На море в Гърция 2013 - X

• 64 424
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
И ние се завърнахме вчера от Ситония. бяхме в Елия. Ама наистина толкова много българи. И ние смятаме да сме доста по-на юг, живот и здраве догодина...
Понеже обядвахме в таверните в околността, имам общ поглед за този сезон. Калмарите и скаридите - около 6-8 евро, големите риби - 40 - 80 евро в зависимост от това колко  е голяма (като например лаврак, на другите не запомних имената)и 1 риба е за няколко човека.
Една таверна имам фаворит, тя ми беше препоръчана от агента, от когото купих екскурзията. Жалко, че я посетих чак последния ден  Crazy, другия път ще слушам повече  Crossing Arms. Намира се точно срещу входа на хотел Елия, на самата скала над морето. Няма как да се сбърка. Освен специалитети си имаха и дневно меню - за който има малки хора със себе си  Blush - чудесна пилешка супа. Моите хора не се много по рибата, за това съжалих, че не сме я открили по-рано, за да не се налага да поглеждам завистливо другите българи на съседните маси какво е съществото в чинията им  Wink
Имах намерение да си купя хубав зехтин и търсих препоръчания Миневра. Има го навсякъде, най изгоден беше 16 евро за 5 литра в кутия. Но като написали само на гръцки, никъде върху опаковката не пише че е екстра върджин, нито дали е за готвене или за салати. Продавачката само Yes казваше и аз се отказах да питам повече. В крайна сметка се спрях пак на зехтин, чиито етикет е написан на гръцки, но на него разчитам Галеа - марката, П.О.П. Каламата, също пише че е extra virgin. Днес го пробвахме и ни хареса. Тъмна стъклена бутилка, 1 литър - към 8 евро.

И аз благодаря на всички, които се включват да споделят, така човек отива къде-къде по-подготвен   bouquet 

# 496
  • Младост 4
Така.... Аз успях да се преборя с техниката и електрониката  Blush и качих няколко снимки от Корфу: http://www.flickr.com/photos/101441640@N05/sets/72157635434018996/  18 от 600, после ще допълвам... има и други хубави...

# 497
  • софия
Анабел, имаше ли комари и оси на Лефкада?
Малко ми се спихна настроението като те прочетох за гъчканицата Rolling Eyes

# 498
  • София
Така.... Аз успях да се преборя с техниката и електрониката  Blush и качих няколко снимки от Корфу: http://www.flickr.com/photos/101441640@N05/sets/72157635434018996/  18 от 600, после ще допълвам... има и други хубави...
newsm74 smile3509 Чакам и останалите снимки, най-вече от югозападните плажове на Корфу.

# 499
  • София...........
Момичета, минали тия дни през Кулата - Още ли обикаля пътя през Петрич?

Благодаря   bouquet

# 500
  • София
Момичета, минали тия дни през Кулата - Още ли обикаля пътя през Петрич?

Благодаря   bouquet

Снощи минахме, обикаля се.
На отиване минахме бързо и се чудех какво толкова се оплакват всички, но вчера бяхме в дълга колона и се влачихме доста време, докато излязохме от отклонението.

Две думи и от мен - размазващо релаксираща почивка си направихме в Никити, бяхме в студио във вилната зона на градчето, към хълма Кастри. Изключително мили и лежерни домакини, къщата е на самия плаж,
с голям двор с хамаци и люлки, наистина безплатни чадъри и купища шезлонги. Тясна пясъчна ивица, която се ползваше само от нас и още две-три семейства, като се разпределяхме на през 20-30 метра едни от други, 30 метра навътре в морето водата варираше от до колене до кръста и обратно до колене. Такава самота и спокойствие не съм имала никога. Един ден отскочихме до Калогрия, погледнахме гъчканицата и се врътнахме, отседнахме в края край скалите на Кувио - живописно, но на другия ден пак с кеф си се размазахме на нашия самотен, плитък и топъл плаж, пълен с мидички, рибки и рачета.
Вчера ми се късаше сърцето, че трябва да си ходим, цяла нощ съм сънувала морето   grinning039

# 501
Умишлено избрахме вчера да се приберем, защото от миналата година помним прибирането на 6ти септември. Вчера си се влачихме и ние в колона преди и след Петрич. Направи ми впечатление, че румънците карат много рисковано и имаше доста ситуации. Надявам се да няма инциденти днес.

# 502

Две думи и от мен - размазващо релаксираща почивка си направихме в Никити, бяхме в студио във вилната зона на градчето, към хълма Кастри. Изключително мили и лежерни домакини, къщата е на самия плаж,
с голям двор с хамаци и люлки, наистина безплатни чадъри и купища шезлонги. Тясна пясъчна ивица, която се ползваше само от нас и още две-три семейства, като се разпределяхме на през 20-30 метра едни от други, 30 метра навътре в морето водата варираше от до колене до кръста и обратно до колене. Такава самота и спокойствие не съм имала никога. Един ден отскочихме до Калогрия, погледнахме гъчканицата и се врътнахме, отседнахме в края край скалите на Кувио - живописно, но на другия ден пак с кеф си се размазахме на нашия самотен, плитък и топъл плаж, пълен с мидички, рибки и рачета.
Вчера ми се късаше сърцето, че трябва да си ходим, цяла нощ съм сънувала морето   grinning039

Carmela, дай линкче на хотелчето Praynig Може и на лични Peace

# 503
Благополучно, днес по обед, кацнахме в Парга  Grinning.

Позагубихме се, но се нагледах на гръцко селскобезвремие... Mr. Green

Успях да направя първия плаж на Крионери, но беше претъпкано и с ужасно скъпи шезлонги и чадър, утре ще търсим нещо по-спокойно...

Типично турстическо гадче, но пък живописно и много приятно, това са първи впечатления и дано не си променя мнението, вилата, където сме също ми харесва...

# 504
Комикс, ще се опитам по-късно днес или утре да пиша, ако мога да ти бъда полезна някак с опита си в района от миналите десетина дни Simple Smile

И ние се прибрахме късно снощи, за да избегнем навалицата в неделя, ето и малко снимки (намятках произволно от последната година-година и нещо във Flickr, с който нямам опит досега. Новите са по-надолу, от Bibliopoleio-то натам Simple Smile Надявам се да ме извините, по-натам ще ги организирам Simple Smile)
А старите най-отгоре са специално за АнаБел Grinning

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 19:33 от Параход

# 505
  • София
комикс , аз докато се наканя, вие ме изпреварихте с тая Парга. Grinning А дано се поопразни вече, сезона е ужким на привършване, пък пак казваш, че е много населено...
Весело изкарване и да разказваш! Hug

Сали, чудесни снимчици си направила. Heart Eyes

Параход, ще чакаме ... Иначе много хубави снимки си постнала, гледам ги с кеф.  Grinning

Ааа, Параход, направи ми вечерта! Grinning

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 19:35 от bibi_2

# 506
  • София
Чудни снимки, Параход. Май е време и аз да се науча да поствам снимки  Embarassed. Ле ле колко съм изостанала.

# 507
  • Варна
Имайте милост, какви са тия снимки!!! Ще си посъбера малко ума и тогава ще ги разгледам по-внимателно Simple Smile

# 508
  shhh, не си разваляй настроението за Лефкада, ние все пак бяхме до 6-ти там, когато се предполага, че много българи са започнали празниците си. Страшно много бяха сънародниците.

Сали, Лефкада или Кефалония - и двете! Лефкада- информативно, Кефалония- дълга почивка с кеф! Комари на Лефкада при нас имаше. Ползвах таблетки през нощта. Да се чудиш от как се появяват в тези ветрове, каквито имахме вечер в северната част на острова. Оси - единични екземпляри.

За ферибота Лефкада - Кефалония. Ние пътувахме Василики- Сами, има го петък, събота и неделя.  59 евро за колата и двама души платихме (около 40 е за колата). Ежедневния ферибот Василики- Фискардо е на подобна (малко по-ниска) цена.

Ние днес открихме в Кефалония едно призрачно село, ще кача снимки. Още съм под емоцията на видяното. Не знаех, че го има, не знам каква му е историята, но ще науча и ще разкажа. Не мога да смогна да ви гледам снимките! Довечера късно ще се усамотя и само това ще правя.

# 509

Carmela, дай линкче на хотелчето Praynig Може и на лични Peace
И аз моля за линкче на хотела!?А имаше ли външно барбекю?

Общи условия

Активация на акаунт