Априлска Мама бременее, щастие в очите грее :)

• 32 744
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами.
Не бях влизала дълго в темата, но тази седмица реших малко да отдъхна със семейството на морето- хванахме последните топли дни.

Събудих се от дъжда преди 3 часа и не мога да заспя. какво става с мен- не зная... newsm78

Дидка, много съжалявам миличка... Болката е ужасна- изпитах я преди 1 година. Прегръщам те и не спирай да вярваш, че чудото ще стане... Приеми нещата, поплачи си и смело напред... живота продължава... Hug

# 511
Здравейте.. да се запиша и аз. 13 г.с .. вчера направих и БХС, малко ми е притеснено, т.като транснухалната гънка е с размер 2,04, което е в норма, но според гинеколожката ми обикновенно е в  границите  1.2-1,7; Сега чакаме резултатите от кръвта; Кои са мамите от Ст. Загора? Останалите правихте ли въпросния скрининг?

# 512
  • в 1001-та нощ
повечето май сме в по-малки г.с., но аз ще правя скрининга  Peace когато дойде времето  Peace

# 513
Супеер, че продължават новите попълнения в темата! Много прегръдки на за съжаление отписалите се - чакаме ви да се похвалите догодина от друга група!

Аз ще правяя БХС по-другата седмица. За колко време излизат резултатите?

# 514
  • в 1001-та нощ
мисля, че се чакаше около седмица, когато го правих през 2009г с първата бременност, сега не вярвам да има промяна ... но да сподели някой, който наскоро го е правил  Peace

# 515
Здравейте, момичета! Бях на преглед, видяхме сърчице, щастлива съм, разбира се.
Относно БХС аз лично смятах да неправя, понеже съм на 39 и според мен резултатът ще е - висок риск. Смятах направо да премина към амнио, но вчера доктора ми каза - ще правиш! Ако се наложи амниоцентеза, тогава. Аз лично смятам, че БХС е една статистика само, която само ще ме обърка. Имам обаче и друг проблем - миома, която нараства заедно с бремеността. Объркана съм, предстоят много неизвестни...

# 516
Привет на всички мами, днес реших и аз да се запиша  Grinning, бременна съм в 8 седмица, малко съм притеснена, защото съм във Франция и тук ми казаха, че първи преглед ще ми направят в 11 седмица, а тогава ще съм си в България и решихме всички изследвания да са там.
Добре се чувствам като изключим лишеите на лицето които ми се появиха и ако някои има идейки ще се радвам да помогне  newsm17 Лека бременност на всички мами. newsm51

# 517
  • в 1001-та нощ
Здравейте, момичета! Бях на преглед, видяхме сърчице, щастлива съм, разбира се.
Относно БХС аз лично смятах да неправя, понеже съм на 39 и според мен резултатът ще е - висок риск. Смятах направо да премина към амнио, но вчера доктора ми каза - ще правиш! Ако се наложи амниоцентеза, тогава. Аз лично смятам, че БХС е една статистика само, която само ще ме обърка. Имам обаче и друг проблем - миома, която нараства заедно с бремеността. Объркана съм, предстоят много неизвестни...

амнито носи своите рискове и лично според мен са неоправдани, ако няма предпоставки, които да го налагат

аз съм на 37 и все още за мен възрастта не е пречка - лично аз мисля, че БХС и ФМ (втората) са достатъчно показателни и ако има основателни причини - тогава амнио  Peace

# 518
  • в 1001-та нощ
Привет на всички мами, днес реших и аз да се запиша  Grinning, бременна съм в 8 седмица, малко съм притеснена, защото съм във Франция и тук ми казаха, че първи преглед ще ми направят в 11 седмица, а тогава ще съм си в България и решихме всички изследвания да са там.
Добре се чувствам като изключим лишеите на лицето които ми се появиха и ако някои има идейки ще се радвам да помогне  newsm17 Лека бременност на всички мами. newsm51

отн. лишеите - възможно е да има дефицит на в-ва, приемаш ли витамини, омеги и т.н.

# 519
 заради възрастовия риск смятам да прескоча БХС и без това е само статистика, а при мен въпреки всичко останало ще даде голям риск, така или иначе по тази причина. Коментирах го с лекаря ми и той , каза, че сумата която трябва да платя за 2 пъти БХС ще се изравни с тази за амниото, но от амниото ще имам точен резултат. Така, че ще си спестя това изследване

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 21:30 от borboleta agua

# 520
  • Сидни
Здравейте!
Много ми е тъжно за напусналите мами и ме е страх  Sad
Аз вчера се жених и напрежение , напрежение, а и студ и дъжд и като се прибрахме вкъщи коремът ми беше толкова стегнат, а си бях забравила и но-шпа-то, дано всичко да е наред. Във вторник съм на преглед.
Но вчера понастинах малко и ни пропадна пътуването до Гърция, реших, че е по-добре да си остана вкъщи да се лекувам. Вие какво взимате при настинка? Аз за сега съм на парацетамол, Виброксил и Биопарокс.

# 521
  • Sofia
Здравейте дами, да се присъединя и аз към вашата групичкал На 38 съм, първа бременност. За сега всичко е наред. Два пъти вече гледахме бъбълчето, има си сърчице, всичко, и вече съм малко по-спокойна. В 13 та седмица моята докторка ме записа за изследвания - нещо ще ни мери и после кръв в МД. Предполагам това е БХС и ФМ. Тя каза, че ако всичко е наред при тези изследвания няма смисъл от амнио. Тя също е родила на моята възраст за първи път и този факт по-малко или повече ме кара да се чувствам спокойна с нея.
Надявам се групичката да остане в същия състав до април и да се похвалим с едни здрави бебчета  Hug

# 522
  Стискам палчета на претърпелите загуба и дано скоро да се похвалят  с нова бременност Praynig
   Добре дошли на новите майчета! Hug
   С първата бременност не правих БХС,само ранния ултразвуковия скрининг и т.к риска беше много малък,реших да не се разкарвам до МД за да  дам кръв.Този път ще направя,т.к в клиниката ,в която се следя, взимат на място.Макар,че това е само статистика,повече разчитам на обстойния ултразвуковия преглед.

# 523
a.l.e.n.aаз си правих БХС в 13 седмица(така ми го беше изчислил моя лекар),и поради предишна бременност с "проблем",беше повече от ясно че ще ми излезе лош резултат за Даун1:30.После пристъпихме към хореонбиопсия(нещо подобно на амниото ,само че в по ранна седмица),която се прави в 14 седмица,и слава богу всичко е наред.Успех на всички мами,съвет от мен-не пренебрегвайте БХС:-)

# 524
a.l.e.n.a благодаря за отговора Simple Smile Да вземам витамини, просто съм си с проблемна кожа от дете и се мажех с адвантан крем, но сега ми го забраниха и за това питам някой дали знае алтернативни методи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт