Отговори
# 525
  • Пловдив
Щъркелови новини!

Мама RAQSVETLINA си има бебе Томас, с манекенските размери 3350 гр и 50 см след планирано секцио днес.
Аз ходих до болницата. Оставам за другата седмица. Ще трябва да измисля как да си изпратя първокласника и после да притичам до родилното.  Mr. Green Ще се справя някак.

# 526
 RAQSVETLINA , честито бебче! Да ви е жив и здрав!

# 527
Здравейте мами,

Честито на Раясветлина! Жив и здрав малкия сладур!  Hug

Софи, не се тревожи, ще родиш, няма да останеш така. Без филми и без фантазии  Hug Седмица до 10 дена не е страшно като преносиш, после вече няма да те оставят да чакаш повече. Нека беби излезе когато има готовност.

Шамс, дръж кръвното, другото ще стане така или иначе  Laughing

Аз се разписвам, че съм тук, сутринта бяхме до Булгена да подпишем за стволовите клетки, така че сме готови и с това. За второ дете имаме и допълнителна отстъпка  newsm44

На мен пък ми е малко криво, че вчера свекърва ми като си заминаваха и стана леко сдърпване, което още го мисля и ми тежи. А нямаше за какво буквално, нещо не ми издържаха нервите и излишно надигнах някаква пушилка, та сега ми е гузно и гадно и чакам да и свърши работния ден да звънна да се извиня. Обидих я сигурно, без да имам такова намерение... За мои си някакви притеснения. Само това ми липсваше сега... Ама сама си го докарах.

Както и да е, да не ви занимавам, ще се оправям някак.
Хубав ден!

# 528
Здравейте Дами,

Честито на Раясветлина и Енитка - да са ви здрави бебчетата и много да ви радват.
Честито и на останалите ако пропускам някой!

Шубето не ме е пускало мен ако питате...при най-малкото стягане, пробождане и аз незнам как да го нарека се чудя това ли е, не е ли?! Това ме изнервя и напряга допълнително
Тази седмица ще се видя с моя доки да видим какво ще каже.
Усеща ли се нещо при въпросното разкритие и болезнен ли е прегледът? Някой ако може да ме светне, защото с полижинакса видях зор, та си представям един по груб преглед - сигурно боли...

# 529
Честито бебче на раясветлина много незабравими моменти с малкото слънчице

# 530
Честито бебче на RAQSVETLINA и тук!

Чакаме и останалите предвидени за днес бебоци!

Аз направих сутринта грешката да се кача на кантара.... и взех и аз да ставам нетърпелива да приближава раждането Simple Smile Усещането, че съм огромна, явно не е само усещане  hahaha

SophiePP, аз с предното раждане слагах такива, май на цикатридина бяха тогава. Не знам дали помогнаха, но тогава с тях и добре преценен преглед за разкритие, мойта АГ успя да ме нагласи да раждам точно на термин. Сега обаче не ми ги изписа, не знам дали защото смята, че като ми е второ шийката по-лесно и бързо ще омекне или защото не гони толкова упорито определена дата.

Уф, имам работа, а хич не ми спори  Outta Joint Само се чудя как да ровя във форума и във ФБ, да следя бебета, вместо да се съсредоточа малко и да го приключа най-накрая. Whistling

# 531
Аз се завърнах, нямам ама капка признак за раждане, шийката ми е мека, но нямам разклитие, плацентата и водите са добре, беба е около3,400кг, тоновете са супер, нямам контракции, бебето не е слязлов малкия таз и ако до сряда не се родим в четвъртък влизам в болницата под наблюдение baby_neutral
Еми тва е от мене за успокоение купих на бебка комплектче с меченце и на майка й една жилетка на супер цена Twisted Evil и помпа за кърма си купих от да се чудя кво да правя ама викма да има, че вече забравих закое съм дала инструкции Joy
Честито и тук на обебилите се и срискам палци на приетите мами по болниците Hug

# 532
  • София
Lulu25 същите ми ги даде и на мен, сега се чувствам обнадеждена  Wink

Знам си аз, че е нормално между 7 и 10 дни преносването, още повече моето АГ ми обръща специално внимание всеки ден и уж трябва да съм спокойна. Не знам защо така почнах да се филмирам, все си мислех че по-рано ще родя, съдейки по огромния си корем, не че това е фактор. Цяла бременност бях толкова спокойна и горда от себе си заради това и сега на финала се излагам Simple Smile

# 533
Здравейте момичета, ние вече сме си вкъщи и свикваме лека полека с новите правила на живот с бебче. Още ни е доста трудно и нямам време за нищо. Като си нагласим режима и успея да седна на компа за повече време ще разказвам за раждането и всичко около нас.
Само да не пропусна да честитя на всички новообебили се мами. Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват.  Hug

Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, имам нужда от съвет как да процедирам с кърменето. Родих прекрасната си дъщеричка на 04.09 нормално раждане, още на 1вия ден я сложих на гърда и тя милата си засука много добре, но уви не ми слиза кърмата. Вече 6ти ден след раждането като си стисна зърната има само капчици. Ако се изцедя няма повече от 10грама заедно от двете гърди и все така тече на капчици. Все още се мъчим и слагам бебчето на двете гърди при хранене, тя засуква за малко, но бързо се сърди и започва да върти главичката си, предполагам, че тези капчици не са и достатъчни и затова прави така. След това я дохранвам с АМ използвайки шише на Медела, което изисква бебето да засмуче, за да потече млякото. Бебето се справя доста добре с това шише, суче си почти цялото количество, което и давам, освен ако не се е уморила доста от опитите да суче и от гърдите ми преди това.
От вчера започнах да пия чай на Хип за подпомагане на кърмата, пия течности, опитвам се да се храня достатъчно, но засега без резултат.
Моля ви дайте ми съвет как да спомогна слизането на кърмата и също така как да храня бебчето до тогава за да не гладува, но и да не се отбие и да не иска да суче след това.
Благодаря предварително!

# 534
happy_day Да ти е жива и здрава дъщеричката. Един съвет от мен докато се включат от ЛЛЛ - слагай сутрин на гърда между 4 и 7 (поне два пъти), тогава количеството на хормона пролактин е на максимум, той отговаря за образуването на кърмата. На мен сучене по това време много ми помогна за увеличаване на кърмата. Ако бебето спи - издебни някой период на лек сън и я сложи, инстинктивно ще засуче. Може 15-30 мин преди това да изпиеш едно чайче за кърма.

Със сигурност имаш много повече кърма, просто не можеш да го изцедиш, бебето е най-добрата помпа.

Иначе за кърма съм писала и преди - много ми помагаха много храни - варено жито, бирена мая (под формата на безалкохолна бира), домати, червен лук, месо.

# 535
Да добавя към храните и варената царевица, на мен много ми помагаше. И цеденето на празен ход, по 5-10мин - тоест, дори и нищо да не изцеждаш вече с помпата, продължи още малко.

# 536
Кажете ми какво да пия за киселини освен газирана вода вече не ми помага,откачаммммммм не мога да спя изобщо нито през деня нито през ноща #2gunfire Sick

# 537
  • Пловдив
Талцид, Стопацид.

# 538
  • До морето :)
Олеле, ако CurlyD види, че сме я писали на първа страница Секцио, не ми застреля всичките.  Laughing Не знам кой се занимава сега с първа страничка, но моля, да я поправи на нормално раждане.
Иначе сега имам повече време и ако искате, мога да поема оформянето и допълването.   bouquet

За нас - Кали днес ми разказа играта за първи път. Ей, от 10ч. като каза това, че няма да спи и край. До 15ч. само дремва върху мен, като реша да я преместя и се буди... Та на час и половина-два ядеше. Накрая заспа. Излязохме и на разходка и му дръпна един дълъг сън в количката. Да я видим утре как ще е.  Crossing Arms

# 539
Уф, имам работа, а хич не ми спори  Outta Joint Само се чудя как да ровя във форума и във ФБ, да следя бебета, вместо да се съсредоточа малко и да го приключа най-накрая. Whistling

Лулу, крайно време беше. То не остана много, но "честита бременност"  Mr. Green

Това бебе се опитва да излезе през корема  Shocked Ужасни шутове вече час-два, направо очите ми ще изхвърчат от болка  Shocked Имам чувството, че отнякъде ще ми се пръсне корема.

Абе хора, чакайте си реда. Гледам с термини след моя почнаха да се изявяват, ми то затова си има термини  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт