави дечица другото минава и се забравя   Hug

# 659
ema 2013, честит рожден ден Simple Smile Много щастие ти желая и едно леко раждане   bouquet

Най-доброто предстои  baby_neutral

Аз вече съм се сляла с възглавниците. Снощи до 1 часа ме изядоха тези киселини.
Малко останахме чакащите.  Шамс ти си невероятен случай  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт